lauantai 4. helmikuuta 2017

Tuntipostaus 3.4.2017

Moi! Tänään tulossa taas uutta postausta. Moni on tykännyt eilen julkaisemastani Tammikuun suosikit-postauksesta. Mahtavaa, että uusi postaus-sarja blogissani sai hyvän vastaanoton! Tämän päivän postauksessa kerron kuitenkin eilisestä tallipäivästäni, tai pikemminkin talli-illastani. Luvassa paljon kuvia!

 


Liian totta minun kohdalla... jaksoin juuri ja juuri perjantaina
lähteä kouluun aamulla ollessani vähän kipeä, mutta illalla
 jaksoin aivan hyvin lähteä tallille, vaikka terveydentila
oli melko samanlainen kuin aamulla...


Illalla:
n. klo 17.10 lähdin tallille. Sain kyydin niin kuin aina, sillä matkaa tallille on reilu 10 kilometriä.
Ensimmäiseksi tallille saavuttuani menin katsomaan kellä menen tunnilla. Nimeni kohdalla luki Toukka. En ollut mennyt sillä aika pitkään aikaan ja toukka on tosi kiva, joten olin ihan iloinen että pääsin sillä!
Otin toukan käytävälle hoidettavaksi. Sitten otin siitä yhden kuvan (eli tämän kuvan) ja otin myös loimen pois. Seuraavaksi harjasin Toukan puhtaaksi ja putsasin kaviot.
Harjasin myös Toukan harjan ja hännän. Niihin oli onneksi suihkutettu takunselvitys ainetta, niin ne eivät olleet takkuiset. Tein myös Toukalle häntään tuon kuvassa olevan letin. Mielestäni se onnistui hyvin.


Käyntitehtävä:
Vaaleansininen-ura.
Vihreä-käynti.
Keltaiset pallurat-ämpärit.
Musta pallura- pysähdys

Tunnilla menimme ensiksi oikeaan kierrokseen käynnissä kokouraa ja tuota tehtävää, eli pysähdyksiä, voltteja ja kiemurauraa.

Toukka meni sitä käynnissä hyvin. Se oli kuulolla pysähdyksissä ja taipui volteilla hyvin ja kulki kivan energistä käyntiä. Toukka on nimittäin yleensä vähän laiska.


Tölttitehtävä:
Vaaleansininen-ura.
Vaaleanpunainen-töltti.
Keltaiset pallurat- ämpäreitä.
Vaaleanpunainen on värjäytynyt lyhyillä sivuilla tummansiniseksi, mutta sielläkin mentiin tölttiä.

Töltissä menimme oikeaan kierrokseen kokouraa ja tuota tehtävää, eli kiemurauraa.

Toukka meni kokouraa tölttiä tosi kivasti! Töltti on sille vähän hankalampi askellaji. Ei tullut kuin muutama rikko raville ja melko energisesti kulki. Tähän kierrokseen se hyytyi töltissä loppua kohden, mutta ihan lopussa ennen raviin siirtymistä sain sillä tosi kivan pätkän!Ravitehtävä:
Vaaleansininen, joka pilkottaa vihreänä joissakin kohdissa oranssin alta-ura.
Oranssi, joka on värjäytynyt vihreäksi joissakin kohdissa-ravi.
Keltaiset pallurat-ämpärit.

Menimme ravissa oikeaan kierrokseen pelkästään kokouraa.

Toukka meni ravissa tosi kivasti ja ihan energisesti.

Sitten kävelimme välikäynnit. Niiden jälkeen teimme pysähdykset ja vaihdoimme suuntaa takaosakäännöksellä. Vasempaan kierrokseen menimme käynnissä, töltissä ja ravissa kokouraa hetken.


Laukkatehtävä:
Vaaleansininen-ura.
Vihreä-käynti.
Oranssi-ravi.
Tummansininen-laukka.
Keltaiset pallurat-ämpärit.
Musta pallura-pysähdys.

 Sitten otimme vasempaan kierrokseen laukassa nostoja ja laukattiin yksi pitkä sivu. Menimme uran sisäpuolella laukkaa turvallisuussyistä. Ura oli tosi syvä, joten siinä olisi ollut huono laukata.

Toukka ei nostanut ensimmäisellä yrittämällä laukkaa, toisella kerralla se otti muutaman askeleen, kolmannella kerralla se laukkasi koko pitkän sivun ja neljännellä kerralla melkein koko pitkän sivun. En ole ennen saanut Toukkaa niin hyvin laukkaamaan!

Sitten menimme vielä hetken tölttiä ja kävelimme loppukäynnit.

Olin ja olen vieläkin tosi tyytyväinen tunnista. Sain Toukan menemään hyvin ja energisesti. Toukasta taisi tulla yksi suosikeistani. Ihan Super kiva ja ihana hevonen!Kuva kertoo kaiken.
Tunnin jälkeen laitoin Toukan taas käytävälle, otin siltä varusteet pois ja vein ne satulahuoneeseen. Sitten purin sen letin, loimitin Toukan ja otin siitä muutamia kuvia. Niistä tuli ihan onnistuneita ja Toukka näytti kaikissa hirmu söpöltä! Myöhemmin vein sen karsinaan ja venyttelin sen kanssa. Palkitsin sen aina pienellä porkkananpalalla. Kokeilin myös kumartamista, jonka Toukka osaa jo tosi hyvin! Koitan saada sen videolle lähiaikoina.

Vielä muutamia kuvia hepoista joita otin ennen kotiinlähtöä:

Mosí 


Örk & Myrra

ImyndToukka

Tinna

Tämmönen postaus tällä kertaa! Toivottavasti pidit ja ryhdyt lukijaksi!
Minua voit seurata instagramissa @pihlajaislanninhevoset
Kertokaa ihmeessä myös mitä piditte postauksesta!

Tänään ajattelin olla vaan kotona ja parantua äkkiä tästä yskästä! Olisin niin halunnut lähteä Apassionataan, mutta tänä vuonna ei löytynyt lähtöseuraa eikä rahaa lippuihin :( toivottavasti ensi vuonna pääsisin.
Mutta eilen oli tosi kiva tunti! Mainitsin myös eilisessä postauksessa mielestäni huonosti menneestä kemian kokeesta. No, eilen illalla tulokset tulivat helmeen ja 9½ sieltä tuli! Meni paljon paremmin kun osasin kuvitella! Olen tosi tyytyväinen.
Kertokaa, onko teistä kivaa, jos ratsastustunti tehtäviä on kuvattu tuolla tavalla piirtämällä postauksissani? Itseäni se ainakin selkeyttäisi. Mutta kertokaa te!

Kivaa viikonlopun jatkoa! -Pihla
  

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Jään seurailemaan blogiasi :). Kannattaisi piirtää ura esim. mustalla, ja piirtää ne tehtvä jutut siihen uran viereen! Ei värit sekoitu ja on helpompi katsoa tehtävää :).

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Omasta mielestäni nuo piirrokset selkeyttävät hyvin tunnin kulkua :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, ja kiva kun tykkäsit! Hyvä jos ne selkeyttävät!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.