maanantai 2. huhtikuuta 2018

Maaliskuun mahtavat

Jälleen on yksi kuukausi saatu purkkiin, tällä kertaa maaliskuu. Vuodesta 2018 on nyt 1/4 taputeltu, ja vielä olisi yhdeksän kuukautta jäljellä. Maaliskuu oli todella tapahtumarikas monella saralla. Koulun puolesta kiirettä ja kokeita riitti, mutta hevos- ja blogirintamalla maaliskuu oli oikein onnistunut ja kiva. Eilisestä aprillipäivästä selvittiin muutamalla pilalla, ja nyt onneksi voi jo uskoa vähän enemmän muiden juttuja. Postauksen aiheena ei kuitenkaan ole aprillipäivä, vaan mennyt kuukausi eli maaliskuu. Luvassa on siis kuukauden kooste, jossa on listattuna maaliskuun suosikkeja, blogitilastoja ja muita kuukauden kohokohtia.


Mosi

Kohti uutta nousua ennätysnäyttökerroilla!

Tammi- ja helmikuu olivat blogin kannalta hieman hiljaisempia, vaikka postauksia näinäkin kuukausina tuli julkaistua ihan hyvä määrä. Maaliskuussa sain ulos ennätysmäärän postauksia tänä vuonna. Kaikki kahdeksan postausta olivat mielestäni melko onnistuneita, olen tyytyväinen oikeastaan jokaiseen. Eniten näyttökertoja sai kuun viimeinen postaus "Täydelliset, ja ei niin täydelliset hevoskuvat", eli niin sanottu hevoskuvien wall of fame. Kyseinen postaus sai jopa 456 näyttökertaa, joka yllätti minut totaalisesti! Postauksesta tuli maaliskuun luetuimman postauksen lisäksi tämän vuoden ja koko blogihistorian luetuin postaus. Eniten kommentteja tuli puolestaan postaukseen "Nyt on aika kysymysten!", jossa pyysin teitä laittamaan minulle kysymyksiä tuleviin Q&A-postauksiin. Se postaus sai 8 kommenttia (+ vastaukseni = 16 kommenttia). Näyttökertoja koko maaliskuun aikana blogi sai 3 307, ja kommentteja kaiken kaikkiaan 31 (+ vastaukseni = 59 kommenttia.)

Maaliskuun viimeinen postaus hauskoista hevoskuvista oli kuun luetuin postaus. Te tykkäsitte siitä, ja niin tykkäsin minäkin, ja se on oikeastaan lempipostaukseni maaliskuulta. Myös tuntipostaukset, Q&A-postaukset, ja HHF:n ostospostaus onnistuivat mielestäni todella hyvin, eikä kuun muissakaan postauksissa ollut omalta osaltani juurikaan moittimista. Lukijoitakin rekisteröityi muutama lisää. Ulkoasukin pääsi muuttumaan maaliskuussa jonkin verran. Tausta vaihtui vaaleansiniseen, hieman röpelöisen näköiseen kivaan taustaan, ja banneri vaihtui jo blogissa syksyllä esiintyneeseen. Sivupalkin järjestys sai jälleen vähäsen muuttua, ja se sai myös uuden Tervetuloa-kuvagadgetin. Pähkinänkuoressa-teksti sekä Copyrights-gadget saivat myös hieman muuttua sisällöltään.


Messuilua ja uusia blogikuvioita

Maaliskuussa oli viimein monta siistiä hevos- ja blogijuttua! Maaliskuun alussa pidettiin Helsinki Horse Fair, jonne sain blogipassin ja sitä kautta ilmaisen sisäänpääsyn. Vietin messuilla koko viikonloppuni, eli lauantain ja sunnuntain, sillä perjantaina en koulun ja ratsastustunnin takia vielä päässyt messuille. Messuviikonloppu oli unohtumaton, sillä pääsin näkemään paljon muita bloggaajia ja sain uusia ihania ystäviä. Lompakkokin pääsi keventymään ihan kivasti ostosten myötä, jotka esittelin omassa postauksessa. Messuilla pääsin myös esiintymään Tytin ja Essin kanssa Katrin vetämässä minihaastattelussa, joka sujui hyvin, vaikka piinapenkki jännittikin melkoisesti. 

Helmikuussa Playsson.net haki junnutiimiinsä uusia jäseniä, ja päätin tarttua tilaisuuteen hakemalla junnutiimin blogin jäseneksi. Maaliskuussa sain tietää, että minut oli valittu Playssonin junnutiimiin, joka on tietenkin super kiva juttu! Mainitsin tästä Q&A:n ensimmäisessä osassa, mutta muuten en pahemmin ole tästä puhunut. Kirjoitin junnutiimin blogiin viime lauantaina ensimmäisen postaukseni, jossa jaoin yhteensä yhdeksän tärppiä Tampereen Hevoset-messuille vuosimallia 2018. Messutärpit pääset lukemaan tästä! Viime viikolla pääsy näille Tampereen hevosmessuille viimein varmistui, joten minutkin voi bongata sieltä sunnuntaina.


(c) Petra Salminen

Paras viikonloppu ihanien ystävien kanssa - HHF!

Uusia lemppareita ja onnistuneita tunteja

Maaliskuussa pääsin kaikille viikkotunneille, eikä yksikään hoitopäiväkään tainnut jäädä välistä. Kuun ensimmäinen tunti 2.3. sujui ihan hyvin Mosilla. Oli todella kylmä, mutta tunti oli silti ihan OK. Tällä tunnilla harjoittelimme käynnissä väistöjä, töltissä siirtymisiä, ravissa erilaisia kevennysharjoituksia ja laukassa muutamia nostoja. Mosi hieman sähläsi ja oli laiskalla tuulella, mutta sain sen suhteellisen hyvin kuuntelemaan lopulta. Tiistaina 6.3. olin tallilla hoitopäivän takia, ja torstaina 8.3. tunnilla. Pääsin menemään sillä tunnilla ensimmäistä kertaa ikinä issikkatamma Imyndillä eli Impillä. Tunti sujui älyttömän hyvin, ja Impi nousi ihan lemppareihini. Kirjoitin tunnista oman postauksenkin, mutta tiivistettynä kaikki sujui tosi hyvin, varsinkin töltti ja Impi oli tosi reipas.

Seuraavalla viikolla olin jälleen tiistaina 13.3. tallilla hoitopäivän, ja perjantaina 16.3. hoitopäivän ja tunnin takia tallilla. Menin tunnin jälleen Impillä. Tällä kertaa tunti ei sujunut ihan yhtä hyvin kuin edellisellä viikolla, sillä en itse tuona päivänä oikein osannut ratsastaa. En tiedä miksi, mutta välillä näinkin päin. Impi oli kuitenkin kiva, ja oli ihan hyvä tunti. Harjoittelimme käynnissä väistöjä, pysähdyksiä ja peruutuksia, töltissä kokouraa ja ravissa kokouraa sekä pääty-ympyröitä. Seuraavalla viikolla olin jälleen tallilla kahdesti: tiistaina 20.3. sekä torstaina 22.3. hoitopäivien ja tunnin takia. Tunnin menin Herkulla, ja ennakkoluuloista huolimatta tunti sujui loistavasti, ja Herkku oli tosi reipas. Varsinkin tölttilisäykset olivat tosi hyviä. Tästäkin tunnista kirjoitin postauksen. Kuun viimeisen tunnin menin Mosilla. Menimme pitkästä aikaa maastoon, ja oli kivaa. Menimme pääosin käyntiä, mutta myös tölttiä, ravia ja laukkaakin sai otettua ihan kivasti. 

Eniten maaliskuussa pääsin siis menemään Impillä ja Mosilla. Mosin kanssa tunnit sujuivat ihan hyvin, mutta se ei tällä kertaa noussut kuun lemppareihini. Imynd sen sijaan nousi ehdottomasti lemppareihini, mutta ei se tai kukaan muu koskaan voi Brydjan paikkaa viedä! Toiseksi lemppariksi Impin ohelle nousi hieman yllätyksellisesti Herkku, sillä tunti sillä sujui niin hyvin. Onnistunein tunti oli varmaankin ensimmäinen ratsastustunti Impillä, ja toinen lempparitunti maaliskuussa oli tunti Herkulla, sillä molemmilla tunneilla hevoset olivat reippaita ja yhteistyö pelasi mainiosti.


Impi

Kuukauden top 3 biisit

Maaliskuussa tuli kuunneltua todella paljon musiikkia. Jälleen kuuntelin todella paljon Spotifystä soittolistaa "This is: Haloo Helsinki!", josta lempparikseni tässä kuussa nousi melko vanha biisi "Go Saimaa", jota en ennen ollut kuunnellut juuri yhtään. Haloo Helsingin lisäksi kuuntelin paljon artistin Elias Gouldin kaikkia biisejä, ja tykästyin erityisesti kappaleeseen "Kylmää vai kuumaa". Näiden suomalaisartistien kanssa kuuntelin todella paljon Spotifystä soittolistaa "Eurovision 2018", jossa on suurin osa toukokuussa pidettävistä Eurovision-laulukilpailun eli euroviisujen kappaleista eri osallistujamailta. Lemppareihini on noussut mm. Makedonian Eye Cue - Lost And Found, Ruotsin Benjamin Ingrosso - Dance You Off, sekä Saksan Michael Schulte - You Let Me Walk Alone.


Kuukauden blogikommentti ja -kommentoija

Kuten jo postauksen alussa mainitsin, blogikommentteja maaliskuussa tuli yhteensä 31. Eniten kommentteja postauksiin tuli Suvilta sekä Tiialta. Kaikki heidän kommentit olivat melko pitkiä ja todella kivaa luettavaa. Paljon kivoja kommentteja tuli myös Ainolta, toiselta Suvilta sekä Veeralta. Taaskaan en osannut valita vain yhtä kommenttia ja kommentoijaa, joten molempia löytyy useampi. Kuukauden blogikommentoijiksi nousi Suvi blogista Hymyillen Huomiseen, sekä Tiia blogista Tää on mun hetki. Maaliskuun blogikommenteiksi nousivat puolestaan Veeran kommentti postaukseen "Mikä on sinun suosikkipiirre issikoissa? - Q&A 2", sekä Tiian kommentti postaukseen "Mielipide Playsson.netin junnutiimi - Q&A 1". Molemmat kommentit olivat todella ihania ja saivat hymyn huulille. Kiitos paljon niistä, sekä kaikista muista kommenteista ja kommentoijista maaliskuussa!


Kuukauden Instagram-kuva
Hevosinstagram-tililleni tuli postattua lähes päivittäin jotain. Kuviin tuli varmaankin kaikkiin yli 100 tykkäystä, ja suurimpaan osaan kommenttejakin. Tykätyimmäksi kuvaksi nousi tämä kuva viime kesältä. Se on otettu puhelimellani kesäleirin ensimmäisenä päivänä. Sää oli melko harmaa, joten kuvaa sai kyllä muokata aika paljon, mutta se kannatti. Kuvasta tuli tosi kiva, ja saikin jopa 145 tykkäystä ja 4 kommenttia. Kuvateksti "Oispa kesä!" kuvaa kyllä fiiliksiäni koko kuukaudelta ja tälläkin hetkellä. Ulos katsoessa näkyy 15 senttimetrin lumipeite ja lisää lunta tulee koko ajan. Kesä tai edes kevät saisi kyllä jo tulla ja äkkiä!

Kuukauden blogi
Maaliskuussa sain luettua ja kommentoitua yllättävän hyvin postauksiin. Eniten sain kommentoitua varmaankin Tiian blogiin Tää on mun hetki. Se blogi nousikin maaliskuun lempiblogikseni, sillä taisin lukea ainakin melkein kaikki postaukset kyseisestä blogista maaliskuulta, ja kommentoinkin suurimpaan osaan. Pidän Tiian tavasta kirjoittaa erityisesti tuntipostauksia. Issikkablogina aihekin on tietenkin todella kiinnostava, ja blogin ulkoasukin on mieleeni varsinkin väriteemaltaan. Luin maaliskuun aikana paljon myös mm. blogeja Eläimet sydämessä, Porkkanan voimalla sekä Poniratsastajan tahto. On niin siistiä nähdä, kuinka paljon upeita blogeja onkaan olemassa, ja kuinka niiden kirjoittajat kehittyvät kaikilla osa-alueilla. 


Odotan tulevia Tampereen Hevoset-messuja todella innolla! / Kuva: Hevoset-messujen materiaalipankki

Maaliskuun voisin tiivistää hevos- ja blogirintaman osalta oikeastaan vain yhteen sanaan: mahtava. Vaikka arkielämässä koulun kanssa saikin satunnaisesti stressata vähän liikaa, niin maaliskuu oli kaikin puolin onnistunut ja kiva. Odotan innolla huhtikuuta, sillä luvassa paljon kaikkea kivaa, esim. Tampereen Hevoset-messut 7.-8.4. sekä taksvärkki, eli työssäoppi, jonka pääsen suorittamaan tallille 4.4. Jospa se kevätkin sieltä alkaisi pikku hiljaa tulla tulevan kuun aikana, ja kenttä sulaisi, jotta pääsisi pitkästä aikaa hyppäämään ja järjestämään harjoituskisat tallillamme. Oikein ihanaa huhtikuuta kaikille!

-Pihla

8 kommenttia:

 1. Nää sun kuukausikoosteet ovat aina tosi mieluista luettavaa, näistä saa kivasti selkeän kokonaisvaikutelman menneestä kuukaudesta!:) Ja oli superkiva juttu löytää oma blogi täältä mainittuna, kiva jos pidät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiia! Kiva että tykkäät mun kuukauden koostepostauksista! Blogisi tosiaan on mun mieleen, taisi olla viime kuunkin suosikkiblogina :D

   Poista
 2. Olipas tää taas kivasti kirjoitettu, hyvin tiivistit koko kuukauden tähän! Kivan oloinen sun kuukausi kyllä! :) Ja olihan tuo hauska löytää maininta itsestänikin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä ihan mukava kuukausi mulla :) Huippua että tykkäsit postauksesta!

   Poista
 3. Jee, kiva että toi kommentti piristi! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus taas kerran ja kiitokset maininnoista! Nämä maininnat ovat kyllä niin kivoja aina näissä postauksissa! Tykkään kyllä todella paljo siitä, kun jaksat tehdä näin pitkiä näistä koosteista, mutta vaikka näillä on jonkin verran pituutta, niin silti näiden lukeminen on mukavaa, kun teksti on niin sujuvaa ja rentoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! Oman nimen ja/tai blogin löytyminen muiden kuukauden koosteista on kyllä ihan parasta mustakin. Ja ihana kuulla, että tykkäät mun kuukauden suosikeista ja niitä on kiva lukea, vaikka niiltä löytyykin pituutta melko paljon! :D

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.