torstai 12. heinäkuuta 2018

Mieluummin liikaa kuin liian vähän

Leirit ovat ehdottomasti parasta kesässä! Oma hevosleirini alkaa ensi viikon maanantaina. Niitä neljää leiripäivää on odotettu koko vuosi viime kesän leiristä asti, ja nyt leirin alkuun on enää muutamia päiviä. Monia vaivaa kuitenkin varmasti kysymys, mitä kaikkea leirille kannattaa ottaa mukaan? Sain Instagram-tilini seuraajilta muutamia hyviä ideoita aiheeseen liittyen, ja itsekin pähkäilin joitakin vinkkejä leirille pakkaukseen. Niitä lähden nyt jakamaan teille postauksen muodossa, jotta tekin saatte tietoonne ainakin toivottavasti hyviä pakkausvinkkejä hevosleireille!
Ensimmäinen ja tärkein vinkki on varata tarpeeksi vaihtovaatteita mukaan. Esimerkiksi neljän päivän leirille ei pidä kuvitellakaan pakkaavansa vain neljä paitaa, ei. Jos sääennuste lupaa hellelukemia, niin kuin omalle leirilleni, mukaan on hyvä pakata paljon vaihtovaatteita. Hevosleirille kuuluu tietenkin urheilu ratsastuksen ja/tai raviurheilun parissa, ja lämpimän ilman vallitessa hiki kyllä virtaa. Hiestä märässä paidassa ei ole kiva liikkua koko päivää. Suomessa myös sateeseen - niin raekuuroihin kuin veteen - on pakko varautua. Sateenkaan kastelemissa vaatteissa ei ole mieluista kulkea. Siispä tarpeeksi vaatteita on hyvä ottaa. Itse aion ottaa paitoja ainakin mieluummin liikaa kuin liian vähän!

Paitoja kannattaa myös varata erilaisia. T-paitojen lisäksi mukaan on hyvä ottaa muutama pitkähihainen, huppari, takki yms. Kerrospukeutuminen on kesälläkin kaiken a ja o. Vaikka aurinko paistaisi kuin viimeistä päivää, saman tunnin sisään voi yllättää sadekuuro, ja lämpötilat voivat vaihdella päivän aikana monia asteita. Ratsastushousuja on hyvä olla useammat: jos yksille tapahtuu jotain, onpahan ainakin toiset mukana. Ratsastushousujen lisäksi mukaan on oikein hyvä ottaa jotkut housut, joilla voi oleskella, kun ei ole ratsastuksen aika. Itse aion ottaa kahdet ratsastushousut, sekä kahdet rennommat olohousut. Säätiedotteesta riippuen olohousuiksi kannattaa valita joko muutamat shortsit, pitkiä housuja tai molempia!

Ratsastussukkia kannattaa ottaa muutamat, ja niiden lisäksi esimerkiksi nilkkasukkia. Ratsastussukat eivät kuitenkaan loppuen lopuksi ole niin mukavat jalassa yötä päivää. Sukkia kannattaa olla hyvä määrä, jos ne sattuvat kastumaan. Kypärää ei tietenkään pidä unohtaa, eikä ratsastushanskoja. Hanskojakin on hyvä ottaa mukaan useammat, jos ne hukkuvat, kastuvat, menevät rikki tai muuta. Ratsastushanskoja on kuitenkin aina hyvä käyttää, vaikka olisi kuuma, jottei käsiin tule inhottavia hankaumia ja rakkoja. Turvaliivikään ei ole haitaksi, varsinkaan jos leirillä aiotaan hypätä. Perusasioihin lukisin myös jonkin päähineen sekä useammat kengät. Ratsastuskenkien tai -saappaiden lisäksi aion ainakin itse ottaa mukaan perinteiset Crocsit sekä lenkkarit, joilla voi hiihtää tallipihalla.


Brydja ja Cheri

Kun tarpeeksi vaatteita joka säähän on kasassa, on aika miettiä muita tavaroita. Perus hygieniatuotteet ovat tärkeitä hammasharjasta shampooseen. Hajuvesien, suihkusaippuoiden tms. kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä jotkut leiriläisistä saattavat olla herkkiä hajusteille, kuten minä. Siispä voimakkaimmat tuoksut on hyvä jättää kotiin, sillä ne voivat aiheuttaa joillekin hyvinkin voimakkaita reaktioita, kuten pahaa hengenahdistusta, päänsärkyä yms. Talliympäristössä on mukavinta haista vain hevoselta niin kuin kaikki muutkin, eikä makean mansikan ja lannan sekoitukselta! Yövaatteitakin on hyvä varata useammat, vaikka leiri kestäisi vain pari päivää. Jos nukkuessa onkin kovin kylmä, ei ole kiva vetää likaisia ja hevosenhajuisia tallihousuja lyhyiden yöshortsien päälle, vaan mukaan kannattaa varata niin pitkä- kuin lyhytlahkeiset ja -hihaiset vaatteet.

Monilla leireillä järjestetään leirikaste, jossa yleensä kastutaan ja liataan itsensä kunnolla. Jos vain tarkenee, leirikasteeseen suosittelen laittamaan uikkarit, sillä ne voi helposti huuhdella suihkussa puhtaiksi, eikä normaalit vaatteet kastu. Vaihtoehtoisesti leirikasteeseen kannattaa varautua pakkaamalla mukaan erikseen leirikastevaatteet, kuten jotkut vanhat ja huonommat shortsit, ja ruttuinen lyhythihainen paita, joiden kastuminen ja likaantuminen eivät haittaa ollenkaan. Uikkarit on kuitenkin aina hyvä ottaa varmuuden vuoksi mukaan, mikäli leirillä lähdetään uimaan tai uittamaan hevosia. Pyyhekin tulee taatusti tarpeeseen!

Kun leirillä ei ole mitään ohjelmaa, esimerkiksi illalla ennen nukkumaanmenoa, puhelimen sijaan on mukavakirjaa tai lehteä. Itsellä mukaan lähtee ainakin jokin kiva heppakirja ja pari lehteä, mitä voi sitten lukea. Jos reilusti ennen leirin alkua lähetetyssä leirikirjeessä ohjeistetaan ottamaan omat lakanat mukaan, niin ne on tietenkin muistettava napata matkaan. Hiusharja ja ponnareita on hyvä varata mukaan, sillä hiukset ovat yleensä tiellä, jos ne ovat auki. Kuulokkeetkin on hyvä ottaa, jos aikoo kuunnella musiikkia tai katsoa jotain sarjaa varsinkin myöhään, jottei se häiritse muita leiriläisiä.
mpi selata jotain

Bloggaajalle ja aktiivisen hevosinstagram-tilin pitäjälle tärkeintähän on pakata mukaan kamera ja muu elektroniikka! Itse aion varata mukaan järjestelmäkamerani sekä siihen laajakulma- ja teleobjektiivit 18-55mm & 55-250mm. Kameran akku ja sen laturi on hyvä olla mukana - tyhjällä akulla tai akuttomalla kameralla ei oikein mitään kuvaa. Muistiakaan ei voi koskaan olla liikaa. Siksi otan itse kameraan 64 GB muistikortin, ja mukaan vielä varmuuden vuoksi 32 GB muistikortin, sillä kone ei lähde mukaan, eli en voi siirtää kamerasta kuvia koneelle heti. Puhelin ja sen laturi tulevat tietenkin myös mukaan.


Örk

Liikaa laitteita ei kuitenkaan kannata ottaa. Leirillä tärkeintä on nauttia itse leiristä, eikä puhelimen näpräämisestä! Oikeastihan se tärkein juttu, mikä pitää kaikkien ottaa leirille mukaan, on hyvä mieli ja positiivinen asenne. Kaikki leiriläiset otetaan kaikkeen mukaan, ja jokaista kohdellaan hyvin. Viime vuonna meidän leiriporukasta muodostui tosi tiivis ja hyvä porukka, jota samaa toivon tämänkin vuoden leiriltä. Sattumalta kaikki leirille tulevat ovat minulle jo ennestään tuttuja viime vuoden leiriltä tai muuten vain tallilta. Toivottavasti leiristä tulee ikimuistoinen ja super hauska! Onko teillä vielä lisää vinkkejä leirin pakkaukseen liittyen? Entä mitä mieltä olitte tästä postauksesta? Kommentoi alas! Oikein mukavaa keskiviikkoa kaikille!

-Pihla

2 kommenttia:

  1. Tää oli huippu hyvä ja hyödyllinen postaus! Tykkäsin todella paljon! Toivottavasti teillä on mukava leiri ja pääsette viettämään ikimuistoisia päiviä yhdessä ihanien ponien kanssa! Muistakaa nauttia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Aino! 😍 Meillä oli niin huippu leiri, ei malttas oottaa ens vuoteen taaskaan.

      Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.