perjantai 29. syyskuuta 2017

Perjantain kootut

Tänään luvassa jotain aivan uutta, mitä ei ole koskaan blogissani nähty. Tämän postauksen ideana on koota yhdeksän hetkeä perjantaistani, eli kerron perjantain kirjaimilla sanoja, joita minulle tulee tästä päivästä mieleen. Sain tähän postaukseen idean Suvin blogista, noin kuukauden takaisesta postauksesta, tosin muuntelin hieman ideaa ja lisäsin postauksen loppuun lyhyen analyysin eilisestä ratsastustunnistani.


Eilen, torstaina tallilta lähdettyäni ulkona vallitsi ihana auringonlasku ja peltojen päällä häilyvä sumu. Näkymä oli upea, ja olihan siitä pakko napata yksi kuva!

Presidentti. Asuinpaikkakunnalleni saapuu tasavallan presidenttimme sunnuntaina, ja muutama kaverini pääsee näkemään hänet kaupungin nuorisoteatterin kautta. Tänään tuli juteltua paljon molempien kavereideni kanssa asiasta, jotka presidentin pääsevät viikonloppuna näkemään. Pakko myöntää, että olisi itsekin mahtavaa päästä tapaamaan hänet. Ehkä olen hitusen kateellinen..!

Erittäin kiva. Päiväni oli kahteen sanaan tiivistettynä erittäin kiva. Perjantaisin on tässä jaksossa viikon lyhyin päivä, vain neljä tuntia ja kaiken lisäksi vielä mukiinmeneviä kouluaineita. Koulun jälkeen ei ollut tänään ohjelmassa mitään, joten pystyi vain rauhoittumaan ja lepäämään raskaan viikon jälkeen. 

Rakkaat ystäväni. Viime päivinä, varsinkin tänään on tullut jälleen huomattua ja muistettua, kuinka ihania ja tärkeitä ystäviä minulla onkaan ympärilläni! Ystävät ovat aina tukena ja heille voi puhua oikeastaan mistä vain maasta taivaaseen. Ystävät ovat parasta, hevosten lisäksi tietenkin!

Joulu. Ripustin tänään jouluvaloja huoneeseeni, ja muutenkin on tullut jostain syystä ajateltua jo joulua. Pidän joulunajasta paljon, joten odotan innolla vuoden viimeistä kuukautta. Siinä kuussa on myös syntymäpäiväni, ja joululoma. Kukapa siitä ei tykkäisi?

Alkava viikonloppu. Perjantai on alkavan viikonlopun ja parin päivän loman vahva merkki. Tämä viikko tuntui menevän hirmu nopeasti, ja viikonloppu vain tuli. Pieni loma tekee kyllä jälleen terää. Aion tulevana viikonloppuna ainakin lukea ensi torstain englanninkokeisiin ja tietenkin nukkua pitkään.

Numerot. Koulua minulla oli tänään 10-14. Aamulla yksi tunti matikkaa, ruokailun jälkeen yhdeltätoista kaksi tuntia fysiikkaa, ja päivän päätteeksi 13-14 tunti äidinkieltä. Matemaattisia aineita oli siis enemmän kuin tarpeeksi. Matematiikantunnilla tein tehtäviä ja aloitin testiä. Pitäisi huomenna tehdä myös yksi projektityö, sillä ainakin meidän koulussa matematiikka hoituu hieman normaalista poikkeavalla tavalla. Myös fysiikassa meillä oli jonkin verran laskuja. Numerot olivat siis suuri osa päivääni.

Tuntematon. Tämä kyseinen kappale on Haloo Helsinki -yhtyeen uusin kappale, jota olen kuunnellut todella paljon, sillä kuuntelimme sen maanantaina musiikintunnilla koulussa, jonka jälkeen kyseinen kappale on jäänyt soimaan päähäni. Kappaleen sanat iskevät minuun ihan kympillä, ja muutenkin koko biisi on älyttömän kiva, juuri minun makuuni. Laulamme sitä aina koulussa erään kaverini kanssa, sillä häntäkin on purrut niin sanottu biisikärpänen!

Aurinko. Tänään ja eilenkin on ollut ihana syksyinen sää. Sopivan viileää, mutta silti aurinko paistaa. On ihanan näköistä, kun puut ovat saaneet ylleen punaisia ja keltaisia lehtiä ja ilmat ovat viilenneet edes vähän alkuviikon lämpöaallosta. Syksyllä kuuluu olla viileää, ja kesällä lämmintä, ei päinvastoin. Pidän syksyssä siitä, kun voi pukeutua ihaniin neuleisiin ja huiveihin. Ainaiset sadekelit eivät tietenkään ole toivottuja, mutta tällainen nätti, aurinkoinen ja viileä sää on juuri minun makuuni syksyisin.

Indikatiivi. Kuten jo mainitsin, meillä oli tänään koulussa tunti äidinkieltä. Käsittelemme paraikaa moduksia eli tapaluokkia, kuten indikatiivi ja potentiaali, ja nämä hankalat sanat vain pyörivät päässäni. Meillä on näistä kyseisistä tapaluokista koe kahden viikon päästä torstaina. Sitä siis odotellessa!


Toukka

Olin eilen ratsastustunnilla, jonka menin Toukalla. Se on yleensä vähän laiska ja laukka hankalaa. Eilinen tunti mentiin töltin osalta erittäin laiskasti, mutta ravi ja varsinkin käynti sujuivat paremmin ja reippaammin. Minä osasin jopa ratsastaa, ja Toukka kulki kivan energisesti. Loppuun otettiin parit laukannostot, jotka sujuivat ensimmäistä lukuun ottamatta super hyvin. Jäi erittäin kiva fiilis ratsastuksesta, vaikka töltti ei ollutkaan sinä päivänä se juttu. 

Käynnissä harjoittelimme kulmien ratsastamista ja pysähdyksiä. Menimme myös suoristusharjoituksia, joissa piti kulkea puomeilla "aidatun" kapean suoran läpi. Piti muistaa istua suorassa ja pitää hevonen suorana. Kaikki nämä sujuivat loistavasti Toukan kanssa. Töltissä ja ravissa menimme vain kokouraa. Laukassa otimme nostoja, ja laukkasimme yhden pitkän sivun verran. Ne sujuivat odotettua paremmin, ja Toukka kulki mukavan energisesti odotukset ylittäen, kuten jo sanoin.

Jotta postaus ei jäisi niin tönköksi, lyhyeksi ja tekstipainotteiseksi, liitän loppuun muutamia kuvia. Kaikki niistä on otettu eilen, torstaina ratsastustunnin jälkeen.


Toukka

Kassu

Toukka

Toukka ja sen nopea kieli!

Edessä kimo poni Mugga ja takana loimi päällä hiirakko Tinna

Toukka

Toukka

Toukka

Tässä oli jotain aivan erilaista, mutta vaihtelu virkistää. Ei uskoisi, että sunnuntaina on jo lokakuu, jolloin voi sanoa, että ensi kuu on marraskuu ja ensi kuun jälkeen on joulukuu! Aika se vain kiitää, mutta koulustressin keskellä täytyy muistaa nauttia ja elää hetkessä. Ei voisi kliseisemmin postausta päättää, mutta ehkä kuitenkin ihan hyvä näin. 

Kertokaa toki mielipide tästä erikoisemmasta postauksesta. Kannattaisiko tätä postaussarjaa jatkaa, ja aina välillä kertoa päivän kuulumiset tällaisessa muodossa? Pitäkää kiva viikonloppu!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus! Mulla kanssa kohta taas tulossa tän tyylinen postaus, juurikin perjantaista :) jatka ihmeessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suvi! Kiva jos sulla tulee jatkoa tälle postaussarjalle!

   Poista
 2. Tämä oli tosi kiva idea postauksena, erottuu hyvin massasta. Tuli mieleen, että kuukauden suosikeissakin voisi tätä soveltaa, minä tosin en kuukauden suosikkeja harrasta, mutta joku muu!

  www.tuhattasataa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ida! Kiva kuulla, että tää erottu susta hyvin massasta. Hyvä idea, tätä voisi kyllä soveltaa kuukauden suosikeissa joskus!

   Poista
 3. Tosi kiva ja erillainen postaus! Näitä voisi lukea mielellään enemmänkin tai ainakin useammin! Hyvin kirjoitettu sekä toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Varmasti tulen toteuttamaan tällaisia postauksia jatkossakin. Kiitos vielä :)

   Poista
 4. Tämä oli tosi kiva postaus! En ole ennen tällaista edes nähnyt, ja tykkäsin ideasta paljon. Kuvista jäi mieleen erityisesti se, jossa Toukka näyttää kieltä! ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Mukava kuulla, jos tykkäsit postauksesta ja sen ideasta. Ja jep, se kuva Toukasta on tosi hauska :D

   Poista
 5. Oi tämä olikin yllättävän kiva postaus, tykkäsin kyllä! :) Kivana lisänä voisi joka sanalle olla vaikka omat kuvat ? Jos jotakin lisää keksisit liittyen tohon se olisi vieläkin kivempi! Mutta se on näinkin tosi kiva ja on mukavaa lukea vähän erilaisia kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuo onkin hyvä idea lisätä jokaiseen sanaan joku siihen liittyvä kuva, kiitos! Kiva kumminkin jos pidit postauksesta näinkin, lopussa oli onneksi kuvia vaikka muille jakaa :D

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.