sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Adventtikalenteri, luukku 1: Mietteitä joulustaJoulukuu on täällä viimeinkin! En muista, milloin olisin viimeksi odottanut näin paljon joulua. Minulla on onneksi jo joulufiilis, sillä viime vuonna se tuppautui jäämään vähäiseksi. En myöskään muista, olenko edes kauheasti blogin puolella puhunut joulukuun blogisuunnitelmistani. Jotkut saattoivat odottaa, että tekisin joulukalenterin, eli jokaiselle 24:lle päivälle oman luukun eli blogipostauksen, mutta haluan panostaa jokaiseen postaukseen kympillä, sekä pitää stressitasot mahdollisimman alhaalla. En ole sata varma, olisinko pystynyt kaikkia asioita ajatellen toteuttamaan kaikkia luukkuja panostetusti ja onnistuneesti, joten päätin jättää blogin ensimmäisen joulun ilman joulukalenteria. 

Halusin kuitenkin ehdottomasti toteuttaa jotain jouluisia postauksia, joten päätin tehdä joulukalenterin 24:n luukun sijaan adventtikalenterin. Adventtikalenterin ideanana on joka adventtisunnuntai julkaista jokin jouluaiheinen postaus, eli joulukuun aikana on tuleman neljä joulupostausta, joka adventtisunnuntai. Sen lisäksi toteutan viikolla muun aiheisia postauksia, mahdollisella joulutvistillä. Tänään, sunnuntaina 3.12 on ensimmäisen luukun vuoro, josta paljastuu mietteitäni tulevasta joulusta.

Olen aina ollut, ja olen edelleen täysi jouluhullu. Alan virittäytymään joulutunnelmaan jo lokakuussa, ja pidän jouluvalot esillä ympäri vuoden. Tänä vuonna kunnon jouluvalmisteluni alkoivat marraskuussa. Toki jo lokakuussa leivoin ensimmäisen erän joulupipareita ja katsoin tallenteesta viimeisen viiden vuoden Ylen joulukalenterijaksot, mutta marraskuussa aloin miettimään kunnolla joulua. Mietinnässä on ollut varmaan eniten blogin kulku joulukuun aikana. Olen sunnitellut ja tehnyt joulubannereita blogiini ja muidenkin blogeihin muutamia kappaleita. Olen myös suunnitellut adventtikalenterin tunnuskuvaa, ja monien yritysten jälkeen siitä tuli tuollainen mitä tuli.

Havahduin tosissani yhtenä päivänä marraskuun lopulla siihen, että olin katsonut varmaan kaksi tuntia kaikkia jouluaiheisia videoita, ja suunnitellut alustavasti joululahjat, mitä annan kellekkin. Viime vuonna havahduin ehkä viikkoa ennen joululoman alkamista, että en ole uhrannut ajatustakaan joulukoristeille, joululahjoille, tai oikeiastaan millekkään muulle jouluun liittyvälle. Kunnon joulufiilis vain oli totaallisesti kadoksissa, eikä se löytänyt perille ennen kuin jouluaaton lähipäivinä. Tänä vuonna onneksi näin ei käynyt, vaan olen kuunnellut joululauluja, koristellut huoneen ja suunnitellut jo vaikka mitä joululahjoja, vaikka on menossa vasta joulukuun 3. päivä, ensimmäinen adventtisunnuntai.


Toukka


Kuten jo on käynyt varmasti ilmi, olen täysi jouluhullu. Oman huoneeni lisäksi joulukoristeluun on päässyt blogini! Vaihdoin marraskuun lopulla blogin taustan talvisemmaksi lumihiutaletaustaksi. Edellinen alkoi taas kyllästyttää, jonka takia motivaatio blogia kohtaan alkoi taas olla alamäessa. Taustan lisäksi vaihtui fonttien tyylit ja värit. Muutoksesta kerroinkin jo edellisessä postauksessa, samoin siitä, että motivaationi blogia kohtaan on ollut aika matalalla. Nyt joulukuun ja erikoisimpien postausten ansiosta se on kovassa nousukiidossa, onneksi.

Todella monelle Youtube-kanavalle sekä blogiin on alkanut joulukalenterit. Itse tykkään ihan konkreettisest  avata huoneessani olevat joulukalenterit aina aamulla, mutta pidän myös joulukalenterivideoiden ja -postausten lukemisesta ja katsomisesta. Niin oma suklaakalenterini, kuin lukuisten hevosblogien joulukalenterit saavat heti aamusta piristää päivää ja tuoda kivan joulufiiliksen. Toivottavasti myös te tykkäätte seurata adventtikalenteriani ja muita joulukuun postauksia, joista varmaan mikään ei tule olemaan aivan tavallinen!

Joulukuun aikana on tiedossa paljon koulukiireitä ja muita menoja. Ensi viikko on aivan täynnäammusta iltaan, eikä kuun aikana kokeiltakaan vältytä. Loppusuora alkaa tämän vuoden osalta kuitenkin häämöttää jo, eikä joululoman alkamiseen ole enää kuin pari hassua viikkoa. Odotan joulukuulta eniten tietenkin jouluaattoa, mutta sitä ennen on muistettava nauttia jokaisesta päivästä, joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa. Pyrin parhaani mukaan ottaa jokaisesta joulukuun päivästä kaiken ilon ja joulufiiliksen irti, jotta tästä joulukuusta tulisi elämäni paras.


Kille

Kiirettä pitää, mutta silti pitää muistaa rentoutua. Kouluhommat eivät ole sieltä mukavimmasta päästä, mutta niihin voi aina yhdistää jotain kivaa. Polynomit muuttuvat paljon mukavemmiksi, kun kyljessä on lämmin teekuppi ja ympärillä lämmin teekuppi. Joulukuu on ehdottomasti lempi kuukauteni, joten en halua pilata sitä hieman ikävemmillä asioilla ja kauhealla kiireellä.

Kiire, kiire, kiire, joo joo, kaikilla on kiire, mutta mitä muuta joulukuussa minulla on suunnitelmissa kuin kiireitä? Noh, luvassa on tietenkin myös mukavia asioita, paljon kivoja postauksia blogiin, sekä pari kivaa ja erikoisempaa tallitapahtumaa hoitopäivien ja ratsastustuntien lisäksi. On luvassa monen kaverini synttäreitä ja muuten vain yhdessäoloa kavereiden kanssa. Aijon viettää mahdollisimman paljon aikaa tallilla, ja tehdä kaikkia jouluisia juttuja, kuten kuunnella joulukappaleita ja leipoa pipareita vaikka millä mitalla.


Tässä oli tämä adventtikalenterin ensimmäinen postaus. Tämän lisäksi teen instagram-tililleni jouluaattoon asti kestävää joulukalenteria. Kaiken kaikkiaan odotan kokonaisvaltaisesti tulevaa joulua ja koko joulukuuta innolla. Eniten pidän joulussa niin lahjojen saamisesta kuin niiden antamisesta, jouluruuasta, ja no, oikeastaan kaikesta. Mitkä ovat teidän fiiliksenne tulevasta joulusta?

-Pihla

4 kommenttia:

 1. Todella ihana postaus, joka sujui eteenpäin todella mukavasti! Tästä postauksesta huomaa kyllä todellakin, että oot jouluihminen 100%. Siun ihanat joulumietteet ja fiilikset välittyvät tänne ruudun toiselle puolelle tosi kivasti ja mielestäni se on todella hyvä juttu, silloin ainakin tämä postaus oli kerrassaan onnistunut! Innolla odotan kyllä, mitä kaikkea saatkaan aikaa tänne blogiisi nyt joulukuussa!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Aino! Parasta on, jos lukijalle on välittynyt postauksen tunnelma ja sanoma, ja taisin onnistua siinä! Paineilin, onko tämä postaus aivan sekasorto, mutta ilmeisesti ei ollut. Kiva että pidit ja odotat innolla tulevia joulupostauksia! 💗

   Poista
 2. Todella kiva postaus ja aloitus adventtikalenterille! Olen itsekin aivan täysi jouluhullu, ehdottomasti vuoden parasta aikaa! Kaikki kuvailemasi ilmiöt ovat tuttuja täälläkin, juurikin jouluvalot, -elokuvat ja -videot, -herkut, sekä -laulut alkavat pyörimään mielessä jo siellä lokakuussa! Toivottavasti sulla on oikein ihana joulukuu ja joulu, jään innolla odottamaan mitä loput adventtipostauksesi tuovat tullessaan! <3

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aada! Joulu on kyllä ehdottomasti vuoden parasta aikaa, kun juurikin nuo mainitsemasi ilmiöt alkavat lisääntyä tähän aikaan entistä enemmän. Mukavaa joulukuuta myös sulle, kiva kuulla, että ootat innolla jo tulevia adventtikalenterin luukkuja! <3

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.