sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Tapahtumarikkain vuosi ikinä!

Ei sitä millään uskoisi, mutta tänään on joulukuun sekä vuoden 2017 viimeinen päivä. Kaiken kukkuraksi tänään, 31.12. on 14-vuotis syntymäpäiväni! Vielä senkin lisäksi tänään, on luvassa postaus, joka on kooste kuluneesta vuodesta. Siitä selvittiin välillä paremmin, välillä vähän huonommin, mutta silti siitä selvittiin. Pähkäilin pitkään, millaisen vuosikoosteen oikein haluan toteuttaa blogissa, vai haluanko toteuttaa ollenkaan. Lopulta päädyin tekemään vuodesta blogini kuukauden suosikit -postaussarjan tyylillä koosteen, eli kasaan yhteen vuoden ajalta hieman blogifaktoja ja suosikkeja.


Brydja

Tämä vuosi on ollut taatusti elämäni tapahtumarikkain vuosi, hyvässä sekä pahassa. 4. tammikuuta tein päätöksen perustaa blogin, ja tässä sitä edelleen ollaan, kirjoittamassa postausta. "Alku aina hankala, mutta lopussa kiitos seisoo" sanonta, pitää tässä tilanteessa paikkansa. Vaikka alussa blogin postausten näyttökerrat eivät hiponeet kovinkaan huimia lukemia, niin koko vuodelta blogi sai 22 089 näyttökertaa, joka on käsittämätön summa! Myöskin alun hitaammasti postaustahdista ja joistain epäaktiivisimmista kuukausista huolimatta, sain postauksia ulos tämä mukaan lukien 103 kappaletta, eli 100 postauksen saatiin täytettyä ja jopa ylitettyä!

Itse panostin täysillä blogiin. Välillä motivaatiota oli vaikka muille jakaa, välillä taas sitä sai etsimällä etsiä. Vähiten postauksia tuli julki toukokuussa (5), ja eniten joulukuussa (13). Toukokuu oli viimeinen koulukuukausi, joten kiirettä piti, josta johtuu myös vähäisempi postausmäärä, mutta joulukuussa kaiken kiireen keskellä motivaatiota uuden ulkoasun myötä piisasi, joten kuukaudesta tuli kaikkea muuta kuin epäaktiivinen blogin suhteen. Myös te panostitte blogiin ja sen aktiivisuuteen täysillä, sillä ilman kehuja ja rakentavaa palautetta en olisi ikinä jaksanut puskea niin montaa postausta julki. Tämä näkyi mm. kommenteissa, sillä kaikkiin postauksiin ja esittelysivuille tuli yhteensä 362 kommenttia, joka on aivan huikea määrä, ja yksikään ei ole suora haukkumakommentti. Mielestäni se on aika hieno saavutus.


Mugga

Pari päivää sitten suuri haaveeni toteutui, ja blogi sai 50 lukijaa täyteen, joka on ihan uskomatonta. Blogi täyttää muutaman päivän päästä vuoden, ja sen aikana blogi on saanut 50 huippua rekisteröitynyttä lukijaa, ja postausten näyttökerrat pyörivät lähes poikkeuksetta sadan paremmalla puolella, joskus enemmän, joskus vähemmän. Blogin luetuin postaus tältä vuodelta oli jokseenkin yllättävä. Se sai jopa 322 näyttökertaa, ja se on julkaistu 21.12. Kyseessä on siis "Hevostermit hallussa" -niminen postaus, ja vasta toisena 317:lla näyttökerralla postaus nimeltä "Arvostelussa: Riders Magazine + ARVONTA!" sekä kolmantena toinen arvontapostaus "Jouluinen hevosarvonta" 252:lla näyttökerralla.

Fun fact! Suurin osa blogin katselukerroista vuoden 2017 aikana on tullut Suomesta, mutta Ukrainasta lähes 1000, Yhdysvalloista noin 500 ja yllättävästi Etelä-Koreasta lähes 100 näyttökertaa. Hieman hämmennyin maista ja noinkin suurista luvuista Suomea lukuun ottamatta. Eniten mietityttää, mitäköhän nämä ulkomaalaiset ovat blogistani ajatelleet, ovatko he eksyneet sinne vahingossa vai tarkoituksella, ja miltä heprealta suomen kieli heille on näyttänyt, varsinkin Etelä-Korealaisille..!


Myrra

Hoitoponi, kilpailuja sekä maastoreissuja


Vuosi 2017 oli myös hevospuolella erittäin tapahtumarikas. Tammikuussa pääsin parin tunnin mittaiselle talvimaastolle, jossa oli todella hauskaa. Pääsin myös kaverini tallisynttäreille loppukuusta, mutta helmikuussa ei ollut mitään erikoista hevostapahtumaa. Maaliskuussa oli pitkään odottamani Helsinki Horse Fair, jonne voitin kaksi lippua, joten lähdin sinne kaverini kanssa. Huhtikuussa oli tallin kevätpäivä, joiden maastotaitokisoissa tulin viidenneksi (5/10) Brydjan kanssa pokaalin kera. Toukokuussa olin äitini kanssa Helsingissä katsomassa Hevoset Kaivarissa -tapahtumaa, mutta kesäkuussa issikkatamma Svandis lähti uuteen kotiin.

Heinäkuussa oli unohtumaton hevosleiri Iso-Tuomistossa, josta sain paljon uusia kavereita ja ihania muistoja. Elokuu oli hiljaisen puoleinen, mutta syyskuussa issikkaruuna Tygen kuntouttamisen aloittamiseen saatiin vihdoinkin lupa, ja suomenhevonen täytti 110 vuotta. Lokakuussa oli pitkästä aikaa ratsastuskisat, jossa siotuin Örkillä luokassa T8 neljänneksi ja Brydjalla maastotaitoluokassa myös neljänneksi! Silloin Brydjasta tuli myös hoitohevoseni, ja aloin käymään tallilla useammin hoitopäivien takia. Marraskuussa ei tapahtunut mitään erikoista hevosiin liittyvää, mutta joulukuussa oli tallin pikkujoulut sekä joulumaasto, jonne molempiin osallistuin, ja pääsin menemään vuoden viimeisen tunnin Brydjalla!

Ratsastustunnit sujuivat vuoden aikana pääosin hyvin. Pääsin tutustumaan moniin uusiin hevosiin, mm. Svandikseen ja Killeen, vaikka tulihan sitä tiputtua muutaman kerran tänäkin vuonna. Ehdoton lempi hevoseni koko vuoden ajalta on Brydja, sillä se on ollut jo pitkään lempparini, ja lokakuussa siitä tuli hoitoponinikin. Pääsin menemään sillä kevään aikana monesti, mutta syksyn aikana vain kaksi kertaa tunnilla, sillä olen jo aika pitkä Brydjalle, mutta hyvin voin mennä sillä välillä. Myös Örkistä on tullut minulle tärkeä hevonen, johon olen päässyt tutustumaan paljon paremmin syksyn aikana, sillä olen mennyt sillä viime aikoina usein. Olen päässyt oppimaan sen kanssa yhteistyötä ja ratsastamista. Se on juuri minun tyyppinen ratsuni, kiltti ja osaava, mutta sopivalla haasteella varusteltu tölttikone. Team black and white forever!


Örk

Lempi artistini 2017Viimeisimmän Vain elämää - TV-sarjan tuotantokauden jälkeen olen kuunnellut erittäin paljon bändin nimeltä Sunrise Avenue biisejä. Syksyllä julkaistu uusi albumi on edelleen aivan huippu, ja biisit menee heittämällä ulkoa, myös vanhemmasta tuotannosta. Bändin kappaleet ovat ensinnäkin huippu hyviä, mutta myös merkityksellisiä ja tärkeitä minulle. Epäilemättä tämä bändi ansaitsee ykkössijan.


Alkuvuodesta, ja oikeastaan edelleenkin suosikkiartistini on aivan ihana Ed Sheran, joka tekee huikeaa musiikkia, joten ei siitä voi olla muuta kuin tykkäämättä. Olen kuunnellut artistia jo aika kauan, mutta lähes vuosi sitten julkaistun, uusimman albumin myötä kuuntelukerrat kasvoivat entisestään, ja edelleenkin kuuntelen artistin biisejä erittäin paljon!Keväällä pidettiin muistini mukaan 62. Euroviisut, eli Euroopan väliset laulukilpailut. Olen suuri Euroviisufani, joten tietenkin seurasin ohjelmaformaattia aktiivisesti, ja kuuntelin kilpailun kappaleita ennen ja jälkeen itse kilpailujen, erittäin paljon. Siksipä haluan kolmanneksi listata kaikki tämän vuoden Euroviisubiisit, erityisesti Suomen edustuskappaleen Blackbird.


Herkku

Vuoden blogikommentoija


Edes minä en ole niin omistautunut blogille, että jaksaisin käydä läpi joka ikisen blogikommentin tältä vuodelta, ja vielä valita yhden kaikista parhaimmaksi. Kaikki kommentit ovat olleet aivan ihania, ja kiitos joka ikisestä kommentista, ne merkkaavat minulle äärettömän paljon. Vuoden blogikommentoijiksi siis haluan nostaa nämä neljä henkilöä, sillä he kaikki kommentoivat aktiivisesti postauksiini ihania ja pitkiäkin kommentteja, jotka piristävät aina päivää. He ovat Essi, Suvi, Esteri ja Aino. Essi on ollut aktiivinen kommentoija alusta alkaen, viime aikoina tosin vähemmän. Suvi on kommentoinut blogin alkuvaiheiden jälkeen hirmuisesti blogiin, ja edelleen jättää satunnaisia kommentteja. Aino on puolestaan syksyn aikana kommentoinut blogiini aktiivisesti, ja Esteri melkeimpä läpi vuoden. Siksi juuri nämä neljä henkilöä päätyivät vuoden kommentoijiksi, mutta arvostan kaikkia muitakin kommentoijia hirmuisen paljon!
Tykätyin instagramkuvani & vuoden instagrammaaja


Vuoden aikana hevosinstagramtilinikään ei jäänyt unholaan tai epäaktiiviseksi. Julkaisin sinne vuoden aikan yhteensä 289 postausta, ja kuvat saivat vuoden aikana yhteensä huimat 20 267 tykkäystä, ja paljon kommenttejakin! Vuoden instagrammaajan titteli menee oman tilini osalta henkilölle, joka on paras ystäväni, mutta se ei vaikuta valintaan pätkääkään. Hän, eli Anna, on kommentoinut valehtelematta varmaan jokaiseen julkaisemaani kuvaan heinäkuusta alkaen, ja minusta se on hieno saavutus, kun kuvia olen julkaissut melkein päivittäin. Vuoden tykätyin kuva, tai itse asiassa neljän kuvan sarja, on yllätyksekseni 27.12. eli vain muutama päivä sitten julkaisemani kuvasarja, jossa on kolme epäonnistunutta hyppykuvaa, sekä ihana ilmekuva! Kuvatekstinä on olevimaan hieno toteamus, joka pitää kyllä ihan paikkansa. Kuvasarja on saanut jopa 119 tykkäystä ja kaksi kommenttiakin!@annanhevoselamaa / hevostenymparoimana.blogspot.fi


Vuoden lempi blogini
Olen vuoden aikana saanut ilon ja kunnian tutustua hirveään määrään uusia ja ihania hevosblogeja. Osa on noussut lemppareihini, osa ei, mutta silti päätös oli hirveän hankala. Pitkän pohdinnan jälkeen vuoden lempi blogikseni kuitenkin nousi Idan blogi Tuhatta & Sataa. Olen seurannut sitä melko pitkään, ja syksyisen ulkoasurempan jälkeen entistä enemmän. Arvostan Idan blogia, sillä se on inspiroinut minua hirveästi, ja saanut motivaatiotani nousemaan blogiin. Ida kirjoittaa mielettömän hyvää ja sujuvaa tekstiä, eikä ulkoasussakaan ole moittimista. Siksi tämä blogi nousi lopulta lempi blogikseni vuodelta 2017. Idan blogi on melko aktiivinen, ja sitä on aina yhtä mukava lukea!
Vuotta 2017 voi siis kuvata vain yhdellä sanalla: Tapahtumarikas. On ollut alamäkiä ja huonoja hetkiä, mutta onnistumisia ja iloisia juttuja on tapahtunut lopulta huonojenkin edestä. Vuosi oli mielenkiintoinen, jokseenkin sekava, mutta pääosin hyvä ja onnellinen minun osaltani. Ja viimein olen 14 vuotta, syntymäpäivä on aina hyvä tapa huipentaa vuosi! Haluan sanoa teille, rakkaille seuraajilleni ja lukijoilleni, vain yhden sanan. Se on kiitos. Kiitos ihan kaikesta ystävilleni ja teille seuraajille. Merkitsette minulle enemmän kuin mikään. Blogin tarina ei tule päättymään vielä pitkään aikaan, sen lupaan. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päätän blogin osalta tämän vuoden. On aika avata uusi sivu ja hypätä uuteen vuoteen, joka sisältää taatusti pettymyksiä ja itkuja, mutta myös iloa ja naurua, siitä olen varma. Ihanaa uutta vuotta kaikille, ja vielä kerran. Kiitos.

-Pihla

12 kommenttia:

 1. Oi, kiitos kommenttimaininnasta! Toisiaan mulla käy niin, että on kausia jolloin kommentoin useasti ja hetkiä jolloin kommentoin vähemmänkin, vaikken aina kommenttia jättäisi niin luen lähes kaikki postauksessa :)
  Kaikkea hyvää, rauhaa ja iloa uuteen tulevaan vuoteen :)

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi! Joo, mulla on tuo aivan sama et välillä kommentoin enemmän ja välillä vähemmän mutta luen suurimmat osat postauksista. Ihanaa uutta vuotta myös sulle! <3

   Poista
 2. Pakko kyllä hattua nostaa sulle Pihla vaikkei mulla sitä olekkaan, että oot jatkanut näin paljon panostaa tähän blogiin! Muistan sun eka postauksen ja pakko sanoa että oot kehittynyt ihan mielettömästi! Saat itseäsi kiittää kyllä kaikesta kun olet näin hienosti pitänyt ihan uutta blogia jo vuoden näin aktiivisena. Huippua uutta vuotta sulle ja hyvää syntymäpäivää! Ps. Kiitos myös kommenttimaininnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri ihanasta kommentista <3 kehitystä on kyllä huomattavissa ja blogi on ollut tosi aktiivinen. Kiitti synttärionnitteluista myös ja ihanaa uutta vuotta sinnekin!

   Poista
 3. Kiva postaus! Oot ihan superhyvin onnistunut tiivistämään sun vuoden just sopivan pituiseks tekstiksi. Omalla kohdallani meinasi tulla vaikeuksia..:D Muistan kyllä oikein hyvin, kun ensimmäistä kertaa alkukesästä sun blogiin eksyin, ja pakko sanoa, että oot kyllä kehittynyt ihan superpaljon ja kaikki näyttökerrat tämä blogi on ansainnut!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tia! Kiva kuulla, että postauksesta tuli sopivan pituinen, sillä itse mietin, onko tämä liian pitkä. Ihana kuulla, että oon sun mielestä kehittynyt paljon ja ansainnut näyttökerrat, samat sanat sulle! <3

   Poista
 4. Super kivasti toteutettu kooste! Mullakin sujui ratsastustunnit pääosin aika hyvin ja mäkin pääsin muutaman uuden tuttavuuden selkään :)
  Hehe, tää mun kommentointi on jääny nyt vähän vähemmälle, vaikka kaikki postaukset oon kuitenkin lukenu 😅 Vois ottaa nyt tavotteeks jatkaa kommentointia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että sunkin tunnit vuoden aikana sujuivat pääosin hyvin, ja pääsit säkin tutustumaan uusiin nelijalkaisiin. Ihana kuulla, että oot lukenu kaikki postaukset vaikka kommentit jääny vähemmälle, ja kiva jos otat tavotteeksi jatkaa aktiivisempaa kommentointia <3

   Poista
 5. Tosi hyvä kooste koko vuodesta! On kunnia olla lemppari blogisi, sillä voisin jopa sanoa sinun blogisi olevan paaljon paaljon parempi kuin minun. Sinun blogista tulee aina postauksia ulos ja ne on kirjoitettu tosi hyvin! <3

  Toivottavasti myös vuosi 2018 olisi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida, kiva kuulla että tykkäsit postauksesta! Ihana kyylla myös, että tykkäät mun blogista, ja mä tykkään sun blogista. Molemmilla varmasti parannettavia osa-alueita, mutta ite tykkään sun blogista kokonaisuutena kaikista eniten. Toivottavasti myös sun vuosi 2018 olisi hyvä ja hevosentäyteinen <3

   Poista
 6. Todella hyvin kirjoitettu postaus Pihla! Sulla on kyllä ollut tapahtumarikas ja hieno vuosi. Toivottavasti alkaneesta vuodesta tulee yhtä hieno tai vielä hienompi! Hirveästi olet kehittynyt tämän vuoden aikana ja on ollut ilo lueskella erityisesti näin syksyllä siun postauksia. Niissä on aina huippu hyvää ja selkeää tekstiä, eikä niiden lukeminen ole käynyt laisinkaan tylsäksi!

  Kiitos maininnasta ja kiitos, että oon saanu tutusta näinkin mahtavaan blogiin! Tosi hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Vuosi 2017 oli kyllä äärettömän tapahtumarikas, ja toivotaan molemmille hyvää seuraavaa vuotta. Ihana kuulla, että varsinkin syksyn postaukset ovat olleet erityisen kivoja, ja niiden lukeminen ei ole käynyt tylsäksi. Kommenttisi lämmitti mieltä, kiitos siitä!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.