torstai 24. elokuuta 2017

Blogiesittelyssä: The little pink pony

Muistatte varmaan, kuinka tein joitakin viikkoja sitten Herrasmieshepat-blogin pitäjän Lauran kanssa yhteistyöpostauksen, jossa esittelin hänen bloginsa ja kerroin kattavan mielipiteen siitä. Tänään on jälleen saman tapaisen postauksen vuoro, mutta tällä kertaa blogiesittelyssä on Essi Huidan blogi, The little pink pony. Essi ehdotti yhteistyötä, ja suostuin! Muistakaa, että postaus ei ole tehty kaupallisessa yhteistyössä kenenkään tai minkään yrityksen kanssa, vaan yhteistyössä,  jossa teemme molemmat postaukset, jotka sisältävät blogiesittelyt ja -arvostelut toistemme blogeista.

Blogiesittelyssä:
The little pink pony

Essi ja Suffeli

Blogi The little pink pony, kertoo 13-vuotiaan Essi Huidan hevoselämästä. Mukaan mahtuu tunti- ja valmennuspostausten lisäksi kisa-, erikois- ja kuvapostauksiakin. Blogin nelijalkainen päätähti on Essin vakkarituntiponi, Suffeli.


Essi ja Perniön ponitallin tuntiponi Ponita

Ratsastusta Essi on harrastanut vuodesta 2013, samoin bloggaamista, mutta suurin osa vanhoista postauksista on poistettu. Ratsastuksen Essi aloitti Kilon tallilla, missä käy edelleen tunneilla kerran viikossa. Essi käy kesäisin myös Perniön ponitallilla, jonka leirit ovat hänen mielestään parhaita leirejä!

Kuten jo alussa mainitsinkin, Kilon tallilla hänellä on vakkarituntiponi, saksanratsuponi Zufall eli Suffeli, joka on rento ja komea ruuna sekä blogin päätähti. Essi rakastaa Suffelia, vaikka poni osaa olla välillä vähän tyhmä. Esteillä Suffeli loistaa, sillä se rakastaa hyppäämistä, mutta kyllä se koulupuolikin sujuu! Essi itse pitää enemmän kouluratsastuksesta.


Essi ja Suffeli

Essi harrastaa ratsastuksen ja bloggaamisen lisäksi joukkuevoimistelua. Myös kamerat ja valokuvaus ovat lähellä hänen sydäntään. Essi omistaa Nikonin D3200 kameran ja siihen paljon eri objektiiveja. Ei ihme, että hänen bloginsa onkin täynnä hienoja kuvia ja kuvapostauksia! Joukkuevoimistelua Essi on harrastanut pienestä pitäen, ja siihen häneltä hurahtaa aikaa jopa yli kymmenen tuntia viikossa!


Essi ja Kilon tallin tuntiponi Trudy

Olen lukenut Essin blogia jo melko kauan. Löysin sen muistaakseni erään hevosbloggaajien WhatsApp-ryhmän kautta. Hänen blogi kuuluu ehdottomasti suosikki hevosblogeihini!
Essin blogi sai muutamia viikkoja sitten uuden ja upean ulkoasun, jonka on tehnyt Step By Step -blogin Emma. En pidä ulkoasussa bannerin erittäin suuresta koosta, mutta siitä huolimatta banneri on Super kiva! Muussa ulkoasussa tykkään muun muassa väriteemasta, sivupalkin asettelusta ja fonteista. Yleisesti ottaen, minusta Essin blogilla on todella kiva ja nätti ulkoasu.
Essi osaa myös kirjoittaa aika hyvin. Aina kaikilla on parantamisen varaa, mutta pääpiirteittäin postauksista ei löydy pahoja kirjoitusvirheitä, tai hymiöitä ja puhekieltä, joita en itse suosi. Essin ja Suffelin esittelyt ovat myös melko kattavat ja hyvät. Sieltä löytyy hyvät perustiedot molemmista päätähdistä, neli- ja kaksijalkaisesta.


Asia josta tykkään erityisesti Essin blogissa, on postausten ideat ja niiden toteutus. Hänen blogistaan löytyy mielettömästi kivoja postauksia, joidenka idea on loistava. Hyvän idean lisäksi, postaukset pitää osata toteuttaa hyvin, jonka Essi mielestäni hallitsee hyvin. En meinaa tässä sitä, että ei saa olla kirjoitusvirheitä, toki sekin on tärkeää, mutta Essi osaa mielestäni järjestää ja kertoa asiat. Vaikka postauksesta ei löytyisi virheen virhettä, on se tylsää ja huonoa luettavaa, jos asiat on vain läntätty satunnaisessa järjestyksessä tekstiin, eikä mietitty missä järjestyksessä ja miten ne olisi paras kertoa. Essi hallitsee sen taidon hyvin, joka onkin yksi tärkeimmistä taidoista bloggaajana!Asia, josta myös pidän Essin blogissa, on postauksien kuvat. Essi on loistava kuvaaja, ja hyvälaatuiset kuvat ovat lukijalle miellyttäviä ja kivoja postauksessa tekstin seassa.


Essi ja Trudy

Essin blogi on kaiken kaikkiaan loistava! Se kuuluu ehdottomasti lempi blogeihini, vaikka kyllä niitä epäkohtiakin löytyy, mutta aina voi parantaa eikä kukaan voi olla täydellinen. Huomenna myös Essi julkaisee blogiinsa saman tyyppisen postauksen, jossa esittelee blogini ja kertoo siitä rakentavan mielipiteensä. Käykää lukaisemassa se postaus huomenna klo 19 jos kiinnostaa!

Pakko vielä antaa iso kiitos Essille! Teet mahtavaa työtä blogisi kanssa, vaikka se onkin harrastus sinulle, sinulla ja blogillasi on kaikki ainekset Suomen blogimaailman kärkikahinoihin. On myös mahtavaa, että jaksat kommentoida oikeasti melkeinpä jokaiseen postaukseeni. Olen siitä todella kiitollinen, samoin kuin kaikille muille, jotka postauksiini kommentoivat!


Essi ja Suffeli ♥

Kiva kun jaksoit lukea postauksen loppuun asti. Toivon, että pidit siitä! Minä tykkään tästä postauksesta tosi paljon, vaikka itse sanonkin. Pitkään aikaan en ole ollut yhtä tyytyväinen mihinkään blogin puolella, kuin tähän postaukseen. Kerta kiellon päälle, kiitos vielä Essille yhteistyöstä! Jos et postauksen aikana bongannut yhtäkään linkkiä Essin blogiin, niin pääset sinne tästä.

Iik, enää pari tuntia tallille lähtöön! Tämä postaus tuli julki klo 15.00, eli syyskauden ensimmäinen ratsastustunti alkaa tasan kolmen tunnin päästä. Jännittää hyvällä tavalla. Toivottavasti saisin Brydjan tunnille. Pääsin siis torstain tunneille, en ole varma mainitsinko siitä jo viime postauksessa, taisin mainita. Nyt pääsen todennäköisemmin menemään vähän useammin Brydjalla, ja tuntiryhmän koko on vähän pienempi. Molemmat asiat ovat erittäin positiivisiä asioita. Ajattelin kirjoittaa syksyn ensimmäisestä tunnista postauksen, joten viikonloppuna luvassa tuntipostausta pitkästä aikaa!

Kivaa torstaita! Toivottavasti teidän ratsastukset ovat sujuneet viime aikoina hyvin?
Oliko tämäkin yhteistyö postaus mieluinen?

-Pihla


6 kommenttia:

 1. Tosi hyvin ja kivasti toteutettu yhteistyöpostaus, jonka lukeminen ei käynyt laisinkaan liian pitkästyttäväksi! Tykkäsin!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pihla ihan super paljon! Et tiedäkkään kuinka hyvä mieli minulle tuli tästä postauksesta <3 Osaat kyllä kehua muiden blogeja niin rakentavasti!
  Kiitos vielä, kun suostuit yhteistyöhön kanssani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi!♥ Ihana kuulla, jos sait hyvän mielen postausta lukiessa, ja osasin antaa rakentavaa palautetta ja kehuja tarpeeksi ;D

   Poista
 3. Superhyvä postaus ja kirjoitit tosi hyvin! :D Onko se nyt sitten pienryhmä, mihin menit ratsastamaan? Vielä sanon, että kuvat ovat myös ihania!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tunnilla oli 4 ratsastajaa, mutta 2 oli poissa ja 2 käyvät vain joka toinen viikko, eli vaihdellen tunneilla on 4-6 ratsukkoa, eli perjaatteessa normaalikokoinen ryhmä :) Perjantain tunnilla oli yleensä 6 ratsukkoa, välillä jopa 7.

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.