perjantai 13. huhtikuuta 2018

Ostoksia ja estekisoja - Tampereen Hevoset-messut

Tampereen Hevoset-messut vuosimallia 2018 on saatu purkkiin, ja viimein sain itse aikaiseksi kirjoittaa blogiin messuilta koostepostauksen. Olen aina myöhässä kaikista tapaamisista ja aikatauluista, joten jälleen Matti myöhäisenä toteutan lähes viikon myöhässä tätä messukoostetta. Kliseisesti kuitenkin parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Luvassa ostoksia, mietteitä ja kertaus sunnuntaistani Tampereen Hevoset-messuilla, sekä tietenkin paljon kuvia. 


Ida ja Mauno

Itse vierailin messuilla vain sunnuntaina. Lähdin messuille aamulla, ja perille Tampereelle messupaikalle saavuin hieman yhdentoista jälkeen. Heti ensimmäisenä minun piti metsästää lippuni, jonka sain Playsson.netin kautta. Kiitos vielä lipusta Playssonille! Varattujen lippujen pinon pohjalta lippuni viimein löytyi, ja pääsin messuille sisään. Toisena minun piti etsiä käsiini ystäväni, ja Horzen pisteeltä Tytin, Petran, Jennan ja muut kaverini löytyivätkin. Kiertelimme jonkin aikaa valtavalla Expo-alueella, kunnes lähdimme syömään koko porukalla. 

Matka lähimpään Hesburgeriin oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta ihme ja kumma selvisimme kaikki yhtenä kappaleena syömään. Jonoa riitti, vaikka olimme lähes vartin ennen Hesen aukeamista paikalla. Meidän porukka oli lähes kymmenen ihmisen kokoinen, joka tuotti hieman hankaluuksia pöydän löytämisessä. Lopulta pääsimme kaikki yhteen pöytään syömään, vaikka aika kylki kyljessä sai toisten vieressä istua. Vietimme syömässä varmaan tunnin, mutta vihdoin ja viimein pääsimme yhden paikkeilla lähtemään takaisin messuille. Paluumatka oli vähintään yhtä jännittävä, mutta jälleen selvisimme kaikki hengissä messuhallille..!


Vasemmalta oikealle: Iida, Jenna, Iida, Petra, Nuppu, Ida, minä ja sylissä Tytti!

Jäimme aluksi ulos kiertelemään Hevarin pisteellä, sekä jonkinmoisella Horzen outlet-teltalla. Petyin hieman, kuinka vähän hyviä tarjouksia messuilla oli, sillä olisin kovasti halunnut ostaa itselleni harmaat ratsastushousut, sekä joitakin ratsastusyläosia. Lähes mitään mieluista sopivaan hintaan ei kuitenkaan löytynyt, valitettavasti. Siitä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan jatkoimme Expo-alueen kiertelemistä sisällä, ja lähdimme Tytin kanssa kaksin kiertelemään paikkoja, ja moikkaamaan muutamia Tytin kavereita. Myös Iida löysi tiensä seuraamme, ja lähdimme kolmisin kiertelemään paikkoja lisää. 

Kahden ja puoli kolmen välillä menimme seuraamaan Hankkija-areenalla pyöriviä estekisoja. Etsimme käsiimme muut kaverimme, vaikka millään emme meinanneet heitä löytää. Istumapaikkoja katsomosta ei myöskään meinannut löytyä, joten jäimme Iidan kanssa istumaan portaille ja Tytti ahtautui toisen Iidan syliin. Sain lainata ilokseni Iidan järjestelmäkameraa, ja pääsin ottamaan vähän kuvia esteluokasta. En millään malttaisi odottaa kesää, jotta saisin viimein ostettua oman järkkärin! Kuvaamista olisi niin kiva päästä opettelemaan ja tekemään lisää, sillä siitä todella tykkään. Olen ajatellut ostaa ensimmäiseksi järkkärikseni Canonin EOS 1300D:n, sillä siitä olen kuullut paljon kehuja, ja suosituksia hyväksi ensijärkkäriksi. 

Asiasta kukkaruukkuun, ja takaisin messuille. Esteluokan loputtua lähdimme jälleen kiertelemään niin A- kuin E-hallin osastoja ja käväisimme SIHY:n eli Suomen islanninhevosyhdistyksenkin pisteellä. Puoli neljä suuntasimme kohti Racing-ohjelma-aluetta, jossa starttasi Hevosbloggaajien Handler-kisa. Kisaa oli kiva seurata, ja se oli toteutettu hyvin. Ehdoton lempparini kisoissa oli Jenna sekä suloinen Jippo Instagram-tililtä @ponitrio. Kaikkien parien suoritukset sujuivat hyvin, ja voiton vei Pauliina Tasala ja Kuu blogista Raketilla Kuuhun. Muutamia kivoja kuviakin sain napattua, vaikka puhelinlaadussa ei paljoa kehumista ole. Aina vain enemmän odotan sitä omaa järjestelmäkameraa.


Jenna & Jippo / @ponitrio

Jenna & Jippo / @ponitrio

Jenna & Jippo / @ponitrio

Ida ja Mauno / Tuhatta & Sataa

Alex & Mauno / Kolme muskettisoturia

Tämän ohjelman jälkeen pyörähdimme vielä Tytin kanssa muutamalla myyntipisteellä, ja sain tehtyä viimeiset ostokseni. Neljän paikkeilla jouduin hyvästelemään ystäväni ja lähtemään kohti kotia. Messupäivä oli tosi kiva, ja parasta oli ehdottomasti ystävien näkeminen. Odotin itse messuilta ehkä vähän enemmän, mutta silti messut olivat kiva kokemus ja hyvin järjestetyt. Harmittavan vähän ostoksia sain tehtyä, mutta ehkä ihan hyvä vain, että nämä messut olivatkin vähän halvempi lenkki lompakolle. 

Messuilta kuitenkin ostin kaksi tavaraa. Toiset niistä ovat uudet ratsastushanskat. Osin ne E-hallin Manskin pisteeltä, jossa olikin varmaan messujen parhaat tarjoukset. Hanskat maksoivat 10 euroa, joka oli mielestäni hyvä ja kohtuullinen hinta. Hanskojen merkkiä en tiedä/muista. Lähdin messuilta etsimään joitain hanskoja, joita voisi käyttää tallihommissa ja ratsastuksessakin, jos ykköshanskoilleni eli Roeckelin hanskoille jotain kävisi. Niitä en nimittäin viitsi normaaleissa tallitöissä kauheasti käyttää, sillä en halua niiden menevän rikki heti parin viikon käytön jälkeen. Hanskat olivat todella hyvä ostos, ja ne vaikuttavat todella hyviltä. Ne ovat kokomustat kultaisia merkkejä hanskojen päällä lukuun ottamatta.

Hanskojen lisäksi ostin Kirahvi Oy:n pisteeltä A-hallin puolelta valjassaippuaa. Juuri tällaista Belvoirin satulasaippuaa olin etsinyt jo HHF:stä, mutta sieltä nämä olivat Hevarin pisteeltä juuri loppuneet. Tampereen hevosmessuilta onneksi löysin juuri ennen kotiinlähtöä Kirahvin pisteeltä tätä Belvoirin valjassaippuaa. Paketti maksoi 9,50 euroa. Tämä valjassaippua on ollut varmaankin parasta, mitä olen ikinä testannut, ja entinen paketti talliltamme loppui juuri. Nyt on siis jotain millä putsata varusteitakin, viimein. 

Olen tyytyväinen molempiin ostoksiini, sillä ne todella tulevat tarpeeseen. Mitään heräteostoksia matkaan ei tarttunut, eikä edes kaikkea oikeasti tarpeellista, mutta hyvä, että edes hyvät hanskat ja satulasaippuaa löytyi matkaan mukaan. Expo-alue oli niin valtava, että sen läpikäymiseen olisi tarvinnut useamman päivän. Koska tulin vain sunnuntaina paikalle, en ehtinyt oikein käydä myyntipisteitä hyvin läpi, joka jäi hieman harmittamaan. Oli kuitenkin tosi kiva messupäivä kaikin puolin, ja odotan innolla tulevia hevosmessuja, ja muita hevos- ja issikka-alan tapahtumia. Haaveenani oljsi päästä islanninhevosten SM-kisoihin sometiimiin, tai muuten vain paikalle seuraamaan oman lajini SM-kisoja. 

Siinä oli vihdoin ja viimein Hevoset-messujen koostepostaus. Tulin valitettavasti kipeäksi, joten en mennyt kouluun tai pääse ratsastustunnille tänään. No, ainakin tuli viimein aikaa kirjoittaa tämäkin postaus valmiiksi. Toivottavasti flunssani ei kauaa kestäisi, sillä kevät on viimein tullut, enkä haluaisi viettää näitä kauniita ja aurinkoisia kevätpäiviä sairastellen. Toivottavasti te ette ole tulleet tai tulossa kipeäksi, ja toivottavasti piditte tästä postauksesta. Kommentoi alas, olitko itse tänä vuonna Tampereen Hevoset-messuilla, ja jos olit, mitä pidit kyseisestä tapahtumasta. Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

-Pihla

4 kommenttia:

  1. Teillä oli kyllä varmasti kivaa siellä messuilla! Kivoja kuvia ja hyvän näköisiä ostoksia. Nuo hanskat on kyllä todella siistin näköiset ja toivottavasti olisivat hyvät ja kestävätkin! Toivottavasti kuitenkin paranisit flunssasta, mikä siuhun on iskenyt ja pääsisit taas pian tallille ja ratsastamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Oli kyllä tosi kivat messut. Hanskat pääsivät eilen tallilla tarhan siivoushommissa testiin, ja vaikuttivat kyllä todella hyviltä. Flunssasta onneksi olen jo toipunut ja päässyt tallillekin!

      Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.