lauantai 6. tammikuuta 2018

Joulukuun parhaimmat

Vaikka tammikuutta ja vuotta 2018 on kulunut jo melkein viikko, palataan vielä hetkeksi joulukuuhun, ja vuoteen 2017. Nyt on nimittäin luvassa vihdoin ja viimein joulukuun suoskit -postaus, jossa jaan blogifaktoja sekä lemppareitani viime kuukaudelta. Sain perjantaina kauan odotetun oman läppärin, joten tämä on ensimmäinen sillä kirjoitettu postaus! Tänään joulu on kai epävirallisesti kunnolla ohi, mutta palataan silti muistelemaan mennyttä kuukautta vielä hetkeksi tässä postauksessa.


Joulukuussa kävimme myös Turussa perheen kanssa.

Paljon stressiä, mutta paljon panostusta


Joulukuussa koulukiireitä piisasi ihan reippaasti, mutta blogi ei silti kärsinyt tästä loppurutistuksesta, onneksi. Tavoitteenani oli saada vähintään 10 postausta joulukuussa julki, jotta 100 postauksen tavoite täyttyisi. Molemmissa tavoitteissa onnistuttiin, ja jopa ylitettiin odotukset. Joulukuussa postauksia tuli julki 13 kappaletta, ja vuoden aikana saatiin jopa 103 postausta pihalle! Postauksia tuli lähes tupla määrä marraskuuhun verrattuna, joka oli osa syy näyttökertojenkin nousuun. Yhteensä joulukuun aikana katselukertoja blogille tuli loistavat 3 493, eli yli tuhat enemmän kuin edellisenä kuukautena. Postausten suureen määrään vaikutti eniten toteuttamani adventtikalenteri, sekä motivaation määrä.

Paljon postauksia, jonka takia tuli myös paljon kommentteja. Yhteensä joulukuun postauksiin saatiin kivat 52 kommenttia (+ vastaukseni =104 kommenttia). Eniten kommentteja, 12 kappaletta, tuli postaukseen "Jouluinen hevosarvonta", ja muihin vaihtelevasti yhdestä kommentista seitsemään kommenttiin. Ulkoasuunkin ehti tulla jotakin muutoksia. Joulun alla banneri vaihtui omatekemääni, jouluiseen banneriin, joka oli lähes samanlainen kuin nykyinenkin bannerini paria yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Otsikkojen tekstin sävy muuttui tummempaan siniseen, blogin tausta vaihtui, ja muita pienempiä muutoksia ehti myös tapahtua.

Marraskuussa motivaatio blogia kohtaan oli laskusuunnassa, mutta joulukuun aikana se alkoi palailla takaisin, johtuen suurimmaksi osaksi varmaan joulusta ja siihen liittyvistä postauksista. Kun sai kirjoittaa jotain erikoisempia postauksia joulutvistillä, niin into alkoi palata jo hyvää vauhtia. Suosituin postaus joulukuussa oli hieman yllättävästi "Hevostermit hallussa" -niminen postaus, jossa kaverini selitti täysin ummikkona meille hevosihmisille tuttuja, mutta hänelle aivan tuntemattomia hevostermejä. Se sai jopa 348 näyttökertaa, ja nousi samalla blogin luetuimmaksi postaukseksi! Omat lempipostaukseni joulukuussa olivat varmaankin hauska "Adventtikalenteri, luukku 2: Brydjan kirje joulupukille" -postaus, sekä maamme 100:nen itsenäisyyspäivän kunniaksi toteutettu postaus "Sileät saumasi ovat meille rakkaat", mutta oikeastaan ihan kaikki postaukset onnistuivat joulukuussa suhteellisen hyvin, joka näkyi myös näyttökerroissa ja kommenteissa.


Örk

Pikkujoulut, joulumaasto, ja onnistuneita tunteja


Joulukuussa oli paljon erikoisempia hevosjuttuja, joidenka takia pääsin normaalia enemmän käymään tallilla. 9.12. oli tallin pikkujoulut, joista kirjoitin kuvapainotteisen postauksen. Pikkujouluissa oli super kivaa, ja vielä kivempaa oli lähes kahden tunnin mittaisella joulumaastolla 17.12, jonka menin Örkillä. Ratsastustunteja oli vain kolme 23.12.-7-1. mittaisen joulutauon takia. Ensimmäisellä tunnilla, perjantaina 8.1. menin pitkästä aikaa Mosilla, ja harjoittelimme pääty-ympyröillä puomeja, väistöjä sekä pujotteluita, ja tunti sujui oikein hyvin.

Toisen tunnin torstaina 14.12. menin Örkillä. Harjoittelimme tunnilla pysähdyksiä sekä siirtymisiä, jotka sujuivat Örkin kanssa ihan hyvin, vaikka tuona päivänä Örk oli normaalia itsepäisemmällä päällä. Viimeisen tunnin ennen joulutaukoa menin perjantaina 22.12. Brydjalla. Oli huippua päästä menemään Brydjalla tunnilla pitkästä aikaa, onhan se lempi hevoseni. Harjoittelimme pituushalkaisijalla mm. siirtymisiä, ja muuten teimme kaikkia venytyksiä ja tasapainoharjoituksia viimeisen tunnin kunniaksi. Menin sen tunnin ilman satulaa, eikä millään tunnilla päästy huonon pohjan takia laukkaamaan, mutta silti tunnit sujuivat hyvin, ja aina oli kivaa. Hoitopäiviä jäi kuitenkin väliin omien pakollisten menojen takia.


Lempi hevoset joulukuussa


Lempi hevoseksi joulukuussa valikoitui Brydja, koska pääsin menemään sillä tunnilla pitkästä aikaa, sekä ratsastamaan pikkujouluissa ilman satulaa hetken junnutiimin katrilliesityksen jälkeen, ja jopa hyppäämään pari kavalettia. Toinen lempi hevoseni joulukuussa oli Örk, koska pääsin menemään sillä yhden tunnin, sekä super kivan joulumaaston. Onneksi siellä pääsimme laukkaamaan, ja tutustumaan ihan uuteen maastoreittiin!


Brydja

Top 3 lempi biisini joulukuussa
 

Joulukuussa kuuntelin pääosin joulubiisejä Spotifyn soittolistalta "Parhaat joulubiisit". Sieltä suosikeikseni muodostui Haloo Helsingin joulukappale "Joulun kanssas jaan", sekä Happoradion joulukappale "Joulun rauhaa". Niiden lisäksi vaikka kuinka moni biisi oli suosikkini jossain vaiheessa, mutta nuo kaksi olivat läpi joulun ykkössuosikkejani. Joulubiisien lisäksi kuuntelin paljon artistia Louis Tomlinson, varsinkin hänen uusinta biisiä "Miss You".


Kuukauden blogikommentti

Kuukauden kommentti

Kuten jo aikaisemmin sanoin, blogiin tuli joulukuun aikana todella paljon todella ihania kommentteja. Kuukauden kommentiksi valitsin kuitenkin tämän kommentin postaukseen "Tapahtumarikkain vuosi ikinä!", eli vuoden 2017 viimeiseen postaukseen, vuosikoosteeseen. Kommentti on tullut Kavioiden tahtiin -blogin pitäjältä Esteriltä. Esteri on tämän kommentin lisäksi kommentoinut muihinkin joulukuun postauksiin ihania ja kannustavia kommentteja, ja niiden joukosta tämä yksi nousi yli muiden. Olen äärettömän kiitollinen ihan kaikille blogiin kommentoijille, mutta tällä kertaa juuri tämä kommentti valikoitui pitkän mietinnän jälkeen kuukauden kommentiksi.


Tykätyin instagramkuva joulukuussa

Tykätyin instagramkuva

Tein blogiin joulukuussa adventtikalenterin, mutta hevostililleni instagramiin toteutin kokonaisen joulukalenterin, eli julkaisin joka päivä kuvan/kuvasarjan. Joko kuva oli jotenkin erikoisempi, esim. epäonnistumiskuva, tai julkaisin "normaalin" kuvan, mutta sen kuvatekstissä kerroin esim. faktoja jostain hevosesta. Kuvia siis hevosinstaani tuli erittäin paljon, mutta tykätyimmäksi julkaisuksi nousi 27.12. postattu neljän kuvan kuvasarja, jossa on kolme kuvaa epäonnistuneista hypyistä viime kesän leirillä, ja lopuksi yksi hassu ilmekuva. Kuvasarja sai jopa 121 tykkäystä, ja kaksi kommenttiakin. Tykkäysmäärillä julkaisu nousi vuoden 2017, ja jopa koko hevostilin tykätyimmäksi kuvaksi!


Lempi blogini joulukuussa

Lempi blogini

Joulukuun aikana todella moni blogi teki postauksillaan vaikutuksen, varsinkin ne blogit, joissa toteutettiin joulu- tai adventtikalenteri. Mielestäni ehdottomasti parhaan blogijoulukalenterin toteutti Aino blogissaan Eläimet sydämessä. Joulukalenterin jokainen luukku, eli postaus, oli hyvä ja mielenkiintoinen, eikä yksikään ollut hutiloiden tehty. Kaikki luukut tulivat oikeana päivänä, ja onnistuin onneksi kommentoimaankin jokaiseen. Sen lisäksi Aino julkaisi blogissaan koostepostauksen syksyn ratsastustunneistaan. Blogissa riitti postauksia melkein joka joulukuun päivälle, ja jokainen oli sisällöltään erittäin hyvä. Minkä muun blogin voisin valita tähän kohtaan, kuin ehdottomasti joulukuun parhaan?
Mietin kauan, jatkanko tätä postaussarjaa tänä vuonna ollenkaan. Näitä postauksia on kiva kirjoittaa, ja ne ovat loistavia koosteita ja muistoja joka kuulta, mitä tapahtuikaan. Toisaalta näitä on melko raskasta tehdä, kun suunnilleen sama kaava toistuu joka ikinen kuukausi. Kuten terävimmät voivat päätellä, päätin kuitenkin jatkaa kuukauden suosikkeja ainakin tämän vuoden ajan, sillä hyvät puolet veivät kuitenkin voiton. Joulukuu oli kaiken kaikkiaan todella tapahtumarikas, ja vaikka koulukiireitä erityisesti viimeisellä kokonaisella kouluviikolla riitti vaikka muille jakaa, oli kuukausi todella kiva ja tapahtumarikas. Jos muutkin koostepostaukset kiinnostavat, niin kipin kapin lukemaan kooste vuodesta 2017, ja joulunajan kuvakoostepostaus, jos et ole niitä vielä lukenut.

Eilen sain viimein oman koneen, josta mainitsinkin jo alussa. Tammikuu ei siitä huolimatta ole lähtenyt kovin hyvin käyntiin, sillä olen tällä hetkellä todella kovassa flunssassa. Nenä on tukossa, silmät vuotaa, yskittää, ja kaiken kukkuraksi minulta poistettiin torstaina hammas, joka oli aiheuttanut päänvaivaa aiheuttamillaan kovilla säryillä. Nyt pitää elää jäätelö- ja keittodieetillä pari päivää, mutta kyllä tämä tästä. Kouluni olisi alkanut jo 2.1, mutta flunssan takia olen vain maannut kotona kaikki päivät. Mukavaa viikonloppua, kivaa tammikuun alkua, sekä hyvää Loppiaista kaikille. Miten teidän tammikuu on lähtenyt käyntiin? Toivottavasti ainakin paremmin kuin minulla..!

-Pihla

6 kommenttia:

 1. Hyvä postaus jälleen! Ja super paljon kiitoksia tuosta kommenttimaininnasta! Tuo Haloo Helsingin biisi on kyllä ihan huippu ja oon sitä kuunnellut vielä joulun jälkeenkin. Sen itseasiassa löysin sun blogin kautta muistaakseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri, oot mainintasi ansainnut! Joo toi haloo helsingin joulubiisi on kyllä ihan super hyvä melkeimpä ympäri vuoden. Kiva jos löysit sen mun blogin kautta, aina mukava kuulla jos lukija on löytänyt jonkun hyvän biisin tms. tän blogin kautta!

   Poista
 2. Mä oon kanssa tehnyt suosikkipostauksien, mutta loppujen lopuksi meni motivaatio, kun niitä on niin raskasta toteuttaa. Mutta välillä niitä on kiva lukee ja välillä taas ei. Sulla on kuitenkin kiva tyyli toteuttaa näitä postauksia :)

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä jokseenkin raskaita toteuttaa, eikä näitä kannata tosiaan tehdä jos motivaatiota ei ole :/. Kiitos, ja kiva kuulla jos tykkäät kuitenkin mun tyylistä tehdä tätä postaussarjaa! Hyviä kuukauden suosikkien tekijöitä tuntuu olevan niin vähän..

   Poista
 3. Kiitos blogini maininnasta! Kiva kuulla, että joulukalenteriani oli ilo seurailla, niin oli myös siunkin blogia ja adventtikalenteria! Tykkäsin todella paljon tästä postauksesta ja muutenkin siun postaukset on ollut erityisesti viime aikoina todella hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aino! Kiva, että tykkäsit myös mun adventtikalenterista, tästä postauksesta, ja muutenkin oot tykännyt erityisesti viimeisimmistä postauksista. Ilo aina kuulla, jos on onnistunut hyvin viimeaikaisissa postauksissaan :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.