lauantai 23. syyskuuta 2017

Blogiesittelyssä: Elämää hevostytön kengissä

Toteutin päivää vaille tasan kuukausi sitten bloggaaja Essi Huidan kanssa yhteistyöpostauksen, jossa esittelin ja arvostelin hänen bloginsa. Tämä postaus, eli kyseisen sarjan toinen ja viimeisin osa sai paljon positiivista palautetta, joten halusin ehdottomasti jatkaa tätä sarjaa! Kysyin bloggaaja Suvilta, suostuisiko hän tällaiseen yhteistyöhön, ja voitte varmasti päätellä vastauksen, kyllä. Tänään siis blogiesittelyssä Suvi ja hänen bloginsa, Elämää hevostytön kengissä

Blogiesittelyssä: 

Elämää hevostytön kengissä


Suvi ja Muumi

Suvi Hentola on 20-vuotias, iloinen ja energinen nainen. Hän opiskelee kolmatta vuotta sosiaali- ja terveysalalla, ja asuu opintojensa takia Hämeenlinnassa, mutta on kotoisin Hollolasta, jossa hän viettää suurimman osan ajastaan lomalla ja viikonloppuina. Suvi harrastaa ratsastuksen ja bloggaamisen lisäksi salibandya harrasteryhmässä. Heidän perheellä on myös kaksi kania, Luna ja Lilja.


Luna

Lilja

Ratsastuksen Suvi aloitti 2010 lokakuussa ollessaan seiskaluokalla. Hän piti taukoa harrastuksestaan puoli vuotta keväällä 2015, mutta syksyllä jatkoi taas, jolloin hän myös aloitti opintonsa sosiaali- ja terveysalalla. 2016 Suvi aloitti ratsastuksessa kilpailemisen, ensin pienissä tallikisoissa. Nyt hänellä on takanaan kahdet koulu- ja estekilpailut. Hänen haaveenaan on päästä kisaamaan ensi vuonna entistä enemmän.

Nykyään Suvi harrastaa ratsastusta Kylä-Hentilän tallilla Hollolassa. Hän käy ratsastustunneilla kerran viikossa lauantaisin, sillä viettää viikot Hämeenlinnassa. Hänen lempihevosensa on suomenhevostamma Vikkan. Vikkan on 7-vuotias kiltti ja reipas tamma, jolla on pehmeät askeleet ja kultainen luonne. 


Suvi ja Vikkan

Blogia Suvi on pitänyt vähän päälle kaksi vuotta. Idea blogin aloittamisesta tuli hänen kaveriltaan. Suvi tarttui tuumasta toimeen, ja perusti blogin, joka kulki silloin nimellä "My life". Pian se kuitenkin vaihtui, kun Suvi kyllästyi siihen, ja blogi sai nykyisen nimensä, Elämää hevostytön kengissä. 

Alussa Suvi tyytyi bloggerin valmiiseen ulkoasuun. Blogissa ei ollut banneria, lukijapalkkia, tai muutakaan oleellista. Niinhän se menee, ettei kukaan ole seppä syntyessään, ja tekemällä oppii. Pikku hiljaa Suvi alkoi oppia muokkaamaan blogia oman näköisekseen CSS-koodien ja muiden kikkojen avulla. Bannereita Suvi tilasi aluksi muilta bloggaajilta, mutta nykyään tekee ne lähes poikkeuksetta itse. Kuvat olivat pitkään puhelimella otettuja, mutta tänä kesänä hän osti oman kameran, jonka kyllä huomaa kuvien laadusta!


Suvi ja Vikkan

Suvin blogi sai joitakin viikkoja sitten uuden ulkoasun. Bannerissa on hauska idea, rajattu hevonen tähtiympyrän sisällä. Mielestäni kuvan olisi voinut rajata paremmin, ja pienentää sitä sen verran, että se mahtuisi kunnolla kokonaan tähtiympyrän sisälle. Myös bannerin otsikko, eli teksti "Elämää hevostytön kengissä" voisi olla jollain erilaisemmalla fontilla ja hieman isommalla. Siinä on myös kirjoitusvirhe, jonka itse asiassa huomasin vasta äsken. Se olisi hyvä korjata, sillä kirjoitusvirhe jo heti bannerissa ei luo kovin lupaavaa vaikutelmaa jos lukija sen heti huomaa. 
Muu ulkoasu on todella kiva. Valkoinen ja oranssi sopivat hyvin yhteen. Oranssi tuo kivaa syksyisyyttä, mutta valkoinen tuo kivaa pirteyttä. Minun makuuni ovat selkeät ja yksinkertaiset ulkoasut. Itse siis muuttaisin ylävälilehtien otsikot vähän isommaksi, samoin sivupalkin gadgettien otsikot. Sen lisäksi leventäisin sivupalkkia, minun makuun se on turhan kapea. Tervetuloa-tekstin otsikko on aika ylhäällä, mutta Suvilta olen kuullut, että se on tarkoituksella siellä. Itse luulin sen nimittäin olevan siellä vahingossa. Muuten sivupalkista on oikein hyvä ja sieltä löytyy kaikki tarpeellinen.
Esittelysivut kaikille blogin päätähdille ovat hyvät ja melko kattavat. Suvin oma ja Suvin kanien (jotka esiintyvät myös blogissa satunnaisesti) esittelyt ovat todella hyvät, ja molemmista löytyy kiva määrä kuvia ja tekstiä. Hevosten esittely, on tekstin puolesta ihan ok, mutta kuvat laittaisin kokoon erittäin suuri. Koska esittelysivulla on kerrottu monen hevosen tiedot, pari kuvaa per hevonen on hyvä määrä, mutta osa kuvista on melko huono laatuisia, ja kuten jo sanoin, liian pieniä. Erikoispostaukset-sivu on ehkä vähän turha, mutta ainakin sieltä löytää hyvin erikoisemmat postaukset.

Postausten teksti on pääasiassa hyvää. Joitakin kirjoitusvirheitä löytyy, samoin pilkkuja puuttuu, mutta pääosin teksti on todella hyvää luettavaa. Postausten kuvat ovat nykyään hyvälaatuisia, ja niitä on kiva katsella. Erityisesti Suvin tuntipostaukset ovat mieleeni ja todella hyvin kirjoitettuja. Asiatekstejä ja erikoispostauksia on myös kiva lukea. Suvin blogi lukeutuukin lempi blogieni joukkoon!
Iso kiitos Suville, kun suostui kanssani tähän yhteistyöhön! Postaus ei siis ollut toteutettu kaupallisessa yhteistyössä minkään yrityksen kanssa, vaan yhetistyössä bloggaajan kanssa. Suvi teki samankaltaisen postauksen blogiinsa, jossa hän esitteli ja arvosteli blogini. Käykää ihmeessä lukemassa, mitä ja miten Suvi kertoi blogistani. 

Ilmoittauduin eilen tallikisoihin! Jossain postauksessa mietin osallistuvani Örkillä luokkiin T8 ja V5, sekä Brydjalla maastotaitoluokkaan. Pidin suunnitelmastani kiinni, ja ilmoittauduin näihin luokkiin näillä hevosilla! Odotan jo innolla kisoja, vaikka niihin onkin melkein kuukausi vielä aikaa. Tänään kaverini lähti eilisellä tuntiratsullani, Örkillä kisoihin, ja he tulivat kolmansiksi, onnea!


Eilen olin tunnilla, ja lähdimme maastoon! Menin Örkillä, ja meni
tosi hyvin. Se oli vähän säikky, mutta silti rento. Kuva otettu juuri
ennen maastoon lähtöä.


Kivaa viikonloppua! Onko teillä tulossa kisoja lähiaikoina?
-Pihla

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvin oot toteuttanut tän postauksen, oli kivaa olla mukana tässä yhteistyössä 😊

  VastaaPoista
 2. Tää oli kyllä kiva postaus! Jos sä tälläseen postaukseen lähiajoille tarvitset yhteistyöläistä, saattaisin mä olla innostunut toteuttamaan tälläsen myös.;)

  Mulla ei ole tiedossa mitään kisoja ja tuskin tulee olemaankaan, jos ei lasketa reilusti ensi vuoden puolelle meneviä, Vappuna pidettäviä leikkimielisiä simatölttejä Päivölässä (sima/melassimuki kädessä ratsastetaan joku rata ja lopputulokseen vaikuttaa säilyneen melassin määrä sekä aika), jos edes niihin osallistun.:D Ei oikein näillä seuduilla kisoja ole, eikä ainakaan vielä ole tietoa, että tuolla mein tallilla mitään harkkakisojakaan olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Pistetään korvan taa sun blogi, kun seuraavaa osaa tähän sarjaan alan suunnittelemaan. Harmi ettei siellä päin ole kisoja oikein. Raahaudu Iso-Tuomistolle noihin harjotuskisoihin hei ;D

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.