sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Adventtikalenteri, luukku 4: Joulunaika kuvinaViimein on jouluaatto! Joulu on minulle yksi vuoden tärkeimmistä ja isoimmista juhlista, joten olen todella innoissani tästä päivästä. Koska tänä vuonna jouluaatto sattui juuri sunnuntaille, viimeiselle adventille, tänään tulee adventtikalenterin viimeinen luukku. Tässä postauksessa muistellaan hieman kulunutta joulukuuta kuvien muodossa. Olen ottanut joka päivä 1.-23.12. kolme kuvaa, jotka pääsevät kaikki tähän postaukseen. Koska adventtikalenterin luukut tulevat blogiini klo 9.00, ei luonnollisesti jouluaaton tapahtumia saada postaukseen. Jouluaaton kuvien puuttumisen vuoksi, ja ihan muutenkin, on tulossa eräs toinen, erilaisempi postaus liittyen jouluaattoon. No, sen näette sitten ensi viikon aikana. Nyt siirrytään pidemmittä puheitta postaukseen, ja joulukuun kuvakoosteeseen!Joulukuun 1. päivä, perjantai: Joulukuun ensimmäisenä päivänä joulukuu tietenkin alkoi. Päivä oli tavanomainen, mutta kiva, ja pääsi avaamaan viimeinkin joulukalentereiden ensimmäiset luukut. Tuona päivänä julkaisin myös marraskuun suosikit -postauksen.


Joulukuun 2. päivä, lauantai: Toisena päivänä kiipesin pitkästä aikaa keppihevoseni, risteytyshevosen Been selkään. Oli todella nätti ja luminen päivä, eikä joulukalenterien avaamista saanut unohtaa!


Joulukuun 3. päivä, sunnuntai: Sunnuntai, niin kuin siivouspäivä. Tuona päivänä siis siivosin huonettani aika paljon, ja tein matematiikan tehtäviä. Muuten oli melko rento päivä. Oli myös ensimmäinen adventtisunnuntai, joten julkaisin blogiin ensimmäisen adventtikalenterin luukun.


Joulukuun 4. päivä, maanantai: Maanantaina alkoi uusi viikko, ja meillä oli tuona päivänä ilmiöpäivä. Koska soitin orkesterissa, harjoittelimme tuona päivänä soittokappaleita tulevaan itsenäisyyspäiväjuhlaan. Koulupäivä oli lyhyt, ja sen jälkeen muutama kaverini tuli meille, ja leivoimme yhdessä pipareita.


Joulukuun 5. päivä, tiistai: Tiistaina oli koulumme itsenäisyyspäiväjuhla, jossa esiinnyin orkesterissa sekä laulukuorossa. Illalla oli kaverini synttärijuhlat, jonka takia en päässyt tallille, mutta juhlissa oli kyllä todella kivaa.


Joulukuun 6. päivä, keskiviikko: 6.12. oli itsenäisyyspäivä, jonka takia ei ollut koulua. Katsoin sinä päivänä linnan juhlia sekä tein blogihommia. Päivänä julkaisin kaksi postausta, itsenäisyyspäiväpostauksen ja vastauksen joulukuun haastelistaan.


Joulukuun 7. päivä, torstai: Torstaina oli koulua vain klo 9-13, sillä saimme klo 13-15 tunneista vapautuksen illan konsertin takia. Tiistaina oli ollut itsenäisyyspäiväjuhla koululaisille, ja tuona päivänä oli iltaesitys vanhemmille, vaikka itsenäisyyspäivä oli mennyt jo.


Joulukuun 8. päivä, perjantai: Perjantaina oli hyvän ystäväni Helmin syntymäpäivä. Koulua oli opettajien virkistyspäivän takia vain kaksi tuntia 10-12, joten söin lounaan kotona. Illalla lähdin tallille, koska oli ratsastustunti ja hoitopäivä. Menin tuon päivän tunnin Mosilla, ja oli tosi kivaa!


Joulukuun 9. päivä, lauantai: Lauantaina lähdin jo aamulla jälleen tallille, sillä oli tallin pikkujoulut. Pikkujouluissa oli todella kivaa, ja pääsin junnutiimin hienon katrilliesityksen jälkeen ratsastamaan, ja jopa hyppäämään pari pientä kavalettia Brydjalla!


Joulukuun 10. päivä, sunnuntai: Toisena adventtisunnuntaina julkaisin adventtikalenterin toisen luukun, eli blogipostauksen, joka oli Brydjan joululahjatoiveet sen itse kirjoittamana. Muuten en tehnyt oikein mitään muuta, paitsi leivoin Ainon inspiroimana joulukuusibrownieita, joista tuli tosi hyviä, vaikka ulkonäkö ei ollut kaikista houkuttelevin..!


Joulukuun 11. päivä, manaantai: Manantai oli melko tavanomainen, eikä mitään erikoista tapahtunut. Koulussa oli mm. fysiikaa, ja illalla tein kouluhommien sijasta tilausbannereita ja postauksen.


Joulukuun 12. päivä, tiistai: Tiistainakaan ei tapahtunut mitään kovinkaan erikoista. Olin illalla tallilla hoitopäivän vuoksi, ja kirjoitin blogiesittely-postauksen loppuun.


Joulukuun 13. päivä, keskiviikko: Keskiviikkona olimme liikuntatunneilla pulkkamäessä, jossa oli super hauskaa! Koulussa oli myös mm. matikkaa, eikä illallakaan vältytty kouluhommilta. Olin ollut vähän laiska tekemään niitä, joten viimeisen kokonaisen kouluviikon loppuun kasaantui ihan tajuton määrä hommia.


Joulukuun 14. päivä, torstai: Torstaina oli viimeinen kunnollinen torstaikoulupäivä. Kävelymatkalla koulusta kotiin oli super nätti auringonlasku, ja ihana, pieni pakkaskeli. Illalla oli ratsastustunti, joka sujui hyvin Örkillä. 

Joulukuun 15. päivä, perjantai: Viikon viimeisenä koulupäivänä oli fysiikankoe, joka sujui ihan hyvin, ja sain arvosanaksi 9,5! Omistin koko illan kouluhommille, ja sain kuin sainkin kaikki kouluhommat tehtyä ja tarvittaessa lähetettyä opettajalle. Olo oli kuin voittajalla, kun kaikki oli tehty ja kaikista töistä tuli vielä erinomaisia arvosanoja! Perjantaina myös julkaisin uuden postauksen.


Joulukuun 16. päivä, lauantai: Lauantaina lähdin perheen kanssa Turkuun, sillä pikkuveljelläni oli siellä kaksi käsipallo-ottelua pelattavana, ja pitkän matkan takia jäimme yöksi. Matkalla pysähdyimme Hesburgerissa, ja itse Turussa kiertelimme kauppakeskuksessa sekä joulutorilla, ja olimme vain hotellihuoneessa.


Joulukuun 17. päivä, sunnuntai: Sunnuntai-aamuna kävimme hotellin aamupalalla, ja lähdimme kohti kotia jo aamulla. Klo 12 aikoihin lähdin tallille, koska klo 13 alkoi joulumaasto, johonka pääsy oli aikainen joululahja minulle vanhemmilta. Maasto kesti vähän vajaa kaksi tuntia, ja sen menin Örkillä, joka on ihan lemppari maastoponini! Maaston jälkeen oli jouluruoka, jonka lisäksi mm. katsoin tuntia ja tein muita tallihommia. Aamulla blogiin putkahti myös uusi adventtikalenterin luukku 3. adventtisunnuntain johdosta.

Joulukuun 18. päivä, maanantai: Maanantaina kaverini Maiju täytti vuosia, ja sain viimein käsiini uuden Riders Magazine -lehden numeron. Lehti oli super hyvä, mutta illalla minulle nousi kuumetta, ja olo oli todella väsynyt, kun päätäkin vielä särki, joten jäin seuraavaksi päiväksi kotiin.


Joulukuun 19. päivä, tiistai: Tiistaina olin tosiaan kotona eilisen kuumeen takia. Leivoin päivällä heppanameja hepoille joululahjaksi, joista tuli valitettavasti liian pehmeitä, eikä niitä viitsinyt antaa hevosille. Illalla lähdin äidin kanssa joululahjaostoksille, ja sainkin hankittua kaikille kavereilleni joululahjat, joille siis halusin lahjat antaa.


Joulukuun 20. päivä, keskiviikko: Keskiviikko oli viimeinen kunnollinen koulupäivä, jolloin silloinkin oli vain kolme tuntia koulua opettajankokouksen takia. Koulun jälkeen klo 13 lähdin kaverini kanssa suoraan Prismaan ostamaan sukulaisille ja perheenjäsenille lahjoja, sekä postittamaan pari joululahjapakettia. Illalla paketoin kaikki lahjat. En ole kertaakaan saanut ostettua kaikille lahjoja, ja vielä aikaisessa!


Joulukuun 21. päivä, torstai: Torstaina oli joululaulajaiset, joulupuuro sekä todistusten jako. Oma todistukseni oli mielestäni tosi hyvä keskiarvolla 9.5! Sinä päivänä alkoi tietenkin myös pitkään odotettu ja ansaittu joululoma, sekä sain kavereilta kivoja lahjoja, joita en tosin vielä ole avanntu, jouluaattona siiten. Iltapäivällä kävimme vielä äidin pikkuserkun ylioppilasjuhlissa pyörähtämässä, ja julkaisin uuden postauksen.


Joulukuun 22. päivä, perjantai: Perjantaina kävimme äidin kanssa joulukaupassa ostamassa kaikki ruuat ja muut joulutarpeet. Sain lisää paketoitavaa jälleen, ja illalla lähdin tallille. Olin tallilla todella aikaisin, joten minulla oli mahdollisuus toivoa tuntihevosta. Toivon vitsillä Brydjaa, ja yllätyksekseni pääsinkin menemään sillä! Tunti oli vuoden viimeinen, joten koristelin Brydjan jouluisesti, ja menin ilman satulaa tunnille. Tunnilla oli tosi kivaa, ja Brydjalla oli super kiva päästä menemään kunnolla tunnilla pitkästä aikaa! 


Joulukuun 23. päivä, lauantai: Aatonaattona tein kaikkia jouluvalmisteluita, kuten leivoin pipareita ja koristelin kuusen. Sain aikaisena joululahjana uuden sängyn, jonka takia pistin huoneeni uuteen järjestykseen, ja viimein se on suunnilleen valmis! Koristelin sitä myös vähän jouluisemmaksi, paketoin viimeisiä lahjoja ja tein tätä postausta.

Ja tänään, 24.12. on viimeinen adventtisunnuntai, ja kauan odotettu jouluaatto! Aion päivän aikana tehdä mahdollisimman paljon kaikkea jouluun liittyvää, viettää aikaa perheen kanssa ja nauttia lukuisista lahjoista. Toivottavasti tämä viimeinen adventtikalenterin luukku oli mieluisa, sen pituudesta huolimatta. Rauhaisaa ja hyvää joulua kaikille blogini lukijoille, muistakaa nauttia ja rentoutua! Mitä te aijotte tehdä tänään, jouluaattona?
-Pihla

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva kuukausi-postaus joulukuulta! :) Hyvää joulua sulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit, ja hyvää joulau näin myöhäsessä!

   Poista
 2. Kiva idea ja hyvä kooste koko joulun odotuksen ajasta! Tykkäsin kyllä tästä, sillä kuvat eivät olleet laisinkaan tylsiä, koska kuvat olivat niin paljon erilaisia toisiinsa verrattuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun pidit, eikä postauksen kuvat olleet tylsiä!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.