sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Tammikuun tykätyimmät

Ja niin se on taas yksi kuukausi vierähtänyt ohi, tällä kertaa vuoden 2018 ensimmäinen kuu, tammikuu. Kulunut kuukausi meni todella monella tuttavallani aivan päin mäntyä hevosjuttujen osalta, mutta kyllä tammikuusta kivojakin juttuja löytyi. Ikäviä juttuja ei pahemmin muistella tässä postauksessa, vaan siirrytään pidemmittä puheitta tammikuun blogifaktojen ja muiden suosikkien pariin!


Tyge

Tavanomainen, mutta täynnä vastoinkäymisiä

Tammikuun starttasi omalta osaltani viikon kovalla flunssalla ja hammassäryillä. Haluaisin nimetä tammikuun viralliseksi vastoinkäymisten kuukaudeksi, mutta onneksi blogipuolella kaikki sentään sujui suhteellisen hyvin, ilman suurempia vastoinkäymisiä. Näyttökertoja tammikuun aikana tuli  2271, joka on yli tuhat vähemmän kuin viime kuussa. Pitää kuitenkin muistaa, että postauksia tammikuussa tuli lähes puolet vähemmän kuin joulukuussa, eli 7 kappaletta. Vaikka molempien lukujen kohdalla on selvä lasku viime kuuhun verrattuna, olen tyytyväinen tammikuun postauksiin ja niiden tilastoihin. Parempaan en olisi pystynyt kaiken kiireen keskellä.

Kommentteja tuli kivat 32 (plus vastaukseni = 64). Tammikuussa eniten näyttökertoja, 277 kappaletta, sai haastattelupostaus "Haastattelussa esteratsastaja Viivi Riikonen". Eniten kommentteja tuli puolestaan vuoden ensimmäiseen tuntipostaukseen "Parempi kuin hyvä kauden aloitus", 7 kappaletta (+vastaukseni = 14 kommenttia). Nämä kyseiset postaukset olivat nähtävästi teidän lemppareita, ja ne ovat kyllä omastakin mielestäni tammikuun onnistuneimmat ja parhaimmat postaukset. Myös tammikuun viimeisin postaus "Varusteurheilija irti!" nousi omiin lemppareihini, ja sai myös teiltä hyvää palautetta ja kivan määrän näyttökertoja sekä kommentteja.

Aikaa blogille tammikuussa tuntui olevan hirveän vähän. Ajan lisäksi motivaatio tuntui olevan vähän kadoksissa blogia kohtaan uudesta ikiomasta tietokoneesta huolimatta. Tietokoneelle raahautuminen ja postauksen tekeminen tuntui olevan hirveän vaivalloista. Noh, toivottavasti motivaatio blogia kohtaan kuitenkin pysyisi, eikä tarvitsisi pitää minkään mittaisia taukoja. Ulkoasun suhteen muutoksia tuli muutamia. Suurin muutos on varmaan bannerin vaihtuminen, joka sekin tosin vaihtui vain vanhaan Idan tekemään. Se on kuitenkin tosi kiva, joten ajattelin sen olevan niin sanotusti vielä hyvin "käyttökelpoinen". Vaihdoin myös gadgettien yms. muiden otsikkojen fontteja, sillä koin niiden tarvitsevan jonkinmoista uudistusta.


Toukka

Örkin jalkaongelma & kevätkauden alku

Tammikuussa ei mitään erityisiä hevostapahtumia ollut. Päinvastoin, mitään kivaa ei tuntunut tapahtuvan tammikuun aikana hevosrintamalla. Monta tuntemaani/tuttuni hevosta jouduttiin lopettamaan, ja kävi vaikka mitä ikäviä juttuja. Meidänkin tallille sattui niitä, suurin vastoinkäyminen sattui varmaankin Örkille. Sen tarhakaveri potkaisi Örkkiä tarhassa jalkaan, ja hokin osuma sai Örkin jalan turpoamaan. Ontunut se ei missään vaiheessa, mutta ihan antibiootitkin se sai jalkaansa. Onneksi jalasta ei mitään pahemmin kuitenkaan mennyt, ja toissapäivänä perjantaina Örk pääsi jo kunnon ratsastustunnillekin, ja jaksoi loistavasti ilman ongelmia!


Lempi hevoset tammikuussa

Tammikuussa oli tietenkin kivaa se, että tunnit ja hoitopäivät pääsivät joulutauon jälkeen taas jatkumaan. Meillä tunnit alkoivat maanantaina 8.1, joten sillä viikolla minulla oli vuoden ensimmäiset hoitopäivät sekä ratsastustunti. Menin kauden ensimmäisen tunnin torstaina Toukalla. Tunti sujui tosi hyvin, ja kirjoitin siitä postauksenkin. Seuraavalla viikolla oli normaalisti tiistaina hoitopäivä, ja perjantaina ratsastustunti, jonka menin Mosilla. Tunti sujui ihan ok, olisihan se paremminkin voinut mennä. Tammikuun viimeisellä kokonaisella viikolla oli hoitopäivä, muttei ratsastustuntia, sillä juuri loppuviikosta lumet sulivat, jonka takia kenttä oli kunnossa Ö-. Se oli siis todella liukas, joten tunti peruttiin. Kuun viimeisenä hoitopäivänä en puolestaan päässyt tallille, sillä minulle nousi vähän kuumetta.

Pääsin siis tammikuun aikana vain kahdelle tunnille, mutta silti ylitse nousee kaksi selkeää hevossuosikkia, Toukka ja Brydja. Toukka valikoitui tammikuun suosikkihevosiin, sillä kauden aloitustunti sillä sujui niin hyvin. Brydja valikoitui kuukauden suosikkihevosiin tietenkin siksi, että se on hoitoponini. Pääsin joka viikko touhuilemaan sen kanssa jotain, ja onhan se paras hevonen ikinä!


Brydja

Top 3 lempibiisit tammikuussa

Tammikuu oli omalta osaltani suomalaisen musiikin kuukausi: suosikkilistalleni päätyi vain ja ainoastaan suomalaisia biisejä. Mikael Gabrielin uusi kappale Pimeyteen on ollut läpi tammikuun ihan lempparini. Toinen suosikkini oikeastaan koko tammikuun ajan on ollut vähäsen vanhempi biisi "Kun tää loppuu" Ida Paulilta ja Kalle Lindrothilta. Kolmas suosikkini tuli jopa itselleni yllätyksenä. Päässäni soi hirveän pitkään Anna Puun Matkalla-biisi, jota yritin saada pois kuuntelemalla sitä, joka ei kylläkään auttanut yhtään. Sen sijaan aloin tykästyä tähän biisiin, ja se nousi jopa suosikkilistalleni.


Kuukauden blogikommentti
Tammikuussa kommentteja postauksiin tuli yhteensä 32 kuten jo alussa mainitsin. Kaikki olivat todella kivoja, ja sain ihanan paljon rakentavaa palautetta. Kommenteista kaksi jäi erityisesti mieleeni, ja niiden välillä en yksinkertaisesti vain osannut tai pystynyt valita sitä yhtä. Siispä tällä kertaa kuukauden kommentteja on kaksi! Toinen on Askel lähemmäs unelmia -blogin pitäjältä Aadalta postaukseeni "Haastattelussa esteratsastaja Viivi Riikonen", ja toinen Hymyillen Huomiseen -blogin pitäjältä Suvilta "Rentous ja hyvä kevennys - kevätkauden tavoitteet" -postaukseen. Molemmissa kommenteissa on todella ihanaa palautetta, ja ne saavat hymyn väkisinkin huulille. Super suuri kiitos jokaiselle kommentoijalle tammikuussa, erityisesti Aadalle ja Suville, sekä jokaiseen postaukseen kommentoineelle Ainolle, blogista Eläimet Sydämessä!


Kuukauden tykätyin Instagram-kuvaTykätyin Instagram-kuva tammikuussa oli tämä älyttömän suloinen kuva Toukasta. Kuva on otettu juuri ennen tunnille lähtöä 11.1, jolloin se on myös julkaistu. Kuva on saanut 117 tykkäystä ja 4 kommenttia (+ vastaukseni = 8 kommenttia). En kyllä ihmettele, miksi kuva on saanut eniten tykkäyksiä tammikuussa, sillä se on varmaan suosikkikuvani koko tammikuulta. Niin söpö Toukka!


Kuukauden lempibloginiOlin erittäin epäaktiivinen kommentoija muiden blogeihin tammikuussa, harmillisesti. Lupaan helmikuun aikana ottaa tavoitteeksi kommentoida paljon enemmän muiden blogien postauksiin, ja edes lukea muiden postauksia enemmän. Vaikken hirveästi ehtinyt blogeja lukea, niin suosikikseni nousi viime kuulta Olgan blogi Ilon Pilkettä. Suurin syy siihen on blogin ulkoasu, johon ihastuin ihan totaalisesti heti ensisilmäyksellä! Tässä blogissa tykkään ulkoasun lisäksi Olgan tyylistä kirjoittaa. Hänen blogi oli yksi ainoista jota kunnolla luin tammikuun aikana, joten eiköhän se paalu paikan ansaitse.
Jälleen kuukauden suosikit vierähtivät aika pitkälle, mutta kliseisesti voisin tokaista, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Perjantainen ratsastustunti sujui todella hyvin, josta ajattelin kirjoittaa ihan tuntipostauksenkin ensi viikon alusta. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille, miten te tiivistäisitte kuluneen tammikuun parilla adjektiivilla? Kommentoi se alas, ja kerro ihmeessä myös mielipiteesi postauksesta!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Toi Mikaelin pimeyteen-biisi on kyllä ollut mulla kanssa yksi lemppari! Oikeastaan Miaeklin kaikki biisit on hyviä, koska Miklu on mun lepiartistini ollut jo useamman vuoden. Kivaa helmikuuta sulle :)

  https://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi Pimeyteen-biisi on ihan sairaan hyvä, kiva jos se on sunkin lemppareissa! Miklun muutkin biisit ovat tosi hyviä. Super kivaa helmikuuta sullekkin :)

   Poista
 2. Mä en ole oikein ikinä ymmärtänyt näitä koosteita, tai siis että mitä lukijat tekee esimerkiksi sillä tiedolla miten paljon kommentteja sait. :D Mutta jos ei nyt takerruta siihen, niin sujuvasti kirjoitettu postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ehkä siinä ei ookkaan perjaatteessa mitään järkeä, ehkä joitakin kiinnostaa. Musta on kiva suosikkien lisäksi listata kuluneen kuun blogitilastojakin tällaisiin postauksiin tuomaan jotain lisää. Anyways, kiitos!

   Poista
 3. Mä tykkäsin kyllä tammikuussa eniten tosta Viivi Riikosen haastattelusta. Sä kyllä osaat toteuttaa noita haastattelupostauksia super hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihana kuulla, että tykkäät mun haastattelupostauksista <3

   Poista
 4. Tosi kivan oloinen tää sun blogi! Löysin tän äsken ja aijon kyllä jäädä lukemaan muita postauksia! :)

  sisullamennaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva kuulla, että eksyit blogiini ja tykästyit! Tervetuloa seuraamaan :)

   Poista
 5. Kiitos blogini maininnasta! Tämä oli oikein kiva postaus ja olit koonnut oikein kivasti kaiken tarpeellisen. Mutta tämä oli kuitenkin todella hyvin ja sujuvasti kirjoitettu, tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja ole hyvä! Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.