sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Syyskuun suosikit

Ja taas kävi niin, että syyskuu vain vilahti silmien edestä, ja nyt on lokakuun ensimmäinen päivä, joka tietenkin meinaa sitä, että on syyskuun suosikeiden aika. Voin jo nyt sanoa, että syyskuussa oli vastoinkäymisiä koko vuoden edestä, mutta kyllä niitä lemppareitakin ehti kertyä ihan mukava määrä. Perinteiseen tapaan lisään postaukseen myös blogifaktoja, eli tilastoja ja muita blogiani koskettavia tapahtumia syyskuun ajalta.


Blogifaktat


Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka paljon katselukertoja ja klikkauksia blogi syyskuussa sai. Näyttökertoja tuli huimat 2519! Ne ylittivät reilusti elokuun katselukerrat, ja rikkoivat samalla blogin ennätyksen. Kommentteja tuli puolestaan jonkin verran vähemmän kuin viime kuussa, mutta nytkin lukema oli 38, joka on ainakin minulle  melko paljon kommentteja. Heinäkuusta lähtien, kun blogi sai 20 lukijaa täyteen, on ollut, ja on edelleen huomattavissa käyrien kasvua, ja blogin suosion nousemista. Onhan se nyt kieltämättä mahtavaa saada seurata oman työnsä jälkeä näin positiivisissa merkeissä, ja kiitos siitä kuuluu teille!

Syyskuun alettua toivoin säilyttäväni saman postaustahdin kuin kesälomalla, mutta niinhän siinä kävi, että parin ensimmäisen postauksen jälkeen motivaatio blogia kohtaan lopahti tyystin, kun kouluhommat alkoivat puskea päälle ja syksy saapua sateineen ja stressiaaltoineen. Sain itseni kuitenkin viikon mittaisen tauon jälkeen kasaan, ja tehtyä syyskuun aikana yhteensä 8 postausta, joka vaikutti jossain vaiheessa lähes mahdottomalta. Ylitin odotukseni, mikä on tietenkin vain hyvä. Tällä hetkellä motivaationi blogia kohtaan on onneksi melko korkealla. Lokakuun aikana hiljaisuutta saattaa kuitenkin ilmentyä hirveän koerupeaman takia ennen syyslomaa, mutta katsotaan miten käy.


Toukka

Jo mainitsemallani viikon mittaisella motivaation palauttamistauolla sain suunniteltua ja tehtyä blogilleni upouuden ulkoasun! Vanha, kesäinen oranssi ja vaaleanpunainen alkoivat toden teolla kyllästyttää, joka oli yksi syy innon lopahtamiseen blogia kohti. Nykyistä ulkoasua suunnitellessa ja tehdessä tavoitteenani oli sininen ja hieman tumma, syksyinen, muttei liian synkkä väriteema, jossa onnistuinkin mielestäni aika hyvin. Pidän ulkoasustani tällä hetkellä paljon, varsinkin kun blogini sai noin viikko sitten uuden mielettömän hienon Ida Turusen tekemän bannerin!

Tässäkin kuussa sain lukuisia banneritilauksia eri bloggaajilta. Jostain syystä viime aikoina banneripajani on noussut monien tietoisuuteen, ja banneritilauksia on tullut viikoittain monia. Eipä siinä, sen takia minulla banneripaja on, että minulta voi bannereita tilata, ja niiden väsäämisestä pidän! Viimeisimpiä tekeleitäni löytää mm. blogeista Emman satulassa ja Lämminverisen huumaa, ja tietenkin kaikki onnistuneet tekemäni bannerit näkee banneripaja-sivulta.


Nykyinen, ihana bannerini!


Suosikit

110-vuotias suomenhevonen & Tygen tuomio


Syyskuussakaan ei ollut mitään erikoista hevostapahtumaa, mihin olisin osallistunut tai mitä olisin seurannut. Iloisia uutisia sain kyllä, nimittäin eläinlääkäri oli antanut muutama viikko sitten issikkaruuna Tryggville eli Tygelle tuomion, joka oli onneksi positiivinen. Tyge on ollut reilun vuoden saikulla, ja nyt sitä saa alkaa vihdoin liikuttamaan ja kuntouttamaan, tietenkin ensin pienistä, parin minuutin kävelypätkistä selästä käsin. Tämä ruuna on minulle älyttömän tärkeä, ja olen todella onnellinen siitä, että se alkaa vihdoin ja viimein kaikkien vastoinkäymisten jälkeen olla paranemaan päin! Saa nähdä milloin se voi palata tunneille. Tietenkin tärkeintä on antaa Tygen parantua rauhassa ja kuntouttaa sitä pikku hiljaa, jotta kaikki jatkuu hyvänä. Kyllä minäkin vielä jossaim vaiheessa sen selkään pääsen!

Viime kuussa, tarkalleen ottaen 6.9. vietettiin virallista suomenhevosten päivää. Tämä rotu täytti tänä vuonna kunnioitettavat 110 vuotta, kymmenen vuotta enemmän kuin itsenäinen Suomi. Suomenhevonen on yksi lempi hevosroduistani, ja juhlapäivää muistin postaamalla hevosinstaani (@pihlajaislanninhevoset) kuvan eräästä kaverini entisestä hoitohevosesta, suokkitamma Harmosta, jolla olen itse myös ratsastanut useampaan otteeseen alkeiskurssilla. 


Tyge viime talvena

Lempi hevoset syyskuussa


Syyskuun aikana pääsin yhteensä neljälle ratsastustunnille. Syyskuun ensimmäisellä tunnilla menin minulle uudella tuttavuudella, issikkaruuna Kasparilla eli Kassulla. En ollut siis koskaan aikaisemmin ratsastanut Kassulla, sillä se ei ole ollut tuntikäytössä lähes koskaan. Tunti oli oikeastaan vain tutustumista ja yhteisen sävelen löytämistä Kassun kanssa. Töltti ei oikein sujunut, mutta ruuna osoittautui silti oikein kivaksi ratsuksi. Tämän takia se valikoitui yhdeksi lempi hevosekseni syyskuun aikana.


Kassu

Kahdella seuraavalla tunnilla menin tutulla issikkatammalla, Örkillä. Toinen tunti mentiin maastossa, toinen kentällä, ja molemmat sujuivat pääpiirteittäin tosi hyvin. Kenttätunnilla Örk oli tosi reipas. Harjoittelimme väistöjä, jotka sujuivat aika hyvin. Myös muut askellajit, eli töltti, ravi ja laukka sujuivat lähes ongelmitta ja mukavasti. Maastossa Örk oli vähän säikyllä päällä, mutta kaikki sujui sielläkin suht hyvin. Lopputunnista oli jo melko pimeää, koska menin nämä molemmat tunnit korvaustunteina perjantaina klo 19-20, enkä normaalisti torstaina 18-19. Siitä huolimatta Örkillä oli tosi kiva mennä, ja se nousi ehdottomasti syyskuun lempi hevosekseni. Ilmoittauduin sillä myös 15.10 kisoihin luokkiin T8 ja V5!

Viimeisen tunnin menin Toukalla. Käynti-, ravi-, ja laukkatehtävät sujuivat tosi hyvin, mutta töltti ei puolestaan rullannut sinä päivänä, ei sitten ollenkaan. Toukka oli ja on tosi kiva, muttei tällä kertaa päässyt syyskuun suosikkihevosten listalle. 


Örk

Top 3 lempi biisini syyskuussa


Haloo Helsinki! - TuntematonSunrise Avenue - Heartbreak CenturySunrise Avenue - Let Me GoJokaiseen biisiin pääsee kuvaa klikkaamalla, paitsi keskimmäiseen Sunrise Aven biisiin "Heartbreak Century". Kappaleella ei ole musiikkivideota, enkä valitettavasti löytänyt linkkiä mihinkään hyvään youtube-videoon, jossa kappale soisi. Sen (ja kaikki muutkin kappaleet) löytää kuitenkin spotifystä niidien nimellä!


Tykätyin instagramkuvani

Tykätyin instagramkuvani

Tykätyin kuva hevostililläni instagramissa, oli 16.9. julkaisemani kuva. Kuva on otettu huhtikuussa Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa. Olin silloin äitini kanssa pyörimässä ja katsomassa tapahtumaa paikan päällä. Seurasimme passikisoja, jossa kilpaili monta tuttua ratsastajaa ja hevosta. Tämä kuva on otettu kyseisistä kisoista, jota en ollut vielä julkaissut, joten päätin postata sen kuvan tuona päivänä instagramiin. Se sai 99 tykkäystä. Kommentteja tuli jopa 6, sillä pyysin kuvatekstissä kommentoimaan, jos oli paikan päällä kyseisessä tapahtumassa. Kuvassa on kiva keväinen tunnelma, ja se on kiva muisto.


Lempi blogini

Idan blogi

Syyskuun lempi blogikseni valikoitui Ida Turusen blogi Tuhatta & Sataa. Tutustuin blogiin tarkemmin sen uuden ulkoasun myötä, ja olin myyty sillä sekunnilla. Pidän ulkoasusta ja bannerista todella paljon. Ida osaa myös kirjoittaa todella hyvää ja sujuvaa tekstiä, pääosin ilman kirjoitusvirheitä. Jokaisesta postauksesta löytyy hyviä ja hienoja kuvia. Myös minun bannerini on Idan käsialaa, kuten jo postauksen alussa mainitsin. Pidän omasta banneristani paljon, ja myös Idan banneri on hänen omatekemänsä, sekin erittäin hieno. Mielestäni blogin kuuluisi löytyä jokaisen lukulistalta.Tässä oli minun syyskuun suosikit. Kuten jo sanoin, syyskuuhuni kuului ikäviä asioita, mutta kivoja ja iloisia asioita ja tapahtumia löytyi yllättävän paljon. En vieläkään usko, että nyt on lokakuu ja ensi kuu on jo marraskuu! Aika kiitää, mutta pitää muistaa elää hetkessä ja nauttia kaikesta. Jo toinen kliseinen postauksen lopetus tällä viikolla, mutta olkoot. Loistavaa lokakuuta kaikille!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Ihanaa, että blogini on sinun lempparisi tässä kuussa! Saa hymyn huulille! Tosi kiva postaus, et ollut kertonut liian pitkästi, vain mielenkiinto säilyi ja jaksoin lukea tekstin loppuun! En löytänyt mitään kirjoitusvirheitäkään :D

  www.tuhattasataa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! Kiva kuulla, että jaksoi lukea hyvin postauksen loppuun asti eikä kirjoitusvirheitä löytynyt :)

   Poista
 2. Teet aina tosi kivan tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät tavastani kirjoittaa näitä kuukauden suosikeita, kiitos! <3

   Poista
 3. Hyvä postaus jälleen! Vaikea moittia:D

  VastaaPoista
 4. Tykkäsin tästä suosikkipostauksesta! Usein ne ovat vähän tylsiä, mutta tämä onnistui pysymään mielenkiintoisena :) Liityin myös lukijaksi, issikat ovat aina olleet lähellä sydäntä ja toukokuussa kävinkin Islannissa vaelluksella, mikä oli kyllä niin upea kokemus!

  http://nelistelya.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Tervetuloa lukemaan ja seuraamaan blogia, kiva kuulla, että liityit lukijaksi. Kiva myös, että pidit tästä postauksesta ja issikat ovat sullakin lähellä sydäntä :) Issikkavaellus islannissa kuulostaa ihan mahtavalta, oli varmasti upea kokemus!

   Poista
 5. Todella hyvin tehty postaus! Tämä sinun uusi ulkoasu onkin todella kiva ja itsekin tykkään tuosta Idan tekemästä bannerista ja myös Idan blogistakin :) Joten olen sinun kanssa täysin samaa mieltä!

  Voi, että Kaivarin kuvan myötä tuleekin ihan ikävä kesää ja tuota Kaivarin huikee tunnelmaa. Itsekin olin noita kisoja myös katsomassa, mutta vain toisella puolella Kaivaria :D

  Vielä tähän näin onpas tuo Kassun otsapanta ihana! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Saara! Kiva kuulla, että tykkäät blogin uudesta ulkoasusta, bannerista ja Idan blogistakin, sama maku siis meillä :D

   Kaivari tuo kyllä hyviä kesämuistoja mieleen. Oli kiva ja monipuolinen tapahtuma, jossa oli kiva olla paikalla :)

   Ja kassun otsapanta on kyllä mielettömän ihana! Nuo islantilaiset otsapannat ovat ihan mun lemppareita, niin nättejä. Kiitos vielä! <3

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.