sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Perunayksisarvisten leiri, osa 1

Täällä taas viikon postaustauon jälkeen leiripostauksen parissa. Syy tälle tauolle, oli siis nelipäiväinen ratsastusleiri Iso-Tuomiston tallilla. Alun perin tarkoitukseni oli koota kaikki neljä leiripäivää yhteen postaukseen, mutta asiaa ja kuvia oli niin paljon, että siitä olisi tullut todella pitkä ja tylsä postaus. Päätin siis jakaa neljä päivää kahteen postaukseen, joten nyt siis luvassa paljon kuvia ja asiaa leiripäivistä yksi ja kaksi, eli 24.-25.7. ja huomenna tulossa postaus leiripäivistä kolme ja neljä, eli 26.-27.7. Nauttikaa!
Olen saanut kaikilta leiriläisiltä luvan ja suostumuksen näkyä blogissani!

Iso-Tuomiston perunayksisarviset 2017
Osa 1, leiripäivät yksi ja kaksi.Maanantai 24.7.
Maanantaina leiri alkoi. Olin pakannut edellisenä iltana jo melkein kaiken tarpeellisen, mutta aamulla tarkistin vielä kaiken olevan mukana. Tallille lähdin n. klo 9, ja perillä olin n. klo 9.15. Talli, jolla leiri pidettiin, oli siis tuttu talli, jossa käyn ratsastustunneilla, eli Iso-Tuomiston talli.
Olimme tehneet yhteisen WhatsApp-ryhmän leiriläisten kesken, ja keskustelimme siellä jo ennen leiriä ahkerasti. Odotimme joka ikinen leirin alkua innolla! Talo johon majoitumme, oli kotoisa ja kiva. Siellä oli olohuone, ruokailutila, keittiö, vessa ja suihkutilat. Lisäksi löytyi kaksi huonetta, joissa molemmissa oli neljä sänkyä. Leiriläisiä oli yhteensä 9. Minä mahduin leirille mukaan, koska en jäänyt yöksi astmani takia.
Noin puoli kymmen aikoihin, kun kaikki leiriläiset olivat saapuneet, menimme ruokailutiloihin syömään aamupalaa ja tutustumaan toisiimme. Kerroimme jokainen itsestämme hieman, ja esitimme toiveet leirihoitohevosiksi. Minä toivoin lempi hevostani, issikka tamma Brydjaa, niin kuin muutama muukin, mutta ratsastuksenopettaja antoi sen lopulta minulle. Onneksi.
Noin puoli yksitoista alkoi ensimmäinen tunti, jolla oli viisi leiriläisistä: Anna, Helmi, Fanny, Reetta ja Frida. He menivät tunnin hoitohevosillaan. Anna antoi minulle kameransa, ja pyysi minua ottamaan kuvia tunnilta. En tuolla tunnilla osannut vielä zoomata hänen kamerallaan, joten osa tämän tunnin kuvista on otettu hieman kaukaa.


Yhdentoista paikkeilla menin hoitamaan Brydjaa, jolla menin ensimmäisen tunnin. Samassa ryhmässä kanssani, olivat loput leiriläiset, eli Reea, Jemina ja Elina. Me menimme myös tunnin hoitohevosillamme.
Harjoittelimme tunnilla kolmikaarista kiemurauraa käynnissä. Se sujui Brydjan kanssa ihan hyvin. Töltissä harjoittelimme vain töltin ylläpitämistä, sillä olin ryhmän ainut, jolla oli kunnon kokemusta töltistä ja islanninhevosilla ratsastamisesta. Otimme myös vähän ravia. Laukata emme kerenneet ollenkaan. Ensimmäinen tunti oli minulle oikeastaan vain kertausta, mutta välillä helpot tehtävät, kuten vain hyvän töltin löytyminen ovat niitä parhaita harjoituksia. En saanut tältä tunnilta kuin vain yhden ratsastuskuvan, jonka otti Helmi loppukäyntien jälkeen tallin pihassa, sillä kävelimme ne tien kautta. Tästä kuvasta tuli silti ihana!

Veimme tunnin jälkeen hevoset talliin, ja hoidimme ne. Yhdeltä meillä oli ruoka ja ruuaksi oli makaronilaatikkoa, joka upposi kaikille paremmin kuin hyvin, sillä jokaisella oli kiljuva nälkä! Ruuan jälkeen meillä oli vapaa-aikaa, jonka käytimme Annan, Helmin ja Reean kanssa keppihevosilla tallin pihassa ratsastaen. Menimme myös moikkaamaan leiriavustajaa, Aariaa, joka ratsasti juuri vuokrahevosellaan Undrilla. Kahdelta meillä alkoi teoriatunti hevosen varusteista.
Puoli neljä alkoi tunti, jolla meni kakkosryhmä, eli minä, Jemina, Reea ja Elina. Menin sen tunnin issikka tamma Örkillä. Tunti meni ihan ok. Menimme käynnissä ja ravissa kokouraa sekä puomeja. Töltissä menimme vain kokouraa. Kaikki sujuivat ihan hyvin. Laukannostoja otimme aika paljon, ja ne sujuivat tosi hyvin, ja nyt en meinannut tippuakaan. Viime tuntipostauksen lukeneet tietävät..

Tältä tunnilta Helmi otti muutamia kuvia, joten sain ensimmäiset ratsastuskuvat minusta pitkään aikaan! Lopussa myös kuva Jeminasta ja Mosista, sekä Reeasta ja Seifurista.

Tunnin jälkeen otin Örkiltä varusteet pois ja pesin sen märällä pesusienellä, sillä Örk oli vähän hikinen. Annoin sille myös namin ja harjasin sen, jonka jälkeen menin ottamaan toisten tunnista kuvia. Otin kuvia puhelimellani, sillä en löytänyt Annan kameraa.Kun päivän ratsastustunnit olivat pulkassa, meillä oli päivällinen ja vapaa-aikaa. Emme tehneet juuri mitään erityistä, ja kahdeksalta lähdin kotiin.
Tiistai 25.7. 
Saavuin tallille n. klo 9, jolloin muut olivat jo syöneet aamiaisen. Sain tietää, että menen ensimmäisen tunnin Herkulla, ja toisen tunnin Toukalla.
Ensimmäisillä tunnilla hypättiin. 10-11 oli Annan, Helmin, Fannyn, Reetan ja Fridan estetunti, ja 11-12 minun, Jeminan, Reean ja Elinan tunti. Haimme tunneille menevät hevoset sisään, ja ensimmäiset ryhmäläiset aloittivat niiden hoidon. Autoin Annaa Örkin hoitamisessa ja toin sen varusteet jo karsinan eteen. Heidän tunnilla satoi, mutta menin siitä huolimatta kuvaamaan tuntia Annan kameralla.


Tässä vaiheessa kello oli jo sen verran, että minun piti kiirehtiä hoitamaan oman tuntini ratsua, issikka ori Heraklesta eli Herkkua, joten en saanut ensimmäisen ryhmän hypyistä kuin ollenkaan kuvia. Onneksi leiriavustaja Aaria oli myös katsomassa tuntia, niin pystyin antamaan Annan kameran hänelle, niin ei tämänkään ryhmän hypyt jääneet kuvaamatta!

Kun meidän tunti oli valmis alkamaan, menimme kentälle ja nousimme hevosten selkään. Onneksi sade oli lakannut, ja lopputunnista paistoi jopa aurinko! Herkku oli alussa tosi reipas, ja työskenteli hyvin töltissä ja ravissa. Kun aloimme hyppäämään, Herkku oikeastaan vain astui esteiden yli, mutta saatiin me sieltä muutamia kunnon pomppujakin! Aluksi menimme yksittäistä ristikkoa, ja kun se sujui kaikilta hyvin, aloimme menemään pientä rataa.

pinkki ympyrä, on lähtöpiste, ja harmaa ympyrä, on "maali".

Jossain vaiheessa molemmat ristikot korotettiin isommiksi, ja vähän ajan päästä n.40cm pystyiksi, mutta muuten tehtävä pysyi samana. Herkku tosiaan vain astui esteet yli, mutta pystyjä se alkoi jo ihan hypätä. Tämä tunti meni ihan hyvin, ja loppua kohden hypyt alkoivat parantua.

Tunnin jälkeen taas pesin Herkun pesusienellä, sillä se oli hikinen estetreenien jäljiltä. Hevosten hoitamisen jälkeen menimme sisälle ja lounaalle, joka alkoi klo 12.30.

Kahdelta meillä alkoi leirikaste. Kaikille sidottiin pintelit naamalle ja lähdimme tallityöntekijän johdolla kävelemään kohti ensimmäistä tehtävää. Meidän mm. piti kontata märällä nurmikolla, ryömiä esteiden ali, kävellä mudassa, istua kottikärryihin, joissa oli turvetta, kakkaa ja vettä, tunnistaa erilaisia varusteita ja esineitä, sekä etsiä hiekkaan piilotettu hevosenkenkä. Ja tietenkin meidät kasteltiin jää kylmällä vedellä useampaankin otteeseen! Onneksi lopussa saimme ihanan lämmintä vettä päällemme.
Leirikasteen jälkeen menimme kaikki vuorotellen suihkuun ja osa meni saunaankin. Vaihdoimme ratsastusvaatteet päälle, ja lähdimme talliin hakemaan hevosia laitumilta sekä hoitamaan niitä iltapäivän maastoon. Itse menin issikka ruuna Toukalla. Menimme reilun tunnin mittaisen lenkin, joka sujui ihan hyvin. Toukka on yleensä vähän laiska, ja sitä saa maastossakin käskeä ihan reippaasti eteen päin, eli mikään villi polle ei ole kyseessä. Maastossa oli kivaa, vaikka ei päästykään kauheasti laukkaamaan, sillä laukkaylämäellä eräs hevonen lähti jonon ohi, ja tietenkin silloin kaikkien piti pysähtyä, ettei tulisi vaaratilannetta. Eikä se vauhti aina sitä hauskuutta tee, vaan rento tunnelma ja onnistuneet pätkät!

Toukka maaston jälkeen.

Maastoreissulta tultuamme, hoidimme kaikki hevosemme. Toukka oli ihan hikinen, joten pesin sen ja annoin hevosnameja palkinnoksi hyvin menneestä maastosta. Päivällisen jälkeen olimme kaikki aika puhki, joten emme jaksaneet tehdä mitään erikoista. Minua tultiin hakemaan puoli 9, ja lähdin taas haikein mielin kotiin, yksi mielettömän kiva päivä jälleen takataskussa!


Toivottavasti tämä leiripostaus oli kiva ja mieluinen! Huomenna luvassa heinäkuun viimeinen postaus, eli toinen osa tästä leiripostauksesta. Huomiseen siis!

Kivaa viikonloppua! -Pihla
Pidittekö ensimmäisestä leiripostauksestani? 

13 kommenttia:

 1. Ihan super kiva postaus! Mukavasti teillä kuulosti leiri alkaneen :) Innolla odotan loppuja postauksia

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus. Noiden ensimmäisten kuvien kanssa olisi voinut tehdä niin, että rajaa niitä jonkun verran vaikka laatu kyllä kärsisi sitten vähän, mutta ei liikaa. Odottelen myös jatko osaa tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo noin olisi voinut muuten tehdä, mutta noinkin nyt ihan hyvä :)

   Poista
 3. Apua, piti kattoa kahteen kertaan tota neljännen kuvan issikkaa, näytti ihan Päivölän Hlökkin ja Gaefan sekoitukselta..:D

  Tää oli kiva postaus, olisin mielelläni lukenut tosta toisesta ratsastustunnista enemmänkin! Ja noihin kuvateksteihin voisit vaikka välillä nimetäkin noita heppoja, en ainakaan itse ole sun blogia niin kauaa seurannut että aina olisin perillä siitä kuka on kyseessä.:D

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Huomisen leiripostaukseen voisin lisätä vaikka hevosten nimet, niin olisi uudemmillekkin lukijoille selkeämpää, kiitos vinkistä! :) kolmannen kuvan hevonen on issikka ruuna Tonn frá Ármoti eli Toukka. Hauskaa, jos näytti ihan joltain toiselta :D

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus ja kuulostaa kivalta leiriltä! Varmasti hyvä idea jakaa leiripostaus kahteen osaan kun tämäkin on näin pitkä jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Leiri oli ihan super kiva. Ja joo, tästä olisi tullut ihan yli pitkä postaus jos olisin liittänyt kaikki päivät yhteen postaukseen.

   Poista
 5. Ihan mahtava postaus, varmasti tuolla leirillä oli ihan huippua! ♥
  Itse olin myös issikkaleirillä tänä vuonna, ja pakko sanoa, että kaipuu on suuri! Siis issikkaleirit on ihan parhaita!
  Kirjoitit tän jotenkin tosi kovalla tavalla, odotan innolla toista osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitit tän siis jotenkin tosi *kivalla* tavalla! :'D

   Poista
  2. Kiitos paljon Lyydia! <3 Issikkaleirit ovat kyllä ihan huippuja!

   Poista
 6. Tää oli jännästi kirjoitettu tai tarkoitan, että kivasti!

  VastaaPoista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.