keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Blogiesittelyssä: Eläimet sydämessä

En ole pitkään aikaan toteuttanut blogiestittely-postausta, jossa esitellään sekä arvostellaan rakentavasti valittu blogi. Tänään on kuitenkin viimein sellaisen vuoro, ja blogiesittelyssä on tällä kertaa Eläimet sydämessä -blogi sekä sen pitäjä Aino. Postaus on toteutettu yhteistyössä Ainon ja hänen bloginsa kanssa, sillä hänkin tekee samanlaisen esittelyn ja arvostelun minun blogistani. Postaukseen en siis ole haastatellut Ainoa, vaan kaikki tiedot on otettu hänen blogistaan. Tämä postaussarja on ollut alusta alkaen suosituimpia blogissani, joten toivottavasti myös tämä osa on mieluinen!


Aino ja Eetu, (c) Salla L.

Aino Tervonen, on eläinrakas bloggaaja lappeenrannasta. 14-vuotias Aino on luonteeltaan positiivinen ja sosiaalinen, eikä pelkää tarttua uusiin haasteisiin. Hänen perheensä koostuu vanhemmista, pikkusiskosta sekä koirasta, Lorusta. Loru on kiltti ja sosiaalinen, 2-vuotias kromfohrländer-rotuinen seurakoira. Se on mielettömän suloinen, ja Ainolle todella rakas. Loru onkin Ainon blogin päätähti hevosten lisäksi. Loru-koiran lisäksi Aino rakastaa ratsastusharrastustaan. Hän käy kerran viikossa tunneilla Kiviojan ponitallilla, ja harrastuksiin ratsastus on hänellä kuulunut reilu viisi vuotta. Aino pitää lajin monipuolisuudesta ja on rakastunut tähän lajiin.


Loru, (c) Aino T.

Ainon lempihevoset Kiviojan ponitallilla ovat shetlanninponiruuna Anjalan Eetuli eli Eetu sekä dartmoorinponitamma Pirttirannan Gerda eli Gerda. Eetu on 105 säkäinen, 15-vuotias reipas ex-raviponi, joka ei ole ollut tällä tallilla kovin kauaa. Se on kiltti ja reipas pikkuponi, joka osaa kaikkea koulusta esteisiin, aina sydänten sulattamiseen asti. Gerda on nuori, vasta 5-vuotias vauhdikas ja kiltti tamma. Hoitaessa sen kanssa saa olla hieman varuillaan, ettei se ala pönttöilemään, ja ratsastettaessa se on Ainon mielestä melko vauhdikas, mutta silti kaikin puolin ihana. Siksi nämä ponit ovatkin Ainon lemppareita.


Aino ja Gerda, (c) Sara L.

Ratsastuksen ja koirien lisäksi Aino tykkää musiikista, ja harrastaakin klarinetin soittoa Lappeenrannan musiikkiopistolla, sekä on sen lisäksi musiikkiluokalla, aivan kuten minäkin! Hän myös pitää valokuvaamisesta, ja monet blogin kuvat ovat hänen ottamiaan. Kamerana Ainolla toimii Nikon 3200D, ja siihen muutama objektiivi. Tietenkin tämän kaiken ohella Aino harrastaa myös bloggaamista, ja pitää lähes sadan lukijan kokoista, melko suosittua blogia! Bloggaamista hän on harrastanut useamman vuoden, ja sen aikana kehitystä on tapahtunut mielettömästi. Ainon mielestä on hauskaa lukea vanhoja postauksia, ja verrata, kuinka on kehittynyt kirjoittamisessa ja muutenkin postausten tekemisessä.


Aino ja Eetu, (c) Nea K.

Ainon blogi sai joulukuun alkupuolella uuden ulkoasun. Edellinen oli todella kesäinen, mutta silti super kiva. Pidän kuitenkin jopa enemmän nykyisestä ulkoasusta. Sen pääväriteemat ovat sininen ja valkoinen, jotka sopivat mielestäni tähän vuodenaikaan ja yleisesti Ainon blogiin todella hyvin. Ulkoasu on Emman ja Veeran käsialaa, jonka huomaa tasokkaasta ja huolellisesta jäljestä. Banneri on todella yksinkertainen. Siinä on kaksi hevoskuvaa häivytetymmin taustalla, sekä yksi vähän selkeämpi kuva Lorusta. Tykkään siitä todella paljon, sillä taustan kuvat on sävytetty sinisiksi, ja sininen on lempivärini! Blogin nimi on kirjoitettu kivalla, selkeällä kaunofontilla keskelle banneria mustalla. Se on häivytetty puolikaaren muotoiseksi alhaalta, joka on parempi kuin vain suora reuna. Myös blogin tausta on mielestäni ihan super kivan näköinen, yksinkertainen sininen pienellä "röpelöisellä" kuviolla.
Otsikon alla on ylävälilehdet, eli kirjoittajan, Lorun sekä blogissa seikkailevien ponien esittelyt, sekä yhetystiedot-gadget. Ainon omassa esittelyssä on hyvä määrä kuvia ja perustiedot hänestä, mutta vieläkin enemmän tietoa kirjoittajasta saisi löytyä. Lorun esittelyssä on ihan sama juttu. Sinne on kuitenkin lisätty vähän erikoisempia kohtia, kuten tuloksia kisoista jne, jotka tietenkin kompensoivat muuten melko suppeaa esittelyä. Koska blogilla ei ole vain yhtä hevospäätähteä, niin blogista löytyy eniten siellä seikkaileville poneille oma kohta. Koska hevosia sivulla on neljä, niin niistä tuollainen todella lyhykäinen esittely on mielestäni hyvä. Yhteystiedot-kohta on ihan hyvä, sieltä löytyy kaikki tarvittava eikä mitään turhaa. Ehkä jokin kuva voisi olla kiva lisä?

Ylävälilehtien otsikot ovat selkeällä fontilla, joka ei ole kaunokirjoitusta, mutta päivämäärä, postausten otsikot ja sivupalkin gadgettien otsikot ovat kivalla kaunofontilla. Ne ovat kivan sävyisellä sinisellä, mutta niiden taustalla oleva musta varjo on mielestäni vähän liian sumea, josta tulee vähän epäselvä kuva. Ainut poikkeus on päivämäärä, joka on harmaalla, vähän erilaisella fontilla kuin muut. Tästä ei kuitenkaan tule sekavaa oloa, sillä fontit ovat lopulta keskenään niin samanlaiset.Sivupalkista löytyy hyvä määrä perusgadgetteja. Ensimmäinen rajattu kuva on tosi kiva, mutta sen jälkeinen Tervetuloa-teksti voisi olla vähän pidempi. Someikonit ovat yksinkertaiset ja kivat, samoin Instagram-gadget, jossa kuvat vaihtuvat vuorotellen. Se ei sovi kaikkien blogiin, mutta täällä se on ihan kiva. Kuukauden kommentoijat -gadget on mielestäni tosi kiva, ainakin kun olen kärjessä suurimmalla kommenttimäärällä! Ei vaisikaan, vitsi vain, on se muutenkin kiva, samoin luetuimmat postauksrt -gadget. Sen kohdat muuttuvat kivasti kokosinisiksi, kun hiiren vetää niiden päälle. Itse en ole noiden numeropallojen ystävä suosittujen tekstien kohdalla, mutta täällä ne ovat kyllä jopa toimivat.
Aino tekee blogiinsa tällä hetkellä joulukalenteria, eli julkaisee joka päivä 24:teen päivän asti jonkun postauksen. Vaikka postauksia tulee joka päivä, ne ovat omalaatuisia sekä todella hyviä, sillä olen törmännyt moneen blogiin, joidenka joulukalenterin postaukset ovat lyhyitä, eikä niihin ole panostettu kunnolla. Näin ei onneksi ole Ainon blogissa. Jokainen joulukalenteripostaus on ollut tähän meneessä mielenkiintoinen, ja ne on jaksanut lukea tällainen kärsimätönkin hyvin loppuun asti. Myös muut normaalit postaukset ovat hyvälaatuisia, ja niistä ei juurikaan löydy kirjoitusvirheitä. Kuvat ovat myös koossa erittäin suuri, ja hyvän koon lisäksi ne ovat oikein hyvälaatuisia. Blogi ei ole ollut kovinkaan aktiivinen viime aikoina, mutta onneksi nyt postauksia tulee joulukalenterin ansiosta joka päivä melkein koko joulukuun ajan. Niitä on aina mukava lukea hyvän kokonaisuuden takia.

Ainon blogi on tällä hetkellä ihan yksi lempiblogeistani, joka johtuu hyvästä kokonaisuudesta. Mikään blogi ei ole täydellinen, ja aina voi kehittyä sekä on varaa parantaa, mutta Ainon blogissa kaikki on kohdallaan joitakin pieniä juttuja lukuunottamatta, ja blogia on aina kiva lukea!


Loru, (c) Aino T.

Kuten jo alussa sanoin, postaus on yhteistyössä bloggaaja Ainon kanssa, joten myös hän toteutti esittelyn ja arvostelun puolestaan minun blogistani tämän lucian päivän, eli 13. päivän luukkuun. Käykää tsekkaamassa se tästä, jos ette ole vielä sitä lukeneet. Postaus siis ei ole kaupallisessa yhteistyössä minkään yrityksen kanssa, jonka varmasti hiffasitte jo. Postausta oli tosi hauska toteuttaa, ja suuri kiitos Ainolle yhteistyöstä, kiva kun ehdotit tätä postausta minulle, sillä en muistanutkaan kuinka kiva tällaista blogiesittelyä ja -arvostelua on kirjoittaa. Vaikka jätin kaiken vähän viime tippaan hirveiden koulukiireiden takia, niin siltikin tästä postauksesta tuli omaan makuun todella kiva. Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

-Pihla

4 kommenttia:

 1. Kiitos paljon Pihla kattavvasta esittelystäni! Todella hyvin olit saanut koottua tähän kaiken olennaisen, vaikka nuo sivut ovatkin aika suppeat. Niiden eteen pitäisi kyllä tehdä jotain, sitten kun aika riittää! Tämä oli siis kiva postaus ja oli kiva toteuttaa yhteistyönä tämä blogiesittely siun blogin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, kiva jos pidit toteuttamastani postauksesta! Oli kyllä super kiva tehdä tätä yhteistyötä, kiitos vielä!

   Poista
 2. Tää oli kyllä todella kattava esittely! Oot selkeesti nähnyt aikaa ja vaivaa tämän tekoon :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva jos tykkäsit, ja joo, tähän kyllä näin vaivaa!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.