lauantai 2. kesäkuuta 2018

Tapahtumatäyteinen toukokuu

Tänään lukionsa päättäneet saivat valkolakit päähän, yhdeksännesluokkalaiset peruskoulun päättötodistukset käteensä, valmistuneet viimein opintonsa päätökseen, muut lukuvuositodistukset ja jokainen varmasti hyvän mielen loman alkamisen johdosta. Paljon onnea kaikille! Tänään on vihdoin myös aika muistella mennyttä toukokuuta kesäkuun alkamisen kunnaiksi. Luvassa on kesäkuun ensimmäinen postaus, joka luonnollisesti on toukokuun koostepostaus. Kuukauden koosteissa muistellaan mennyttä kuukautta, tällä kertaa toukokuuta suosikkien, blogitilastojen sekä muiden kohokohtien ja tapahtumien johdolla.


Mugga / (C) Pihla

Ratsastustunneista epäonnistumistarinoihin

Toukokuu oli viimeinen kuukausi ennen koulujen loppumista ja kesäloman alkamista. Kokeita ja muita koulutöitä oli siis hoidettavana ihan tarpeeksi, eikä blogille meinannut jäädä sen takia aikaa. Kuun aikana sain kuitenkin kirjoitettua ja julkaistua seitsemän postausta. Seitsemään postaukseen kuului melko monipuolisesti postauksia ratsastustunneista epäonnistumistarinoihin. Suosituimmaksi postaukseksi niin näyttökertojen ja kommenttien saralta nousi toukokuun viimeinen postaus "Sininen jalkapöytä ja karkuriponi", joka oli toinen osa epäonnistumisia hevosten parissa -postaussarjassa. Sitä, sekä sarjan ensimmäistä osaa oli super hauska kirjoittaa, ja postaus nousi omaksikin suosikiksi. Postaus sai 300 näyttökertaa ja neljä kommenttia (+ vastaukseni =8 kommenttia).

Katselukertoja blogi sai toukokuussa yhteensä 2 289 kappaletta. Olen lukuun ihan tyytyväinen. Viime aikoina en juurikaan ole jaksanut välittää näyttökerroista, sillä mitä väliä niillä periaatteessa edes on? No ei mitään ainakaan itselleni, sillä rakkaudesta bloggaamiseen tätä tehdään, ei näyttökertoihin. Kommentteja tuli puolestaan kaiken kaikkiaan 18 kappaletta. Sekin on suhteellisen hyvä määrä. Ulkoasuun mitään muutoksia ei tullut, sillä olen (onneksi) edelleen tyytyväinen reilu kuukausi sitten tekemääni uuteen ulkoasuun. Olen huomannut monessa blogissa kesän alkaessa vihreää väriteemaa, joka on tosi kiva juttu, sillä vihreä on ihanan kesäinen väri. Toukokuun aikana blogi sai myös 60 lukijaa täyteen. Suurkiitos kaikille blogin lukijoille - niin rekisteröityneille kuin muillekin!


Kisat pitkästä aikaa!

Viime kuussa tallillamme järjestettiin pitkästä aikaa harjoituskilpailut. Osallistuin Örkillä tölttiluokkaan T8, ja Herkulla tölttiluokkaan T2. Kirjoitin kisapäivästä tarkemman postauksenkin, mutta yleisesti kisat sujuivat tosi hyvin. Sijoituin T8:ssa Örkin kanssa yllätyksellisesti kolmanneksi ja saimme hienon ruusuke. Suoritus meni todella hyvin, ja sain ratsastettua Örkin hyväksi, jonka takia saatiin myös superit pisteet; kaikki neljällä alkavia! T2 Herkun kanssa ei radan unohduksen ja Herkun laiskuuden takia sujunut kovinkaan hyvin, mutta siitä sai kuitenkin todella hyvää kokemusta. Olihan se sentään ensimmäinen T2 minulle, sekä ensimmäinen kisasuoritus Herkun kanssa. Siinäkin luokassa tulimme viimeiseksi, eli toisiksi. Kisapäivä oli kyllä huippu, ei valittamista!


Herkku / (C) Petronella K.

Paljon talleilua ja uusi hevostuttavuus

Toukokuun aikana oli viisi ratsastustuntia, viisi hoitopäivää sekä yksi tarhojen siivoustalkoopäivä, johon kuului maasto. Putkeen mahtui myös harjoituskilpailut. Pääsin toukokuunkin aikana siis talleilemaan suhteellisen paljon. Ensimmäisellä tunnilla menin Impillä katrillitehtäviä ja toisella tunnilla myös Impillä pääty-ympyröitä sekä siirtymisiä. Samalla viikolla toisen tunnin kanssa oli talkoopäivä sekä super kiva maasto, jonka menin itse Herkulla. Kolmannen tunnin menin Örkillä aiheena siirtymiset, väistöt ja voltit. Samalla viikolla oli kisapäivä, jonka jälkeisen tunnin menin Herkulla aiheena käännökset ja pujottelut. Kuun viimeisen tunnin menin puolestaan ensimmäistä kertaa ikinä issikkaruuna Karfilla. Menimme väistöjä ja harjoituksia kokouralla. Tunnista tulossa mahdollisesti vielä erillistä postausta!

Kaikki tunnit sujuivat oikeastaan tosi hyvin lukuun ottamatta kisojen jälkeistä tuntia Herkulla. Herkku oli tosi jäykkä ristiselästä, eikä liikkunut mihinkään kunnolla. Onneksi saatiin lopussa hyviäkin pätkiä tölttiä ja ravia. Koko kuun lempihevosiksi nousivat Örk sekä Karfi. Örk siksi, että kisat ja tuntikin menivät sen kanssa tosi hyvin. Karfi puolestaan siksi, että pääsin menemään sillä ensimmäistä kertaa ikinä, ja se onnistui yllättämään minut. Sillä on ihanan pehmeä laukka, iso, mutta kiva ravi sekä käynti. Töltti sillä on hieman haastavampi, mutta ratsastamalla sitä oppii. Toivottavasti pääsen menemään näillä molemmilla kesäkuun aikana ainakin kerran.


(c) Petronella K.

Kuukauden Top 3 -biisit

Reino Nordin - Kuinka paljon voi rakastaa?

Mikael Gabriel - Älä huku kyyneliin

Eleni Foureira - Fuego


Toukokuussa todella moni artisti julkaisi uutta musiikkia. Omia lemppareitani uusista kesäbiiseistä on ehdottomasti Reino Nordinin sinkku "Kuinka paljon voi rakastaa?" sekä Mikael Gabrielin "Älä huku kyyneliin". Toukokuun alussa oli myös pitkään odottamani euroviisut, jotka voitti Israelin Netta kappaleellaan Toy. Olen kuunnellut toukokuussa oikeastaan kaikkia euroviisukappaleita tasapuolisen paljon, mutta oma suosikkini kaikista on ollut toiseksi tullut Kyproksen Eleni Foureira kappaleella Fuego. Molemmat kappaleet ovatkin nousseet muunkin kuin euroviisukansan tietoisuuteen, joka ei kyllä tänä vuonna yllätä


Kuukauden blogikommentti ja -kommentoija


Kuukauden kommentti

Kuukauden blogikommentoijaksi nousi tällä kertaa Aino Tervonen blogista Eläimet sydämessä. Aino kommentoi jos ei jokaiseen, niin ainakin lähes jokaiseen postaukseeni toukokuussa kivan ja positiivisen kommentin. Näistä Ainon lukuisista ihanista kommenteista valikoitui myös kuukauden kommentti, joka tuli postaukseen "Oman elämänsä sankarit". Toukokuussa blogiin tuli myös hyvin paljon anonyymejä kommentteja, jotka olivat kaikki tosi kivoja. Kiitos paljon Ainolle ja kaikille muille blogikommentoijille toukokuun aikana!


Kuukauden Instagram-kuva


Kuukauden Instagram-kuva

Instagramia tuli päivitettyä toukokuussa taas paljon, ja siellä saatiin myös tasalukuja täyteen, nimittäin 600:n seuraajan rajapyykki. Kiitokset kaikille Instagramseuraajillenikin. Hassua ajatella, että niinkin moni seuraa hevostiliäni! Tykätyimmäksi kuvaksi nousi 30.5. julkaistu kuva meidän tallin mummotammasta Tinnasta. Kuva sai 146 tykkäystä ja mukavat kaksi kommenttiakin. Kuvia kisapäivästä on kyllä niin paljon, että niitä riittää varmaan ensi kisoihin asti! Olen myös alkanut kirjoittamaan pienen "faktakoosteen" englanniksi suomenkielisestä tekstistä julkaisuissani, jotta ulkomaalaisetkin seuraajani tajuavat edes himpun verran jotain.


Kuukauden blogi


Kuukauden blogi

Toukokuun aikana luin suhteellisen paljon blogeja, ja kommentoinkin eri blogien eri postauksiin jonkin verran. Eniten tässä kuussa luin ehdottomasti Maijun blogia Apina ja Andalusialainen, joka kertoo ystäväni, ylioppilaan Maijun sekä hänen hevosensa Viton elämästä. Blogi käsittelee myös valokuvaamista ja muita hevosjuttuja. Blogi on tällä hetkellä ihan lemppari hevosblogini. Maiju kirjoittaa älyttömän hyvin ja sujuvasti, eikä kuvissakaan ole moittimista. Parasta on, että blogista löytää satunnaisia videopostauksiakin, joka tuo kivaa vaihtelua perus postauksiin. Vielä kun olisi kesäisempi ulkoasu, niin koossa olisi täydellinen paketti. Hyvä näinkin!


Kuukauden blogi

Toukokuu ja kevätlukukausi oli sitten tässä. Mennyt kuu oli kerrassaan tapahtumatäyteinen kaikkine kisoineen ja kiireineen. Itse sain tänään kahdeksannen luokan viimeisen todistuksen käteen. Olin yllättynyt, että historian numeroni nousi kymppiin, ja kaikkien aineiden keskiarvo ylsi jopa 9,7:ään! Nyt voi hyvillä mielin vain lomailla. Tosin, ylihuomenna minulla alkaa jo kymmenen päivän rippikoulu. Käyn kuitenkin päiväriparin, joten ratsastustunteja tai hoitopäiviä ei onneksi jää väliin. Sen jälkeen voi "virallisesti" vain lomailla. Mukavaa kesälomaa, kesäkuuta ja viikonloppua kaikille! Millainen teidän toukokuu on ollut, ja millainen todistus tällä kertaa kolahti omalle kohdalle? 

-Pihla

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus!

  Tosi harva bloggaaja tekee nykyään näitä kuukausittaisia koostepostauksia, tai sitten ne ei oo vaan osunu mun silmään. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustakin tuntuu, että melko harva tekee nykyään säännöllisesti kuukauden koosteita, mutta onneksi edes muutamat. Niitä on hauska lukea! :)

   Poista
 2. Ihana, kiitos Pihla😍. Hyvää kesää sulle!

  VastaaPoista
 3. Olipas mukava yllätys nähdä omakin nimi postauksessa. Mukava kuulla, että kommenttini ovat miellyttäneet sinua! tämä oli kuitenkin todella kiva postaus ja siulla onkin tainut olla varsin tapahtumarikas toukokuu hevostelun kannalta erityisesti. Tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Kommenttisi ovat aina niin kivoja :) Toukokuu oli kyllä todella tapahtumatäyteinen hevostelun puolesta.

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.