keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Blogit arvostelussa #2

Julkaisin lähes päivälleen tasan kuukausi sitten postauksen, jossa arvostelin viisi minulle linkattua blogia. Tänään postaussarja saa jatkoa, eli luvassa on blogit arvostelussa osa 2, jälleen kuukauden toisena postauksena. Jokainen mielipide on täysin omani, ja pyrin parhaani mukaan tekemään lyhyen blogiesittelyn lisäksi melko kattavan arvostelun blogien eri osa-alueista rakentavalla palautteella, en haukkumalla.


Brydja & Mona

Eläimet sydämessä

Blogia Eläimet sydämessä, pitää 14-vuotias tyttö Aino Lappeenrannasta. Aino rakastaa eläimiä ja valokuvaamista. Hän harrastaa ratsastusta Kiviojan ponitallilla kerran viikossa, ja blogi keskittyykin pääosin hänen hevosharrastukseensa. Hevosten lisäksi Ainon sydäntä lähellä ovat erityisesti koirat, ja blogi kertoo hevosten ohella myös hänen koirastaan Lorusta. Ratsastuksen lisäksi Aino käy soittotunneilla, tykkää valokuvata ja tietenkin pitää blogia. Blogi on ollut pystyssä jo pari vuotta.
Olen ollut Ainon blogin lukija niin kauan kuin muistan. Blogi on siis mieleeni, ja pidän siitä todella paljon. Ulkoasu on tosi kesäinen vihreällä teemalla, joka on tähän aikaan vuodesta ehkä hieman liian kesäinen, mutta siitä huolimatta ulkoasu on todella kiva. Banneri on hyvin tehty, ja siinä yksinkertaiset elementit on yhdistetty toimivaksi kokonaisuudeksi. Bannerin alareuna on muotoiltu niin, että valkoinen osa on ikään kuin aaltoja, eli epätasainen. Bannerissa hyppäävä ratsukko on hyppäävinään sen yli, joka on hauska idea, ja näyttääkin kivalta. Häivytetyt kuvat ovat hyvät, ja fontti selkeä. Tykkään myös blogin taustasta, sillä yksinkertainen kukkakuvio vihreällä pohjalla sopii blogiin. 

Sivupalkissa on ensimmäisenä rajattu kuva, ja sen ympärillä pari sydäntä. Jos sydämiä tunkee liikaa blogiin, ulkoasusta saattaa tulla vähän lapsellinen, mutta nuo pari ovat juuri täydelliset. Samoin kuva on rajattu hyvin, ja sen takana oleva varjostus tuo kivasti lisää ulottuvuutta. Tervetuloa-teksti on lyhyt, ehkä jopa liian lyhyt, mutta ainakaan siinä ei ole mitään ylimääräistä. Someikonit ovat mielestäni kivat, mutta niiden lisäksi on erinomaisen hyvä, että blogista löytyy erikseen Instagram-gadget. Suosittuja tekstejä on aika paljon, mutta sen ymmärtää, sillä ne ovat kautta aikain suosituimmat blogipostaukset.

Teksti blogissa on sujuvaa ja sitä on aina mukava lukea. Sieltä ei löydy pääpiirteittäin kirjoitusvirheitä, puhekieltä tai hymiöitä, joita en itse suosi blogipostauksissa. Kuvat ovat myös lähes poikkeuksetta hyvälaatuisia järjestelmäkamerakuvia, joita on mukava katsella, kun ne ovat suuressa koossa. Kaikkien blogissa esiintyvien esittelyt ovat juuri sopivat pitkät varustettuna juuri sopivalla määrällä kivoja ja hyvälaatuisia kuvia. Ainon blogi on ehdottomasti mieleeni, joten annan sille arvosanaksi (asteikolla 1-10) 9,5! Aina jotain pieniä puutteita ja virheitä on, mutta tämä on blogi, josta pidän, ja paljon. (Me samikset musiikkiluokkalaiset ja klanrinetistit, vaikka täällä kirjoittaakin ex-klarinetisti!)
Ponivoimat pelissä
ponivoimatpelissa.blogspot.fi


Ponivoimat pelissä -blogi on 12-vuotiaan Keski-Suomalaisen Eevin hevosblogi. Eevi kertoo blogissaan hevoselämästään, joka pyörii lähinnä shetlanninponiruuna Aapon sekä hänen ratsastustuntiensa ympärillä. Eevi käy tunneilla Seppälä Stablesilla ratsastustunneilla, mutta ratsastaa noin kerran viikossa Aapolla toisella tallilla. Ratsastuksen lisäksi Eevin harrastuksiin kuuluu mm. uinti, maalaaminen, valokuvaus, sekä tietenkin bloggaaminen. 
Tämäkin blogi on kuulunut lukulistani kärkipäähän ties kuinka kauan. Ulkoasu vaihtui noin kuukausi sitten uuteen ja vähän syksyisempään. Banneri on todella yksinkertainen. Siinä on yksi kuva, ja päälle kirjoitettu blogin nimi. Teksti on kivalla ja vähän erikoisemmalla fontilla, ja bannerin yksinkertaisuudesta huolimatta se on tosi kiva. Pohjakuva on hyvälaatuinen, eikä juurikaan kärsinyt, vaikka se onkin noin suuressa koossa. Ainut asia mikä siinä minua häiritsee, on blogin nimi pienellä alkukirjaimella. 

Muu ulkoasu on myös tosi kiva. Tausta on tummanvihreä pienellä, toistuvalla kuviolla. Vaikka tausta onkin vähän synkkä ja tumma, se toimii hyvin, eikä luo mielestäni huonoa tunnelmaa, ja sopii hyvin blogin kokonaisuuteen. Muutenkin koko ulkoasu on todella ammattimaisen oloinen, ja tietääkseni Eevi on sen ihan itse tehnyt! Sivupalkista löytyy kaikki tarvittava, ja blogi on esitelty heti alkuun sopivan pituisesti Pähkinänkuoressa-kohdassa. Someikonit ovat nätit ja yksinkertaiset. Kun hiiren vetää niiden päälle, ne ikään kuin kiepsahtavat ympäri, joka on tosi hauska lisä. Luetuimmat postaukset -kohta on kivan erilainen, vaikka kuvat siinä ovat vähän pikselimössöä. Pidän myös Uusimmat kommentit -gadgetista, ja no, oikeastaan kaikesta!

Ylätunnisteiden otsikot ovat varjostettu tekstin takaa melko vahvasti, mutta se sopii blogiin hyvin ja tuo kivaa lisää mustan tekstin lomaan. Itse ylätunnisteiden sisältö, eli esittelyt ovat aika pienet ja suppeat, mutta sieltä löytyy perus tiedot siitä huolimatta. Sinen kuitenkin lisäisin itse jotain lisää. Postausten teksti on mukavaa luettavaa, ja kuvat ovat todella ihania hyvässä koossa. Pidän myös Eevin postausaiheista, ne ovat lähes aina kiinnostavia ja erilaisia. Annan samalla arviointiasteikolla tälle blogille arvosanan 9,5! Kerrassaan loistava ja kiva blogiTyttö ja Hevonen
tyttojahevonen.blogspot.fi


Tämä blogi, nimeltään Tyttö ja Hevonen, kertoo 2003 syntyneen turkulaisen Vilman hevoselämästä. Hän on ratsastanut 4 vuotta, ja harrastaa sitä edelleen. Sen lisäksi Vilma tykkää mm. lukea, valokuvata sekä blogata, jota hän tekee aina kun vain jaksaa ja ehtii. Blogin päätähti on Vilman hevonen, ex-ravuri Linge, joka on 18-vuotias ruunikko ruuna. Blogia hän on pitänyt vasta hädin tuskin neljä kuukautta, eli kyseessä on todellakin uunituore blogi.
Blogilla ei tällä hetkellä ole kunnollista banneria ollenkaan, vain teksti nimeltä "Tyttö ja Hevonen". Banneri on todella suuri tekijä, ja mielestäni olisi ehdottoman hyvä saada blogiin äkkiä jonkinlainen kunnollinen banneri. Blogin tausta on puolestaan tosi kiva, ja tähän blogiin sopii ehdottomasti tämä Vesileima-teema. Blogista huomaa, että se on tuore ja aloittelijamainen, mutta eihän kukaan ole seppä syntyessään. Siihen nähden, että blogi tosiaankin on ollut pystyssä vain reilu kolme kuukautta, niin taso on jo hyvä.

Sivupalkki on erittäin lyhyt, ja sieltä löytyy vain lukijapalkki, suositut tekstit ja hakupalkki. Mielestäni yksi tärkeimmistä elementeistä blogissa on oikeasti sivupalkin sisältö. Sinne siis lisäisin ehdottomasti edes jonkun lyhyen Tervetuloa-tekstin, jotta lukija pääsee heti edes vähän kärryille blogista. Samoin esittelyt ovat kovin suppeat. Hevosen esittely on suppea, eikä sieltä saa selville edes hevosen rotua, ja kuvat ovat todella pienessä koossa. Ne siis suuremmaksi ja vähän jotain lisää esittelyjä hevosesta kehiin. Itse kirjoittajan esittely on ihan ok pitkä, mutta kuvat jäävät puolestaan vain yhteen pieneen, joten tällekin asialle tekisin jotain.

Postausten teksistä ei löydy kauheasti kirjoitusvirheitä, joka on plussaa. Teksti on kuitenkin täynnä satunnaisia sattumia puhekieltä, ja "moikka" -aloituksen ottaisin itse pois. Kuvat ovat nykyään kuitenkin postaukissa jo koossa erittäin suuri, ja ne ovat todella hyvälaatuisia. Vielä kehitettävää kokonaisuudessaan on, mutta niinhän meillä kaikilla. Olen blogin lukija, ja tämä on aloittelijablogiksi mielestäni jo todella hyvä. Annan arvosanaksi asteikolla yhdestä kymmeneen 8,5! Hyvä alku, ja tästä blogi kehittyy vielä varmasti aivan mielettömästi.
Porkkanan voimalla
veerajadisa.blogspot.fi


Porkkanan voimalla, on 17-vuotiaan tytön Veeran blogi, jonka päätähtinä seikkailevat WFB-ponitamma Sara, nuori suomenpienhevonen Peetu, issikkatamma Disa, sekä vähän väliä muitakin hevosia, poneja ja, satunnaisesti blogissa vierailee aasejakin. Veeran blogi on monipuolinen hevosblogi, josta löytää luettavaa issikoista aaseihin ja mielipidepostauksista kuvapostauksiin. Blogi on ollut pystyssä jo useamman vuoden, ja hevoset ovat kuuluneet Veeran elämään monin kerroin kauemmin.
Blogi on ensisilmäykseltä hieman tumma ja synkkä, mutta värit luovat kivan syksyisen tunnelman. Banneri on jälleen todella yksinkertainen yhdellä isolla kuvalla ja blogin nimellä. Kuva on todella hyvälaatuinen, ja teksti aika erilaisella, koukeroisella tekstillä. Bannerin alareuna on häivytetty hyvin, ja yläreuna on vähän sahalaitamallinen, joka on kiva ja persoonallinen yksityiskohta. Blogin tausta on tummanruskea eri punaisensävyisillä kukilla, josta pidän sen tummuudesta huolimatta.

Sivupalkki on pitkä, mutta itse rakastan pitkiä sivupalkkeja, jos ne on toteutettu silti hyvin ja kiinnostavasti. Onneksi Veera ne on toteuttanut hyvin ja kiinnostavasti. Kaikki alkaa mielestäni aivan loistavasta esittelytekstistä, joka jatkuu instagramgadgettiin ja hauskan persoonalliseen "Tiestikö?" -kohtaan. Sivupalkissa on erikseen gadget, josta pääsee päätähtien yhteiseen esittelyyn, joka ei tosin ole vielä valmis, ja sivulta ei löydy mitään toistaiseksi, joka on tietenkin harmi, sillä nyt päätähdistä ei voi lukea oikein mistään tarkemmin. Suosituimmat tekstit -kohta on minusta liian pitkä, mutta minuun ei koskaan vain iske noin pitkä kohta suosituista teksteistä. 

Voisin melkein sanoa, että Veeran blogi on tunnettu aivan loistavista kuvista, mutta pitäähän se paikkansa, että kaikkien postauksien kuvat ovat varmaan poikkeuksetta hyvälaatuisia ja hyvän kokoisia, joten kuvapostaukset ovat ihan lemppareitani Veeran blogissa. Kuvien lisäksi Veera kirjoittaa todella hyvää ja sujuvaa tekstiä, joten kaikkia aihepostauksiakin on todella kiva lukea. Tämäkin blogi on kuulunut lukulistalleni niin kauan kuin jaksan muistaa, ja arvosanaksi annan 10-. Pieniä puutteita on jokaisen blogissa, mutta tässä kyllä harvinaisen vähän. Jos joku blogi pitäisi valita kautta aikain lempiblogikseni, niin varmaan tämä. Tykkään, paljon!
Tää on mun hetki
taaonmunhetki.blogspot.fi

Blogi Tää on mun hetki, kertoo 17-vuotiaan Tiian hevosteluista. Tiia asuu Etelä-Karjalassa, ja harrastaa ratsastusta sekä valokuvausta, ja blogi kertoo tämän takia näistä molemmista, pääosin hevosjutuista. Tiia käy viikoittain Päivölän ponitallilla ratsastamassa issikkatamma Pokkista, joka on luonnollisesti bloginkin päätähti. Ratsastusta hän on harrastanut jopa yli 10 vuotta, ja blogikin on ollut pystyssä melkein neljä vuotta.
Tiian blogi kuuluu yksiin suosikkeihini, pääosin sen aiheen takia. Issikkablogit ovat loppujen lopuksi älyttömän harvassa, saatika sitten hyviä issikkablogeja on lähes mahdotonta löytää, mutta Tiian blogi on yksi näistä harvoista, hyvistä issikkablogeista. Banneri vaihtui vastikää, ja en tiedä ovatko nämä yhden kuvan bannerit nyt joku trendi, vai sattuiko tähän postaukseen vain sattumalta hirveän monta blogia, joissa on tuollainen yhden kuvan banneri. No, ovathan ne yksinkertaisia, mutta silti hyvin toteutettuina hienoja ja kivoja. Tykkään tämän blogin bannerissa siitä, että kuva on jälleen hyvälaatuinen, ja banneri on muotoiltu puoliympyräksi. Tässäkin blogin nimi on kirjoitettu pienellä alkukirjaimella, joka hieman kyllä jälleen häiritsee.

Blogin tausta on yksinkertaisen harmaa. Eipä oikein muuta sanottavaa siitä, se on aika tylsä, mutta toisaalta ei blogiin sopisi edes välttämättä mikään kuviotausta. Päätähtien esittelyt löytyvät ihan ylhäältä mustalla palkilla. Kirjoittajan, eli Tiian esittely on sopivan pituinen tekstin ja kuvien kannalta, mutta Pokkiksen, eli hevospäätähden esittely on aika suppea. Nimeäisin sen myös jollain muulla nimellä kuin vain pelkkä "poni". Sivupalkki on sopivan kattava, pidän erityisesti Pähkinänkuoressa-tekstistä ja Kuukauden luetuimmat -gadgetista. Se on persoonallinen, ja todella kivan näköinen. Kuukauden kommentoija -gadget on tietenkin myös kiva, kun kerran itse siellä keikun kärjessä. Ei vaan, on se muutenkin ihan kiva!

Postausten teksti on ihan hyvää, mutta siellä on aika paljon käytetty puhekieltä. Jotenkin se jopa sopii tämän blogin rentoon tunnelmaan, mutta silti jättäisiln sen pois. Blogista löytyy paljon ihan perus ratsastuspostauksia, joissa on lähes kaikissa ratsastuskuvia, onneksi. Tykkään Tiian tavasta kirjoittaa tuntipostauksia, joten niiden runsaus on siis vain plussaa. Koko blogille annan arvosanaksi 9+. Aihe on suuri plussa, ja koko kokonaisuus. Juuri siis vähän yli yhdeksikön!
Nämä blogien arvostelupostaukset ovat isotöisiä ja rankkoja. Tälläkin hetkellä minun kuuluisi lukea perjantain fysiikankokeeseen, mutta päädyinpä kirjoittamaan tämän postauksen ja kuluttaa lukuajasta sellaiset pari tuntia..! Noh, ainakin tämä postaus on vihdoin valmis, ja tästä tuli kyllä ihan kiva omasta mielestäni. 

Olin viime viikolla perjantaina tunnilla, eli koska käyn joka toinen viikko torstaina ja joka toinen viikko perjantaina tunneilla, niin minun kuuluisi mennä jo huomenna torstaina ratsastamaan, mutta tapahtui ilmeisesti sekaannus, ja menenkin tällä viikolla jälleen perjantaina tunnille, ja vasta ensi viikolla torstaina. No, eipä sillä niin väliä, perjantaina on oikeastaan melkein kivempaa käydä tunneilla. En ollut tiistaina tallilla, vaikka oli hoitopäivä, sillä minulla oli lääkäriaika illalla tuon nilkan takia. Tänään aamulla klo 7.30 minulla oli puolestaan hammaslääkäri. Hampaista nilkkoihin kaikki onneksi hyvin, ja pääsen ratsastamaan normaalisti. Voisin kirjoittaa pitkästä aikaa tuntipostausta, jos tunnin jälkeen olisi sellainen fiilis ja tarpeeksi kiinnostavaa materiaalia. Katsotaan!

+ Kaikki Riders Magazine -lehden arvonnassa arvotut lehdet on lähetetty tänään 8.11. matkalle voittajilleen Essille, Inkalle ja Annalle, joten parin päivän sisään postilaatikossa odottaa mitä todennäköisemmin heillä yllätyspaketti. Suuri kiitos vielä kaikille osallistujille, ja onnea voittajille!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Kiitos paljon!!! korjausideat olivat kyllä ihan aiheellisia, suoerkiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pihla hyvästä arvostelusta! Tämä motivoi minua taas paljon enemmän blogihommiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva kun pidit! Ihana kuulla, että motivaatiosi kasvoi tämän myötä <3

   Poista
 3. Kiitos paljon Pihla kattavasta ja ihanasta arvostelusta blogistani! Tosiaan tuohon ulkoasuun on tulossa nyt ennen joulua muutos, joten sitten saankin tuon kesäisen, mutta niin paljon mieleeni olevan ulkan pois.

  No, mutta tämä postaus oli kaiken kaikkiaan todella kivasti toteutettu ja tykkäsin todella paljon! Hyvä postaus siis!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ja kiitos itsellesi! Kiva jos jotain uutta jouluista/talvista ulkkaa luvassa sun blogiin, vaikka toi nykynenkin on kyllä ihan super kiva :)

   Poista
 4. Kiitos paljon!:) Btw, mulla tuo yhden kuvan banneri syntyi ihan vaan nopean ajattelun seurauksena, kun tajusin, että mun on pakko vaihtaa tuo ulkka pois siitä kesäisestä vihreästä, ennen kuin mun blogin arvostelet..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja ole hyvä! Okei, no banneri ja muu ulkka on kyllä silti kivat! :D

   Poista
 5. Olipa mukava lukea kattavia mielipiteitä eri blogeista! Hauskan oloisia blogeja tässä mukana, täytyykin käydä tutustumassa osaan vähän tarkemmin.

  Kiitos myös paljon ihanista sanoista! <3 Ihan huippua, että oot tykännyt mun blogista! Pitäisi saada noi esittelysivut jossain vaiheessa tehtyä.. :D

  Ja muuten, myös sun blogi on mielestäni tosi kiva ja persoonallinen. Se persoonallisuus on just se seikka, jonka vuoksi ainakin itse ryhdyn seuraamaan erilaisia blogeja, joten kannattaa pitää siitä kiinni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Veera! Kiva kuulla, että postausta oli mukava lukea, ja tykkäsit arvosteluista :) kiitos ja ihana kuulla, että tykkäät mun blogista ja sen persoonallisuduesta <3

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.