perjantai 1. joulukuuta 2017

Marraskuun mahtavat

Ja taas kävi niin, että yksi kuukausi, tällä kertaa marraskuu, hurahti ohi noin vain. Tämän vuoden kesä ja syksy on kulunut hirveän nopeasti, ja niin kävi myös viime kuun kanssa. Tänään on jo joulukuun ensimmäinen päivä, joten on tietenkin aika perinteisesti kuukauden suosikkien! Kokosin jälleen viime kuun, eli marraskuun blogifaktoja ja omia lemppareitani tähän postaukseen. Eiköhän pidemmittä puheitta startata tämän vuoden viimeinen kuukauden suosikit -postaus käyntiin.


Uusi ulkoasu ja motivaatiopula

Marraskuuni oli paras moniin vuosiin, sillä yleensä tämä vuoden toisiksi viimeinen kuukausi tuppaa olemaan se kaikista masentavin ja tylsin kuukausi. Ainakin meillä päin kuitenkin satoi marraskuun aikana lunta jopa useaan otteeseen, ja nytkin ulkona vallitsee kymmenen sentin lumikerros, ainakin toistaiseksi. Blogin kannalta marraskuu ei puolestaan ollut se suotuisin. Lokakuussa rikottiin ennätyksiä näyttökerroissa, kommenteissa ja postausmäärissä, mutta tällä kertaa mentiin niin sanotusti hieman matalamman aidan kautta. Näyttökertoja tuli blogille yhteensä 2 155, eli yli tuhat vähemmän, kuin lokakuussa. Myös kommentteja tuli vain 24, joka on melko vähän aiempiin kuukausiin verrattuna.

Pienempiin lukuihin on tietenkin syynsä. Suurin syy kommenttien ja näyttökertojen laskuun, on vähäinen postausmäärä. Sain marraskuussa ulos seitsemän postausta, ja hitaampi postaustahti tietenkin laskee näyttökertoja ja kommentteja, kun ei ole mitään uutta nähtävää tai kommentoitavaa. Lokakuun suosikeissa varoitin mahdollisesta motivaatiopulasta, ja tällä kertaa ennustukseni meni nappiin, valitettavasti. Marraskuussa koulu alkoi puskea toden teolla päälle, ja nytkin olisi palautettavana ja tehtävänä vaikka ja mitä, sekä harjoituksia tulevaan itsenäisyyspäiväjuhlaan. Minulta meinasi myös ideat loppua vähän kesken, joten ei yksinkertaisesti ollut oikein mitään, mistä kirjoittaa.

No, välillä käy näin, mutta eiköhän tästä lähdetä uuteen nousuun. Joulukuussa blogiin on tulossa vaikka mitä kivoja postauksia, joten motivaatiokin niiden ja yleisesti vain joulukuun takia on jo nousussa. Vaikka marraskuu oli hiljaisempi, niin kyllä blogin puolella sattui ja tapahtui. Blogi nimittäin sai upouuden ulkoasun! Olin kyllästynyt jälleen vanhaan, joten päätin repäistä ja vaihtaa ulkoasun johonkin vähän talvisempaan. Tausta muuttui aika radikaalisti vaaleansiniseen ja lumihiutaleisiin, samoin fonttien tyylit ja värit muuttuivat vähäsen. Blogi sai jo alkukuusta uuden bannerin, josta kiitos kuuluu jälleen Idalle! Uuden ulkoasunkin myötä motivaatio varmasti nousee paljon blogia kohtaan. Tavoitteenani on saada 100 postausta tämän vuoden aikana julki, eli ensi kuussa pitäisi julkaista tämän postauksen jälkeen vielä 9 postausta, mutta uskon, että jouluspesiaalien johdosta määrä tulee täyteen, toivotavasti.


Uusi ulkoasuni!

Örkkeilyä ja hoitopäiviä

Marraskuussa ei ollut tallilla tai muutenkaan mitään erikoista hevostapahtumaa, jossa olisin ollut tai josta olisin muuten vain ollut tietoinen. Sen sijaan hoitopäivät pääsivät starttaamaan kunnolla, ja ratsastustunnit (kuun ensimmäistä tuntia lukuun ottamatta) sujuivat todella hyvin, jonka takia olin, ja olen edelleen motivoitunut ratsastusharrastukseeni erityisen paljon. Hoitopäivinä on myös ollut aina todella kivaa, kun on päässyt hoitamaan Brydjaa ja tekemään muita tallihommia. Kerran jopa pääsin käppäilemään ilman satulaa sen kanssa kentälle hetkeksi!


Örk

Tästä päästäänkin jouhevasti kuukauden lempihevosiini. Pääsin jokaiselle marraskuun tunnille, joista ensimmäisen (3.11.) menin Herkulla. Tunti ei todellakaan sujunut hyvin, vaan nyrjäytin nilkkani, ja Herkku oli erittäin jääräpäinen sinä päivänä, joten tunnista ei jäänyt hyvä fiilis, eikä Herkku ei noussut kuukauden lempihevosiini. Seuraavat kolme tuntia (10, 16, ja 24.11.) menin Örkillä, joista ensimmäisestä ja toisesta kirjoitin tuntipostaukset blogiin. Ensimmäinen tunti sujui töltin osalta todella hyvin, mutta laukka ja ravi eivät olleet sinä päivänä kohdillaan. Silti tunnista jäi, ainakin töltin osalta hyvä fiilis. Seuraava tunti sujui tosi hyvin kaikkien askellajien osalta, samoin kolmas sujui hyvin. Kuukauden viimeisellä tunnilla (30.11.) menin Toukalla. Meillä oli ilman satulaa tunti, ja tunti sujui alun tahmeudesta huolimatta ihan sairaan hyvin! Marraskuun lempihevosikseni nousivat siis Örk ja Toukka, koska tunnit niillä sujuivat todella hyvin.


Toukka

Top 3 lempi biisini marraskuussa

NF - Let You Down

Marraskuussa löysin paljon uusia ja kivoja kappaleita soittolistalleni, mutta tällä kertaa niistä suosikeikseni valikoituivat nämä. Löysin tämän kappaleen Spotifyn Maailman Top 50 -soittolistalta, ja olen kuunnellut sitä sen löydön jälkeen todella paljon.
Charlie Puth - How Long

Tämänkin löysin Spotifysta Maailman Top 50 -listalta. En aluksi oikein tykännyt siitä, mutta useamman kuuntelukerran jälkeen siitä muodostuikin yksi lempi biiseistäni.
Ed Sheran - Perfect

Tämä Ed Sheranin biisi on jo melko vanha. Siitä kuitenkin julkaistiin musiikkivideo YouTubeen marraskuun alussa, ja sen katsottuani rakastuin uudestaan tähän biisiin, ja olen katsonut musiikkivideon lukuisia kertoja ja kuunnellut biisiä Spotifysta. Kaikkien biisien musiikkivideoihin pääset kuvaa klikkaamalla!

Kuukauden blogikommentti ja -kommentoijaOtin viime kuussa uuden kohdan kuukauden suosikkeihini, joka oli tämä kuukauden blogikommentti. Tällä kertaa en osannut valita vain yhtä kommenttia, joten päätin valita kuukauden kommentoijan, ja näin tehdä jatkossakin. Marraskuussa kuukauden kommentoija kommentoi lähes jokaiseen postaukseeni jotain rakentavaa ja kivaa palautetta postauksesta, ja tuntui muutenkin olevan mukana blogin menossa. Kuukauden kommentoijaksi valitsin Ainon, joka on tuttu myös blogista Eläimet sydämessä. Iso kiitos Ainolle ihanista kommenteista ja aktiivisuudesta blogissani, sekä kaikille muillekin kommentoijille marraskuun aikana! Yllä kuukauden kommentti Ainolta postaukseen  "Mitä jos saisit porttikiellon tallille?"


Tykätyin instagramkuvaniInstagramissa olin jälleen todella aktiivinen. Blogissa ei rikottu viime kuussa ennätyksiä, eikä instagramissakaan tykkäysten suhteen. Kuukauden tykätyin kuva sai kuitenkin jopa 104 tykkäystä ja 3 kommenttia. Se on 2.11. julkaistu kuva Imyndistä eli Impistä, jossa se kyllä on todella suloinen!


Lempi bloginiMarraskuussa lukulistalleni päätyi vaikka kuinka uusia ihania blogeja. Kuitenkin lempi blogikseni valikoitui Ainon blogi Eläimet sydämessä. Blogi sain ihan pari päivää sitten uuden ulkoasun, ja se on mielestäni todella hieno ja ihanan talvinen! Koska tykästyin ulkoasuun heti ensisilmäyksellä, ja tykännyt Ainon blogin viimeisimmistä postauksista, päätin valita hänen bloginsa kuukauden suosikikseni, kuukauden kommentoijan lisäksi. Aino myös aloitti joulukalenterin blogissaan, josta jo ensimmäisen luukun perusteella tykkään hirveästi! Koko kokonaisuus siis vaikutti eniten valintaani. Ainon postauksia on todella kiva lukea, ja nyt entistä kivempi vuodenaikaan sopivamman ulkoasun kanssa.
Ja näin on taputeltu viimeiset kuukauden suosikit vuodelta 2017, seuraava on tulossa vuoden 2018 tammikuun alussa! Ihan hullua, että on jo joulukuun ensimmäinen päivä, vastahan oli elokuu ja koulut alkoivat, eikö? Joulukuu on lempi kuukauteni, joten en missään nimessä valita, päin vastoin, olen todella innoissani, sillä on joulun lisäksi syntymäpäiväni. Joulukuusta on takuulla tulossa tapahtumarikas, ja toivottavasti blogin kannalta suotuisa. Sen näkee sitten, kun kuu loppuu. Mahtavaa joulukuun alkua kaikille, me näemme itse asiassa jo sunnuntaina ensimmäisen adventtikalenteri-postauksen parissa!

Jouluista kuun alkua kaikille!

-Pihla

6 kommenttia:

 1. Oho, meillähän oli samoja lempparibiiejä menneeltä kuukaudelta!:D

  Mä tykkään itse lukea tän tyylisiä postauksia ihan tosi paljon - kevyttä ja helppoa, sekä nopeetakin luettavaa. Kivoja juttuja oot onnistunut tähän kokoamaan! Motivaatiopulan kanssa et ole ollut ainut - mä sain huimat neljä postausta pihalle, mietin jo blogin lopullista hautaamistakin. Toki koulussa raskaalla jaksolla oli merkityksensä, ja nyt päästään ehkä bloginkin kanssa uuteen nousuun!

  Ootan innolla sun joulun spessupostauksia! Hyvää joulunodotusta sulle ja issikoille, toivottavasti teillä odotetaan joulua yhtä paksujen talvikarvakerrosten kanssa, mitä täältä jo löytyy!:D

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon Tia! Harmi että sullakin oli tota motivaatiopulaa, mutta lähetään me tästä uuteen nousuun yhdessä :D

  Mukavaa, että tykkäsit postauksesta ja meillä oli samoja biisisuosikkejakin! Ja kiva kuulla että ootat innolla joulun spessupostauksia, koska niin mäkin 😅

  Mukavaa joulua myös sinne sulle ja pokkikselle! Ja kyllä, joulua kohti karvamammuttien kera, kaikilla jo ihan paksut talvikarvat yllä 😂

  VastaaPoista
 3. Ihanaa Pihla, kiitos tuhannesti! On todella kiva päästä lukemaan mainintoja täältä blogistasi, kun ne on kirjoitettu positiivisesti, mutta rakentavasti, kiitos, kiitos ja kiitos!

  Tämä oli muutenkin todella kiva postaus ja tässä oli kerrottu kaikki tarpeellinen. Pituudeltaankin tämä oli oikein kiva, eikä lukeminen käynyt laisinkaan tylsäksi, vaan mielenkiinto pysyi matkassa mukana heti alku löpinöistä loppuun saakka.

  Innolla odotan, mitä kaikkea saatkaan aikaan nyt joulukuun aikana. Toivottavasti odotukseni palkitaan hyvillä postauksilla, johon oot panostanut täysillä!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sulle tuhannesti Aino! Oot mainintas ansainnut <3

   Kiva että tykkäsit postauksesta ja sen jaksoi lukea hyvin loppuun asti! Ja ihanaa että ootat joulukuun tulevia postauksia jo innolla, koska niin mäkin! Luvassa kaikkea kivaa, johon koitan panostaa ihan kybällä!

   Poista
 4. Ihana postaus! Tykkäsin kovasti tavastasi kertoa asioista, kirjoitus on tosi sujuvaa ja kuvat kivoja. Toivottavasti sun nilkka voi jo paremmin kun tuossa kerroit sen nyrjäyttäneesi ja motivaatiopulakin olisi jo laskussa :-) Kuuntelin tuon ensimmäisen uusista lempikappaleistasi, se oli aika hyvä minunkin mielestäni! Itsekin löysin tässä kuussa uuden lempiartisti, Zayde Wolf nimittäin.
  Aivan ihanaa joulunodotusta! <3

  www.ninnujaviivi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Joo mun nilkka on jo aika kunnossa, ja motivaatiopulasta ei ole enää tietoakaan, onneksi. Kiva että sä löysin uuden lempiartistin ja tykkäsit munkin biisisuosikeista. Ihanaa joulunodotusta myös sinne <3

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.