lauantai 21. lokakuuta 2017

Blogiesittelyssä: Ohjaksissa

Jälleen on aika uuden blogiesittelyn. Näitä postauksia olen toteuttanut jo useamman blogissani, mutta uusimmat lukijat eivät varmaankaan tiedä postaussarjan jutun juonta. Ideana on siis esitellä jonkun toisen hevosbloggaajan blogi, ja kertoa siitä kattava mielipide. Koska nämä postaukset ovat yhteistöitä toisten bloggaajien kanssa, esittelevät molemmat bloggaajat toistensa blogit. Tällä kertaa esittelyssä, on Saaran blogi Ohjaksissa, ja hän esittelee blogissaan puolestaan minun blogini. Tämä postaus siis ei ole toteutettu minkäänlaisessa yhteistyössä minkään yrityksen kanssa, vaan toisen bloggaajan kanssa. Kaikissa postauksen hevoskuvissa esiintyvät Saara ja Hugo, ja kaikki hevoskuvat (c) Anni J, ellei toisin mainita.


Blogiesittelyssä:

Ohjaksissa
17-vuotias Saara, on hevosbloggaaja Etelä-Karjalasta. Hän opiskelee tällä hetkellä kolmatta vuotta merkonomiksi. Luonteeltaan hän on ihmisten seurassa alkuun ujo, eikä niin viihdy tuntemattomien ihmisten kanssa. Jos hän kuitenkin uuteen ihmiseen tutustuu, ujous kaikkoaa pian tutustumisen jälkeen, ja puhetta riittää vaikka millä mitalla. Saara kuvailee myös olevansa todella päättäväinen, eikä halua jättää asioita puolitiehen. Hevosten kanssa hän on rauhallinen, sekä päättäväinen. Saara haluaa hoitaa hevosensa rauhassa ilman mitään hoppua. Pelleilyä hän ei kuitenkaan katso hyvällä, ja Saara osaa pitää rajat hevosten kanssa. Hän ei pelkää hevosten mahdollisia oikkuiluja, ja pyrkii käsittelemään hevosia aina rauhallisesti, mutta rohkeasti.
Saaran elämään hevoset ovat kuuluneet hänen syntymästään saakka. Hän on pyörinyt enimmäkseen ravipuolella, mutta myös ratsastanut entisillä poneillaan, ja nykyisen ylläpitohevosensa myötä pyörinyt ratsupiireissä entistä enemmän. Saaran ensimmäinen oma poni, oli Speyksbosch Daffodil eli Daffis. Se ehti opettaa Saaralle parin vuoden aikana paljon, vaikka hän ei ponista paljoa muistakaan. Saaran ensimmäinen oma kasvatti oli tämän Daffiksen varsa, My Priceless Star, eli Tähti. Sen kanssa Saara sai viettää monta ikimuistoista vuotta, ja kokea vaikka mitä. Lopulta se myytiin Saaran kasvettua liian pitkäksi sille.

Nykyään Saaralla on oma ylläpitohevonen, puolalainen puoliverinen Hugo. Hugo on komea, 9-vuotias musta ruuna, jonka päälajina toimii esteet, mutta tämä herra loistaa kotitreeneissä niin koulussa kuin kärryjenkin edessä. Hugon lisäksi Saaran blogin päätähtenä toimii heidän perheen oma lämminverinen, Phoenix River, tutummin Linnea. Tämä nuori tamma on raviuransa vasta-aloittanut, jonka takia sen kanssa keskitytäänkin raveissa hyvään mieleen, eikä vielä jahdata jättipotteja ja voittoja. Blogissa esiintyy satunnaisesti myös muita heillä treenissä olevia hevosia.


Linnea, kuva (c) Saara J

Blogia Saara on pitänyt vuodesta 2014. Idean blogin perustamisesta Saara sai itse. Hän halusi jakaa ottamiaan kuvia muiden kanssa. Saara myös halusi saada monen vuoden päästä lukea ja muistella, mitä kaikkea silloin joskus tekikään, ja hän halusi myös seurata ja huomata kehitystä kirjoittajana. Saara on mielestään kehittynytkin hirmuisesti kirjoittajana. Hän pystyy kirjoittamaan paljon luovempia ja pidempiä tekstejä. Blogin perustamisesta on myös ollut hyötyä koulutehtävissä. Kymmenen sivun mittaisen raportin kirjoittaminen ei koskaan ole tuottanut Saaralle ongelmia, sillä kirjoittamisesta on blogin kautta tullut helppoa.
Saaran blogi on kuulunut suosikkeihini jo ties kuinka kauan. Blogin ulkoasu vaihtui vähän yli viikko sitten. Edellinen keltaiseen painottuva ulkoasu oli kovin kesäinen, mutta tykkäsin itse siitä erittäin paljon. Nykyinen ulkoasu on syksyisempi ruskeasta väriteemasta johtuen. Alussa se ei oikein miellyttänyt silmääni, mutta pikku hiljaa olen alkanut tykätä siitä enemmän ja enemmän!

Banneri on kivan yksinkertainen. Siinä on yhdistetty pari kuvaa taustaksi, ja rajattu erillinen kuva niiden väliin. Teksti on ylhäällä, ja se on kirjoitettu kaksi kertaa päällekkäin, tosin eri väreillä ja eri fonteilla. Se jää osittain rajatun hevosen taakse, joka on vähän häiritsevää, kun blogin koko nimi ei näy kunnolla. Siitä huolimatta tykkään bannerista. Se on alareunasta häivytetty hyvin, joten se näyttää hyvältä valkoisen tekstipohjan kanssa. Pidän myös blogin taustasta, joka on ruskeaan taittuva, ylöspäin häivyttyvä oranssi.
Ylävälilehdet ovat kivalla fontilla, mutta itse laittaisin ne hieman isommaksi. Itse nimittäin pidän, kun otsikot ovat melko isoja, sen kokoisia kuin omassa blogissani. Kirjoittajan, eli Saaran omasta esittelystä löytyi hyvää perustietoa hänestä ja hänen hevoshistoriastaan. Hugon ja Linnean esittelyihin olisin kaivannut enemmän kuvia ja kuvausta niiden luonteesta. Muut hevoset -kohdasta löytyi jokaisesta hevosesta hyvä määrä perustietoja, ja yksi kuva hevosta kohden, eli minusta sopivan vähän tietoa harvemmin blogissa esiintyvistä hevosista.
Postauksien otsikot ovat kivalla ruskealla sävyllä, ja mukavan yksinkertaisella fontilla, samoin päivämäärä, tosin se on musta, mutta se väri sopii siihen hyvin ruskean sijasta. Sivupalkista löytyy kaikki tarvittava. Instagram-gadget on minusta ensimmäisenä liian ylhäällä, se voisi sopia paremmin vasta Tervetuloa-tekstin jälkeen. Se on kuitenkin hieno ja personnallinen, sillä en ole tainnut yhdessäkään blogissa törmätä tuollaiseen. Sivupalkkiin on lisätty hauskasti muutamia pieniä vaahteranlehtiä blogiarkitston ja tervetuloa-tekstin ympärille tuomaan syksyistä tunnelmaa. Minusta ne toimivat hyvin, ja näyttävät hauskalta! Tervetuloa-teksti on hyvän pituinen ja tarpeeksi kattava. Pidän erityisesti viikon suosituimmat -gadgetista. Numerot on koodattu kivasti pikkukuvien päälle. Myös sivupalkin kaikkien gadgettien otsikoiden fontit ovat kivalla ja yksinkertaisella tyylillä.

"Hevosten sileät turkit alkavat pikkuhiljaa vaihtumaan paksuun pörröiseen talvikarvaan. Harjauksen jälkeen tallin käytävä leijailee pienen pieniä karvoja, kesän viimeisiä muistoja. Hevosten valkoiset sukat vaihtuvat mudan alla oleviin eri ruskean sävyisiin sukkiin. Puunaamiseen ennen ratsastusta meneekin luvattoman kauan, sillä hevoset ottavat syksyn mutakylvystä kaiken ilon irti. Syksy ei todellakaan ole perfektionistien hevosenhoitajien unelma aikaa, sillä muta valtaa jokaisen kohdan hevosesta. Se tulee myös kavioiden mukana talliin asti vallaten myös harjalaatikotkin suojalaatikkoa lukuunottamatta."

Postauksien teksti on pääosin kirjoitusvirheetöntä ja helppoa luettavaa, kuten yllä olevasta lainauksesta hänen uusimmasta postauksesta, voi huomata. Saara kirjoittaa hyvää ja sujuvaa tekstiä, joten postauksia on aina mukava lukea. Kirjoitusvirheiden lisäksi teksteistä ei löydy puhekieltä tai hymiöitä, joista en itse yleensä blogiteksteissä pidä. Myös Saaran tyyli kirjoittaa, on mieleeni. Kaikki blogin kuvat ovat lähes poikkeuksetta laadultaan loistavia, joten niitäkin on erittäin kiva katsella. Ne ovat myös onneksi koossa erittäin suuri. Hyvästä kuvalaadusta ei paljoa ole hyötyä, jos ne ovat pienessä koossa, mutta onneksi Saaran blogissa molemmat ovat kohdallaan, kuvien laatu ja koko.
Vaikka viime aikoina Saaran blogi ei ole kiireiden takia ollut kovin aktiivinen, se on pysynyt lempiblogieni kärkikahinoissa. Uusia postauksia odottaa aina innolla, ja lukee heti kun vain mahdollista. Saara on kehittynyt bloginsa kanssa kaikilla osa-alueilla todella paljon, ja panostus blogia kohtaan näkyy. Antaisin arviointiasteikolla yhdestä kymmeneen Saaran blogille arvosanaksi 10-! Blogin ulkoasu on hieno joitakin puutteita lukuun ottamatta, mutta postausten sisältö on todella hyvää ja ehdottomasti mieleeni. Mahtavaa työtä!

Yhteenveto:

- Saaran blogin ulkoasu on kivan syksyinen, ja olen oppinut pitämään siitä todella paljon.
- Blogin banneri on todella kiva, vaikka rajatun kuvan taakse jäävä teksti häiritsi hieman.
- Sivupalkista löytyy kaikki tarpeellinen, tervetuloa-teksti on kattava, mutta instagram-gadget on mielestäni liian ylhäällä.
- Saara kirjoittaa todella hyvin, eikä postauksista löydy yleensä virheitä.
- Kuvat ovat hyvälaatuisia ja hyvän kokoisia, joten niitä on kiva katsella.
Tällaista blogiesittely-postausta oli kiva kirjoittaa pitkästä aikaa, ja mahtava toteuttaa Saaran kanssa. Kuten jo ihan alussa mainitsin, postaus oli tehty yhteistyössä Saaran ja hänen bloginsa kanssa, joten nyt Saaran blogista voi käydä lukemassa esittelyn ja arvostelun minun blogistani. Uskon, että siitä tuli parempi kuin hyvä. Saaran ja hänen bloginsa löytää myös instagramista ja facebookista!

Ja näin loppuun haluan vielä kiittää joka ikistä blogini lukijaa, sillä keskiviikkona blogini sai täyteen 40 rekisteröitynyttä lukijaa! Aivan mieletöntä, kiitos joka ikiselle blogini lukijalle! Viimeisien päivien aikana minulle on myös hevosrintamalla tapahtunut niin paljon kaikenlaista, että parin päivän sisään voi odottaa kuulumispostausta kaikista muutoksista hevosiin liittyen. Haluan tehdä yhden infopostauksen, jonka lukemalla pääsee (toivottavasti) kärryille nykyisestä tilanteesta hevosten kanssa, mitä kaikkea on muuttunut ja tullut lisää. Mukavaa viikonloppua!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Vautsi miten hyvä ja kattava esittely! Tykkäsin todella paljon kun kerroit myös Saarasta itsestään etkä pelkästä blogista, annoit myös todella hyvin rakentavaa "kritiikkiä" mistä on varmasti Saaralle todella paljon hyötyä!

  Tätä esittelyä oli todella mukava lukea, vaikken yleensä blogiesittelyjä tykkääkään niin lukea. Tämä kuitenkin miellytti itseäni todella paljon, mielenkiinto säilyi loppuun asti!

  Välillä tekstissä toistui samat sanat uudestaan vähän turhan paljon perättäisissä lauseissa, muita virheitä tekstissä ei tainnut edes olla! Kuten jo sanoin, todella kiinnostavaa ja hyvää tekstiä!

  Minä oikein mielelläni tekisin sinun kanssa jonkinnäköistä yhteistyötä joskus, joko blogiesittelyn muodossa, tai jollakin aivan toisella tavalla, jos sinulta kiinnostusta löytyy! ;)

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aada! Ihana kuulla, että tykkäsit postauksen tekotavasta ja pidit tämän lukemisesta. Yritän aina parhaani mukaan miettiä synonyymejä sanoille, mutta se on kyllä yksi heikkouteni, että toistan samoja sanoja. Kiva kuitenkin että silti postaus miellytti.

   Hei, mahtavaa että sä lähtisin tän kaltaiseen tai johonkin muuhun blogiyhteistyöhön! Pistän korvan taa ja ilmoittelen kun hyvä väli tulee :)

   Poista
 2. Jälleen kiva postasu, kuten aina. Toteutat näitä niin kivasti, että näitä on mielenkiintoista lukea aina loppuun asti.

  Mulla käy aika usein siten, että kun joku bloggaaja, jonka blogia seuraan, kun hän vaihtaa ulkoasua blogissaan isommasti, niin kestää hetken tottua siihen, vaikka ulkoasu olisi alusta asti hieno. Kenties sulla sit on hieman sama juttu? :)

  Mukavaa syksyä sulle!

  https://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Mukava kuulla, että näitä postauksia on kiva lukea, näitä on myös kiva toteuttaa :

   Joo mulla kävi varmaan toi sama, että tuli niin suuri ulkoasumuutos että kestää hetki tottua. Mukavaa syksyä sinnekkin!

   Poista
 3. Tätä yhteistyötä olikin todella kiva tehdä! Suuri kiitos sinulle Pihla, että pääsin tätä sinun kanssa tekemään :)

  Olikin kiva lukea omasta blogistani arvostelua pitkään aikaan. Olenkin miettinyt muutamaa juttua ulkoasuun liittyen ja nyt tiedänkin että voin ihan rohkeasti niitä korjatakin, esim. siirtää tuon instagramin alemmaksi! Vielä kerran kiitos Pihla <3

  Olet kyllä ansainnut kaikki lukijasi ja toivonkin, että saat niitä vielä paljon enemmän. Todella hienoa työtä oletkin blogisi kanssa tehnyt viime aikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit tehdä tätä, mustakin tätä oli kyllä tosi kiva toteuttaa, ja suuri kiitos myös sulle <3

   Omasta blogistanikin oli älyttömän kiva lukea niin hyvää arvostelua kuin sä olit tehnyt. Mahtavaa, että sait nyt rohkeuden ja varmuuden tehdä muutoksia! Ja vielä kerran kiitos sinulle noista sanoista, samat sanat sulle, oot tehny mahtavaa työtä blogisi kanssa ja lukijasi ehdottomasti ansainnut!

   Poista
 4. Tosi kivasti oot päässyt toteuttamaan tämän postauksen! Näiden blogiesittelyiden lukeminen on kyllä kivaa puuhaa varsinkin silloin, kun esittelystä on tehty kattava ja perusteltu sekä todenmukainen eli postauksesta löytyy positiivisten asioiden lisäksi kritiikkiä. Ja tämä olikin juuri sellainen! Tosi kiva postaus siis kerta kaikkiaan! :)

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja mukava kuulla, että tykkäsit postauksesta! :)

   Poista
 5. Tää oli kiva postaus! En oo tosiaan muissa blogeissa tälläsiin törmännyt, ja tälleensä kuukausittain näitä on kiva lukea, kivaa vaihtelua!:)

  (Jos sä joskus tälläseen postaukseen tarvitset y-työkaveria, saattaisi täältä sellanen löytyä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Kiva jos pidit tästä postauskesta, nää on kyllä blogimaailmassa aiak harvinaisia, niin näitä on just about kerran pari kuukaudessa kiva tehdä. Ja pistän muistiin, sun kanssa ois joskus kiva jotai blogiyhteistyötä toteuttaa!

   Poista

Ennen kuin kysyt..
.. Muokkaan kuvani Adobe Photoshop Fixillä
.. Canon EOS 1300D ja iPhone 6 toimivat kuvausvälineinäni
.. Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.