keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Seitsemän suosikkitiliä

Olen pitänyt instagramissa hevoskäyttäjää noin puolitoista vuotta. Sinä aikana olen löytänyt vaikka mitä kivoja samankaltaisia, eli hevosaiheisia instagram-tilejä seurantaan. Viime aikoina uusia ja kivoja tilejä on löytynyt vaikka millä mitalla, mutta siitä huolimatta jotkin hieman vanhemmatkin tilit ovat edelleen säilyneet suosikeissani. Tässä postauksessa jaan tämänhetkisiä lempi hevosaiheisia instagram-tilejäni, sekä uusia että vanhoja seurannassa olevia. Tähän postaukseen sain idean Ainon blogista Eläimet sydämessä, jota hieman muuntelin omanlaisekseni.


Mosi

@ellajaviola / Ella & Viola

Tämä instagram-tili on päässyt seurantaani vasta äskettäin, eli kyseessä on siis itselleni aivan uusi tili. Tiliä pitää ratsastusta harrastava Ella. Instagram-tilin nelijalkaisena päätähtenä toimii eestinhevonen Viola. Viola on rautias, läsipäinen tamma, jota Ella rakastaa sydämensä pohjasta. Tililtä löytää kuvia ihanista peltopotreteista hyppykuviin, aina koulukentille asti. Uusia postauksia tulee noin viikon-kahden välein. Vaikka kuvien postaustahti ei ole kovin vauhdikasta, niin kuvat ovat puolestaan todella kivoja tunnelmaltaan ja hyviä laadultaan.

Tililtä löytyy monipuolisesti kuvia. Ratsastuskuvat ovat aina plussaa, ja niitä tältä tililtä kyllä löytyy. Myös ulkona otettuja poseerauskuvia löytyy oikeastaan joka vuodenajalta juhannuksesta jouluun, ja ratsastuskuvia pääosin esteiltä, muttei koulupuoltakaan ole jätetty huomiotta. Tililtä löytyy harmittavan vähän videoita, sillä olen viime aikoina itsekin tajunnut, kuinka kivoja satunnaiset videot kuvien seassa ovatkaan. Tilillä on kuvia joulukuusta 2016 asti, ja kaikki ovat kyllä hyvälaatuisia, varsinkin kesällä otetut kuvat luonnonvalon tähden. Kannattaa ihmeessä laittaa tämä tili seurantaan!


@ellajaviola

@porkkananvoimalla / Veera & ponit

Todella monet tietävät aivan varmasti tämän kyseisen tilin, Porkkanan voimalla. Tätä instagram-tiliä pitää 17-vuotias lukiolainen Veera Saarinen. Tilin päätähtinä toimii suomenpienhevonen Peetu, WFB-ponitamma Sara, issikkatamma Disa sekä satunnaisesti tilillä esiintyvät pitkäkorvat, eli aasit. Tili on melko aktiivinen, ja kuvia tulee yleensä useampi viikossa, tosin, välillä kuvia tulee useampi päivässä, eikä useaan päivään sen jälkeen ollenkaan. Kuvia voisi siis enemmän tasoittaa eri päiville. Veera pitää myös blogia Porkkanan Voimalla.

Kuvat ovat kuitenkin aina todella hyvälaatuisia, ja hienoja. Veeran tilillä on paljon teemakuvia ja järkkärikuvia, jotka tekevät yleiskatsauksesta hyvän. Veera on itse loistava kuvaaja, ja hänellä on itsensä ottamien hevoskuvien lisäksi paljon hyviä, muiden ottamia ratsastuskuvia. Ratsastuskuvia löytyykin erittäin paljon poseerauskuvista treenikuviin, jokaiselta vuodenajalta. Pidän tilistä yleisesti vain erittäin paljon kuvien laadun ja tunnelman takia. Tämä tili löytyykin varmaan jo monen listalta, mutta jos jostain syystä se ei ole tuttu, kannattaa laittaa se seurantaan!


@porkkananvoimalla

@idaplatinium / Ida & Platinium

Tiliä @idaplatinium pitää 2003 syntynyt mikkeliläinen Ida Turunen. Tilin hevostähtenä toimii lämminverinen ravuriruuna Platinium. Platinium on 7-vuotias punaruunikko, mukava harrasteratsu. Tällä instagram-tilillä on reilu pari sataa seuraajaa, joka on mielestäni aivan liian vähän tilin laatuun nähden. Kuvia tulee suunnilleen pari viikossa. Kuvien laatu on aivan loistavaa, sillä Ida on loistava hevoskuvaaja. Myös ratsastuskuvat ovat hyvälaatuisia. Kameran takana on hyvä kuvaaja, kun Ida on puolestaan sen edessä. 

Kuvat ovat myös monipuolisia, sillä Ida menee missä ja miten milloinkin. Tililtä löytää ihan kaikkea kypäräkameralla kuvatuista maastovideoista kaulanarulla laukkaamiseen ja esteisiin. Poseerauskuvatkaan eivät jää unholaan, sillä tililtä löytyy myös muutamia, upeita yhteiskuvia. En ole seurannut tätä tiliä kovinkaan pitkään, mutta se on ollut ehdoton ykkössuosikkini oikeastaan siitä lähtien, kun löysin sen, samoin Idan blogi. Kerrassaan loistava ja monipuolinen hevosinstagram-tili!


@idajaplatinium

@maijuequestrian / Maiju & Vito

Tätä hevosinstagram-tiliä pitää 17-vuotias lukiolainen Maiju. Blogin päätähtenä toimii 11-vuotias PRE-ruuna Vito. Vito on Maijun oma koulupainotteinen kimo kullannuppu. Maijun instagram-tili on suunnilleen yhtä aktiivinen kuin pari aikaisempaakin tiliä, eli kuvia tulee keskimäärin kahdesta kolmeen viikossa. Tililtä löytyy todella hyvälaatuisia kuvia. Kuvien seassa on yllättävän paljon ratsastusvideoita, jotka ovat loistava lisä instagram-tilien sisältöön. Myös Maijulta löytyy blogi, Apina ja Andalusialainen.

Tililtä löytyy todella paljon ratsastuskuvia, joista kaikki ovat hyvälaatuisia. Tili on videoineen todella monipuolinen, sillä päivittelyä niin maastoiluista kuin koulustakin, aina esteisiin ja maasta käsittelyyn asti löytyy, eikä poseerauskuvia pidä unohtaa. Ratsastus- ja poseerauskuvien lisäksi tililtä löytyy ihan perus Maijun ottamia hevoskuvia Vitosta. Vanhemmissa kuvissa esiintyy pääosin (käsittääkseni) Maijun entinen poni, ja Vito vasta tämän vuoden heinäkuusta alkaen. Anyways, tili on todella monipuolinen ja upea kaikkine kuvineen ja videoineen. Tykkään tästäkin ihan mielettömän paljon!


@maijuequestrian

@team.eire
/ Reetta & Einari

Vaikka tämän tilin pitäjä on ystäväni, mielipiteeni ei perustu siihen, vaan oikeasti tykkään tästä hevosinstagram-tilistä todella paljon. Sitä pitää siis ystäväni, 12-vuotias Reetta Varonen. Blogin päätähti on 2011 syntynyt islanninhevonen Einar. Einar on nuori mutta komea, Reetan oma rautias ruuna. Tältä tililtä löytyy ihanan paljon ratsastusvideoita, muttei hienoja ja hyviä kuviakaan ole unohdettu. Einarin lisäksi Reetta käy ratsastuskoulutunneilla, joten tilillä esiintyy satunnaisesti muitakin hevosia, joka tuo mukavaa vaihtelua, vaikka Einaria kylläkin jaksaisi katsella vaikka kuinka!

Tili ei ole kovinkaan aktiivinen, julkaisuja tulee yleensä kerta viikkoon, joskus harvemmin, joskus useammin. Kuvien laatu heittelee, mutta pääosin ne ovat todella hyviä. Kentällä pyörimisen lisäksi he käyvät jonkin verran baanoilla treenaamassa, ja sieltä on erityisen kiva nähdä ratsastusvideota, ja jatkossa myös enemmän kuvia. Tili on monipuolinen ja videorikas, ja onhan issikkaihmiselle tällainen tili aivan unelma! Kannattaa pistää seurantaan!


@team.eire

@team_icelandichorse / Annukka, Netta & ponit

Jälleen on kyseessä issikka-aiheinen tili, mutta tuskin se teitä kovinkaan yllättää, sillä pidänhän issikoista melkoisen paljon! Tämä tili on kaikista issikka instagram-tileistä varmaan lempparini kautta aikain. Tätä tiliä pitää kaksi 2002 syntynyttä tyttöä Satakunnasta, Annukka ja Netta. Tilin nelijalkaisina päätähtinä toimii issikkatammat Frigg sekä Tinna, sekä issikkaori Hervar. Tili on melko aktiivinen, yleensä kuvia tulee yli kaksi viikossa. Minusta on todella hyvä, jos tilille tulee lähes päivittäin, tai päivittäin julkaisuja.

Olen seurannut tämän tilin menoa jo varmaan lähes vuodenpäivät, sillä heti tiliin törmättyäni olen seurannut sitä tiiviisti ja tykästynyt siihen kovasti. Tililtä löytyy paljon kivoja ja hyvälaatuisia ratsastuskuvia sekä ihan vain kuvia hevosista esim. laitumella. Videoita tililtä ei löydy paljoa, mutta ratsastuskuvia senkin edestä. Myöskään perus poseerauskuvia ei ole hirveästi. Kuitenkin, vaikka tili ei ole sisällöltään niin monipuolinen, issikkaihmisille (ja miksei muillekin) tili on oikea unelma upeineen kuvineen. Ainakin itse pidän kovasti! Tytöiltä löytyy myös yhteinen hevosblogi.


@team_icelandichorse

@elaimetsydamessa / Aino & ponit

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä lempi instagram-tilieni listasta löytyy tili nimeltään @elaimetsydamessa. Sitä pitää Aino Tervonen, jonka blogista sain myös idean tähän postaukseen. Aino on 14-vuotias, ratsastusta harrastava ponityttö Lappeenrannasta. Lisäksi hän harrastaa valokuvausta, jonka kyllä huomaa tilillä hänen ottamistaan hevoskuvistaan. Tältäkin tililtä löytyy harmittavan vähän videoita, mutta sitä kompensoi upeat ja hyvälaatuiset, monipuoliset kuvat. 

Tilille tulee tällekin kuvia yleensä pari viikossa. Kesällä luonnonvalossa otetut kuvat ovat erittäin hyvälaatuisia, ja talvella vasta valmistuneessa maneesissa otetut kuvat eivät ole niin hyviä, mutta enpä ole koskaan vielä ollut maneesissa, jossa saisi pimeän aikaan, tai ylipäätänsä koskaan todella hyvälaatuisia kuvia. Tili on todella monipuolinen, vaikkei videoita oikein olekaan. Sieltä löytyy paljon ratsastuskuvia, ja niiden lisäksi pelkästään hevosista hienoja kuvia, joita kelpaa katsella. Tämä tili on myös yksi suosikeistani, joka kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan!


@elaimetsydamessa

Tästä tuli aika pitkä postaus, mutta toivottavasti piditte silti. Toivottavasti saitte myös uutta seurattavaa instagramiinne! Jos minua ei vielä seuraa siellä, niin käyhän ihmeessä laittamassa myös minun tilini seurantaan. Päivittelen sinne todella aktiivisesti kuvia ja kuulumisia, sekä aina tallipäivinä inststoryyn tallilta. Itse asiassa, menen huomenna, torstaina ratsastustunnille, joten sieltä luvassa mahdollisimman paljon päivittelyjä instastoryyni.

En ehkä kestä, että tänään, keskiviikkona, on enää kaksi yötä joulukuun ensimmäiseen päivään! Tämä vuosi on mennyt älyttömän nopeasti, ja nyt on alkamassa vuoden 2017 viimeinen kuukausi. Viikonloppuna luvassa siis kuukauden suosikkeja ja adventtikalenterin aloitus! Jos teillä on omia lempi instagram-tilejä, jakakaa niitä ihmeessä kommenteissa, jos löytyisikin lisää uutta seurattavaa.

-Pihla

8 kommenttia:

 1. Kiitos paljon Pihla! Ihana kuulla tällaista❤️. Pakko vielä sanoa, että sulla on ihan superkiva blogi. Tätä kyllä lukee mielellään :3

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus, täytyneekin käydä katsomassa näitä tilejä jos sieltä löytyisi uutta seurattavaa. :) Kiitos myös maininnasta, ihana kuulla että tykkäät! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! Kiva että käyt tsekkaamassa nää tilit. Ja ole hyvä vain! :)

   Poista
 3. Ihanaa, että pääsin sun top- 7 listaan! Tosi hyvä postaus ja olit kertonut kaikista tileistä mukavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja ole hyvä! Kiva että pidit :)

   Poista
 4. Kiitos paljon Pihla instagram-tilini maininnasta ja pienestä palautteesta. Tuo on kyllä totta, että videoita tulee instagramiin harmittavan vähän, mutta niiden siirtäminen on aina yksi työmaa, joten sen vuoksi tili painottuukin aikalailla vain kuviin. Mukava silti kuulla, että pidät tilistäni, tällaisen palautteen saaminen on aina yhtä ihanaa!

  Todella kivasti toteutettu postaus ja kivoja tilejä oot kyllä laittanut tähän! Tässä oli minullekkin muutama uusi tili, joten taidampa laittaa ne heti seurantaa, jospa niillä olisi minullekkin jotain positiivista annettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Kiva kuulla että tykkäsit postauksesta ja sait jotain irti palautteestani. Se videoiden siirtäminen kyllä on yks työmää..

   Ja kiva että sä löysit myös jotain uusia tilejä seurantaan! Toivottavasti tykkäät niistä!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.