maanantai 12. helmikuuta 2018

Keskivertoa suurempia juttuja

Vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat olleet varmaan elämäni yllätyksellisimpiä. Olen saanut tietooni erittäin paljon älyttömän siistejä juttuja, eikä hämmästyksiltä päästy välttymään. Suurin osa jutuista liittyy jollain tavalla blogiini, tai ainakin tulevat vaikuttamaan/näkymään täällä jotenkin. Siispä näin parhaaksi tehdä ihan oman postauksen kaikille siisteille jutuille, mitä tulee tämän kevään aikana tapahtumaan. Keskivertoa suurempia juttuja tulossa, muistakaa siis lukea postaus loppuun asti, jotta pysytte kärryillä mitä, missä ja milloin oikein tuleekaan tapahtumaan!


Aloitetaan aikajärjestyksessä. Ensimmäinen siisti juttu liittyy hevoslehteen. Sain nimittäin noin kuukausi sitten mahdollisuuden päästä vuoden ensimmäiseen Riders Magazine -hevoslehteen. Kyseisessä numerossa on artikkeli, jossa bloggaaja Katri haastatteli kolmea nuorta bloggaajaa, Jenniferiä, Ainoa ja minua. Jutusta tuli omasta mielestäni todella hyvä, enkä malta odottaa lehden julkaisua ja sitä, että saan konkreettisesti nähdä jutun lehdessä. Lehtinumero julkaistaan torstaina 15.2, joten muistakaa käydä pyörähtämässä lähikaupan lehtipisteellä ostamassa lehti (hinta 6,50€). 

Itse vasta reilun vuoden bloganneena super kivaan hevoslehteen pääsy merkkaa oikeasti todella paljon. Itse olen päässyt jutun lukemaan sähköisesti, mutta odotan innolla, millainen artikkelista visuaalisesti on tehty. Se fiilis, kun saa lehden käsiinsä ja pääsee itse lukemaan itsestään lehdestä, on varmasti aika uskomatonta näinkin loppupeleissä pienelle bloggaajalle. Jos bongaatte minut lehdestä, niin halutessanne ilmoittakaa siitä ihmeessä hevosinstassani direct-viestillä!


Kuva: @ridersmagazinefi

Seuraavat ilmoitusasiat liittyvätkin kaikki HHF:ään. Helsinki horse fair eli HHF on hevosalan messutapahtuma (lue täältä lisää), johon on yhdistetty tänä vuonna playsson.netin kautta enemmän blogijuttuja. Hevosbloggaajana uutinenhan on aivan huippu, sillä en taatusti olisi messuille lähtenyt ilman bloggaamiseen liittyvää ohjelmaa, tai seuraavia itseäni koskevia juttuja. 

Ihan ensimmäinen, ja ehkä jopa kaikista siistein juttu on ehdokkuus blogigaalassa kategoriassa vuoden nuori nousija! HHF:ssä järjestetään tänä vuonna blogigaala, jossa palkitaan erinäisiä hevosbloggaajia. Kategorioita on 10, joista seitsemään te blogien lukijat saitte tammikuun alusta helmikuun alkuun ehdottaa lempiblogejanne. Viime viikolla tulokset paljastettiin, ja jokaiseen seitsemään kategoriaan pääsi ehdolle neljä eniten ääniä saanutta bloggaajaa. Loppuihin kolmeen kategoriaan raati valitsee voittajat. Itse siis pääsin ehdolle kategoriaan vuoden 2017 nuori nousija. Pelkästään kategoriassa ehdolla oleminen on sairaan siistiä, ja olen todella kiitollinen jokaiselle minua ehdottaneelle. Ehdokkuus merkkaa minulle äärettömän paljon. 

Lukijoiden tehtävä ei kuitenkaan vielä ole ohi. Tänään, kun postaus tulee julki 12.2, alkaa varsinainen äänestys. Nyt juuri te tätä postausta ja blogiani lukevat, voitte vaikuttaa. Mikäli minun blogini voitto kyseisessä kategoriassa olisi teistä edes vähän mukava juttu, niin vaikuttakaa, ja äänestäkää blogiani vuoden nuoreksi nousijaksi. Kanssakilpailijani ovat todella kovia vastuksia, mutta haluan loppuun asti uskoa silti mahdollisuuksiini. Voitto tuntuu tällä hetkellä todella käsittämättömältä, mutta ainahan se on mahdollista. Voiton voitte mahdollistaa ainoastaan te, rakkaat blogini lukijat, joten menkää, vaikuttakaa ja äänestäkää. Äänestykseen pääsette tästä linkistä!

Kategoria, jossa itse olen ehdolla, ei suinkaan ole ainoa kategoria. Jos haluatte vaikuttaa lisää, niin äänestäkää samalla myös muissakin kategorioissa suosikkejanne. Ajattelin postaukseen listata omat suosikkini muissa kategorioissa, ja keille bloggaajille oma ääneni lähtee missäkin kategoriassa. Kategoriassa "Positiivinen erottuja" suosikkini on blogi Tuhatta & Sataa. Idan blogi on ihan yksi lemppareistani, ja hän osaa käsitellä asioita aina ilon kautta. "Vuoden hype" -kategoriassa oma suosikkini on blogi Hevosvoimat pelissä. Tutustuin tähän blogiin vasta ihan vastikään, mutta tykästyin siihen heti yhden postauksen luettuani. "Vuoden ratsastusblogi" -kategoriassa ääni minulta lähtee ehdottomasti Essin blogiin The little pink pony. Olen seurannut hänen blogiaan jo kauan, ja se on aina ollut yksi suosikeistani. Pidän erityisesti Essin tyylistä kirjoittaa, varsinkin tuntipostauksia.

Vuoden hevosharrastusblogiksi nimeäisin ehdottomasti Katrin blogin Kylmäverinen unelma. Katri on tehnyt suurta työtä bloginsa eteen, ja olisi blogin kokonaisuudella ansainnut voiton tässä kategoriassa. Kategorian "Visuaalisin blogi" voitto lähtisi minun puolestani blogiin Ilon pilkettä. Jos Olga jotain osaa tehdä, niin tehdä ulkoasuja ja panostaa blogin visuaaliseen puoleen erityisen paljon. Hänen bloginsa ulkoasu on mielestäni todella hieno, ja blogi on muutenkin visuaalisesti kaunis. Viimeisen kategorian "Vuoden vitsiniekka" voitto lähtisi minulta blogiin Ruuhkavuosiratsastaja, tai Muuliprojekti. En ainakaan vielä itse osaa päättää näiden kahden väliltä, sillä molemmat osaavat lisätä sopivan määrän hauskuutta postauksiin, eikä postausten lukeminen käy koskaan tylsäksi.


Kuva: Playsson.net

Ja sitten onkin jo aika viimeisen, mutta ei todellakaan vähäisemmän uutisen. Kuten jo mainitsin aiemmin, niin HHF:n ohjelmaan on tänä vuonna lisätty jotakin blogiohjelmaa. Blogigaala on näistä varmaan suurin, mutta lisääkin on. Yksi blogiohjelmanumero on Katrin pitämä minihaastattelu, jossa hän haastattelee messujen infolavalla kolmea nuorta bloggaajaa. Katri pyysi minua yhdeksi haastateltavaksi, ja tietenkin suostuin, kun kerran näin hienoa tilaisuutta tarjottiin! En about vuosi sitten 2017 HHF:ssä olisi ikinä osannut kuvitella, että ensi vuonna tulen esiintymään täällä. Niin se vain aika ja tilanteet vaihtuvat.

Koska itse olen esiintyjänä HFF:ssä, ei minun tarvitse kustantaa messulippua. Liput tapahtumaan ovat onneksi melko halpoja, ja vielä halvempia ennakkoon ostettuna. Ohjelma on melko monipuolinen, ja kaikille harrastajille löytyy varmasti edes jotain kiinnostavaa. Itse petyin kuitenkin hieman raviohjelman niukkuuteen, sillä nykypäivänä yhä enemmän harrastajia kiinnostuu erityisesti raviharrastajien somekanavien kautta raviurheilusta. Tapahtumaan voisi saada vielä enemmän väkeä paikalle lisäämällä raviohjelmien määrää, Noh, anyways, silti paikanpäälle kannattaa ehdottomasti tulla, sillä viime vuonna kokemus oli ainakin ihan huippu, ja tänä vuonna itselläni varmasti entistäkin parempi.

Helsinki horse fair pidetään 2,-4.3, eli maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Itse olen tulossa messuille lauantaina sekä sunnuntaina (3. ja 4.3.) lähes koko päiväksi, mutta perjantaina en koulun ja ratsastustunnin takia pääse. Pyörin varmasti kiertelemässä ja katsomassa eri ohjelmia sekä pisteitä ympäri messuhallia yksin ja eri bloggaajakaverieni kanssa. Jos satut bongaamaan minut messuilla, niin tule rohkeasti vain nykäisemään hihasta ja moikkaamaan, en pure! Seuraajiani eri someissa, varsinkin täällä blogissa olisi huippua tavata ja nähdä, joten kanssani saa tulla ehdottomasti juttelemaan. Tiedän jo nyt, että tulen päivittelemään viikonlopulta erittäin aktiivisesti videoina ja kuvina menoa ja meininkiä messuilta. Ottakaa siis hevosinstani jo nyt haltuun, jottet välty reaaliaikaisilta fiiliksiltä ja päivittelyiltä!


Kuva: helsinkihorsefair.messukeskus.com

En itsekään ymmärrä, miten ihmeessä pystyn saamaan parista ilmoitusasiasta näin paljoa tekstiä, mutta eipähän postauksesta ainakaan tullut lyhyt ja tylsä, vaan vähän monipuolisempi infopläjäys. Toivottavasti tästä selkeni nyt mahdollisimman hyvin kaikille, mitä kaikkea blogiin liittyvää kevään aikana tulee tapahtumaan. Haluaisin vielä kiittää Katria ja Playssonia tämän kaiken mahdollistamisesta. Blogigaalan ehdokkuudesta saan tietenkin kiittää myös äärettömästi teitä blogin lukijoita. Tämä kaikki tuntuu niin uskomattomalta!


Kertaus on opintojen äiti, joten tiivistettynä:

- Minusta ja kahdesta muusta nuoresta bloggaajasta on 15.2. ilmestyvässä Riders Magazine -hevoslehdestä Katrin kirjoittama artikelli
- Olen ehdolla Helsinki Horse Fairin blogigaalassa kategoriassa "Vuoden nuori nousija". Minua, ja muita bloggaajia seitsemässä eri kategoriassa voi äänestää tästä maanantaista, 12.2. alkaen täällä. Blogigaala, jossa kategorioiden voittajat palkitaan, pidetään 3.3. klo 16.50 kyseisillä hevosmessuilla.
- Olen yksi kolmesta nuoresta bloggaajasta, jotka pääsevät Katrin vetämään minihaastatteluun HHF:ssä infolavalla sunnuntaina 4.3. n. klo 15.50.
- Helsinki horse fair on hevosalan messutapahtuma, joka pidetään Helsingin messukeskuksessa 2.-4.3.2018, perjantaista sunnuntaihin. Itse olen messuilla lauantaina 3.3. sekä sunnuntaina 4.3. lähes koko päivän.


Lisätietoa Helsinki Horse Fairista täällä, messujen tarkempi ohjelma täällä, minihaastattelusta täällä, Riders Magazinestä täällä ja blogiäänestys täällä. 

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Oho vau ompa paljon kaikkea sulla! Oot todellakin ansainnut tämän kaiken ja paljon tsemppiä varsinkin haastatteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Jep, on kyllä hirveesti tapahtumassa kevään aikana :O

   Poista
 2. Wau, oot kyllä kaiken tän huomion ansainnut! Tsemppiä sulle kaikkiin näihin tuleviin juttuihin!:)

  VastaaPoista
 3. Sä olet tehnyt kovaa työtä tän blogin kanssa, joten olet ehdottomasti ansainnut tuon lehtiartikkelin ja Nuori nousija -palkinnon!

  Kiitos paljon äänestäsi mulle Pihla! Täältä lähti ääni myös siihen suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, jos oon susta ansainnu voiton <3 kiitos paljon kivasta kommentista ja äänestä. Säkin oisit voiton ansainnut!

   Poista
 4. Hyvin kirjoitettu! Oot kyllä tehnyt paljon kaiken tämän eteen ja kaiken tämän olet kyllä ansainnutkin, ehdottomasti! Oli kyllä upeeta päästä tuohon lehtihaastatteluun.

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aino! Ja jep, on kyllä ihan huippua päästä tohon artikkeliin.

   Poista
 5. Vautsi, ihana kuulla että äänestit ja tykkäsit blogistani! Itsekin äänestin sun blogia, entisenä issikkaharrastelijana en edes nähnyt muita vaihtoehtoja, ketä äänestäisin tässä kategoriassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla, että säkin äänestit mun blogia! Tsemppiä äänestykseen!

   Poista

Ennen kuin kysyt..
.. Muokkaan kuvani Adobe Photoshop Fixillä
.. Canon EOS 1300D ja iPhone 6 toimivat kuvausvälineinäni
.. Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.