torstai 4. tammikuuta 2018

Blogin vuosipäivä!

Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea blogini, paljon onnea vaan!Örk

Päivälleen tasan vuosi sitten sain tarpeeksi rohkeutta avata tietokoneen, perustaa blogin, ja kirjoittaa ihka ensimmäisen postauksen tähän blogiin. 4.1.2017. alkoi blogin taival, ja tässä sitä edelleen ollaan, tasan vuosi myöhemmin kirjoittamassa jälleen postausta. Ensimmäinen postaukseni oli tietenkin aloituspostaus, ja kulkee edelleen julkisena sillä nimellä. Halusin keksiä blogin vuosipäivän kunniaksi jotain erilaisempaa postausta, ja idean siihen sain Esteriltä. Tässä postauksessa siis vertailen hieman viimeisimpien ja ensimmäisimpien postausten välisiä eroja ja kehityksen merkkejä.

Aloitetaan ensimmäisestä postauksesta tässä blogissa ikinä. Postaus on nimeltään "Aloituspostaus", joka varmastikin kertoo kaiken postauksen sisällöstä. Blogin ensimmäinen nimi oli niinkin kekseliäs kuin "Issikoiden vauhdissa", mutta kevään mittaan se vaihtui nykyiseen nimeen. Kyseinen aloituspostaus on suhteellisen järkyttävä, mutta pahempikin se voisi olla. Postauksesta löytyy paljon puhekieltä, hymiöitä ja kirjoitusvirheitä, joita nykyään ylitän välttää parhain keinoin omassa blogissani. Kuvat ovat todella pienessä koossa, enkä tuolloin vielä osannut lisätä kuviin kuvatekstiä, vaan välilyöntien avulla koetin saada tekstin keskelle kuvien alle..
Nyt se on tehty! Blogi perustettu ja eka postaus menossa. Oon jo jonkin aikaa suunnitellut blogin aloittamista, ja nyt päätin sen perustaa. 
Blogi käsittelee pääosin hevoselämääni. Postauksia tulee ratsastustunneista, kisoista yms. Tulen myös tekemään kuukauden suosikkeja kuvina- postauksia ja satunnaisesti joitakin muita kuin heppapostaukisa. Kutsuisin blogiani silti heppablogiksi :)


Näillä sanoilla alkoi tämäkin tarina. Kuten voi huomata, kirjakieli ja pilkut eivät kuuluneet vielä kunnolla mukaan, ja satunnaisia hymiöitä teksteissä esiintyi ensimmäisien postauksien ajan. Ulkoasusta minulla ei valitettavasti ole tallessa kuvaa, tai kunnollisia muistikuvia, millaiselta blogin ulkoasu tarkalleen näytti sen alkuaikoina. Väriteema oli kuitenkin melko vaalea, ja ensimmäinen kunnollinen bannerini oli onneksi toiselta bloggaajalta tilattu, eikä sinne päätyneet vielä kamalat tuherrukseni. 

Ensimmäinen kunnollinen tallipostaus tuli julki vielä tammikuun aikana. Postaus kulkee nimellä "Hevosviikonloppu", ja siinä kerron perjantain ratsastustunnista, lauantain päivästä Porvoossa, ja sunnuntain talvimaastosta. Nyt olin jo hiffannut, mistä kuvatekstit saa kuviin, mutta kuvien koko oli edelleen aivan liian pieni. Myöskään kappalejaot eivät olleet minulle vielä tuttuja, joten ainut, mikä tekstin erotti, oli kuvat. Alla olevasta lainauksesta kyseisestä postauksesta, voi huomata, että teksti on melko tönkköä, eivätkä pilkutkaan olleet vielä löytäneet paikoilleen. 


Tänään, sunnuntaina, olin taas tallilla. Herätys oli 9.00 ja lähtö tallille 10.00. Ai että miksi olin menossa tallille? Olin lähdössä parin tunnin maastoreissulle. Tallilla sain kuulla että lähden maastoon Örkillä. Örk on tosi kiva maastoponi, josta voit lukea lisää täältä. Hoidin Örkin ja tein sille häntään pienen letin. Varustin sen ja itseni, ja oltiin valmiita lähtöön.
Mentiin pitkä reitti joka kesti yhteensä 1h 50 min. Mentiin käyntiä, tölttiä, ravia ja laukkaa. Örk meni ekalla laukkapätkällä mielettömän kovaa, ihan vedet tuli silmiin! Örk oli tosi kiva ja oli super hauskaa ja kivaa!
Maaston jälkeen heitin Örkille loimen selkään ja menin syömään tallihuoneeseen. Siellä oli samaan aikaan junnutiimin kokous, joten oli ahdasta, mutta ei se haitannut. Sen jälkeen pyörin tallilla ja tein vähän kaikkea. Katsoin valmennusta, pyörin tallissa ja tämmöistä. Kotiin lähdin kolmelta.
Tässä muutamia kuvia tältä päivältä

Mutta, miten nykyään? Huomattavissa on suuria eroja ensimmäisiin teksteihin. Suurin syy suureen kehityskaareen ja muutoksiin, ovat muiden bloggaajien vinkit. Olen saanut olla eräässä huipussa blogiryhmässä Whatsapissa blogin alkuajoista asti, ja sieltä olen saanut todella hyviä vinkkejä blogiin, ihan kaikille osa-alueille. Osaan käyttää pilkkuja joskus turhankin tiheästi, tehdä sopivia kappalejakoja, ja vaikka mitä muuta. Blogini ei tietenkään ole vielä täydellinen, mutta parempaan suuntaan mennään koko ajan, opitaan, ja korjataan virheitä. Ennen hädin tuskin jaksoin lukea oman postauksen läpi ja tarkistaa kirjoitusvirheet, mutta nykyään minä tarkistan jokaisen postauksen niin huolellisesti kuin vain pystyn, ja olen paljon tarkempi. Alussa yksi kommentti edes yhteen postaukseen kuussa tuntui mielettömältä, ja näyttökertoja ei tullut edes mieleen vilkaista.

Nykyään minun on myönnettävä, että näyttökertoja ja kommentteja tulee seurattua turhankin tarkkaan. On vain hyvä, että haluan panostaa blogiin täysillä, ja haluan tietää, millaiset postaukset kiinnostavat kävijäkuntaa eniten, mutta, esimerkiksi tuntipostaukset ovat jääneet paljon vähemmälle, koska ne eivät saa yhtä paljon katselukertoja kuin toivoisin. Vuodelle 2018 voisin siis asettaa tavoitteeksi miettiä enemmän sitä, mitä itse haluan kirjoittaa enkä sitä, paljonko näyttökertoja postaukset saavat. Aion jatkossakin panostaa blogiin täydellä teholla, ja jatkaa sen tarinaa ja kehitystä. Voisin käyttää blogiteksteissä enemmän synonyymejä sanoille, eli esimerkiksi kiva-sanan sijasta käyttää muita korvaavia adjektiiveja, ja miettiä pilkkujen tiheyttä hieman tarkemmin. Yritän parhaani tiivistää asiat, enkä jaaritella turhia, jotta postaukset jaksaisi kärsimättömämpikin lukea loppuun saakka.
Itse panostin täysillä blogiin. Välillä motivaatiota oli vaikka muille jakaa, välillä taas sitä sai etsimällä etsiä. Vähiten postauksia tuli julki toukokuussa (5), ja eniten joulukuussa (13). Toukokuu oli viimeinen koulukuukausi, joten kiirettä piti, josta johtuu myös vähäisempi postausmäärä, mutta joulukuussa kaiken kiireen keskellä motivaatiota uuden ulkoasun myötä piisasi, joten kuukaudesta tuli kaikkea muuta kuin epäaktiivinen blogin suhteen. Myös te panostitte blogiin ja sen aktiivisuuteen täysillä, sillä ilman kehuja ja rakentavaa palautetta en olisi ikinä jaksanut puskea niin montaa postausta julki. Tämä näkyi mm. kommenteissa, sillä kaikkiin postauksiin ja esittelysivuille tuli yhteensä 362 kommenttia, joka on aivan huikea määrä, ja yksikään ei ole suora haukkumakommentti. Mielestäni se on aika hieno saavutus.

Kuten voi huomata, teksti on nykyään paljon sujuvampaa ja helpompaa luettavaa, vaikka tietenkin kehitystä on vielä paljon. Blogi on sen ensimmäisen elinvuoden aikana saanut käsittämättömät 52 rekisteröitynyttä lukijaa, 22 802 näyttökertaa, sekä satoja kommentteja. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista, tai ainakaan näin siistiä. Rakastan blogiani yli kaiken, ja tänne kirjoittamisesta on tullut elämäntapa. Siispä oikein hyvää syntymäpäivää 1-vuotiaalle blogilleni, ja kiitos kaikille, jotka ovat olleet blogin matkassa mukana alusta, eilisestä tai mistä asti tahansa!Brydja

-Pihla

8 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus ja kiva että mun idea pääsi käyttöön! Ja onnea tietenkin sun blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri kivasta ideasta ja onnitteluista! Kiva myös että tykkäsit postauksesta :)

   Poista
 2. Ihan alkuajoista asti oon seurannu sun blogia ja pakko myöntää, että kehitys on sulla ollut ihan huikea! 👍

  VastaaPoista
 3. Hyvää synttäriä Pihlan blogi! Mä oon seurannut kesästä lähtien blogiasi ja voin sanoa sun kehittyneen huimasti bloggaajana, harvoin näkee tällä vauhdilla kehittyneitä bloggaajia! Tää oli superhyvä ja mielenkiintoinen postaus. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos! Vautsi, kiitos paljon, ihana kuulla, että oon susta kehittynyt huimasti, ja tykkäsit postauksesta <3

   Poista
 4. Todella kiva postaus ja hyvää syntymäpäivää siun blogille! Tämän vuoden aikana on kyllä tapahtunut kirjoituksien suhteen aika suuri muutos ja tietenkin positiivinen sellainen. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, ja kiva kun pidit postauksesta! Mahtavaa kuulla, että olen susta kehittynyt kirjoittamisessa, se on ollut suurin tavoite, ja on edelleen!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.