lauantai 7. huhtikuuta 2018

Viime hetken tärpit ja vinkit - Tampereen Hevoset-messut 2018

Tampereen Hevoset-messuja on odotettu jo pitkään kuin kuuta nousevaa. Suomen suurin hevosalan messutapahtuma pääsee starttaamaan viimeinkin tänään 7.4.2018! Kahden päivän messuviikonloppuun mahtuu paljon kiinnostavaa ja erilaista ohjelmaa 10. juhlavuoden kunniaksi. Vaikka messuvinkkejä on pitkin maalis- ja huhtikuuta jaettu monessa eri hevosblogissa, haluan vielä Matti myöhäisenä kantaa korteni kekoon ja toteuttaa viime hetkellä omat tärpit Tampereen Hevoset-messuviikonlopulle. Suosikkiohjelmanumeroiden lisäksi luvassa muita käyntisuosituksia, ja odotuksiani messuja kohtaan.


Kuva: Hevoset-messujen materiaalipankki

Ratsastajan kunto: Mitä syke kertoo kunnostasi?

Aika ja paikka: La 7.4. klo 10.00-10.30 & su 8.4. klo 10.00-10.30 / KRAFT-ohjelmalava, A-halli

Molempiin messupäiviin kuuluu aamupäivällä ohjelmanumero ratsastajan fysiikasta. Aiheena tavoitteiden asettaminen, oman kunnon seuranta ja analytiikan apu. Kiinnostavan oloinen, luennon tapainen numero ratsastajan fyysisestä hyvinvoinnista sekä yleiskunnon vaikutuksesta ratsastukseen. Vetäjänä tohtorikoulutettava, LitM (valmennus- ja testausoppi), fysioterapeutti sekä ammattivalmentaja Anne-Maarit Hytiinen.


Hyvä käsi - hyvä tuntuma

Aika ja paikka: La 7.4. klo 11.00-11.30 & su 8.4. klo 13.00-14.00 / Racing-ohjelma-alue, E-halli

Hyvä käsi - hyvä tuntuma, niinhän se menee. Todella mielenkiintoiselta ja hyvältä vaikuttava ohjelmanumero kertoo ja käsittelee kuolaintuntuman ja muodon ongelmien ratkaisua, sekä ratsastajan käden toimintaa ja käden vaikutusta hevoseen. Numeroa on pitämässä ratsukon biomekaniikkaan perehtynyt ratsastusvalmentaja ja eläinfysioterapian opiskelija Niina Kirjorinne.


Tasapainoinen istunta, tasapainoinen ratsukko

Aika ja paikka: La 7.4. klo 13.00-13.30 & su 8.4. klo 9.45-10.15 / Black Horse -lava, E-halli

Tietoinen ja oikeanlainen hengitys, sekä tietoisesti ja toiminnallisesti oikein hallittu ratsastajan keskivartalo mahdollistaa tasapainoisen ja terveyttä edistävän istunnan. Samalla saavutetaan keveys ja rentous apujen käyttöön ja ajoitukseen, jolloin ratsastajan ja hevosen yhteistyö paranee huomattavasti. Tästä kertoo molempina messupäivinä esitettävä ohjelmanumero ratsastajan tasapainoisesta istunnasta, ja sen vaikutuksesta hevoseen. Mielenkiintoisesta aiheesta kertomassa on AT-ratsastuspilates istuntavalmennusmenetelmän kehittäjä Aira Toivola


Kuva: Hevoset-messujen materiaalipankki

Estekilpailut

Aika ja paikka: La 7.4. klo 13.15-15.45 & su 8.4. klo 12.45-14.45 / Hankkija-Areena, A-halli

Estekilpailuja on ripoteltu mukava määrä messuviikonlopulle. Lauantaina on luvassa kaksi esteluokkaa: Horse Power -ponicup 100 cm estekorkeudella, sekä Hankkija-pikkuponicup, sekin metrin estekorkeudella. Ensimmäinen messupäivä on täynnä ihania ja suloisia poneja hyppäämässä metrin luokkia. Sunnuntaina on nähtävissä puolestaan hevosia kolmen luokan verran: Prix de Hankkija Kaamos Cup presented by TRS -luokka estekorkeudella 80 cm, Prix de Hankkija -kilpailu estekorkeudella 100 cm, sekä Gien Junioricup 115 cm estekorkeudella. Prix de Hankkija -luokassa hyppäämässä nähdään upeat suomenhevoset, joita en itse ainakaan halua jättää näkemättä!


Hevosbloggaajien Handler-kisa

Aika ja paikka: La 7.4. klo 15.30-16.00 & su 8.4. klo 15.30-16.00 / Racing-ohjelma-alue, E-halli

Molempina messupäivinä on onneksi luvassa myös bloggaajiin liittyvää ohjelmaa! Hevosbloggaajien Handler-kisassa kotimaiset hevosbloggaajat kilpailevat leikkimielisessä hevosenkäsittelykilpailussa. Tehtävät koostuvat perustottelevuudesta, kuten peruutus väistäminen ja kohteen ylitys tai kiertäminen. Tuomarit pisteyttävät suoritukset. Mukana mm. Pauliina Tasala ja Bijoux blogista Raketilla kuuhun, sekä Mari Nivell ja Vanilla Twist blogista Tuhmaponi. Tarkempaa tietoa ja osallistumislista löytyy täältä. Hevosbloggaajana tällainen kisa on tietenkin todella kivan oloinen, jota kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan.


Kuva: Hevoset-messujen materiaalipankki

Messuviikonlopulta odotan eniten uusien ja vanhojen kaverien tapaamista, sillä ystävät ainakin minulle ovat todella tärkeitä. Odotan myös valtavaa Expo-aluetta, joka kuulemani mukaan ei ansaitse nimeä myyntipisteiden alue, vaan myyntipisteiden viidakko! Omat pistesuositukseni ovat Playsson.netin osasto E 706 sekä SIHY:n eli Suomen islanninhevosyhdistyksen piste E 806, jotka molemmat ovat E-hallissa. Pyörin varmasti sunnuntaina molemmilla pisteillä, varsinkin Playssonin osastolla. Muistakaa tulla noutamaan sieltä Riders Magazine -hevoslehden uusin, 5.4. julkaistu numero tarjoushintaan! Lompakko tulee takuulla keventymään messuilla ja ostoksia tulee tarttumaan mukaan vaikka millä mitalla. Olen itse tulossa messuille vain sunnuntaina, mutta hilkulla oli, että edes messuille pääsin. Onneksi kaikki saatiin järjestymään niin lippujen kuin kyytienkin osalta. 

En ole ikinä aikaisemmin käynyt Tampereen Hevoset-messuilla, joten mitään erikoisia odotuksia minulla ei ole, tai verrattavaa edellisiin vuosiin. Olen kuitenkin kuullut, että nämä hevosmessut todellakin ovat käymisen arvoiset, joten toivotaan, että näin tosiaankin on. Mielenkiintoisin kaikista ohjelmanumeroista on varmaankin Hevosbloggaajien Handler-kisa, estekilpailut sekä ohjelmanumero "Tasapainoinen istunta, tasapainoinen ratsukko". Niitä haluan ehdottomasti päästä katsomaan sekä mahdollisesti myös kuvaamaan. Omaa kameraahan minulla ei ole, mutta ainaki Handler-kisaa lupauduin kaverini kameralla kuvaamaan, ja toivottavasti saan kokeilla räpsäistä muistakin ohjelmanumeroista muutamia otoksia.


Kuva: Hevoset-messujen materiaalipankki

Toivottavasti luvassa on super kiva messupäivä ja koko messuviikonloppu, ja toivottavasti myös tämä viime hetken messutärpit ja muut mietteet olivat kivaa luettavaa. Tulkaa ehdottomasti moikkaamaan ja nykäisemään minua hihasta, jos vain bongaatte minut. Päälläni mitä todennäköisemmin on mustat farkut, musta paita ja suoristetut hiukset - niin perus minä kuin olla ja voi..! Päivittelen messuilta paljon juttuja jälleen hevosinstani instastoryyn, joten muistakaa seurata pitkin sunnuntaita sieltä messujen menoa. Oikein ihanaa viikonloppua, ja kivoja hevosmessuja kaikille sinne meneville. Kuinka moni Hevoset-messuille onkaan tulossa lukijoistani?

-Pihla

2 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoisia ohjelmanumeroita olet koonnut tähän postaukseen! Itse en ole koskaan aiemmin päässyt messuille, enkä tänäkään vuonna pääse, mutta toivottavasti vielä jonain päivänä. Siellä vaikuttaa olevan kyllä hyvä ohjelmatarjonta. Mukavaa messupäivää siulle, muistakaahan pitää hauskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Aino! Mäkään en oo ikinä näille messuille päässyt, mutta tänä vuonna onneksi pääsen tuleemaan ja toivottavasti säkin ensi vuonna sitten. Ja kiitos vielä, pidän varmasti hauskaa!

      Poista

Ennen kuin kysyt..
.. Muokkaan kuvani Adobe Photoshop Fixillä
.. Canon EOS 1300D ja iPhone 6 toimivat kuvausvälineinäni
.. Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.