tiistai 26. syyskuuta 2017

Mitä asioita arvostat bloggaajissa? - Q&A 2

Viime tiistaina toteutin postauksen, jossa vastasin teidän kysymyksiinne. Tänään on luvassa jatkoa, ja vastaan loppuihin minulta kysyttyihin kysymyksiin. Suurin osa niistä on hevosaiheisia, kuten edellisessä kysymyspostauksessakin, mutta joukkoon mahtuu tällä kertaa myös pari muuhun aiheeseen liittyvää kysymystä. Viime osaan sain paljon hyvää ja kivaa palautetta, joten toivon että pidätte tästäkin osasta!


Minä ja Herkku

Lempivärisi nahkavarusteissa?

Lempivärini nahkavarusteissa on ihan musta. Siihen voi helposti yhdistää muita värejä, kuten pinkin satulahuovan ja kultaisen otsapannan. Ruskea väri nahkavarusteissa menee myös, mutta kyllä se musta tulee ykkösenä.

Jos saisit oman hevosen, mikä sen varusteväriksi tulisi?

Minusta keltainen on hevosten varusteissa super kiva väri, joten mitä todennäköisimmin valitsisin hevoselleni keltaisen teeman. En erityisemmin muuten keltaisesta pidä, mutta hevosten varusteissa, kuten loimissa ja satulahuovissa se on mieleeni. Siihen yhdistäisin varmaankin tummansinistä. Se on ihan muutenkin lempivärejäni, ja mielestäni se sopii hyvin keltaisen kanssa. Tällä hetkellä suurin osa omista ratsastusvaatteistani on värissä tummansininen, joten eiköhän se ainakin minun osaltani näkyisi hevoseni kanssa!

Kuolaimettomat vai kuolaimelliset suitset?

En ole koskaan mennyt kunnollisilla kuolaimettomilla suitsilla, ainoastaan riimulla, ja muuten aina kuolaimellisilla suitsilla. Sen takia minun on vähän hankala valita näistä kahdesta, koska kunnollista kokemusta kuolaimettomista suitsista minulla ei ole. Joillakin toimivat paremmin kuolaimelliset kuin kuolaimettomat, ja päinvastoin, joten sekin on aika hevoskohtaista. Valitsen siis kuolaimelliset, mutta uskon, että kuolaimettomilla saisi vähän uutta ulottuvuutta ratsastukseen, kun jalkojen ja muun istunnan avut ovat entistä tärkeämmässä asemassa.


Mugga

Oletko koskaan ratsastanut rungottomalla satulalla tai ratsastusvyöllä?

Rungottomalla satulalla en ole koskaan päässyt menemään, mutta ratsastusvyöllä olen mennyt pari kertaa. Tosin, siinä ratsastusvyössä ei ollut jalustimia lainkaan. Ei siis ihan perinteinen ratsastusvyö, mutta kelvatkoot kumminkin. Rungottomalla satulalla olisi joskus tosi hauska mennä!

Mihin olet ajatellut mennä peruskoulun jälkeen?

Näillä näkymin suunnitelmissani on ysiluokan jälkeen lähteä lukioon. Haluaisin aikuisena opettajaksi, mutta toinen ala mikä minua kiinnostaa, on tietotekniikka ja graafinen suunnittelu. Innostus tähän on lähtenyt blogin kautta. Koodaaminen tms. on kiinnostavaa, mutta varmempi tulevaisuus on lähtö lukioon.

Mielipide kankikuolaimista?

Itse en kovinkaan pidä hevosilla käytettävän kankikuolainta. Joillakin hevosilla se saattaa toimia, mutta parempi vaihtoehto on minusta käyttää jotain hieman hevosystävällisempää kuolainta. Kanget on ehdoton ei varsinkin silloin, jos niiden kanssa ei oikein osaa ratsastaa. Kankikuolain ei ole ihan minun juttu.


Impi

Oletko koskaan käynyt maastovaelluksella? Jos olet niin missä?

Olin viime talvena Iso-Tuomistolla kahden tunnin mittaisella maastoretkellä. Siellä oli minun ja maaston vetäjän lisäksi pari aikuista, mutta eipä se haitannut, oli todella hauskaa! En tiedä, voiko sitä laskea kunnon maastovaellukseksi, se kesti vain kaksi tuntia emmekä pysähtyneet matkalla kertaakaan. Kunnon pitkälle, ainakin kolme tuntiselle maastovaellukselle olisi huippua päästä, ja toivottavasti se onnistuukin ensi kesänä!

Lempi youtubettajasi?

Seuraan youtuben ihmeellistä maailmaa melko aktiivisesti, ja lempi tubettajiani ovat tällä hetkellä Roni Back ja Mmiisas. Nämä samat henkilöt kuuluvat varmasti monen muunkin suosikkeihin.

Tavoitteeni ja haaveeni ratsastajana? Mihin tähtään hevosten suhteen?

Jälleen aihe, josta voisin kirjoittaa vaikka kuinka ja paljon. Tulevaisuudessa, viimeistään kymmenen vuoden päästä haaveilen ratsastuksen suhteen omaa vuokrahevosta. Kuten jo viime kysymyspostauksessa kerroin, oma hevonen ei olisi järjen rajoissa se suurin haaveeni. Sen sijaan haluaisin vuokrahevosen, jonka kanssa voisi puuhailla lähes joka päivä, ehkä viitisen kertaa viikossa. Toivon mukaan tulevaisuudessa sellainen minulla on.

Haaveilen tietenkin vannoutuneena issikkatyttönä askellajiratsastuksen suomenmestaruudesta ja edustuksesta MM-kisoissa, jonne oikeastaan tähtäänkin. Ehkä en MM-tasolle koskaan pääse, ja ennemminkin haaveilen olevani suomen parhaimmistoa askellajiratsastuksessa. Siispä toivon tulevien vuosien aikana, että jatkan harrastusta issikoiden parissa ja tietenkin kehityn.


Minä ja Brydja

Millä kaikilla talleilla olet harrastanut ratsastusta?

Aloitin ratsastuksen Sammaliston tallilla, jossa kävin puolivuotisen alkeiskurssin, jonka jälkeen siirryin Iso-Tuomistolle issikoiden pariin. Siellä olen käynyt nyt kaksi ja puoli vuotta. Sammalisto oli aikanani ihan ok. Iso-Tuomisto on mielestäni loistava talli, enkä ole lähitulevaisuudessa vaihtamassa sieltä minnekään. Näiden kahden tallin lisäksi olen käynyt parilla muullakin tallilla, kuten Hyvikkälän ratsutallilla (lopetettu talli) kaverini kanssa ratsastamassa.

Lempi blogisi tällä hetkellä?

Lempi blogeihini kuuluvat tällä hetkellä Katrin, Eevin, Essin, Esterin, Saaran, Aadan, Olgan, Emman, Suvin ja Veeran blogit. Niitä on paljon, mutta ne ovat kyllä kaikki älyttömän kivoja ja hienoja blogeja, joita on mukava seurata.


Oletko koskaan ratsastanut freejump-jalustimilla?

En ole, mutta haluaisin todella tietää, ovatko ne hintansa väärti sekä kehujen arvoiset, ja päästä joskus ratsastamaan freejumpeilla.


Herkku

Mitä asioita arvostat bloggaajissa?

Eniten arvostan bloggaajissa sitä, kuinka he yksinkertaisesti pitävät blogiansa pystyssä. Vaikka itsekin olen bloggaaja, oikeasti välillä ihmettelen kuinka olen saanut blogin tähän pisteeseen asti. Ihailen myös monien bloggaajien työmotivaatiota ja päättäväisyyttä. Itse jaksan vääntää postauksia melko reippaalla tahdilla, mutta 2 postausta viikossa on koulun- ja muiden kiireiden keskellä oikeastaan maksimi. Suuri hatunnosto kaikille bloggaajille. Ei tähän kuka tahansa pysty, oman kokemuksen perusteella voin sanoa että on tämä välillä rankkaa, mutta on kaikki sen arvoista. 

Jos et kävisi Iso-Tuomiston tallilla, niin millä?

Veikkaisin, että kävisin jossain lähikunnan tallilla (esim. Muualla Hausjärvellä, Hyvinkäällä tai Hämeenlinnassa), mutta en osaisi oikeastaan edes kuvitella ratsastavani millään muulla tallilla.

Mikä oli ensimmäinen lempihevosesi Iso-Tuomistolta?

Ensimmäinen lempihevoseni tältä tallilta oli muistaakseni issikkatamma Dyna. Se oli ruunikko, laiska ja hieman jääräpäinen, mutta meillä synkkasi erittäin hyvin, ja sain 2015 keväällä ja syksyllä ratsastaa sillä useamman kuukauden putkeen. Nykyään tämä tamma asuu Jyväskylässä, mutta on edelleen minulle tärkeä, ensimmäinen lempi-issikkani!


Minä ja Dyna 2015 <3

Viimeinen osa kysymyspostauksesta on nyt takana. Jos sinua jäi mietityttämään vielä joku, kysy ihmeessä tämän postauksen kommenteissa, vastaan niihin mielelläni!

Tältä viikolta on maanantai takana, ja tiistai parhaillaan käynnissä. Sunnuntaina blogini sai uuden bannerin, joka on Ida Turusen käsialaa, kiitos vielä, se on älyttömän hieno! Keskiviikkona on hyvän ystäväni syntymäpäivä ja torstaina vuorossa on puolestaan ratsastustunti.

Kivaa alkuviikkoa! Mitä te aiotte tehdä tällä viikolla?

-Pihla

12 kommenttia:

 1. Jälleen todella hyvin vastattu ja hienosti osasit perustella mielipiteesi! Hyvä Pihla :)
  Kiitos suuresti myös maininnasta ❤️ Puhut todellakin totta blogin päivittäminen koulun ohella onkin todella suuren työn takana. Sen takia onkin jäänyt tuo postailu vähän vähemmälle, kun minulla menee koulumatkoihin se melkein parisen tuntia ja pitäisi hevosetkin hoitaa koulun jälkeen... Noh yritän itsekin petrata tässä päivittelyssä niin minunkin blogia on jälleen mukava seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! <3 Olet oikeassa, että aikaa ei välillä meinaa millään riittää blogiin kaiken muun ohella.

   Poista
 2. Komppaan Saaraa! Osaat kyllä vastata todella monipuolisesti perustella vastauksesi. Kiitos myös maininnasta ❤
  Toi blogin päivittäminen on kyllä todella työlästä vaikkei sitä pelkkänä lukijana uskoisi! Mulla on postaustahti hidastunut aika rajusti koulun alettua. Sen verran kauan menee läksyihin, kokeisiin lukemiseen ja jopa matkoihin.
  Olen itsekkin miettinyt noita Free-Jump jalustimia. En ole koskaan kunnolla ratsastanut ne jalassa, että olisi kyllä myös kiva tietää, ovatko ne hintansa arvoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Essi! Freejumppeja olisi kyllä kiva joskus kokeilla!

   Poista
 3. Vannon et halua mennä rungottomallasatulalla 😂 mutta kuva postaus ja Dyna on ollut meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, rungoton satula ei sitten ole ihan unelma :D Joo muistaakseni ihan ekaan postaukseeni oot kommentoinu että Dyna on sullekkin tuttu!

   Poista
 4. Mahtava postaus jälleen! Niin sujuvaa tekstiä ja rentoa luettavaa! Ja kiitos myös maininnasta❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Esteri, olet maininnan blogillasi ansainnut! <3

   Poista
 5. Todella kiva postaus! Vastasit kysymyksiin monipuolisesti ja kiinnostavasti, postauksen jaksoi lukea loppuun todella hyvin!
  Kiitos vielä maininnasta, se merkitsee paljon! ❤️ Oma postaustahtini on kärsinyt aika rankasti nyt syksyn aikana, yritän joulukuuta kohden saada itseni kasaan ja järjestellä postausta jokaiselle päivälle joulukuun ajaksi - vanha kunnon joulukalenteri siis tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aada! Mukava kuulla, että pidit postauksesta. Kiva kuulla, että blogissasi nähdään joulukalenteri! Niitä on mukava lukeaa 👍🏻

   Poista
 6. Onks dyna kuollu? Senhän osti sellanen täti ratsastaja niin onks se kuollu sielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, Dyna ei ole kuollut. Elin kauan siinä tiedossa, että se olisi kuollut, kun ei enää vain ollut tallilla. Tällä viikolla sain tietää, että ei, Dyna ei ole kuollut vaan asuu Jyväskylässä. Tämän korjasinkin jo postaukseen.

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.