keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Arvostelussa: Riders Magazine + ARVONTA!

Viime viikolla julkaistiin täysin uusi hevoslehti nimeltä Riders Magazine. Sain lehden itse käsiini kotikaupunkini Prismasta, mutta lehden voi löytää monesta muustakin kaupasta, kuten R-kioskilta tai K-marketeista, todella monesta kaupungista ympäri Suomen. Tässä postauksessa käyn lehteä tarkemmin läpi, ja kerron henkilökohtaisen mielipiteeni lehden sisällöstä ja visuaalisesta puolesta.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Playsson.netin ja Riders Magazine- hevoslehden kanssa, jonka takia sain upean mahdollisuudet arpoa teille lukijoilleni kolme Riders Magazine -lehden ensimmäistä numeroa! Eli, jos lehti kiinnostaa, mutta sitä ei ole vielä syystä tai toisesta omakseen saanut, postauksen lopussa on ARVONTA, josta voi voittaa kyseisen hevoslehden itselleen. Muista siis lukea postaus loppuun asti, jotta et vain jää paitsi mahtavasta mahdollisuudesta voittaa lehti omaksesi täysin ilmaiseksi.

Muistakaa, että vaikka postaus on toteutettu yhteistyössä Playssonin ja heidän tekemän uuden hevoslehden kanssa, kaikki mielipiteet lehdestä ovat siitä huolimatta täysin omiani!
Lehti on ensisilmäyksellä hieno ja huomiota positiivisella tavalla herättävä. Valkoiset paksut reunat kansikuvan ympärillä ovat vähän hassut, eli kuva saisi mielestäni peittää koko etukannen. Valkoiset reunat ovat lehden painajan oma päätös, ja ensi numeroon niitä ei ole tulossa, joka on mielestäni hyvä. Muuten etukansi on oikein kivan näköinen, ja pidän sen väriteemasta. Lehden nimi on sommiteltu kivalla fontilla kivaan kohtaan. Etukanteen on myös lisätty tekstejä, joista heti tietää mitä tässä numerossa on luvassa. Ne ovat lähes kaikki eri fontilla, joka tekee vähän sekavan vaikutelman, mutta parempi näin kuin kaikki samalla fontilla. 
Kun lehden avaa, sisältä paljastuu sisällysluettelo, joka jatkuu vielä seuraavallekin sivulle, jotta kaikki on saatu mahtumaan. Pinkit laatikot on aseteltu kivasti parin kuvan sekaan, ja pinkit katkoviivanuolet johdattavat hyvin lukijan aina seuraavaan kuvaan tai laatikkoon.

Pääkirjoitus on hyvä, ja se on sopivan pituinen. Jokainen jaksaa lukea sen loppuun asti, ja saa pienen tietopaketin, mikä tämä lehti on, ja miksi. Sen alapuolella on piirretty hevonen ja lisätty playsson.netin somet keltaisessa laatikossa.

Pääkirjoituksen ja sisällysluettelon jälkeen päästään ensimmäiseen kunnon juttuun. Vuorossa on huippubloggaajan Aada Lätin haastattelu. 23-vuotias Aada pitää super suosittua heppablogia nimeltä Aadan Hevoselämää. Haastattelussa pääsemme tutustumaan hyvän johdattelun myötä Aadan hevoshistoriaan ja nykyiseen tilanteeseen hevosten ja muunkin elämän suhteen. Haastattelussa hän jakaa myös mietteitä mm. hevosen hankinnasta.

Haastattelu on kolme sivua pitkä, joka on mielestäni juuri sopiva. Sen jaksaa hyvin lukea, koska teksti on kirjoitettu hyvin, ja sitä on miellyttävä lukea. Kappalejakoja on tarpeeksi usein, ja kuvia kiva määrä. Ne on myös aseteltu ihan nerokkaasti. Pitkin tekstiä on lisätty harmaalle pohjalle lainauksia Aadan haastattelusta, ja loppuun lisätty pinkille laatikkopohjalle hänen somekanavansa.

"Hevosen omistaminen vie aikaa ja rahaa, mutta antaa samalla todella paljon sisältöä elämään."
Seuraavana on vuorossa Sa(n)kariponin saarnat -sivu, jossa kerrotaan hauskasti ponin mietteitä syksystä, kurakeleistä ja loimista. Sivua lukiessa sai kyllä nauraa, niin hauskasti se oli kirjoitettu! Sa(n)kariponin saarnoja siis ehdottomasti lisää tuleviin numeroihin. Tämä teksti piristi ainakin omaa päivää, ja se oli kiva välikevennys.

Saarnojen jälkeen oli vuorossa lisää asiatekstejä. Mieleenpainuvimmat ja parhaimmat olivat mielestäni jutut "Kuolaimet vai kuolaimetta" sekä "Turun cityhevonen tuo kavioiden kopseen kaupunkiin." Ensimmäisessä tekstissä kerrottiin kattavasti, jopa viiden sivun verran monen ratsastajan kokemuksia ja ajatuksia kuolaimettomuudesta. Teksti oli todella pitkä, ja sen luku tuotti välillä haasteita sen pituuden takia. Koko juttu oli kyllä kiinnostava, koska aihe kiinnostaa minua itseäni todella paljon. Se oli vain mielestäni liian pitkä. Tekstissä kerrottiin kuitenkin hyvin ja kattavasti, miksi kuolaimet eivät ole aina se paras vaihtoehto, ja miten kuolaimettomuus voi vaikuttaa hevosiin. Myös kuolaimettomuus kilpailuissa oli myös yksi tekstin osa-alueista, jossa käsiteltiin mm. sitä, kuinka kuolaimet pitäisi olla vaihtoehto, ei sääntö.
Myös juttu Turun cityhevosesta, Nupusta, ja sen omistajasta Heikki Mikkolasta oli kiinnostava ja hyvä. Siinä kerrottiin esimerkiksi siitä, kuinka Nuppu oikein päätyi kaupunkihevoseksi ja miten se on oppinut kulkemaan ja viihtymään kaupungilla. Teksti oli hyvin kirjoitettu, ja se oli ainakin itselle todella mielenkiitoinen. Siitä sai kaiken irti, ja lukemista aiheesta olisi voinut jatkaa vaikka kuinka!

Tässä vaiheessa minua alkoi hieman kuitenkin ärsyttämään kappaleiden tasaus. Löysin lehdestä pari kappaletta, jotka oli keskitetty vasemmalle, eikä tasattu reunasta reunaan. En tiedä, oliko tämä tarkoitus, mutta omaan silmään ne olisivat näyttäneet paremmalta aina tasattuina. Minua häiritsi myös se, että jos kappaleen viimeinen rivi oli vain parin saman mittainen, se oli väkisin tasattu reunasta reunaan, eli sanojen väliin jäi hirmu suuri väli. Nämä kaksi asiaa olisi hyvä korjata ensi numeroon, mutta näistä huolimatta lehden lukua ei halunnut jättää kesken, sen verran vähän ne loppuen lopuksi häiritsivät, mutta parempi olisi, jos näitä "virheitä" ei olisi.


Turun kaupunkihevosen jälkeen pääsemmekin aukeamalle, jossa on oikeastaan vain mainoksia, sekä lukijakisa, jossa voit voittaa todella tyylikkään ja kivan näköisen pipon kertomalla nettilomakkeeseen uuden lehden risut ja ruusut. Tällä sivulla kerrotaan myös aavistuksen tarkemmin mitä lehden slogan "enemmän kuin hevoslehti" tarkoittaa.

Mainoksien jälkeen on vuorossa lyhykäiset jutut solarium-lampuista hevosille, irtokengän ABC, sekä lyhyt, mutta hauska sarjakuva. Niiden jälkeen on vuorossa juttu peruskunnosta. Personal Trainer Pia Ali-Rekola on esitelty ja haastateltu jutun ensimmäisellä sivulla lyhyesti, jonka jälkeen Piia kertoo peruskunnosta ja sen vaikutuksesta ratsastukseen. Seuraavalla aukeamalla on myös kerrottu kuntoilun hyödyistä, ja jaettu ruokavinkkejä, mitä kannattaa suosia ja mitä ei. Lopuksi on kerrottu kuusi hyvää liikettä, ja selitetty miten kaikki kuuluu tehdä oikeaoppisesti. Näiden vinkkien avulla moni saa varmasti hyviä liikevinkkejä ja tietoa peruskunnosta. Teksti oli pitkä, mutta sen jaksoin ainakin itse lukea hyvin loppuun.

Lehteä lukiessa tuli myös huomattua, kuinka siinä oli käytetty eri jutuissa eri värejä. Pinkki ja harmaa olivat tämän lehden päävärit, mutta myös mm. oranssia ja keltaista löytyi eri jutuista. Värivaihtelut olivat kivaa piristettä, eikä loppua kohden kyllästynyt visuaalisen puolen kannalta, eikä kyllä sisällönkään puolesta.
Viimeisinä juttuina on vuorossa mm. blogivinkkejä, treenivinkki ratsastukseen ja Malin Baryardin sekä vikeltäjäharrastajien haastattelut. Lempparini loppupään jutuista oli "Treenivinkki: Etuosakäännös." Siinä oli selitetty hyvin, miten tämä liike tehdään, miten sitä harjoitellaan, mitä sitä tehtäessä kannattaa muistaa ja miksi harjoitus on hyväksi. Koko liikkeestä oli saatu aukeaman verran juttua, joka oli juuri sopivan pituinen, ja tykkäsin siitä todella paljon.

Myös Katrin blogivinkit aloittelijoille olivat tuttuun tapaan loistavia, ja Instagram-nurkkaus, jossa oli neljä instagramkuvaa, jotka oli julkaistu hästägin #ridersmagazinefi -tägillä. Muistakaa tekin hevoskuvia jakaessanne käyttää tuota hästägiä, sillä parhaimmat otokset pääsevät lehteen!

Viimeisimpien juttujen jälkeen oli vuorossa mainoksia ja facebookin talliniksejä. Vihoviimeisellä sivulla oli tietoa ja paljastuksia seuraavan numeron jutuista, joka ilmestyy joulukuussa! Itse odotan tulevaa osaa jo innolla.
Ja eihän tärkeintä saa unohtaa, nimittäin..... ARVONTA!

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa uusi Riders Magazine -hevoslehti. Postaus on toteutettu yhteistyössä Playsson.netin kanssa, jonka takia minulla on ilo ja kunnia arpoa teille kolme Riders Magazine -lehteä. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tämän postauksen kommentteihin, mikä juttu vaikutti kaikista mielenkiintoisemmalta ja parhaalta tässä lehdessä. Kommentoi sen lisäksi samaan viestiin myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan arvonnan päätyttyä varmasti voittajiin yhteyden, ja selville voittajien osoitteet, jotta voin lehdet oikeaan paikkaan lähettää. 

Voittajat arvon 1.11, eli tasan kahden viikon päästä. Arvontaan osallistuminen on täysin ilmaista, eikä kustanna yhtään mitään, sillä minä maksan postikulut! Arvontaan voi myös osallistua kommenteissa anonyyminä, mutta voittaessaan täytyy minulle yksityisesti kertoa oma osoite, jotta lehti päätyy juuri sinulle. Osoite pysyy tietenkin vain minun tiedossani. Koska lehtiä on kolme, myös voittajia on kolme, eli voittomahdollisuudet ovat hyvät ihan kaikilla. Nyt siis kipin kapin kaikki osallistumaan kommenteissa! Ja vaikka sinulla olisi tämä lehti, osallistu silti ihmeessä, ja anna se vaikka kaverillesi.


Arvonta on päättynyt 1.11. Arvontaan ei voi osallistua enää. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, kiitos kaikille osallistuneille! <3
Tämä postaus oli ensimmäinen kunnon yhteistyöpostaukseni ikinä, josta olen todella innoissani. Suuri kiitos Playssonille, joka mahdollisti tämän yhteistyön ja arvonnan. Itse asiassa ylihuomenna on myös luvassa yhteistyöpostausta, tosin toisen bloggaajan kanssa. Ehkä arvaattekin siis jo, mikä postaus on perjantaina kyseessä! Toivon mahdollisimman monen osallistuvan tuohon lehtiarvontaan, sillä harvoin saa näin hienon mahdollisuuden voittaa tämä uusi ja upea hevoslehti täysin ilmaiseksi, ja säästää vaiva sen metsästämiseen ja ostamiseen kaupasta, jos lehteä ei lähikaupasta löydykkään. Arvontaan osallistuessasi, samaan kommenttiin saa tietenkin kommentoida mielipiteensä tästä postauksesta ja lehden arviosta. Onnea arvontaan, ja mukavaa keskiviikon jatkoa!

-Pihla

44 kommenttia:

 1. Parasta on totta kai Sa(n)kari ponin saarnat!! Tää postaus oli kyl ykihyvä!! ronnipinja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisestasi ja kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! :)

   Poista
 2. Kaikki oli mielenkiintoista, ehkä mielenkiintoisimmalta kuulosti sa(n)kariponin saarnat. En voi laittaa sähköpostia koska en ikinä katso sitä, mutta jos voitan niin laita vaikka instadiressä, @tuuli.iida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta! Jos voitat, laitan sitten instagramiisi direen tietoa :)

   Poista
 3. Parasta oli Sa(n)kariponin saarnat. Kiinnostavin asia varmaa blogivinkit ja kuolaimettomuus. Mutta tää postaus oli tosi hyvä ja tykkäsin siitä kun osasit antaa myös kritiikkiä!
  annajalli04@gmail.com
  Hih haluaisin hän kyl mut jos onni ei suosi niin kauppaan vaan xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisestasi! Ja kiva kun tykkäsit! 😘

   Poista
 4. Treenivinkit kuullostavat mielenkiintoisimmalta, sillä niitä tarvitsen ehdottomasti lisää Eltonin kanssa. Kaisaollik@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kivoimmalta kuulosti sa(n)kariponin saarnat. Jos voittaisin, nii voisitko ilmottaa diressä? Mutta tässä sähköposti, petronella.kosonen@luukku.com . Ja oli taas tosi hyvä postaus😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta! Ja voin ilmoittaa ig-diressä jos ei säpö mahdollinen :) ja kiva jos pidit postauksesta!

   Poista
 6. Treenivinkki oli tosi mielenkiinotoinen! Olisi kiva saada tämä lehti ja lukea se perusteellisesti kannesta kanteen😍 mukana ehdottomasti

  VastaaPoista
 7. Eniten tämän postauksen perusteella kiinnostaisi juttu kuolaimettomuudesta. Myös treenivinkit ovat aina hyödyllisiä! Oon kuullut muualtakin, että lehden taitossa olisi vielä kehitettävää. Siitä huolimatta hieno ja rohkea idea, varmasti kiva lisä hevoslehtien valikoimaan. :)

  nelistelya@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Tää postaus oli tosi hyödyllinen ja kiva, ja toi lehti vaikutti ihan superkiinnostavalta! Kerroit tosi hyvin ja selkeesti et mitä tässä lehdessä oikeesti on, ja pystyit myös antaan kritiikkiä, se on kyl upeeta! ���� Ja oon Outi! ��������

  VastaaPoista
 9. Mä luulen, että mun pikkusisko tykkäis tästä lehdestä kovasti, joten menisi hälle lahjaksi.<3 emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta! Pikkusiskosi tykkäisi varmasti :)

   Poista
 10. Vaikutti mielenkiintoiselta ja treenivinkit kiinnosti.tyttö kyllä tykkäisi lukea. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mielestäni tua kuolaimetta vai kuolaimella juttu oli todella kiinnostavan kuuloinen ja kun olen sitä jo jonkin aikaa miettineyt oman hevoseni kohdalla, sitten tämä treeni vinkki kiinnostaa myös meikäläistä kun on vähän päässyt taidot ruostumaan hevosella ja itsellä kaikkien mm. etuosakäännöksien kohdalla😊

  VastaaPoista
 12. Ja ainiin sähköposti on @siljapkyllikki@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Oman mielenkiinnon herätti tuo kuolaimet vai kuolaimetta, koska itse ainakin menen aina kuolaimetta omila hevosillani, ja haluaisin ehdottomasti kuulla toisten mielipiteitä asiasta!
  sinia.markkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Kohti parempaa ratsastuskuntoa :) Tyttäreni rakastuisi takuuvarmasti tuohon lehteen :)
  maatiaiskananen@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Tosi hyvä ja kiva postaus tämmösiä postauksia ehdottomasti lisää missä arvostelet jonkun esim. turvaliivin yms. koska nää tämmöset postaukset on ihan sika hyviä ja mielenkiintosia jatka samaan malliin����❤️ Mäkin luen tosi huonosti sähköpostia niin jos vaikka laitat ig tai wa��Oon siis Helmi jos muistat leiriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos paljon Helmi! <3 Ja laitan sitten wapissa tai ig:ssä viestiä sulle jos arpaonni suosii! :)

   Poista
 16. Hyvä postaus, ehkä joissan kohtaa meinasi teksti kääntyä tylsäksi, mutta pienellä hiomisella se voisi olla aivan täydellinen! Jatka ehdottomasti samaan malliin, ja muista hioa postauksia ja pyytä paria lukemaan postauksesi ennen julkaisua. tjnpnousiainen@gmail.com parhain kohta oli ehkä Aada Lätistä, Sa(n)kariponin saarnat sekä Kkolaimettomuudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja palautteesta! :)

   Poista
 17. Mielenkiintoani eniten herätti Sa(n)kariponin saarnat. Oli tosi kiva postaus! Ja itse en sähköpostiani enään käytä, mutta harrastan ratsastusta Annikalla. Joten olisiko mahdollista, jos voitan niin nähtäisiin joskus tallilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voitaisiin varmasti! Jos arpaonni suosii, niin sovitaan joku päivä. Kertoisitko vaan nimesi ja vaikka instagramisi?

   Poista
  2. @aadajaissikat, olen siis Aada.

   Poista
 18. Itse haluaisin lukea erityisesti nuo treenivinkit! Kuulosti sen verran kiinnostavalta. Ja tietenkin Aada Lätin haastattelu kiinnostaa :)

  essi.huida@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Rapakuntoisena varmaankin tuo kohti parempaa ratsastuskuntoa olisi itselle tarpeellinen juttu. Luulen, että tyttäreni pitäisi tästä lehdestä, joten mukaan arvontaan :) riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
 20. Peruskunnon kohottaminen :).

  jelena.nieminen (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Treenivinkit ja kuolaimetta jutut kiinnostavat minua eniten! kyrola.esteri@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Sa(n)kari ponin saarnat on paras. iltski2004@gmail.com

  VastaaPoista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.