keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Brydjan hevosystäväkirja!

Minä tein, tai tarkemmin ottaen Brydja teki blogiin viime vuoden joulukuussa, adventtikalenterin toisena luukkuna blogiin postauksen, jossa se kertoi omin sanoin joululahjatoiveensa. Postauksesta pidettiin kovasti, ja monet toivoivat jatkoa Brydjan kirjoittamille postauksille. Tänään onkin luvassa postaus, jossa Brydja vastaa ystäväkirjan kysymyksiin. Tämä on siis Brydjan hevosystäväkirja, jossa voitte oppia tuntemaan blogin päätähden entistä paremmin!
Nimeni: Nimeni on tietenkin Brydja, mutta hieno ja upea virallinen, islantilainen nimeni on Brydja frá Kviarhóli. Tuttujen kesken minua kutsutaan myös Pirkoksi, Pikeksi, Birkoksi, ja vaikka miksi muuksi!

Osoitteeni: Asun Iso-Tuomiston issikkatallilla, ikiomassa karsinassani. Okei, myönnän, karsina ei ole täysin omani, sillä se on mitoitettu kahdelle hevoselle, ja siellä kanssani asuu nuori issikkatamma Mona. Sen onni on, että se sai karsinakaverikseen vanhan rouvan, joka pitää kuria yllä, sillä Monalle ei tunnu olevan elämän säännöt selvät: Minä määrään ja sinä tottelet, etkä vie kaikkea huomiota!

Väritys: Olen väriltäni kulomusta, ja jouhenikin ovat mustat. Iän myötä harjaani on sekoittunut joitakin valkoisiakin jouhia, samoin karvapeitteeseeni. Otsassani on pieni epämääräinen tähti, ja kaulassa harjan alla valkoinen polttomerkki. Minut on polttomerkattu pienenä Islannissa, ja siitä merkistä minut aina tunnistettiin.

Ikäni: Olen syntynyt vuonna 1990, eli olen 27 vuotta vanha. Olen syntynyt Islannissa, tarkemmin ottaen Kviarhólissa. Asuin vuoteen vuoden 1996 elokuuhun asti Islannissa, kunnes minut tuotiin Suomeen, ja täällä olen elänyt, ja tulen elämään loppuun asti.

Perheeni: Perheeseeni kuuluu isäni Hrafnfinnur fra Kviarhóli, komea musta issikkaori, sekä emäni Harka Fra Svadastödum. Sen lisäksi minulla on tietenkin isän ja emän puolelta isovanhemmat sekä paljon siskoja sekä veljiä. Minulla on myös omia varsoja, ja kai minä taidan muutaman varsan mummikin olla!

Lempivärini: P-I-N-K-K-I! Ehdottomasti pinkki, vaaleanpunainen, ja muut punaisen sävyt. Minulla on hieno punainen satulahuopa, vaaleanpunainen otsapanta, ja vaikka mitä muuta punaista ja pinkkiä. Kaikkien sietää tietää, että minulle ei osteta mitään muuta kuin punaisia ja pinkkejä varusteita! 
Lempiruokani: Tykkään toosi paljon porkkanoista, ne ovat ihan lemppariherkkuni! Sen lisäksi pidän leivästä, omenoista ja joistakin heppanameista. Pihla on antanut minulle monia ostamiaan heppanameja, joista kaikista lempparini on ollut ehdottomasti ruusunmarjan makuinen nami. Olen vähäsen nirso ruuan suhteen, mutta kyllä melkein kaikki kelpaa.

Lempieläimeni: Tietenkin hevoset, olenhan itsekin sellainen! Jos sitä ei kuitenkaan saa valita, niin vastaan kissat. En oikein pidä koirista, mutta kissoihin olen tottunut, sillä kotiallillani on kaksi mustaa tallikissaa. Ne vaeltelevat välillä kentänlaidallakin, enkä pelkää niitä laisinkaan, vaikka olen luonteeltani aika säikky ja herkkä.

Pahin mokani: Vaikka niin ihana ja täydellinen olenkin, niin osaan myös mokailla. Pahin mokani on varmaankin se, että en tarhakaverieni karatessa kauan sitten lähtenyt niiden mukaan karkureissulle. Sen koommin samanlaisia päähänpistoja heille ei ole tullut, enkä ole päässyt karkureissuille mukaan, kiitos puuttuvan rohkeuden..

Kun suutun, niin: Olen todella kiltti, enkä suutu koskaan kellekään, paitsi Monalle. Mona on välillä vain niin rasittava, kun se varastaa huomion, potkii, kerjää ja tunkeilee. Silloin puraisen sitä, mutta vieläkään se ei muista, että minä olen pomo! Ihmisille olen kuin enkeli, enkä suutu turhista, paitsi jos ihminen suuttuu minulle, silloin pitää antaa samalla mitalla takaisin. 

Mistä en pidä?: Inhoan kaikista eniten sumutteita! Minua ei kannata ikimaailmassa lähestyä suihkepullon kanssa, ei kiillotusaineen, ei ötökkäsumutteen, ei minkään sumutteen kanssa! En myöskään tykkää siitä, kun minua harjataan päästä tai kaulasta. En anna kenenkään harjata minua pään alueelta, paitsi jos sen tekee todella rauhassa ja vähitellen. 

Mistä pidän?: Rapsutuksista, ruuasta, ja rauhasta. Harjaaminen on ihan kivaa, mutta eniten tykkään olla ihan rauhassa ja nauttia heinästä tai muista herkuista. Rapsutukset ovat kuitenkin tervetulleita! Rakastan myös irrotella ja laukata oikein kovaa, varsinkin maastossa, kun tietä riittää.

Mottoni: Mulle herkut, sulle temput!


Osaan minä olla Monan kaverikin, aina silloin, kun se rapsuttaa!

Jälleen kiitos Brydjalle postauksesta, ja varmasti päivän nauruista. Toivottavasti Brydjan tekstit viihdyttivät jälleen. Tähän postaukseen sain idean Veeralta. Mitä muuta haluaisitte nähdä blogissa sen kirjoittamana, vai pitäisikö päästää jokin muu hevonen, esimerkiksi blogin toinen päätähti Örk blogin ääreen?

Tiistaina olin ensimmäistä kertaa tallilla tänä vuonna, koska joulutauko loppui, ja oli vuoden ensimmäisen hoitopäivän vuoro! Oli tosi kivaa, ja huomenna, torstaina, menen taas tallille, koska on ratsastustunti. Minulla ei oikein ole ketään hevosta, jonka haluaisin erityisesti huomenna tunnille. Örk voisi kyllä olla kiva hevonen startata vuoden ratsastukset. Oikein mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille!

PS. Samantyyppisen postauksen saa ehdottomasti toteuttaa omassa blogissaan. Reiluintahan tietysti on, että mainitsee blogini postauksessa, mikäli postaukseen idean blogistani saa!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Hei tosi kiva postaus taas!! Olis kiva jos toteuttaisit jossain vaiheessa samantapaisen postauksen Örkin kirjottamana;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Katsotaan, jos Örkkikin pääsisi koneen ääreen toteuttamaan samantapaisen postauksen :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, voisin itsekin miettiä, josko toteuttaisin tämän saman "haasteen" blogissani!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aaamu! Kiva kuulla, että tykkäsit, ja aiot mahdollisesti toteuttaa samantyyppisen postauksen blogissasi!

   Poista
 3. Olipa hauska postaus ja tuo Brygjan motto oli kyllä ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja se motto on kyllä aika hauska :D

   Poista
 4. Ihan kiva postaus, vaik yleisesti en välitä juurikaan näistä "hevosen kirjoittamista" teksteistä. Hassu huomio, mutta tuossa luki että saa olla vain punaisia varusteita ja sitten kuva missä on tumma loimi ja riimu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos postaus oli kuitenkin lukemisen arvoinen! Ja joo, ihan totta, että hassua sanoa eka, että vain punaista ja sitten onkin ruskea loimi, mutta meidän tallilla hevosilla ei ole omia nimikkoriimuja tai -loimia, joten niiden väri vaihtelee useasti. Hevosten henkilökohtaisissa tavaroissa, tässä tapauksessa Brydjan omissa varusteissa teemavärinä on pinkki/punainen. Jälkiviisaana olisi tietty pitänyt laittaa selkeämmin se :D

   Poista
 5. Tämä oli kivasti tehty postaus! Vaikka näitä tuntuukin olevan todella paljon ympäri blogimaailmaa, niin silti tämän jaksoi lukea hyvinkin loppuun asti, koska kaikki näistä postauksista on ollut hyvinkin erilaisia, eikä mikään lukemistani ole ollut samanlainen. Itsekin olen suunnitellut toteuttavani jossain vaiheessa tämän postauksen, mutta saa nähdä milloinka sen aika tulee olemaan. Hyvä postaus!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että pidit postauksesta, eikä sen lukeminen käynyt tylsäksi, vaikka samantyyppisiä postauksia pyörii blogimaailmassa tällä hetkellä todella paljon. Huippua jos säkin toteutat tänkaltaisen postauksen blogissasi jossain vaiheessa, ootan innolla!Ja kiitos vielä :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.