keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Haaste vastaanotettu: Joulukuun haastelista!

Eläimet sydämessä -blogin pitäjä Aino haastoi minut joulukalenterin ensimmäisessä luukussaan toteuttamaan haastelistan joulukuulle, joten tietenkin otin haasteen vastaan ja toteutan vastinepostauksen Ainon tekstille. Tänään siis luvassa haastelista joulukuulle. Ainon omasta listasta löytyi todella kivoja kohtia, joten osan niistä nappasin myös omaan listaani, mutta itse keksimiänikin kohtia postauksesta löytyy. Muista lukea postaus loppuun asti, sillä siellä haastan kolme bloggaajaa tekemään tämän saman haasteen!


Brydja

Haastelistan ensimmäisenä kohtana on tee lumiukko ja/tai lumilyhty. Jos lunta tulee vielä joulukuun aikana tarpeeksi, niin tehtävänäni on rakentaa ulos lumiukko, tai jokin lumieläin. Kelpuutan myös lumilyhdyn, eli lumipalloista kasatun, lyhdyn muotoisen rakennelman, jonne sisään laitetaan kynttilä. Mitä enemmän lunta, sitä suuremman lumirakennelman koitan tehdä, mutta suomen joulun tuntien lunta tuskin sataa kovinkaan paljoa. Kunhan edes vähän, niin saisi edes ihan pienen lumiukon tai -lyhdyn tehtyä. En muista, milloin viimeksi olisin tehnyt jonkin rakennelman lumesta, joten tänä vuonna sen tekeminen olisi hyvin kohdallaan.

Kirjoita blogiin paljon postauksia. Blogini ei ole tunnettu vain parista postauksesta kuukaudessa, ja yleensäkin teen melko paljon postauksia kuukaudessa. Toteutan joulukuun aikana adventtikalenterin, sekä suunnitelmissani on tehdä sen lisäksi viikolla ainakin yksi postaus, eli jo näistä postauksista tulisi 8 tekstiä, ja niiden lisäksi tulen aivan varmasti kirjoittamaan monta "ylimääräistä" postausta. Voisin siis ottaa tavoitteeksi yli 10 postausta joulukuun aikana. Otan myös tavoitteeksti saada vuoden loppuun mennessä 100 julkaistua postausta täyteen, joka tulee varmaankin onnistumaan, sillä postauksia löytyy jo 93, kun tämäkin lasketaan mukaan. 

En voi äitini hajusteallergian takia polttaa tuoksukynttilöitä, enkä muutenkaan oikein tykkää polttaa kynttilöitä. Sen sijaan voisin ottaa tavoitteeksi muistaa rentoutua, juoda paljon teetä, ja kuluttaa jouluvaloja koko vuoden edestä. Tämä kohta on vähän hassu ja joillekin varmasti itsestäänselvyys, mutta itse stressaan pienistäkin asioista hirveän paljon, joten yritän joulukuun aikana muistaa rentoutua mahdollisimman usein, ja pitää stressitasot alhaalla. Siihen itselläni ainakin auttaa tee, joten sitä pitää muistaa juoda litroittain. Jouluvalot tuovat mukavaa tunnelmaa, ja niitä tykkään pitää päällä, joten niitäkin pitää muistaa pitää päällä paljon.


Toukka

Pidän todella joululahjojen saamisesta, mutta myös niiden antaminen on vähintään yhtä kivaa, joten neljäntenä kohtana on joulukorttien tekeminen ja jouluahjojen ostaminen/tekeminen kavereille ja sukulaisille. Antamisen ilo, se paras ilo, joten tavoitteenani on ostaa/tehdä kaikille tutuilleni joululahjat ja oikeasti itse askarella jotkut kivat kortit. Viime vuonnakin sain ostettua kaikille joululahjat, joten tämän tulisi olla helppo homma, sillä olen jo suunnitellut, mitä aion antaa kavereille ja perheelle joululahjaksi. Jos en muuta keksi, niin vähintään se kortti.

Rakastan jouluherkkuja, joten viidennen kohdan tehtävänä on syödä paljon suklaata ja muita jouluherkkuja, sekä leipoa paljon pipareita ja joulutorttuja. Itse asiassa maanantaina leivoin parin kaverini kanssa meillä pipareita, joten ainakin niitä on kerran tultu leivottua, mutta varmasti aion tehdä joulukuun aikana niitä vielä monesti uudestaan, ja joulutorttuja viimeistään ihan joulun tienoilla. Suklaa on elämän perusta (sarkasmi), ja suklaa jos jokin kuuluu ehdottomasti jouluun, joten sitä on muistettava syödä koko seuraavan vuoden edestä. Minulla on suklaajoulukalenteri, joten joka päivä vähän väkisin tulee syötyä se joulukalenterin sisältö, eli yksi pala suklaata. Ei valittamista!

Tänään on joulukuun kuudes päivä, joten postauksessa on kuusi erilaista haastekohtaa. Viimeisin, eli kuudes niistä on käy joulumaastossa, ja pukeudu jouluisesti viimeisellä ratsastustunnilla. Tasan viikko ennen joulua tallillamme järjestetään joulumaasto, jonka äiti lupasi kustantaa aikaisena joululahjana, eli joulumaasto on toteutumassa. En ole pukuongelmien takia koskaan pukeutunut vuoden viimeiselle ratsastustunnille ennen joulua mitenkään jouluisesti, mutta tänä vuonna ajattelin ainakin laittaa itselleni tonttulakin ja mahdollisesti keksiä sen tunnin ratsullenikin jotai jouluista päälle, sillä onhan se nyt super hauskaa pukeutua jouluisemmin, kun kerrankin siihen on mahdollisuus!


Impi

Kiitos vielä haasteesta Ainolle! Itse aion haastaa samantyyppisen listan toteutukseen blogit Ponivoimat pelissä, Kohti unelmia, Apina ja Andalusialainen, sekä The little pink pony. Haastettujen olisi siis toivottavaa tehdä samantyyppinen haastelista joulukuulle, mutta mitään ei tietenkään ole pakko tehdä! Postaukseni kohtia saa käyttää omissa postauksissa, ja postauksen saa tehdä muutkin kuin haastetut, kunhan vain mainitsee postauksen alussa blogin, josta sai idean. Tänään 6.12, kun postaus tulee julki, on itsenäisyyspäivä ja Suomen 100-vuotis synttärit! Onnea Suomelle, ja mukavaa vapaapäivää kaikille!

-Pihla

8 kommenttia:

 1. Teetkö vielä bannereita? Mulla olis bannerin tarvetta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo teen mä! laita vaan sähköpostia jos oot banneria vailla :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta Pihla! Katsotaan jos saan väsättyä tälläsen ;)

  VastaaPoista
 3. Kivat noi sun haasteet ja toivottavasti saat tehtyä ne! Toivotaan myös, että jouluna olisi lunta, joten haasteet saisi helpommin toteutettua. Saanko mäkin ottaa tämän haasteen omaan blogiini?

  aloittelijastakilparatsastajaksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan että kaikki toteutuu! Valkoinen joulu ois kyllä aika unelma, ja sais osan haasteista tosiaan helpommin tehtyä. Saat ehottomasti toteuttaa tän haasteen blogissa kunhan vaan mainitset alussa että sait multa idean! :)

   Poista
 4. Tämä versiohan oli paljon parempi miun versioon verrattuna, mutta joka tapauksessa on tosi kiva, että päätit toteuttaa tämän näin kivoilla haasteilla! Toivottavasti saat toteutettua nämä kaikki kohdat ja toivottavasti sitä lunta tulisi, ja PALJON! Postaus oli siis todella kivasti toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunkin versio oli super hyvä! Kiva että tykkäsit postauksesta, ja toivotaan että lunta tulisi viime vuosienkin edestä ja saisin kaikki kohdat tehtyä. Kiitos vielä! :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.