maanantai 9. lokakuuta 2017

Kuka vaahterat kauniiksi saa?

[1]

[2]

[3]

 [4]


On syksy niin ihmeellinen, 
minä kaikkea ymmärrä en.
Miten vihreä maa värin uuden nyt saa,
miten linnut lentävät merien taa?


[5]

[6]

[7]

[8]

[9]


Mihin siilit ja etanat käy?
Niitä syksyllä missään ei näy.
Mihin pois katoaa,
missä on siilien maa,
mullan allako ne asustaa?


[10]

[11]
 
[12]
 
[13]

[14]

[15]


Kuka vaahterat kauniiksi saa,
värit muuttaa, ne nyt punertaa.
Kuka pensselillään lehdet käy värjäämään?
Missä maalarin tuon kotimaa?


[16]


[17]

[18]

[19]


Miten kypsyvät puolukat nuo,
missä karpalot päälleen saa suo?
Mikä punertumaan,
saapi marjat ja maan?
Syksyn ihmeitä kaikki on vaan.


[20]

[21]

[22]

[23]

[24]


On syksy niin ihmeellinen,
minä kaikkea ymmärrä en.
Miten muutoksen saa,
koko kesäinen maa?
Värit hehkuvat nyt loistoaan.


[25]

Kaikki kuvat (C) Pihla Parikka

Runo: Juhani Konola

Syksy on virallisesti tullut. Joka päivä on sateista ja harmaata. Sain eilen idean lähteä hetken mielijohteesta ulos kuvaamaan. Satoi, joten vedin keltaisen sadetakkini päälle, kumisaappaat jalkaan, nappasin puhelimen mukaan ja räpsin kaikesta ympärilläni kuvia. Lopputuloksena oli monta kymmentä kivaa ja nättiä syyskuvaa. Sade on ikävää, mutta välillä harmaassa sadesäässä saa parhaimmat kuvat. Postaus on jollain tapaa hieman synkkä kaikkine sadekuvineen, mutta punaiset lehtikuvat tuovat vastapainoa ja piristettä jo niin ankeaan vuodenaikaan. Syksy on kuitenkin lopulta aina yhtä sadetta, ja loppukuusta tuskin näemme yhtään aurinkoista päivää, mutta syksy on silti kaunista ja kivaa aikaa harmaiden sadepilvien keskellä. 

Kerro toki mitkä kuvista valikoituivat sinun lemppareiksesi, ja piditkö pitkästä aikaa kuvapostauksesta hieman eri tyylillä. Minä tykkäsin, vaikka itse sanonkin. Kuvia oli kiva ottaa, ja puhelinkuviksi ne ovat mielestäni melko hyviä, kameraa kun en omista. Mukavaa maanantain jatkoa!

-Pihla

14 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia, hyvin oot saanut kuviin syksyn värit :)
  12, 13,15, 20 & 24 nousi lemppareita :)

  VastaaPoista
 2. Ihania syksyn värejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun pidit! Ideanani olikin juuri tuoda syksyn kaikki puolet väreineen esille, ja ilmeisesti onnistuin ja saavutin tavoitteeni :)

   Poista
 3. Todella kivoja kuvia. Minun lemppari oli ainakin 21.

  nompunheppaelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Tosi nättejä kuvia, joista erottuu syksyinen tunnelma! Miusta hyvä ratkaisu oli laittaa runon pätkiä kuvien väliin ja tehdä selostukset vasta postauksen loppuun, tykkäsin! Lemppari kuvani ovat ehdottomasti 3 & 15!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Ihana kuulla, että tykkäsit postauksen tunnelmasta ja toteutuksesta tekstien kannalta!

   Poista
 5. Kivan värikkäitä kuvia, ja aijestas tuo sun takki, rakastuin ! 😍 Ihana syksyn fiilis paisuu kuvista, ja niitä katsoessaan tulee mieleen syksyisen metsän tuoksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Petra! Toi takki on kyllä aivan ihana <3 mukava kuulla, että kuvista välittyi sinne asti hyvä syksyinen fiilis!

   Poista
 6. Mä en voi uskoa, että et oikeasti omista kameraa. Nää kuvat on ihan kun jollain järkkärillä otettuja, ihan oikeasti. En malta odottaa tulevaisuudessa sinulta järkkärilaatuisia kuvia, kun jo iphonella saat noin upeita!

  Kuvat anto mulle sen oikeen fiiliksen mitä syksystä pitäis juuri tulla eli monen erivärisiä lehtiä ja ihanan aurinkoinen ilma. Tuo sinun takkisi kyllä on ihan mahtava ja upee. Sopii ihan loistavasti syksyisille sadepäiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kiitos ihanasta kommentista Noora! ♥ Mahtava kuulla, että kuvat näyttivät ihan järkkärikuvilta. Omastakin mielestä tuli kyllä kivoja. En malta odottaa että saan rahat kasaan kameraa varten.

   Ihana kuulla myös, että kuvista välittyi juuri oikea syksyinen fiilis. Tuo takki on saanut myös paljon kehuja, ja onhan se tosi kiva. Kiitos vielä!

   Poista
 7. Haha, tästä laulusta tuli niin ala-asteen ajat mieleen! :D Mun lemppareita oli 14 ja 22, niistä välittyi itselle parhaiten syksyn tunnelma. Jos sateita ja mutavelliä ei oteta lukuun, niin syksy on kyllä mun lempivuodenaika!

  http://nelistelya.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JKiitos! Joo mullekkin tuli ihan ku joku laulu mieleen, en tiiä miks, mutta sopi silti kyllä hyvin tähän postaukseen! :D Oon täysin samaa mieltä, että syksy on tosi kiva vuodenaika lukuunottamatta kurakelejä.

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.