Muut nelijalkaiset

Tältä sivulta löydät lyhyet esittelyt ja perustiedot blogissa melko paljon esiintyvistä hevosista päätähtien Impin sekä Frökin lisäksi! Kaikki sivulla esitellyt hevoset ovat Iso-Tuomiston tallin hevosia, jotka voit löytää vähintään blogini useammista tuntipostauksista, ja muista teksteistä/kuvista.


Kuva: @issikoillaunelmiin

Örk frá Árhóli "Örk, Örkki"
- islanninhevonen
- s. 2004, Islanti
- kimo tamma

Örk on tosi kiva tamma! Meillä on takana melko paljon treeniä ja kokemusta, sillä Örk toimi valmennus- ja kisahevosenani 2019. Olemme kisanneet jonkin verran kerryttäen kokemusta, hyviä suorituksia ja sijoituksiakin T8-luokassa. Örkin töltti on super, mutta sitä pitää ratsastaa aktiivisesti, jotta se pysyy aktiivisena. Ravi Örkillä on kiva, samoin laukka, mutta niiden ylläpito on välillä haastavaa. Örk on värillä jukuripää, ja välillä taas kuin unelma. Sen kanssa täytyy kerryttää luottamusta, jotta se toimii parhaalla kapasiteetilla. Örk on hieno ja tärkeä poni, jonka kanssa olen kehittynyt todella paljon!


Kuva: Reea V.

Eldur fra Tupasvilla "Eldur"
- islanninhevonen
- s. 2011, Suomi
- tummanpunaruunikko


Eldur on todella hieno ja kiva poni! Se reagoi istuntaan herkästi, joten Eldur on siis ehdottomasti istunnalla ratsastettava hevonen. Sillä on tosi kivat neljä askellajia, kunhan niitä vain muistaa ratsastaa. Eldurin laukka on tosi kiva ja pyörivä, töltti letkeetä, kun ponin ratsastaa rennoksi ja ravi sekä käynti myös hyvät. Eldur on luonteeltaan todella kiltti, mutta innostuu helposti, jolloin pitää itse muistaa olla rauhallinen, jotta innokkuus on sopivaa energisyyttä. Olen kerran kisannutkin Eldurilla, jolloin yllettiin voittoon asti!


Kuva: @ainalaukassa

Saestjarna fra Kaakkola "Ässä, Säppä"
- islanninhevonen
- s. 2010, Suomi
- musta tamma

Ässä on tosi kiva ja reipas tamma! Sen töltti on kiva, kunhan sen saa rennoksi ja jäykkyyden katoamaan. Ravi sujuu myös ponilta hyvin, mutta laukka sillä on hankalempaa, sillä Ässä on vahva passihevonen. Sen passi on kuitenkin ihan parasta, ja olen sillä pääsytkin passia harjoittelemaan. Ässä välillä sählää, mutta sitä pitää vain kuunnella ja ratsastaa hiljalleen hyväksi, jotta tehtävät sujuvat.
Cherie von Langen "Cheri, Cherppa"
- minishetlanninponi
- s. 2007, Suomi
- päistärikkö tamma

Cheri on maailman suloisin ja kiltein pikkuponi! Se on vain 80 cm korkea, eli sillä ei pysty ratsastamaan. Sen sijaan Cheri toimii kärryjen edessä ja maasta käsin oikein näppärästi. Liikutan Cheriä välillä ohjasajaen tai muuten maastakäsitellen. Cheri yrittää aina parhaansa, ja se on oppinut todella nopeasti uusia tehtäviä, vaikka innostuu välillä pukittelemaankin!Askja frá Álfhólum "Askja, Pikku A"
- islanninhevonen
- s. 2007, Islanti
- hopeanruunikko tamma

Askja on super kiva, hauska ja oppivainen tamma! Ponin kanssa ollaan treenattu erilaisia tehtäviä maasta käsin, joissa se on kehittynyt hurjaa vauhtia. Askja on tosi pieni, mutta sillä on kivat askellajit ja se on todella kiltti. En ole ikinä ratsastanut Askjalla, mutta ollaan päästy tutustumaan jo hyvin maan kamaralta!


Kuva: Anna LiljeforsHerakles frá Herridarhóli "Herkku, Heke"
- islanninhevonen
- s. 2001, Islanti
- ruunihallakko ori

Heke on super upee ori! Se on hoitaessa todella äkäinen ja ratsastaessa välillä mahdottoman laiska, mutta oikealla asenteella sen askellajit ovat todella hyvät. Sen töltti on kiva ja puhdas, samoin ravi, vaikkakin tosi iso. Sen laukka on haastava, mutta passi sen sijaan mielettömän hyvä! Heke on maastossa ihan paras, sillä siellä se on aina energinen ja innoissaan.


Kuva: Aaria Sitomaniemi

Mósi vom Nordsternhof  "Mosi, Moppe"
- islanninhevonen
- s. 2000, Saksa
- kimo ruuna

Mosi on hieno ja kiltti viisikäyntinen ruuna. Sillä on tosi kiva passi, joka tosin tuo passitahtisen töltin, mutta siinä pitää olla rento ja ratsastaa ponia taipuvaksi. Ravi ja laukka sillä ovat myös kivat. Moppe on entisenä vaellushevosena myös mahtava maastoponi, ja esteillä hyppää vaikka minkä yli! Mopen parhaita puolia ovat se passi, energisyys ja kiltteys.


Kuva: Reea V.

Seifur frá Gloru "Seifur, Sepu"
- islanninhevonen
- s. 1995, Islanti
- rautias ruuna

Seifur on mielettömän kiltti ja kiva opetusmestari. Se on tallin luottoponi ja itse asiassa ensimmäinen hevonen, jolla olen ratsastanut Iso-Tuomistolla. Sepulla on kivat ja hyvät askellajit, varsinkin töltti jalaukka. Rennoksi ratsastettuna se on erityisen kiva! Seifur on älyttömän kiltti, ja opettanut niin monia ratsasamaan ja toimimaan hevosten seurassa. Luottoruuna!


Kuva: Aaria Sitomaniemi

Brydja frá Kvíarhóli "Brydja, Pirkko, Pike"
- islanninhevonen
- s. 1990, Islanti
- kulomusta tamma

Pirkko on maailman paras ja kiltein poni päällä maan! Olen ensimmäisinä vuosina Iso-Tuomistolla ratsastanut lähinnä Pirkolla, jolloin se opetti minulle mielettömän paljon ratsastuksesta, mutta nykyään jo 30-vuotiaana mummona Pirkko käy vain kevyillä tunneilla aloittelijoilla. Pirkko on tottelevainen, herkkä ja kuuliainen. Sillä on helpot askellajit ylläpitää ja nostaa, mutta niiden ratsastaminen hyviksi vaattii jo vähän enemmän. Välillä Pirkon pää menee kovempaa kuin jalat ehtivät perässä, sillä ponilla energiaa ja elämäniloa riittää vaikka muille jakaa!

15 kommenttia:

 1. IHANIA HEPOJA😍💗💗😍

  VastaaPoista
 2. Toi Mosi on ennen ollu meiän tallil.

  VastaaPoista
 3. Hieman pisti silmään tämä viimeinen esittely kun ensin on lauseen lopussa
  " vahvalla luonteella varustettu issikkaruuna " ja heti perään lause " se on jalostusori " 👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, oon kirjottanu vahingossa issikkaruuna, vaikka on pitänyt kirjoittaa issikkaori :D kiitos korjauksesta!

   Poista
 4. Tiiätkö, että mistä toi Seifur on tullut teidän tallille ja milloin :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sen tarkemmin Seifurin historiasta tiedä kuin sen, että se on 2001 tuotu Islannista Suomeen. Sen edellisiä omistajia tai asuinpaikkoja ei mulla oo siis valitettavasti tiedossa. :(

   Poista
 5. mun lempiissikat:
  Alfa (Alfa Från Singö) Kahvi, Huugo, Fengur ja Muru,
  Litla (Litla Från Östra Berget) Arabella, Meidur, Aera ja Loki.
  Alfa asui mintzulla. samoin Kahvi. Kahvi oli Ihana! Huugo oli oikeesti tamma. Fengur on jo kuollut. Fengur oli lauman vanhin. Muru myytiin koska heitti selästään! Litla oli eka issikka jolla menin. Arabella oli pomo.Arabella on yhä siellä. Meidur lähti yksityiseksi. Aera lausutaan aira. Aera oli tosi kiltti. Loki oli näistä ainut joka asui toresonissa se oli jo vanha ruuna.
  nim. exhevostelija

  VastaaPoista
 6. PS:
  millä tallilla noi issikat asuu? issikka ei ole poni vaan pienhevonen.
  korjaan, koska ne on pienkylmäverisiä. samoin vuonis, haffu, konik ja huzul sekä zemaitukaskin. issikat on muuten supersöpöjä! aion vielä joskus mennä
  islantiin!
  sama

  VastaaPoista
 7. siis tämä http://www.sukuposti.net/hevoset/alfa-fr--n-singo/galleria/671436

  VastaaPoista
 8. http://www.sukuposti.net/hevoset/fengur-fr---egilssta--ab--/galleria/139656

  VastaaPoista
 9. http://www.sukuposti.net/hevoset/litla-fr--n-ostra-berget/galleria/673502

  VastaaPoista
 10. sekä tämä:http://www.sukuposti.net/hevoset/--ra-fr---feti/galleria/673496

  VastaaPoista
 11. muista en löytänyt sukupostista mitään tietoa! hienoja issikoita.

  VastaaPoista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.