tiistai 12. syyskuuta 2017

Syyssateita, stressiaaltoja ja eläinlääkärin tuomioita

Viikon postaustauon jälkeen onkin loistava aika tehdä perinteinen kuulumispostaus. Kuulumispostaukset ovat itse asiassa melko harvinainen näky blogissani. Tykkään tehdä enemmän postauksia, joissa on joku selkeämpi aihe ja punainen lanka, mutta välillä näinkin. Syksyn alussa on tapahtunut varmaan enemmän kuin koko pienen elämäni aikana (ainakin melkein) joten päivitys- ja kuulumispostaus on nyt ihan ajankohtainen.




Niin siinä vain kävi, että syksy, syyskuu ja syyssateet tulivat. Eilistä lukuun ottamatta on satanut varmaan joka päivä. Onhan harmaa ja sateinen ilma tosi masentavia, ja kun niihin yhdistää koulukiireet, ei lopputulos voi olla mitään muuta kuin ahdistusta ja stressiä. Minä olin yksi syksyn alun stressiaallon uhreista, samoin syysflunssan. Siitä olen onneksi jo selvinnyt terveeksi. 

Lopetin kaikki harrastukseni, paitsi ratsastuksen ja bloggaamisen viime keväänä, ja ette uskokaan kuinka vapauttavaa tämä on! Ei ole koulun lisäksi stressiä musiikkiopiston kokeista ja tanssitunneista, vaan voi oikeasti keskittyä vapaa-ajalla tekemään jotain muutakin, eli päivittää blogia..! Ei vaan, kyllä minä muutakin teen. Nyt blogille on vain paljon enemmän aikaa, samoin koulujuttuihin. Kahdeksas kerta toden sanoo, nyt voisin oikeasti panostaa kouluun enemmänkin kuin parin päivän ajan.


Parina päivänä paistoi jopa aurinko!

Joo, tiedän että kukaan ei jaksa lukea enää sanaakaan kaikesta mikä minulla on muka niin huonosti. Hevospuolelle kuuluu hyvää. Olin viime torstaina ratsastustunnilla, jonka menin minulle uudella tuttavuudella, issikkaruuna Kasparilla eli Kassulla. Tarkemmin ottaen Kassu on kyllä minulle tuttu hevonen, onhan se asunut jo useamman vuoden tallillamme erään tytön omistuksessa, mutta en ole koskaan mennyt sillä, koska se ei ole yleensä tuntikäytössä. Tunti meni ihan hyvin. Kassu oli aavistuksen laiska, enkä saanut siltä tölttiä kovin hyvin nousemaan, mutta juuri siksi haluaisinkin mennä sillä pian uudestaan; jotta saisin hiottua lisää yhteistyötämme, lähinnä tölttiä.


Kassu

Tänään törmäsin kotimatkallani keskustassa hevoseen. Kyllä, ilmi elävään suomenhevoseen keskellä kirkasta päivää ja vieläpä keskustan alueella! Sitä taluttivat pari naista. Ei mitään hajua miksi hevonen tällä alueella liikuskeli, eiköhän sille ole joku hyvä syy, jota en vain tiedä. Tänään myös ilmoille kantautui ilouutinen, Tygeä aletaan kuntouttamaan! Minulle todella tärkeä issikakruuna Tryggvi, tutummin Tyge, on ollut 1,5v saikulla syystä x (tiedän siis syyn, mutta en ala selittämään asiaa tänne tarkemmin) ja tänään se sai eläinlääkäriltä tuomion, että sillä voi pikku hiljaa alkaa ratsastamaan! Tyge ei siis ole omani, mutta minulle todella rakas, kuten jo sanoin. Ken tietää, ehkä pääsen sen selkään jo vaikka kuinka pian!

Valitettavasti Mosi oli saanut kaviopaiseen. Mosi on ilmeisesti astunut tarhassa johonkin terävään tai johonkin, että sille on tullut kaviopaise. Onneksi Mosi ei ainakaan vaikuttanut kovin kipeältä, reippaasti se tuli minua karsinalle torstaina tervehtimään! Uskon sen paranevan nopeasti, se saa hyvää hoitoa!


Mosi

Monet varmasti ovat huomanneet pienen postaustaukoni sekä uuden ulkoasuni. Minulla ei ollut mitään fiilistä blogin suhteen, mutta pieni irtiotto postauksista ja kaikista blogijutuista tuottivat tulosta. Nyt postausinto on kasvanut ja uusi ulkoasu ulkona! Halusin blogiini syksyistä ja synkkää, mutten liian synkkää teemaa, joten harmaa ja sininen näyttivät ja kuulostivat juuri sopivilta. Keksin uuden ulkoasun, bannerin ja tervetuloa-tekstin lisäksi blogille moton/lauseen, joka kuvaa kyllä kieltämättä blogiani ja sen sisältöä paremmin kuin hyvin. Se lause lukee mm. bannerissani. Myös tunnisteet siirtyivät ihan alas.

Karu tosiasiahan on, että kun sama vaaleanpunainen tausta ja samat oranssit tekstit ovat päivästä toiseen blogissa yli kolmen kuukauden ajan, tuppaa vähän väkisinkin kyllästyttämään kaikki blogiin liittyvä, niin minua kuin teitä lukijoitakin. Tarkoituksenani oli pitää vaaleanpunaista/oranssia ulkoasua loka-marraskuun paikkeille, mutta tuli olo, että nyt vaihdan sen, en vain enää jaksa sitä vanhaa. Nykyinen onkin oikeastaan aika kiva, ja ainakin eri värinen kuin edellinen. Marras-joulukuussa ulkoasu, tai ainakin blogin tausta ja banneri vaihtuvat talvisemmiksi ja jouluisemmiksi.





Perjantaina oli koulumme väliset yleisurheilukilpailut. Aamulla jostain syystä niskaani alkoi sattua todella, todella paljon. Siinä sitten urheiltiin pää käytännössä liikkumattomana. Loppuakohden se paheni, ja kotimatkalla pyysin kaveriani katsomaan risteyksillä autot puolestani, ei muuten pää taipunut mihinkään suuntaan, ei sitten yhtään! Tästäkin johtuen pidin taukoa blogista ja koneella kirjoittamisesta. Nyt kaikki on ok ja olen jälleen lainausmerkeissä blogikunnossa!

Tänään, tiistaina oli koulukuvaukset. Ne ovat kyllä kanssa aina yksi päänvaiva. Ne eivät onnistu, eivät sitten ikinä! Toivon sormet ja varpaat ristissä, että olisi käynyt ihme ja ne olisivatkin onnistuneet, jonka todennäköisyys aikaisemmat epäonnistumiset huomioon ottaen, on käytännössä nolla..

Päätin ottaa tänään myös tuumasta toimeen ja ilmoittautua "ehdolle" vuoden 2018 tähtiblogistiksi! Lähetin sähköpostilla hakemuksen, jossa kerroin blogistani, ja miksi juuri minä olisin hyvä yhdeksi kymmenestä tähtiblogistista 2018. Ehkäpä sitä onni kunnolla potkaisisikin! (Jos sana tähtiblogisti on täyttä hepreaa, klikka tästä, ja klikkaa ihmeessä muutenkin!)


Toukka

Huomenna meillä on frisbeegolfia ja englannin sanakoe. Perjantaina menen poikkeuksellisesti tunnille klo 7-8, enkä torstaina klo 6-7, koska torstaina en pääse tallille. Eilen illalla julkaistiin ilmoittautumiset myös Iso-Tuomiston harjoituskisoihin 15.10. Mietin osallistuvani T8 (=tölttiluokka, kierros tölttiä, kierros toiseen suuntaan tölttiä) sekä V5 (=nelikäynti, kierros tölttiä, ravia, puoli kierrosta käyntiä ja kierros laukkaa) Örkillä, koska sillä on niin tasaiset sekä hyvät askellajit, ja meillä sujuu yhteistyökin ihan hyvin. Brydjalla ajattelin osallistua maastotaitoradalle, sillä saman tapaiseen osallistuin viime kevään kevätpäivässä, jolloin tulimme hyvällä radalla ja hyvillä pisteillä (48/50) viidenneksi.


Kille

Huh huh, siinä oli kuulumisia kerrakseen! Toivon todella, että pääsitte taas vähän kärryille kaikesta minulle tapahtuneesta ja blogin tilanteesta. Olen suunnitellut paljon kivoja postauksia tuleville viikoille. Muun muassa kysymyspostaus on luvassa jo tällä viikolla, tai ihan viimeistään ensi viikon alussa! Eiköhän tämä tästä.

Koettakaa selvitä syksystä! Mitä keinoja teillä on syysstressin lievittämiseen?

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Ihansti kirjoitettu postaus! <3

  laukatenesteelle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Itellä kanssa välillä blogi meinaa tuottamaa stressiä, mutta parhain apu on pieni tauko tai kirjoittaa vähemmän postauksia.
  Ihana tää sun uusi ulkoasu 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oot ihan oikeassa, että pieni tauko tekee terää ja sitten on (toivottavasti) paljon uutta motivaatiota blogin. Ja hei kiitos!

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja kiva, kun tallilla sujuu mukavasti! Tekisitkö sitten kisoista postauksen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Teen varmasti kisoista postauksen :)

   Poista
 4. Oon ihan samaa mieltä noista syyssateista. Se vaan jotenkin vie motivaatiota kouluun, kun on niin synkkää. Ihanan näköinen tuo Kassu ja toivottavasti Mosin kaviopaise paranee nopeasti!
  Hassua, mutta itsekkin olin koulujen välisissä yleisurheilukisoissa. Olin sitten Espoon yläkoulujen 100m viides :)
  Postaus oli kirjoitettu todella hyvin ja jaksoin lukea sen helposti loppuun asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Essi! Kassu kiittää, ja toivotaan että Mosin kaviopaise paranisi äkkiä. Onnittelut viidennestä sijasta kisoissa!

   Poista
 5. Susta huokuu aina sellainen pirteä ja reipas tyttö, kun kirjoitat!

  VastaaPoista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.