torstai 12. lokakuuta 2017

Ensimmäisistä tuherruksista asti - blogin bannerihistoria

Sain jo jonkin aikaa sitten Essin blogista idean tehdä postauksen, jossa kerron ja näytän suurimman osan blogini bannereista. Osan olen poistanut tai muuten vain hävittänyt bittiavaruuteen, mutta suurin osa on tallella. Blogiani alusta asti seuranneet saattavat muistaa oikeastaan kaikki blogin bannerit, mutta uusimmilla ei ole välttämättä mitään tietoa millaisia bannereita blogissani on ollut ennen nykyistä banneriani. 

Bannerit eivät ole aikajärjestyksessä, sillä en yksinkertaisesti muista tarkkaa järjestystä, mikä on ollut milloinkin blogissa. Yritän parhaani mukaan kutienkin muistella ja järjestää bannerit melko oikeaan järjestykseen vanhimmasta uusimpaan. Suurin osa bannereistani on minun käsialaa, mutta välillä olen tehnyt banneritilauksia muilta bloggaajilta, mutta ajatteli niidenkin olevan hyvä näyttää tässä postauksessa. Ne kuuluvat kuitenkin yhtä lailla blogin bannerihistoriaan kuin omatekemäni banneritkin.

Huomatkaa myös, että blogini nimi oli alussa Issikoiden vauhdissa, ja noin kolmen kuukauden jälkeen vaihdoin sen nykyiseen nimeen, Koukussa viiteen askellajiin, samoin osoite vaihtui samassa välissä, joten älkää ihmetelkö!

Ensimmäiset bannerini olivat vain kaikessa yksinkertaisuudessaan pohjaväri ja tylsällä fontilla oleva teksti, eli bloggerin perus oletusbannerit. Aluksi tilasin muilta bloggaajilta muutaman bannerin, kun en sitä osa-aluetta vielä itse hallinnut. Ylin banneri oli blogini ensimmäinen kunnon banneri, jonka tekijää en muista, mutta se on ihan ok. Aika tylsä se on, mutta ihan mukiinmenevä. Myös alempi banneri on toisen bloggaajan, Tiian tekemä. Todella yksinkertainen, mutta tykkään tuosta fontista todella paljon. Kyllä huomaa, etteivät ensimmäiset bannerit ole omatekemiäni! Onneksi tilasin muilta bloggaajilta bannereita, sillä nuo ovat sentään ihan siedettäviä.
Ja näin pääsemme yksinkertaisista ja kivoista bannereista ensimmäiseen omatekemääni banneriin, joka itse asiassa oli blogissani jopa useamman viikon ajan. Olen ilmeisesti lähtenyt kokeilemaan jotain aivan uutta; kuvien rajaamista! Tuo vasemmalla puolella oleva rajattu hevonen, Toukka, on jopa suht siististi rajattu, tosin kuvien häivytys on ollut vielä jotain aivan tuntematonta minulle. Oikean puolimmainen rajattu kuva minusta ja Brydjasta, ei taas puolestaan ole kovin taidokkaasti rajattu, saatika häivytetty. En muutenkaan ihan ymmärrä, miten ajattelin näiden kaikkien sopivan yhteen? No, ensimmäiseksi bannerikseni tämä ei ole niin kamala kuin voisi olla, kai!


Nämä bannerit ovat suoraan sanoen järkyttäviä, myöntäkää pois! Muistan ylempää banneria tehdessäni, kuinka olin siitä ylpeä ja pidin tähtiä loistavana idea. Idea on ihan kelpo, toteutus ei puolestaan niin upea. Kuvat on rajattu todella huonosti ja blogin nimi on aika pienellä. Alempi on oikeastaan vielä kamalampi. En tiedä miksi edes koetin rajata reunojen kuvat tuolla tavalla. Nyt olen sentään keksinyt käyttää pehmeämpää sivellintä, mutta eipä se lopputulokseen ole paljoa positiivisesti vaikuttanut.
Jälleen on vuorossa toisen bloggaajan tekemä banneri. Tästä jopa tykkään! Kuvat ovat rajattu siististi ja fontit ovat kivoja. Bannerin tekijästä en ole sata varma, joten parempi vain jos en veikkaa mitään.
Tässä vaiheessa blogini sai uuden nimen, osoitteen, ulkoasun ja tietenkin bannerin. Olin kyllästynyt harmaaseen ja valkoiseen blogissani, joten pyysin Eeviä tekemään minulle ulkoasun ja bannerin. Oli kevät, joten ulkoasusta tuli vihreä. Tausta oli vihreä valkoisilla sydämillä, ja muutenkin vihreä painottui blogissani. Muistan, että olin aivan ihastunut tähän Eevin tekemään banneriin, ja edelleen tämä on ihan mukiinmenevä tekele.
Yllä olevat kolme banneria olivat blogissani vain hetken aikaa. Ylimmässä ja keskimmäisessä on sama idea, mutta ylimpään banneriin on tungettu liikaa kuvia. Keskimmäisestä puolestaan jopa vähän tykkään, mutta eivätpä nuo sivuilla olevat rajatut hevoset ole kummassakaan bannerissa kovin siistejä. Alimmaisessa olen lähtenyt hakemaan jotain aivan muuta, ja lopputulos on ollut valtava läjäys kuvia. Idea siinä on ihan kiva, mutta lopputulos ei silloin miellyttänyt minua kovinkaan paljon, ja banneri pysyi blogissani korkeintaan pari viikkoa.


Näiden bannerien myötä blogissani alkoi niin sanottu uusi aikakausi. Keksin, että yhden rajatun kuvan sisään voi rajata monta kuvaa, ja näin saadaan monesta kuvasta yksi kuva. Idea lähti ylimmästä bannerista, jonka minulle teki muistaakseni Ella, en tosin ole sata varma. Toisiksi ylimmäinen banneri oli blogissani varmaan yli kuukauden, eli todella pitkän aikaa. Siihen olin todella tyytyväinen, ja lukijatkin tuntuivat pitävän siitä. Näin jälkikäteen katsottuna se on ihan ok, tosin aika sekava, koska sisään on rajattu ihan liikaa kuvia. Siitä sainkin kommenttia, ja kokeilin samaa, mutta vähemmillä kuvilla. Lopputulos on edelleen jokseenkin sekava, mutta parempi.

Sain joltain bloggaajalta idean, että voisin koittaa rajata kuvan sisään vain yhden kuvan tai värin, joten sinne sisään päätyi kuva Toukasta erittäin suurennettuna niin, että rajatun kuvan alueen peittää sen karvapeite. Lopputulos on vieläkin omaan silmääni ihan kivan näköinen, eikä lainkaan sekava. Mallihevoselta puuttuu tosin kaikista bannereista korva, joka näyttää vähän hassulta, josta sain myös palautetta, mutta silloin se ei näyttänyt mielestäni ollenkaan omituiselta. Teksti on sommiteltu ihan kivasti kivalla fontilla hyvin häivytetyn sydämen sisään, ja tausta on vihreä eikä sydämiä täynnä, kuten kahdessa ylemmässä bannerissa.

Edellinen vihreä ulkoasu pysyi blogissani useamman kuukauden, mutta kesän pikku hiljaa saapuessa aloin kaivata jotain vaihtelua. Blogi sai oranssia ja vaaleanpunaista väriä ylleen, ja bannerikin pääsi vaihtoon. Kokeilin monta kertaa sävyttää kuvia pinkillä ja kokeilla vaikka kuinka monta erilaista fonttia, mutta lopulta päädyin tähän yllä olevaan banneriin. Se on todella yksinkertainen, mutta ihan kiva. Moni kommentoi, että se on kivaa vaihtelua, ja olin aivan samaa mieltä. Fontti on hauskasti eri tyylillä keskimmäisen "viiteen"-sanan kohdalla, ja kuvia on vähän häivytetty. Tämä on ihan kiva, ja eihän sen teosta olekaan kuin viitisen kuukautta.
Nämä bannerit olivat puolestaan hetkellinen päähänpisto rajata pari kuvaa huonosti, ja toiseen törkätä sekaan pari oudosti häivytettyä kuvaa. Molempien bannerien kuvat ovat huonosti rajattu, ja muutenkin nämä näyttävät omaan silmääni aivan kamalilta. Melkein tasoa ensimmäiset bannerini, mutta onneksi kumpikaan bannereista ei ollut blogissani kuin viikon tai pari, kunnes vaihdoin takaisin tuohon edelliseen banneriin. Parempi niin.
Tässä bannerissa on tosi kiva idea, ja se on toteutettu hyvin. Sen on tehnyt jälleen Eevi, joka teki vihreän ulkoasun blogiin alkukeväästä. Banneri ei silloin sopinut mielestäni blogiin hyvin, joten en pitänyt sitä kovin kauaa, vaikka se onkin ihana!
Tämä on taas jälleen omatekemäni banneri. Siinä on kiva idea, ja fontti on samalla tyylillä kuin oranssin ulkoasun ensimmäisessä bannerissa. Oranssit kehykset ovat vähäsen huonosti asetellut, mutta muuten ihan kiva banneri.
Tässä ideanani oli yksinkertaisuus ja pienet yksityiskohdat. Valkoisella haalealla palkilla oli oikealle tasolle koodatut ylävälilehdet, ja minusta se oli tosi kiva, mutta kun kyselin jossain bannerista mielipidettä, se ei saanut parhaita kommentteja. Silti se oli blogissani varmaankin lähes kuukauden ajan, ja nytkin se on ihan kivan näköinen, kuten jo sanoin.
Tässä on ensimmäinen tekemäni banneri Gimpillä. Kaikki bannerini tein alusta alkaen Picmonkeyllä niin kauan kuin se muuttui kokonaan maksulliseksi, lukuun ottamatta tätä banneria. Kyllähän tästä huomaa, että se on ensimmäinen kokeilu Gimpillä, mutta silti se on ihan mukavan näköinen. Se olikin blogissani jonkin aikaa, varmaan lähes kuukauden.
Tämä banneri on taas tehty tutulla ja turvallisella Picmonkeyllä ennen kuin se muuttui maksulliseksi. Idea on kiva, ja toteutus myös. Teksti ei ole aivan keskellä, mutta eipä sillä niin väliä. Tämä olisi todella tylsä ilman tuota sydäntä, mutta se on kiva yksityiskohta. Tämä banneri pysyi myös varmaan kolmisen viikkoa blogissani, ja onhan tämä kiva.


Ja tämän jälkeen ulkoasu yllätys yllätys vaihtui. Minua kyllästytti kesäinen oranssi ja pinkki, joten syyskuun alkuvaiheilla ulkoasu vaihtui sykysyisempään, eli siniseen ja mustaan teemaan. Halusin pitää bannerissa saman tyylin, eli kolme suorakulmion muotoista kuvaa ja yksi rajattu kuva, jonka alla on sydän. Sydän sai eri värin, sillä kuten jo sanoin, ulkoasu muuttui siniseksi, joten banneriin halusin samaa teemaa. Pian se alkoi kuitenkin jo kyllästyttää, ja banneri lähti vaihtoon. Tilalle tuli alimmainen banneri, joka on todella yksinkertainen, mutta kiva. Se pysyikin useamman viikon blogissani lähes lokakuuhun asti. Siinä vaiheessa blogi sai myös sitä kuvaavan moton/lausahduksen.


Sitten halusin jotain uutta ja ihmeellistä. Ylimmäinen banneri oli monen lukijan mieleen, mutta koska itseäni se ei niinkään napannut, kokeilin tehdä aina jotain uutta, mutta en ikinä onnistunut. Alla oleva banneri on yksi esimerkki, mitä yritin vääntää. Se oli korkeintaan pari päivää blogissani, kunnes ylempi jälleen vaihtui blogiin. Alimmassa toteutus ei ole mitä parhain, mutta idea on ihan hauska.


Niiden bannerien jälkeen Picmonkey vaihtui valitettavasti kokonaan maksulliseksi, ja koska en halua kyseisestä ohjelmasta maksaa, vaihtoehdokseni jäi siirtyä Gimpiin. Halusin edelleen jotain uutta, ja useiden kokeilujen jälkeen nämä kaksi valikoituivat onnistuneimmiksi bannereiksi, mitä aikaan sain. Ylempi on saman tyylinen kuin ensimmäinen tekemäni banneri Gimpillä, mutta eri kuvilla ja motolla. Se on ihan kiva, mutta jostain syystä se ei blogissa miellyttänyt silmääni. Alempi on myös ihan kiva, ja se pysyi blogissani noin viikon ajan. Näiden kaikkien banneriyrityksien kautta olen oppinut käyttämään Gimpiä aika hyvin, ja sen käyttö luonnistuu nykyään paljon paremmin kuin alussa.

Ja näin pääsemme viimeisen bannerin pariin, eli blogin nykyiseen banneriin! Se ei ole käsialaani, vaan tämän ihanan bannerin on taiteillut Ida. Olin turhautunut, kun en itse saanut tehtyä mitään kelpuutettavaa banneria, joten Ida vaivautui onneksi tekemään blogilleni bannerin, ja lopputulos on paljon upeampi kuin osasin olettaa! Se ei ole näillä näkymin vaihtumassa mihinkään, vaan pysyy blogissa niin kauan kunnes se alkaa kyllästyttää. Toivottavasti siihen menee vielä pitkän aikaa, sillä pidän siitä niin kovasti.


Yksi esimerkki, minkälaisia bannereita olen tehnyt muiden blogeihin. Tämä on toteutettu Helin blogiin.


Nyt on tämänkin blogin bannerihistoria taputeltu. Postauksesta tuli yllättävän pitkä, mutta toivottavasti silti kiva ja mielenkiintoinen. Itse tykkään lukea tämän kaltaisia postauksia, sillä niistä näkee hyvin bloggaajan kehityksen ensimmäisistä bannerikokeiluista viimeisimpiin. (ps. Jos minulta haluaa tilata banneri blogiinsa, klikkaa tästä!) Kerro toki ihmeessä myös, mikä oli kaikista bannereista suosikkisi!

En päässyt (taaskaan) normaalille torstaitunnille oman esteeni takia. Jälleen menen siis korvaustunnille huomenna perjantaina klo 19-20. Menen mitä todennäköisimmin Örkillä, sillä ratsastuksenopettaja lupasi laittaa jokaiselle hevosen, jolla menee kisaamaan, jos kisoihin osallistuu. Örkillä menen tosiaan kahteen luokkaan (T8 ja V5) eikä kukaan muu mene sillä kisoihin, joten uskon pääseväni sillä. Brydjalla menen maastotaitoluokkaan, joten se on toinen vaihtoehto. Taidan olla tulossa kipeäksi, sillä olotila on nyt vähän väsynyt ja kipeä. Toivottavasti täältä noustaisiin, jotta kisat eivät vaan jäisi väliin. Toivotaan parasta, pelätään pahinta! Kirjoitan varmasti kisoista postauksen, ja mahdollisesti myös huomisesta tunnista, mikäli saan ratsastuskuvia tai muuten vain kiinnostavaa kerrottavaa. Mukavaa viikonlopun alkua!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Vau, sullahan on ollut monenlaista banneria. Tykkäsin kovasti näistä uusimmista, ne oli tosi upeita! Varsinkin tää nykyinen on tosi kiva. :) www.ninnujaviivi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niitä on kyllä tullut tehtyä paljon, ja tässä ovat vain ne jotka ovat blogiin joskus päätyneet..! Kiitos, tuo uusin on kyllä mustakin tosi kiva :)

   Poista
 2. Tää oli kiva postaus, kun tästä näkee miten oot kehittynyt bannereiden teossa. Osaat tosi hienosti tehdä bannereita ja ne ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi! Tästä kyllä hyvin näki miten on tullut kehityttyä bannereiden kanssa. Ja kiitos paljon, ihana kuulla, että tykkäät tekemistäni bannereista <3

   Poista
 3. Oot kyllä kehittynyt ihan tosi paljon bannereiden tekemisessä! Tää tän hetkinen on kyllä kiva!

  Voisin vaikka koittaa itsekin joskus kasailla omiani yhteen postaukseen, en tosin edes muista millaisia jotkut vanhemmat bannerini ovat, eli saa nähdä kehtaisiko niitä edes jakaa..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, tää nykynen on kyllä kiva! Tee ihmeessä säkin tällanen postaus, sillä näitä on aina tosi kiva lukea :)

   Poista
 4. En ole edes huomannut, että blogissaai on ollut näin paljon erilaisia bannereita. Kehittymisesi bannerien teossa näkyy! Tykkäsin, kuinka kerroit oman mielipiteesi jokaisesta. Postaus oli tosi kiva��

  www.tuhattasataa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ida! Kiva kuulla, että oon sun mielestä kehittynyt bannereiden teossa ja tykkäsit tästä postauksesta. Tällä blogilla on kyllä ollut bannereita pilvin pimein :D

   Poista
 5. Sä oot kyllä kehittynyt ihan super paljon! :o

  VastaaPoista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.