maanantai 17. heinäkuuta 2017

Haastattelussa: Pinja & raviurheilu

Moi! Tänään ollaan vihdoin ja viimein uuden haastattelupostauksen parissa. Viime osa, jossa haastattelin Jennyä vammaisratsastuksesta, oli niin sanotusti suuri menestys! Edellisen haastattelupostauksen Jennystä ja vammaisratsastuksesta pääset lukemaan tästä! Kiitos kaikille positiivisista kommenteista ja Jennylle, kun suostuit haastatteluun! Tänään kuitenkin saatte kuulla tarinanomaisen postauksen raviurheilusta. Olen haastatellut raviurheilijaa Pinja Rönniä, joka on vastannut kysymyksiini ja nyt tekin pääsette kuulemaan Pinjasta sekä raviurheilusta.

Haastattelussa:

Pinja Rönni & raviurheilu

(raviurheilu = raviurheilussa eli raveissa on kyse hevosilla tai poneilla ravia ajaen käytävistä
nopeuskilpailuista, joissa on rahapalkinnot)
  


Pinja Rönni on 13-vuotias tyttö, jonka elämään on kuulunut hevoset hänen syntymästään saakka. Hän on harrastanut raviurheilua kuusi vuotta ja ajanut poniravikortin 2014 Ypäjän leirimuotoisella ajokurssilla. Pinjalla on oma raviponi sekä ylläpidossa oleva gotlanninruss. Hänen perheellään on oma talli, jossa asuvat nuorten hevosten, raviponien, yksäreiden ja tuntihevosten lisäksi Pinjan ponit.
Pinja on päätynyt raviurheilun pariin oman poninsa emän myötä. Hänen äitinsä vaihtoi erään ponin toiseen poniin ja Pinjan ollessa seitsemän vanha hän alkoi ajaa sitä. Vuoden päästä tämä poni sai varsan. Varsan nimeksi tuli Alfurin Norbert eli Pena, josta tuli Pinjan oma kilpaponi. Se on kiltti shetlanninponi ruuna, jonka Pinja opetti itse ajolle. Pena on myös utelias ja sillä on vahva oma tahto. Se on ahne ja karkailee aina välillä, eikä ole kovin nopea tai voittanut paljoa rahaa, mutta silti se on Pinjalle kultaakin kalliimpi. 
Pinja harrastaa raviurheilun ohella myös ratsastusta. Hänellä on siihen loistavat mahdollisuudet heidän perheensä oman tallin johdosta. Talli on issikkatalli, joten Pinja ratsastaa pääosin islanninhevosilla, mutta välillä hän menee muun rotuisillakin hevosilla ja poneilla.  Hän myös kilpailee askellaji-, este- ja kouluratsastuksessa. Kerran Pinja on osallistunut myös maastotaitokilpailuihin.


Pinja ja issikkaori Viljar eli Vili

Eniten Pinja kuitenkin kilpailee raviurheilussa raviponinsa Penan kanssa. Startteja shetlanninponeille on eri pituisia. Yleisimmät matkat ovat lyhyin 1100 metriä ja 1600 metriä pitkiä. Isoilla hevosilla 2100 metrin matka on yleisin. Lähtöjä on puolestaan voltti- ja autolähtöjä eli tasoitus- ja ryhmäajoja.
Raveja edeltävänä päivänä Pinja joko uittaa tai ajaa Penan todella kevyesti, jotta poni saa liikuntaa päivää ennen kisoja, mutta ei rasitu liikaa, jotta on seuraavana päivänä voimissaan. Kevyen liikutuksen jälkeen ponin jalat venytellään ja niihin laitetaan linimentit. Tämän jälkeen se pestään harjasta häntään hyvin vedellä ja hevosshampoolla. Pesun jälkeen Pinja letittää Penan harjan ja hännän, harjaa ponin kunnolla ja laittaa villaloimen päälle. Kun Pena on hoidettu, Pinja pakkaa omat sekä ponin tavarat ja varusteet, jotta seuraavana aamuna ei tarvitse huolehtia onko kaikki tarpeellinen mukana.
Itse kisapäivänä Pinja avaa Penan letit ja käy jouhet kevyesti läpi harjalla. Tämän jälkeen hän tekee Penalle onnenletit. Ennen lähtöä Pinja putsaa Penan vielä kunnolla ja leikkaa sen siilin lyhyeksi. Kisapaikalla Penalta otetaan kuljetussuojat ja loimi pois, jonka jälkeen Pinja laittaa bootsit ja hivutussuojat ponin takasiin. He lähtevät aina aikaisin kisapaikalle, jotta poni ehtii levätä ja palautua kuljetuksen jälkeen. Noin puolta tuntia ennen starttia Penaa talutellaan ja lämmitellään muutaman kierroksen verran.
Penalla on samat varusteet niin kotona treenatessa kuin muualla kisatessakin. Ainoa eroavaisuus kisavarustuksessa ja treenivarustuksessa ovat eri kärryt. Kotona Pinja käyttää poninsa kanssa koppakärryjä, jotka ovat raskaammat, kuin kilpakärryt, joita he käyttävät kisatessa. Penalla on kisoissa päällään tietenkin aina valjaat, kärryt ja voilokit, jotka ovat pakollisia varusteita. Voilokit ovat numerolaput, jotka saadaan aina starttipaikalla oman lähdön värisinä ja omalla lähtönumerolla. Varusteet joita ilman juuri Pena ei voi kilpailla, ovat puolilaput, bootsit, hivutussuojat ja sekki. Ilman sekkiä Pena syö tai hinaa turpaansa pitkin maata, joten kun Penalla käytetään sekkiä, ponin pää pysyy ylhäällä ja antaa sille tukea.
Pinjalle ja Penalle ei ole yhdessä sattunut mitään, mutta monta kertaa on liipannut läheltä! Pinjan mieleen ovat jääneet pelottavat tapahtumat, kun heitä vastaan tuli auto, joka kuuluu Pinjan sanan mukaan eräälle pelottavalle ja hullulle naiselle. Hän ajoi Pinjaan ja Penaan melkein kiinni, ja vieressä oli syvä oja. Lähellä oli, etteivät he tippuneet sinne, mutta onneksi Pena pääsi viime tipalla pois pinteestä. Kerran Pena sai päähänpiston karata Pinjalta, ja juosta pikkutielle. Sattumalta Penaa vastaan ajoi se sama pelottava nainen, ja lähellä oli ettei Pena jäänyt auton alle! Onneksi mitään ei sattunut, mutta nämä pelottavat läheltä piti-tilanteet kummittelevat edelleen Pinjan mielessä.
Onneksi löytyy niitä ihania ja onnellisia muistojakin. Parhaat muistot Penan kanssa ovat Pinjan mielestä kaikki startit ja varsinkin ne, joissa on tullut loistavia aikoja, sijoituksia ja ennätyksen parannuksia. Esimerkiksi 24.4.2017 he saavuttivat kisoissa toisen sijan ja käsittämättömän ennätyksen parannuksen!
Pinjan mielestä raviurheilussa parasta on kuitenkin kokemuksen saaminen, oman käden jäljen näkeminen sekä yhdessä tekeminen. Vaikka hyvät sijoitukset ja rahapalkinnot ovat kivoja, niin aina joka starttiin lähdetään hakemaan ensisijaisesti kokemusta ja hyvää mieltä!

"Onhan se raha ja menestys kiva lisä, mutta teen sitä rakkaudesta lajiin"
Pinja pitää myös omaa blogia nimeltä Paalu Paikalla. Käykää ihmeessä tsekkaamassa se! Toivottavasti tämä postaus oli mieluinen ja hyvä. Pinjaa oli Super kiva haastatella, ja postauksen tekeminenkin oli kivaa!

Tänään, maanantaina, olen menossa pitkästä aikaa ratsastamaan! Menen kaverini kanssa kaksaritunnille, eli ratsastustunnille jossa olemme vain me kaksi. Harmi vain, kun ulkona sataa ja on muutenkin tosi huono keli. No, varmasti silti tulossa kiva tunti ja muutenkin kiva päivä!

Kivaa alkuviikkoa! -Pihla
Mikä olisi hyvä aihe seuraavaan haastatteluun?

23 kommenttia:

 1. Tää oli mielenkiintoinen postaus, sillä yleensä en lue paljon raviaiheisia postauksia :)
  Kivaa ratsastustuntia sulle!

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hihi, oli kyl sulavaa, hyvää ja helppo lukuista tekstiä. Oot tosi hyvä kirjottaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pinja <3 ja kiitos sulle kun suostuit haastatteluun!

   Poista
 3. Todella mielenkiintoinen postaus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva jos oli mielenkiintoinen postaus!

   Poista
 4. Todella mielenkiintoinen postaus! Tähän tyyliin kirjoitetut haastattelut ovat vaan niin mukaansatempaavia, ja sun kirjoitustyylillä se kuulostaa niin kivalta!

  ponivoimatpelissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Eevi sulle! ❤️ Kiva jos pidät näistä mun haastispostauksista!

   Poista
 5. Tämä postaus oli kyllä kiva ja hyvin toteutettu haastattelupostaus! Ja tämä aihe oli kyllä hyvin valittu, plussaa siitä! :)

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Tykkäsin postauksesta! Hyvin kirjoitettu ja oli kiva, kun mukana oli kerrottu noista Pinjan rutiineista kisoissa. Itse en raviurheilua ole harrastanut, niin postaus oli itselleni ainakin mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit ja kiitos paljon! En itsekkään ole raviurheilija niin tätä tehdessä pääsi tutustumaan raviurheilun maailmaan tosi hyvin, mutta kiva jos oli mielenkiintoinen sulle!

   Poista
 7. Tää oli tosi kivalla tavalla toteutettu postaus, tälläsiä ehdottomasti lisää!

  Eksyin vasta äskettäin tänne sun blogiin, ihanaa löytää taas jotain issikka-aiheista tälleen issikkaihmisenä ja -ratsastajana! Jään seurailemaan.:)

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiia, ja tervetuloa seurailemaan blogiani! 😊 Kiva kun löysit blogini ja kiva kun aihe vielä täsmäsi! :D Kiitos myös palautteesta, seuraava haastattelupostaus varmasti tulossa pian kunhan aihe ja sopiva haastateltava löytyy! 💕 Käyn tsekkaamassa myös sun blogisi!

   Poista
 8. Hyvä postaus ja kivasti sisältöä! Ehdottomasti myös jatkossa lisää näitä haastattelupostauksia, oot löytänyt tosi kivan tavan toteuttaa niitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista Veera! ❤️

   Poista
 9. Ite en koskaan jaksa lukea haasattelu postauksia loppuun asti ainakaan siten, että ajatus olisi mukana!:D Tosin nää sun haastattelu postaukset on aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että mun haastispostaukset jaksaa lukea mielenkiinnolla loppuun saakka! ❤️ Kiitos!

   Poista
 10. Älyttömän kiva postaus taas Pihla! Oot kehittynyt niin paljon bloggaajana et oon tosi ylpee susta:)!

  www.satulassakohtiunelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirveesti Aino ♥ Tällaiset palautteet antaa niin paljon motivaatiota bloggaamiseen ja nostattaa hymyn korviin asti! Sullakin on ihana blogi! Ollaan me riksulaiset vaan hyviä bloggaajia :D

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.