sunnuntai 20. elokuuta 2017

Millä perusteella liityn lukijaksi?

Tänään ollaan postauksen parissa, jonka olen halunnut toteuttaa jo pitkään. Aiheena on millä perusteella liityn blogin lukijaksi. Olen myös listannut postauksen sekaan lempi blogejani, jotka kuuluvat lukulistalleni ja täyttävät kriteerini, millä perusteella liityn lukijaksi.
Ihan ensimmäinen asia, mihin kiinnitän blogin avattuani huomiota, on ulkoasu. Se pistää silmään ensimmäisenä, joten siihen varmaan kaikki kiinnittävät heti huomionsa. Ulkoasun kuuluisi olla puoleensa vetävä ja lukijan mielenkiinnon herättävä. Jos ulkoasuun ei ole panostettu, sen kyllä huomaa. Siihen siis todellakin kannattaa panostaa, sillä se on ensimmäinen ratkaiseva tekijä, jääkö lukija tutkimaan blogia tarkemmin, vai lähteekö etsimään jotain muuta. Kaikkia ei kuitenkaan voi miellyttää.

Banneri on erittäin suuri osa ulkoasua. Itse pidän melko yksinkertaisista bannereista, sama pätee muuhun ulkoasuun. Itse suosin hillittyjä ja vaaleita väriteemoja. Esterin Kavioiden tahtiin -blogissa sekä Eevin Ponivoimat pelissä -blogissa on molemmissa hienot ja minun makuuni olevat ulkoasut. Bannerit ja muu ulkoasu ovat yksinkertaisia, mutta hienoja!
Minä kiinnitän blogissa seuraavana huomiota postauksien tekstin laatuun. Teksteistä ei kuuluisi löytyä lukuisia kirjoitusvirheitä ja hymiöitä. Mielestäni myöskään puhekieli ei ole hyvä blogin postauksissa. Sen ja hymiöt yhdistämällä saa jopa hieman lapsellisen kuvan blogista ja sen kirjoittajasta. Elämää hevostytön kengissä -blogin Suvi ja Step By Step -blogin Emma, osaavat mielestäni kirjoittaa blogiinsa hyvin ja sujuvasti, ilman puhekieltä, hymiöitä tai suurempia kirjoitusvirheitä.
Jos kirjoitus ja ulkoasu ovat kunnossa, lähden tutkimaan tarkemmin blogia. Asiat, jotka haluan saada nopeasti selville, ovat lyhyt kuvaus blogista, sen päätähdistä ja kirjoittajasta. Suosittelen siis kaikkien blogien sivupalkkiin lyhyen esittelytekstin yllä mainituista asioista, jotta lukija pääsee nopeasti vähän kärryille blogista. Sen lisäksi blogin sivupalkista olisi hyvä löytyä muitakin gadgetteja, kuten blogiarkisto. Sivupalkin sisältö on yllättävän tärkeä!

Blogista on myös tärkeää löytyä ainakin päätähden/päätähtien ja kirjoittajan kattavammat, erilliset esittelysivut. Niistä ainakin minä menen usein lukemaan lisää tietoa, jos blogi vaikuttaa muuten hyvältä ja kiinnostavalta, ja haluan tietää tarkemmin lukijasta ja päätähdistä. Essin The little pink pony -blogista ja Saaran Ohjaksissa-blogista löytyvät hyvät ja melko kattavat esittelysivut sekä sivupalkit.
Äärettömän tärkeä osa blogia ovat mielestäni kuvat. Jos postauksien kuvat ovat pieniä ja huonolaatuisia, tai niitä ei ole ollenkaan, ei mitään kovin lupaavaa voi olla tulossa.
Kaikki postauksien kuvat olisi hyvä olla koossa erittäin suuri, sillä pieniä kuvia on todella epämukava katsella, kun niitä ei nää kunnolla. Jos kaikki kuvat ovat sumeita ja heilahtaneita, ei niitä silloinkaan ole kiva katsella, vaikka ne kuinka olisivat suuressa koossa. Tämän takia kannattaa hankkia kamera tai pyytää jotain kaveria (joka omistaa kameran) kuvaamaan esimerkiksi ratsastustuntiasi. Katrin Kylmäverinen unelma -blogista sekä Veeran Porkkanan voimalla -blogista löytyy lähes joka postauksesta hienoja ja hyvälaatuisia kuvia, joita on kiva katsella.
Jos blogi vaikuttaa tutkailun ja tutustumisen jälkeen todella hyvältä, pääsee se mitä todennäköisemmin lukulistalleni. En niinkään välitä, kertooko aihe raviurheilusta, shetlanninponeista tai mistä vain, mutta välillä sekin on ratkaiseva tekijä, päätyykö blogi lukulistalleni. Kaisan Muuliprojekti -blogi ja Pinjan Paalu paikalla -blogi, ovat tällaisia blogeja. Kaisa kertoo blogissaan arjestaan muulien kanssa, joka kiinnostaa minua todella paljon. Samoin Pinjan blogin aihe kiinnostaa minua, sillä sen yksi osa on sama kuin minun blogissani, eli issikat.
Tällaiset olivat minun perusteluni, miten liityn blogin lukijaksi sekä sekaan lisättynä lempi blogini, jossa kaikki kriteerini ovat täytetty. Käykää ihmeessä tekin tsekkaamassa mainitsemani blogit, jos löytäisitte jotain uutta luettavaa. Muistakaa, että nämä olivat vain minun mielipiteeni, millainen blogin kuuluu olla, jotta minä liityn sen lukijaksi!

Kivaa sunnuntaita! -Pihla
Onko teillä lempi blogeja, jotka kenties minun kannattaisi käydä vilkaisemassa?

12 kommenttia:

 1. Kiva että ulkoasuni miellyttää jonkun silmää, joten enpäs vaihdakaan sitä ihan heti :) tosi hyviä pointteja!

  ponivoimatpelissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Eevi! Ulkoasusi on mielestäni todella kiva :)

   Poista
 2. Kiitos Pihla 💖 Sun blogis on ihana 😇😇💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, niin on sinunkin blogisi ❤️

   Poista
 3. Kiitti blogin mainitsemisesta! 😊❤️

  VastaaPoista
 4. Oi ihanaa kiitos kehusta! Hyvä postaus ja tosi kiva kun laitoit kaikkiin jotkut esimerkit niin lukiat tietävät tarkalleen esim. millaisesta kirjoitustyylistä pidät!❤

  VastaaPoista
 5. Nämä olivat kyllä hyviä pointteja. Itsellänikin löytyi samoja asioita omasta postauksestani :)
  Kiitos vielä blogini mainitsemisesta! <3

  VastaaPoista
 6. Tosi mielenkiintoinen postaus! Tämä oli tehty erinlailla mitä ajattelin, joten pidin kovasti. Jatka samaan malliin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Kiva kuulla, että pidit postauksesta :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.