sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Huurteinen juhlapuku peitti alleen kaiken

1.

 2.

3.

4.


Niin siinä kävi, että ensilumi satoi, kaunis valkoinen ensilumi. Huurteinen juhlapuku peitti alleen kaiken; metsän puut, kaupunkien tiet ja kotipihan pensaat. Tämä valkoinen yllätys, oli todellakin yllätys. Kuka olisi uskonut, että kun illalla meni nukkumaan, niin aamulla herätessään ulkona vallitsisi paksu lumipeite. Nyt toppatakille ja talvirenkaille todella on tarvetta.


5.

6.

 7.

 8.

9.


Vaikka talvi tuli lumineen, on edelleen huomattavissa syksyn merkkejä. Lehtiä on puissa, marjoja pensaissa, eivätkä kaikki omenatkaan ehtineet ajoissa tippua. Herra pakkanen tuli ja syksy sai väistyä, mutta Suomen sään tuntien ei tämä lumipeite kauaa pysy, kun vesisateet sen vievät mukanaan. Ainakin muutaman päivän saa nauttia kauniista, valkoisesta pihamaasta ja lumen narinasta uusien talvikenkien alla.


10.

11.

12.

13.

14.

15.


Päivät lyhenevät lyhenemistään, ja pimeän aika lisääntyy entisestään. Aamulla kouluun lähtiessä on pian pilkkopimeää, ja koulusta päästyä aurinko alkaa jo laskea. Illalla kun lähtee tallille, ei nää eteensä ilman valoa, ja ratsastustunnilla kentän lamput ovat välttämättömiä. Näitä pimeitä iltoja onneksi valaisevat ja piristävät lukuisat jouluvalot sekä ihanat kynttilät ympäri taloa.


16.

17.

18.

19.

20.


Ikkunasta ulos katsoessaan näkee yhden tekevän lumitöitä, toisen pakkaavan suksiaan auton takakonttiin, kolmannen hakemassa polttopuita piharakennuksesta. Nenään tuoksuu kuuma kaakao, ja
silmäkulmassa vilkkuu takkatuli. Jalassa on villasukat ja ympärillä viltti, mutta siitä huolimatta tuntuu olevan kylmä. Sellaista talvi on. Kiireen keskellä pitää muistaa rauhoittua ja rentoutua, sekä muistaa ihastella ulkona vallitsevaa lumimaisemaa, kun sellainen kerrankin on.


21.

22.

23.

24.


Lunta sataa tuiskuttaa, välillä kovaa, välillä ei ollenkaan. Marraskuukin kolkuttaa ovella, ja pian on jo joulu. Aurinko laskee joka ilta, aina vain aikaisemmin, mutta pimeästäkin pystyy nauttimaan, jos osaa ja haluaa. Niin kuin vuosi sitten ensilumen sataessa instagramissa totesin, jos hetkeksi pysähdyttäisiin ja katsottaisiin ulos, näkisimme jotain näkemisen arvoista. Talvi on tullut, ainakin hetkeksi.


25.


Kaikki kuvat (c) Pihla Parikka


Viimeisimmästä kuvapostauksesta ei ole kuin kaksi viikkoa, mutta ensilumen sataessa en voinut muuta kuin lähteä puhelimen kanssa ulos räpsimään ihania kuvia, kun vielä aurinko sattui laskemaan ja värjäämään taivaan oranssiksi pilviverhojen raoista, ja tehdä näistä kuvista kuvapostausta. Viimeisin kuvapostaus syksyisistä pihakuvista oli myös todella tykätty, joten tietenkin näitä on aina kiva toteuttaa lisää, kun te tykkäätte näitä lukea ja minä tehdä. Kuvista tuli, vaikka itse sanonkin, tosi kivoja. Mitkä kuvista valikoituivat teidän suosikeiksi?

Jo viikko sitten sanoin julkaisevani tämän viikon alussa postauksen, jossa kerron kaikista uusista tuulista hevosrintamalla. Asiat eivät aivan menneet niin sujuvasti kuin kuvittelin, mutta nyt olen saanut selvyyden melkein kaikkeen, ja voin oikeasti luvata, että ensi viikon alkupuolella luvassa kunnon infopostaus, mitä oikein tapahtuu, miksi ja milloin. Nyt toivotan kaikille mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

-Pihla

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ja ihana postaus! Oma lempparikuva oli ehottomasti toi 24. kuva. Ootan innolla infopostausta :)

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Itse tykästyin 7 ja 24 kuviin.
  Hyvää alkanutta talve sulle❤❄
  issikoillaunelmiin.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida, samoin sulle mukavaa talven alkua! :)

   Poista
 3. Tosi kivoja kuvia oot kyllä saanut otettua!

  VastaaPoista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.