tiistai 20. helmikuuta 2018

Motivaatiopula kuriin viidellä vinkillä

Mikä neuvoksi, kun mikään ei jaksa innostaa? Blogiin ei ole postattu mitään pariin viikkoon, eikä millään olisi motivaatiota avata konetta ja lähteä kirjoittamaan uutta postausta. Tai vaikka olisikin intoa kirjoittaa, niin mistä oikein kirjoittaisi? Motivaatiopulasta kärsii varmasti jokainen bloggaaja jossain vaiheessa, joku enemmän, joku vähemmän. Kysymys onkin, miten ihmeessä saada motivaatio blogia kohtaan takaisin? Tässä postauksessa jaan viisi vinkkiä, kuinka saada motivaatiopula kuriin ja postausten teko rullaamaan.


Einar, (c) Aaria S.

Ensimmäinen, ja ehkä paras vinkki, on muiden postausten lukeminen. Ihan vain se, että selaa ja lukee monien blogien postauksia läpi, saattaa auttaa motivaatiopulaan. Varmaan yleisin syy motivaation uupumiseen on postausideoiden puuttuminen. Muiden blogeja lukiessa saattaa löytää kivoja postausideoita, joita itsekin haluaa toteuttaa ja motivaatio postausten tekoon alkaa taas nousta. Netin syövereistä löytyy myös suhteellisen paljon postauksia, joihin on listattuna paljon postausideoita. Niitä itse aina käyn läpi postausideoiden puutteessa, ja yleensä niistä postauksista löytyy jotain kivaa, mistä kirjoittaa. 

Muiden blogien lukeminen voi auttaa muutenkin motivaatiopulaan, ei pelkästään postausideoiden puutteeseen. Muiden blogeista voi saada inspiraatiota esimerkiksi toteuttamaan jonkun postauksen eri tyylillä, esimerkiksi haastattelupostauksen kysmys-vastaus tyylin sijaan niin sanotussa tarinamuodossa. Toisten blogeja kannattaa ehdottomasti motivaatiopulan iskiessä selata. Ne voivat antaa motivaatiota omaa blogia kohtaan hassuinkin tavoin. Joillakin voi toimia paremmin nimenomaan isojen blogien lukeminen, joillakin pienempien. Pitää vain lueskella eri kokoisia sekä eri tyylisiä blogeja, ja katsoa, mistä motivaatio lähtee parhaiten nousuun.

Itse olen huomannut motivaation lähtevän laskuun todella helposti, mikäli blogin ulkoasu ei miellytä täysin omaa silmää. Jos sama ulkoasu on ollut blogissa todella kauan, se saattaa alkaa kyllästyttää ja vaikuttaa suurestikin motivaatioon. Toinen vinkkini siis on bannerin, tai ihan koko ulkoasun vaihto. Ulkoasun ei tarvitse vaihtua mitenkään radikaalisti. Vain vaikka fonttien vaihto saattaa auttaa, mutta todennäköisesti motivaation nousuun vaikuttaa enemmän jonkun isomman muutoksen tekeminen. Jos ei koko ulkoasua lähde itse vaihtamaan tai tilaamaan, niin vaikka bannerin vaihto uuteen ja upeaan voi lähettää postausmotivaation ihan uuteen nousuun, ja ihan koko ulkoasun vaihto vielä enemmän! Kun ulkoasu miellyttää omaa silmää, on kivempi aina kivempi postata hienoon blogiin tekstejään.

Visuaalisuus on tärkeä osa blogia. Visuaalisesti hienossa blogissa ulkoasun lisäksi kunnossa on kuvat. Siispä kolmantena vinkkinä motivaatiopulaan, räpsi paljon kuvia. Järjestä vaikka joku kuvaamaan sinun ratsastustuntia, tai ottamaan hevosesi kanssa ihania poseerauskuvia. Kivojen kuvien myötä motivaatio blogiakin kohtaan voi nousta, varsinkin jos kuvat ovat olleet viime aikoina vähän tylsiä tai yksitoikkoisia. Hyviä ja hienoja, esimerkiksi talvisia poseerauskuvia auringossa ja lumihangessa haluaa heti postata blogiin, jonka kautta motivaatio blogia kohtaan saattaa nousta. Myös ihan vain omalle pihalle kävely ja maisemakuvien räpsiminen puista ja muista pihan omista nähtävyyksistä voi auttaa. Jos kuvista tulee kivoja, niitä voi jakaa blogiin, vaikka ne eivät olisikaan hevoskuvia. Jos kuvista saa vielä kivaa palautetta, niin motivaatio voi kasvaa senkin kautta paljon.


Örk, (c) Anna J.

Palautteesta puheen ollen, neljäs vinkki on oman blogin postausten positiivisten, kehuvien ja kannustavien kommenttien lukeminen. Positiivinen palaute on aina kivaa. Kommentti, jossa kehutaan postausta jotenkin hyväksi, saa aina hymyn huulille. Tällaisten iloisten kommenttien lukeminen on hyvä keino koittaa nostattaa motivaatiota. Kommentit muistuttavat, että joku oikeasti pitää postauksista ja blogista, ja postauksia on joidenkin mielestä kiva lukea. Rohkaisevat ja kivat kommentit ovat todella hyvä apu motivaatiopulaan. Blogiin tulleita kommentteja kannattaa lueskella muutenkin, vaikka ei olisi motivaatiopulaa. Ne saavat hyvälle mielelle, ja parhaimmillaan nostavat motivaation blogia kohtaan huipulle!

Jos mikään ei auta, ja epätoivoinen yrittäminen postata jotain ahdistaa, kannattaa viidentenä vinkkinä ihan vain pitää kunnon taukoa blogista. Joskus se jää ainoaksi vaihtoehdoksi, kun päivä toisensa jälkeen motivaatio vain jatkaa alamäkeään. Esimerkiksi kuukausi ilman blogijuttuja saattaa tehdä ihmeitä, ja jokin päivä, kun blogiin taas päätyy, niin kirjoittaminen saattaa tuntua hyvältä ja postausideoita pursuaa vaikka muille jakaa. Ekstravinkkinä, jos päätyy pitämään tauon, sitä ei kannata alkaa sen ihmeellisemmin selittelemään blogissaan. Ketään ei oikeasti pahemmin kiinnosta, miksi taukoa on ollut. Lukijoita kiinnostaa vain se, että uusi kiva postaus on viimein blogissa, ja bloggaaja on takaisin bloginsa parissa.

Olipa hassua kirjoittaa pitkästä aikaa kunnollista aihepostausta. Toivottavasti kuitenkin postaus oli hyvä, ja nämä vinkit motivaation palauttamiseen olivat edes jollekkin hyödyksi. Minun oli tarkoitus mennä tänään, tiistaina, parin tunnin maastoreissulle meidän tallille, mutta valitettavasti se peruuntui liian vähäisen osallistujamäärän takia. No, torstaina sitten onneksi tallille ja ratsastustunnille. Viime viikon torstaina julkaistiin Riders Magazine -hevoslehden uusi numero, jossa minäkin olen yhdessä artikkelissa. Muistakaa käydä lähikaupan lehtipisteellä hakemassa lehti! Kiinnostaisiko teitä pieni lehden läpikäynti ja arvio postauksen muodossa? Kommentoi se alas, sekä mielipiteesi tästä postauksesta. Oikein mukavaa alkuviikkoa kaikille!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Oih Pihlis, tämä postaus tuli tarpeeseen! Hyvä postaus oli, tosin pari kuvaa olis voinut olla enemmän :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että pidit! Mietinkin kauan, pitäiskö lisätä yks kuva lisää, mutta päädyin sitten vain kahteen :D

   Poista
 2. Tästä postauksesta on varmasti hyötyä monelle motivaatiopulan kanssa taistelevalle :) Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Toivotaan, että postaus oli hyödyllinen monelle :)

   Poista
 3. Hyvin toteutettu tämä postaus! Sait oikein kivasti koottua niitä olennaisimpia asioita, miten motivaation voi saada takaisin motivaatiopulan iskiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukava kuulla, että pidit postauksesta.

   Poista
 4. Todella kiva postaus, ja hyviä vinkkejä! Itselle juuri auttaa tuo, että räpsin kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Toi on kyllä hyvä tapa, auttaa varmasti monia :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.