sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

11 kysymystä hevosbloggaajille 2

Moi! Tänään luvassa postaus, jonka ensimmäisestä osasta te piditte todella paljon! Tämä postaus on siis 11 kysymystä hevosbloggaajille 2! Eli olen haastatellut tällä kertaa "vain" neljää hevosbloggaajaa, joille olen esittänyt kaikille samat kysymykset. Ei muuta kuin itse asiaan!Milla
1. Kuka oikein olet?

- Nimeni on Milla ja olen 13-vuotias.


2. Kuinka kauan olet blogannut?


- Nykyistä blogiani olen kirjoittanut pian puolisen vuotta. Bloggaus historiaa on kuitenkin sitä enemmän.


3. Mistä blogisi kertoo?


- Kirjoitan pääomaisesti hevosista ja arjesta omalla tallilla. Välillä blogiin eksyy kuitenkin esimerkiksi lifestyle-painotteisiakin postauksia.


Milla ja Toki.
(C)

4. Kuka on blogisi päätähti?


- Blogini päätähti on 15-vuotias tilastoponi Toki. Blogissa seuraillaan myös kahden valkoisen koiran elämää.


5. Mikä tekee blogista mielestäsi hyvän blogin?


- Tykkään hyvin toteutetusta blogista, eli teksti on huolellisesti kirjoitettu ja ulkoasu näyttää kivalta. Mukavinta on lukea blogia, johon on käytetty aikaa ja vaivaa, eikä asioita ole selitetty liian ympäripyöreästi.


6. Millaisista blogeista sinä pidät?


- Mainitsinkin juuri ulkoasun ja tekstin olevan tärkeä osa minulle mieluista blogia. Tykkään aidosti kirjoitetuista teksteistä enkä kaipaa turhaa liioittelua tai hehkutusta.


7.  Onko sinulla harrastuksia?


- Harrastan ratsastuksen lisäksi pianon soittoa, sekä aloitan yleisurheilun. Rakastan myös kirjoittamista, lukemista, valokuvaamista, piirtämistä ja kaikenlaista urheilua.


8. Mistä saat inspiraatiota ja motivaatiota bloggaamiseen?


- Luen välillä paljonkin kivoja blogeja, välillä en ollenkaan. Suurimman osan inspiraatiosta saan muiden blogeista, jonka jälkeen muokkaan ideaa omanlaisekseni. Motivaatiota saan välillä kuin salaman kirkkaalta taivaalta itsestään, välillä ei kiinnosta koko blogi ollenkaan.


Toki.
(C)

9. Mikä on lempi blogisi? Miksi?


- Lempi blogini on Tiian "Voitto Kotiin" blogi, koska sen ulkoasu on kiva ja teksti on mukavaa luettavaa.


10. Keille suosittelisit blogiasi?


-Suosittelen blogiani hevosista kiinnostuneille lukijoille. Silti olisi mahtavaa, että lukijoita olisi muustakin suunnasta.


11. Mikä on bloggaamisessa parasta?


- Rakastan kirjoittamista, sekä tykkään luoda blogia oman näköiseksi. Mahtavinta on nähdä oma jälki esimerkiksi ulkoasussa ja postauksissa. Haluaisin kirjoittaa muutaman novellin blogiini, eli kirjoittaminen onkin minulle mieluisinta blogissa. Tykkään myös leikkiä erilaisilla koodeilla.Iida-Maria Kuusela
1. Kuka oikein olet?


- Nimeni on Iida-Maria Kuusela ja olen syntynyt vuonna 2003 eli täytän 14 vuotta.


2. Kauan olet blogannut?


- Aloitin bloggaamisen joulukuussa 2014, eli olen blogannut reilut 2 vuotta.


3. Mistä blogisi kertoo?


- Blogini kertoo minusta ja omasta shetlanninponiruunastani Pekosta, joka ajokoulutettiin vuosi sitten. Itse suoritin viime kesänä poniajoluvan, ja tänä vuonna aloitan raviurani toisen oman ponin kanssa, joka astuu mukaan kuvioihin huhtikuussa.Iida ja Pekko.
Kuva: Anni Pylväläinen (C)
4. Kuka on blogisi päätähti?


- Blogini päätähtenä toimii minun lisäkseni oma ponini Pekko, mutta pian alan blogata myös tulevasta ponistani Lillistä.

- Pekko on 2013 syntynyt rautiaankirjava shetlanninponiruuna, jonka ajokoulutimme viime vuonna. Sillä ei kuitenkaan voi ajaa kilpaa, koska sen isäori ei ole jalostukseen hyväksytty. Lisäksi Pekko on ylikorkea 110 cm korkea poni. Olen tuntenut sen varsasta asti, ja siksi se onkin minulle todella tärkeä.

- Uusi päätähti on vuonna 2008 syntynyt ruunikko shetlanninponitamma Luranan Lilli. Lillillä on ajettu aikaisemmin noin 20 starttia, mutta nyt sen liikutus on jäänyt hieman vähemmälle. Tämän ponin kanssa olisi tarkoitus edetä aluksi pikkuhiljaa ja aloittaa treenaaminen kisoihin kesän aikana.


5. Mikä tekee blogista mielestäsi hyvän blogin?


- Mielestäni hyvässä blogissa täytyy olla siisti ja panostettu ulkoasu. Teksti on mielenkiintoista ja oikeinkirjoitus kunnossa, eikä teksti ole sotkuista luettavaa täynnä hymiöitä. Blogissa kuuluisi olla paljon hyvänlaatuisia kuvia, ja itse suosin eniten isoa kuvakokoa. Omaa silmääni miellyttävät eniten järjestelmäkameralla otetut kuvat, mutta eivät tarkat puhelinkuvatkaan ole pahitteeksi. Hyvässä blogissa on esittelysivut, joista saa kaiken tarpeellisen tiedon blogin päätähdistä ja siitä, mistä se kertoo. Postaustahti on aktiivinen ja sisältö monipuolista ja kiinnostavaa. Hyvässä blogissa kaikkea ei ole matkittu muilta, vaan siinä täytyy olla jotain omaperäistä.


6. Millaisista blogeista sinä pidät?


- Pidän tuollaisista blgogeista, millaiseksi äsken kuvailin mielestäni hyvää blogia. Pidän blogeista joissa on monipuolista sisältöä, hyvin kirjoitettua tekstiä, laadukkaita kuvia sekä nätti ulkoasu. Yleensä luen vain hevosblogeja, sillä ne kiinnostavat minua eniten, mutta lukulistaltani löytyy myös muutama lifestyle -ja eläinblogi.


7. Onko sinulla harrastuksia?


- Bloggaamisen lisäksi harrastan poniraviurheilua, ratsastusta ja valokuvausta. Lisäksi tykkään myös leipomisesta ja lukemisesta, mutta en laske niitä varsinaisiksi harrastuksikseni.


8. Mistä saat inspiraatiota ja motivaatiota bloggaamiseen?


-  Inspiraatiota ja motivaatiota bloggaamiseen saan pitkälti muiden blogien lukemisesta, mutta myöskin ihanat kuvat, erittäin hyvin tai päinvastoin erittäin huonosti menneet tallipäivät, erilaiset tapahtumat sekä yksinkertaisesti vain hevoset saavat minut usein innostumaan postauksen kirjoittamisesta.


Pekko.
Kuva: Alina Jokela (C)

9. Mikä on lempi blogisi? Miksi?


- Minulla ei ole oikeastaan yhtä ainoaa lempparia, sillä lähiaikoina suosikeiksini on noussut monia erilaisia blogeja. Pitkään yhtenä suosikkina on ollut kuitenkin Hymyillen Huomiseen -blogi. Blogin ylläpitäjä Suvi kirjoittaa kiinnostavasti ja postaukset ovat usein ihanan positiivisia, joten niiden lukemisesta tulee itsellekin hyvä fiilis. En oikeastaan koskaan huomaa hänen teksteissään kirjoitusvirheitä, joka tekee siitä mukavaa luettavaa. Postausket ovat täynnä suurikokoisia, hienoja kuvia, sekä ulkoasuunkin on aina panostettu.


10. Keille suosittelisit blogiasi?


- Suosittelen blogiani niille, jotka ovat kiinnostuneita shetlanninponeista ja poniraviurheilusta tai nuorista hevosista, sillä blogini sisältö koostuu pääasiassa niihin liittyvistä asioista.


11. Mikä on bloggaamisessa parasta?


- Bloggaamisessa parasta on oikeastaan kaikki. Tykkään kirjoittaa ajatuksistani muille, ottaa ja muokata kuvia, lukea muiden blogeja, tehdä ulkoasuja, osallistua erilaisiin blogitapahtumiin jne. Erityisesti kuitenkin voisin mainita ihanat lukijat ja muut bloggaajat, jotka jaksavat kerta toisensa jälkeen kommentoida postauksiin sekä kannustaa ja neuvoa, silloin kuin tarvitsee apua. Lisäksi bloggaamisen kautta saa uusia kavereita, joka on myöskin hieno asia!Oona Yrjänäinen1. Kuka oikein olet?


- Olen Oona Yrjänäinen ja täytän muutaman kuukauden päästä 15 vuotta.


2. Kauan olet blogannut?


- Olen blogannut noin 4 vuotta, mutta hevosblogia olen ylläpitänyt vasta alle vuoden.


3. Mistä blogisi kertoo?


- Blogini kertoo minun ja kahden nuoren hevoseni arjesta omalla kotitallilla. Aiheet pyörivät muun muassa perustouhuilun, satunnaisten kilpailujen, sekä nuorten hevosten kasvun seurailun ympärillä.Rovan Fiona.
(C)

4. Ketkä ovat blogisi päätähdet?


- Blogini päätähdet ovat suomenhevonen Rovan Fiona, sekä irlannincob Starsky´s Pinkie Pie.


5. Mikä tekee blogista mielestäsi hyvän blogin?


- Hyvä ja houkutteleva ulkoasu, oikeinkirjoituksen täytyy olla kunnossa ja tekstin muutenkin olla mielenkiintoista. Postausten sisällön tulee olla vaihtelevaa.


6. Millaisista blogeista sinä pidät?


- Pidän blogeista, joissa on mukavan näköinen ja huolella tehty ulkoasu, mielenkiintoista tekstiä, ja joissa postausten aiheina olisivat muun muassa nuoret hevoset, valmennukset ja perusarki yleensäkin, unohtamatta erikoispostauksia. Hyvä kokonaisuus on tärkeä ja oikeinkirjoitus myös. Kuvia tulisi olla riittävästi.


7. Onko sinulla harrastuksia?


- Ratsastuksen lisäksi jalkapallo.


8. Mistä saat inspiraatiota ja motivaatiota bloggaamiseen?


- Seuraan paljon muiden blogeja, joista saan paljon motivaatiota, sekä tallilla ottamiani kuvia on kiva laittaa näytille kuulumisien kera.


Starsky`s Pinkie Pie.
Kuva: Oona Yrjänäinen (C)

9. Mikä on lempi blogisi? Miksi?


- Lukulistalleni kuuluu useita hyviä blogeja, joten on vaikeaa sanoa vain yksi, mutta ehdottomasti Mustaa Valkoisella -blogi on suosikkeihini kuuluva. Mustaa Valkoisella -blogia tykkään lukea, sillä blogi on todella mukava monelta kannalta. Blogissa esiintyvät hevoset ovat irlannincobit Lordi ja Liisa, sekä keväämmällä/kesällä syntyvä irlannincob varsa. Tykkään seurata nuorten hevosten matkaa aikuiseksi ja seurata muutenkin kyseistä blogia. Hyvät kuvat, kiva ulkoasu, ihanat hevoset, mukava kirjoittaja ja kiva teksti.


10. Keille suosittelisit blogiasi?


- Henkilöille, jotka tykkäävät seurailla perustouhuiluja nuorten hevosten parissa kohti aikuisuutta.


11. Mikä on bloggaamisessa parasta?


- Se, kun jotkut oikeasti lukevat postauksiasi ja laittavat jonkun kivan kommentin. Se saa aina hymyn huulille. On myös mukava kirjoittaa omista kokemuksista hevosten parissa, hyvää ajanvietettä ja mukava lukea jälkeenpäin!Aamu Siltakoski1. Kuka oikein olet?


- Olen Aamu Siltakoski ja olen 14-vuotias eli syntynyt vuonna 2002.


2. Kuinka kauan olet blogannut?


- Kaksi kuukautta vasta.


3. Mistä blogisi kertoo?


- Minun ja hevoseni sekä vuokrahevoseni touhuiluista, ja joskus myös ratsastustunneista.


Aamu ja Sipe.
(C)

4. Ketkä ovat blogisi päätähdet?

- Gitta, joka on meidän hevonen, Sipe joka on minun vuokrahevonen ja tienkin minä.


5. Mikä tekee blogista mielestäsi hyvän blogin?


- Kiinnostavat tekstit ja hyvälaatuiset kuvat.


6. Millaisista blogeista sinä pidät?


- Sellaisista, kuin äsken jo mainitsinkin.


7. Onko sinulla harrastuksia?


- Joo. Ratsastuksen lisäksi harrastan sekalaista urheilua ja partiota.


8. Mistä saat inspiraatiota ja motivaatiota bloggaamiseen?


- Uusista postausideoista, lukijoiden aktiivisuudesta, ratsastuksesta ja hevosista.


Aamu ja Lola

9. Mikä on lempi blogisi? Miksi?


- Varmaankin Voitto Kotiin -blogi.  Se vain on tosi hyvä!


10. Keille suosittelisit blogiasi?


- Sellaisille, jotka pitävät hevosista.


11. Mikä on bloggaamisessa parasta?


- Se, kun tietää, että joku oikeasti lukee ne vaivalla tehdyt postaukset ja myös se, että voi myöhemmin lukea omia juttujaan.Mosí viime perjantaina tunnin jälkeen.Kiitos kun luit tämän postauksen! Toivottavasti se oli mieluinen ja ryhdyit lukijaksikin.
Minua ja hevostouhuilujani voi seurata instgarmissa @pihlajaislanninhevoset

Ensinnäkin iso kiitos taas kaikille vapaaehtoisille, jotka suostuivat haastatteluun. Ilman teitä tätä postausta ei olisi voinut toteuttaa. Vapaaehtoisia tulikin melkoinen määrä, joten kolmatta osaa odotellessa!

Viikonloppuni on sujunut oikein hyvin. Perjantain tunnilla menin Mosílla. Tunti ei mennyt kauhean hyvin, mutta loppua kohden Mosí alkoi jo kuuntelemaan apuja paremmin. Eilen en tehnyt mitään erikoista, ja tänään olen ollut yksin kotona melkein koko päivän. Olen saanut kirjoitettua tämän postauksen ja paljon muuta. Ensi viikolla on luvassa kaiken laista. Tiistaina ruotsin sanakoe ja soittoharjoitukset koulun esitystä varten, keskiviikkona kotitalouden koe, perjantaina englannin verbien taivutuskoe... No, eiköhän ensi viikosta selvitä silti ihan kunnailla!

Tsemppiä seuraavalle viikolle! Nähdään ensi postauksessa! -Pihla
Kertokaa ihmeessä mielipide tästä postauksesta ja kiinnostaako tällaiset postaukset vieläkin?

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, oli kieltämättä mukava lukea muidenkin haastatteluja :)
    Kiitos, että pääsin tähän mukaan!

    VastaaPoista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.