sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Mikä on paras paikka, missä voit olla?

Näköjään viime aikoina blogini lukijat ovat saaneet vaikuttaa erittäin paljon postauksiini. Jonkin aikaa sitten toteutin postauksen, jossa kyselin eräässä whatsapp-ryhmässä mitä jos -alkuisia kysymyksiä, joihin vastasin blogissani. Tänään on luvassa hieman samantyyppinen postaus, sillä tällä kertaa kyselin samaisessa whatsapp-ryhmässä suosikki-, lempi-, ja paras -alkuisia kysymyksiä, joihin vastaan tässä postauksessa. Postaus on kuvitettu tiistaina, hoitopäivänä 21.11. otetuilla tallikuvilla.


Safir

Lempi hevosrotusi?

Lempi hevosrotuni on tietenkin islanninhevonen, mutta pidän myös suomenhevosista, vuonohevosista, hannovereista, connemaroista ja vaikka mistä muista hevosroduista. Kirkkaana ykkösenä on tuo issikka, mutta issikoiden lisäksi pidän vaikka mistä muista hevosroduista. Jos värillä ei ole väliä, niin ei ole kyllä rodullakaan. Joka ikinen hevos- ja ponirotu, mitä maa päällään kantaa on omalla tavallaan paras, mutta itse pidän eniten issikoista.

Paras talli omien kokemuksiesi perusteella?

Ehdottomasti Iso-Tuomisto. En ole käynyt kovinkaan monella tallilla, saatika saanut pintapuolta parempaa kokemusta eri talleista, mutta niistä missä olen käynyt, niin Iso-Tuomisto. Eniten pidän tällä tallilla opetuksesta, sillä ratsastuksenopettaja sekä tallityöntekijä pitävät molemmat todella hyviä tunteja, joissa saa todella hyviä vinkkejä ja apua mahdolliseen ongelmaansa. Hevosia hoidetaan hyvin, ja tallilta löytyy todella monipuolisesti issikoita aloittelijalle, huippuratsastajalle ja kaikille siitä välistä. Tälle tallille on aina kiva lähteä, kun vastassa on taattu mukava tallipäivä, huippu talliporukka, hyvät hevoset ja loistava opetus sekä yleisesti vain mukava tunnelma ja ilmapiiri. Siksi käynkin juuri Iso-Tuomistolla, ja onneksi käyn!

Lempi ratsastusvaruste?

Kautta aikain lempi ratsastusvarusteeni ovat varmaankin nykyinen kypäräni sekä talviratsastushanskani. Kypäräni on ostettu Horzen liikkeestä, ja se on mallia Horze Supereme Triton Galaxy. Kypärässä on tyylikkäät timantit saumojen kohdalla keskellä, sekä edessä hieman peilaava ruutu. Se on muuten täysin musta, ja siinä on säätömahdollisuus, joten talvella myös ohut pipo mahtuu kypärän alle. Se on VG1-turvamääräyksien mukainen, ja todella mukava päässä. Sitä ostaessani se maksoi vain 70€, eli todella vähän, ainakin omasta mielestäni. Siitä huolimatta se on ollut todella hyvä ja mukava päässä, sekä tähän mennessä ainakin turvallinen. Tykkään siitä todella paljon, ja se onkin varmaan ihan ykkösenä varustelistassani, vaikka se on ollut minulla vasta puolisen vuotta.

2016 joululahjaksi saamani Jackson-merkkiset 5-sormiset talviratsastushanskat ovat kirkkaasti toisena listalla. Tämä on toinen talvi kun käytän niitä, ja sormeni eivät ole varmaan kertaakaan palelleet ne kädessä. Nämä ratsastushanskat ovat paksut topparatsastushanskat, jotka ovat mukavat ja lämpimät kädessä. Ne ovat väriltään mariininsiniset, ja 5-sormiset, joista itse tykkään paljon enemmän, kuin sellaisista, joissa on vain peukalo ja pikkurilli erikseen. Nämä hanskat ovat ratsastukseen hyvin soveltuvat, sillä ne mukautuvat liikkeeseen hyvin, eivätkä ole käsissä jäykät, joten ohjat saa hyvin käteen ja käsiä liikuteltua ratsastettaessa ongelmitta. Ne ovat olleet myös todella kestävät, eivätkä ole tallihommissa menneet miksikään, jokseenkin likaisemmiksi kyllä kuin ostaessa, mutta niin käy kaikille tallihanskoille. Hintaa näillä oli vain 15€, ja ne on ostettu XXL-nimisestä kaupasta. Ihan parhaat ja ihanan lämpimät talviratsastushanskat!


Myrra

Paras paikka, missä voit olla?

Tietenkin oma koti ja talli. Olen ensi kuussa 14-vuotias, joten asun (tietenkin) vielä vanhempieni luona. Kotona vanhempieni lisäksi asuu pikkuveljeni. Vaikka tässä iässä kaikki ärsyttää välillä (lue = aina), niin kotona on silti aina kiva olla, vaikka siellä ne satunnaisesti ärsyttävät perheenjäsenetkin asuvat. Vaikka kotona pitääkin hoitaa läksyt, kokeisiin lukeminen ja muut rästissä olevat kouluhommat, niin koti on myös paikka, missä pitää rauhoittua, istua koneen ääreen teekupin kanssa ja katsoa kissavideoita. Okei, en kovinkaan usein katso kissavideoita, mutta ymmärrätte varmaan pointtini. Koti on paikka, jonne voi aina tulla vaikka mikä olisi. Toinen paikka, missä rakastan olla, on talli. Olen hevoshullu pahimmasta päästä, ja rakastan tallilla olemista. Se varmaan johtuu siitä, että pääsen tallille "vain" kaksi kertaa viikossa, pari kolme tuntia per tallipäivä, joten tallille tulo ei koskaan kyllästytä, eikä ole päivittäinen itsestäänselvyys. Siellä saa tehdä tallihommia ja olla hevosten kanssa, joka on parasta ajanvietettä. Tallillamme on loistava ilmapiiri ja hyvä porukka, joten senkin puolesta siellä on aina kiva olla, kun on tervetullut. 

Lempi ratsastustehtäväsi eri askellajeissa?

Lempi ratsastustehtäväni riippuvat oikeastaan päivän ratsustani. Örkin kanssa tykkään tehdä paljon väistöjä ja jotain hieman hankalampiakin tehtäviä, mutta esimerkiksi Herkun kanssa on kiva mennä esimerkiksi puomeja tai kulkea vain kokouraa, sillä meitä ei ole ihan luotu toisillemme, eikä meidän yhteistyö tehtävillä oikein suju. Yleisesti kuitenkin tykkään mennä puomeja käynnissä ja ravissa. Töltissä jotkin pujottelut ja vain töltin hiominen uralla hyväksi on kivaa. Laukassa ihan vain puomit ja kokoura ovat hieman tylsästi lempi ratsastustehtäviäni. 

Lempi blogisi tällä hetkellä?

Minulla on tällä hetkellä hirveän monta todella kivaa blogia lukulistallani. En vain osaa valita yhtä blogia, mutta jaetulla ykkössijalla keikkuu tällä hetkellä Esterin blogi Kavioiden tahtiin sekä Idan blogi Tuhatta & Sataa. Esterin blogissa pidän hänen ulkoasustaan. Sen on tehnyt Ida, samoin Idan oman blogin ulkoasu on hänen käsialaansa. Pidän erittäin paljon hänen ulkoasuistaan, ja minun nykyinen ja edellinen bannerikin ovat Idan käsialaa. Molempien blogien ulkoasut ovat mukavan yksinkertaisia, mutta sekaan on lisätty pieniä yksityiskohtia tuomaan, no, yksityiskohtaisuutta. Pidän myös molempien kirjoitustyylistä. Molemmat blogit ovat kerrassaan upeita ulkoasultaan ja sisällöltään, ja niitä on aina mukava lukea. Ne ovat siis ehdottomasti lempi blogini tällä hetkellä.


Mona

Lempi huippuratsastajasi?

Tässäkään kohdassa en osannut vain valita yhtä lempparia. Ihailen suunnattomasti vaikka kuinka montaa huippuratsastajaa esteratsastajista kouluratsastajiin, mutta kyllä ne askellajiratsastajat ovat suurin ihailuni kohde. Oma ratsastuksenopettajani Annika Kyrklund, joka voitti kahdessa luokassa suomenmestaruuden tänä vuonna, ja kisasi Alankomaissa askellajiratsastuksen MM-kisoissa sekä huippu askellajiratsastaja Arnella Nyman, joka sijoittui kuudenneksi samaisissa MM-kisoissa 2017 Alankomaissa, ovat varmaan lempi huippuratsastajani, sillä molemmat ovat loistavia ratsastajia, sekä lempi lajini, askellajiratsastuksen edustajia.

Lempi postauksesi omasta blogistasi?

Pidän todella paljon 2017 elokuussa kirjoittamastani "Millä perusteella liityn lukijaksi" -postauksesta. Se on saanut ihan kiitettävän määrän näyttökertoja, kommentteja ja muuta positiivista palautetta. Olen itsekin tyytyväinen siihen, sillä se on hyvän pituinen, ja sen teksti on oikeasti melko sujuvaa ja hyvää luettavaa. Oikeastaan kaikki heinäkuun ja elokuun postaukset ovat ihan lemppareitani, mutta jos vain yhden postauksen saan mainita, niin eiköhän se ole tuo. Siitä pidän minä, ja myöskin te, ainakin kommenttien ja lukumäärien perusteella!

Lempi ratsastuslajisi?

Eniten tykkään seurata esteratsastusta, mutta kaiken kannalta lempi ratsastuslajini on tietenkin askellajiratsastus. Tiedän siitä kaikista eniten, ja pidän eniten sen ratsastamisesta. Minua kiehtoo issikoiden upeat, ainutlaatuiset askellajit töltti ja passi, sekä ylipäätänsä issikat ja koko askellajiratsastus lajina. Esteitä on tietty kiva hypätä ja harjoitella hyviä laukanvaihtoja sekä väistöjä, mutta askellajiratsastus on juuri se minun juttu, jota rakastan, ja joka kiinnostaa minua eniten.


Brydja

Viikkoon ei olekaan tullut mitään päivittelyjä blogiin johtuen koulukiireistä ja monista kokeista viikolla, mutta täällä ollaan taas. Taisin luvata pari tosi kivaa ja erikoisempaa postausta tälle viikolle, mutta toisin kävi. Sunnuntain iloksi nyt kuitenkin duunasin tällaisen kasaan, ja katsotaan josko sitten ensi viikolla niitä luvattuja, huikeita erikoispostauksia tulisi oikeastikin julki! Ensi viikolla alkaa myös pitkään odottamani joulukuu, sekä blogissa adventtikalenteri, eli joka adventtisunnuntaina tulee joulukuun ajan jokin erikoisempi joulupostaus. Ensi viikkoon siis, mukavaa sunnuntain jatkoa!

-Pihla

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus! Oli mukava lukea, kun samalla sai tietää joitan asioita sinusta (en ole stalkkeri ;) ).

  Kiva, että blogini on edes jonkun lukulistalla, sillä postaustahdin pienentyessä näin syksyisin katsojaluvutkin tietysti hieman laskevat. Tästä kirjoituksesta sain kuitenkin mukavasti motivaatiota, kiitos!

  Ida, www.tuhattasataa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta. Ja blogisi löytyy ainakin minun lukulistaltani ihan kärjessä! Olen itse saanut blogistasi paljon ideoita ja motivaatiota, joten kiva kuulla, että sinäkin sait nyt tästä postauksesta motivaatiota. :)

   Poista
 2. Oho vau kiitos maininnasta ja kiva jos blogini on miellyttänyt! Oli tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus ja tuli hyvä fiilis kun kaikki kysymykset olivat positiivisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri, ja ole hyvä! Vähän piristystä tähän päivään positiivisilla kysymyksillä :)

   Poista
 3. Tosi kivalla idealla onnistuneesti toteutettu postaus! Tykkäsin todella paljon toteutuksesta ja ideasta. Kuvat olivat myös koristamassa mukavasti sujuvasti soljuvaa postausta! Tykkäsin!!

  elaimetsydamessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aino! Kiva että tykkäsit postauksesta :) ♥

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.