keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Oman elämänsä sankarit

Sunnuntaina 20.5. koitti viimein kauan odottamani päivä, nimittäin kisapäivä! Osallistuin Örkillä luokkaan T8 ja Herkulla luokkaan T2. Kisat olivat super kivat, ja pääsin ensimmäistä kertaa ikinä kunnolla kuvaamaan eri luokkia järjestelmäkamerallani. Kisapäivästä jäi mieleen hyvää kokemusta ja paljon kerrottavaa. Tietenkin haluan siis kirjoittaa ja jakaa blogiinkin kisapäivän menoa ja meininkiä. Luvassa siis todella paljon kuvia ja kertaus sunnuntain kilpailupäivästä! Kaikki postauksen kuvat ovat ottamiani, ellei toisin mainita.


Örk

Saavuin tallille jo hyvissä ajoin aamulla. Alkuun vein ja hain hevosia ulos ja sisään, sekä täyttelin vesiä. Muitakin tallihommia tuli hoidettua aamun mittaan. Putsasin myös Örkin ja Herkun varusteet huolella. Se kuuluu ainakin minulla välttämättömiin rutiineihin ennen kisojen alkua. Olin tullut tallille niin aikaisin, että aikaa oli paljon, ja välillä se tuntui kuluvan liiankin hitaasti. Parempi silti aina varata liikaa aikaa kuin liian vähän, kun on kerran kyse kilpailuista. Hain yhden aikoihin Örkin ja Herkun sisään. Kisat alkoivat varsinaisesti vasta kahdelta, mutta jo ennen yhtä paikalle alkoi valua väkeä - niin kisaajia kuin katsojia.

Hoidin Örkin hyvin ja pesin muutamia likaisia länttejä siitä vedellä. Toin myös Örkin varusteet valmiiksi sen karsinan eteen. Halusin laittaa kaiken mahdollisimman valmiiksi, jottei tulisi kiire. Kahden aikoihin ensimmäisen luokan, eli kouluratsastusluokan FS1 lämmittely pääsi alkamaan. Siinä luokassa kilpaili vain kolme ratsukkoa. Menin kuvaamaan lämmittelyä, sekä kahden ensimmäisen ratsukon ratasuoritusta. Kolmannen kohdalla minun oli pakko lähteä pois, vaikka olisin mieluusti jatkanut kuvailua. Minun oli lähdettävä laittamaan Örkille ja itselleni varusteet päälle, sillä seuraavan luokan, T8:n lämmittely alkoi välittömästi koululuokan jälkeen, jossa itsekin pääsin viimein starttaamaan!

FS1 Imynd / (c)


FS1 Imynd / (c)

FS1 Karfi / (c)
Koululuokan kuvista tuli tosi kivoja, mitä nyt ehdin kuvia räpsimään. Niistä toki voi huomata, että olen ensimmäistä kertaa kunnolla kameran takana, mutta silti niistä tuli omaan makuuni super kivoja! Asiasta kukkaruukkuun, lämmittely Örkin kanssa sujui tosi hyvin. Sain siihen omasta, ja ratsastuksenopettajankin mielestä hyvän tuntuman, ja kulkemaan sen kivan rennosti, mutta reippaasti. Käytin hyödyksi viime torstain tunnilla opittuja asioita: ratsastin sitä sisäpohkeella kulmaan, jotta se otti takajalkojaan paremmin käyttöön, ja tein töltissä muutamia väistöjä. Lämmittelyn jälkeen koko porukka lähti kävelemään tallipihaan odottamaan omaa starttivuoroaan. Itse lähdin luokassa kolmantena, joten minun ei tarvinnut onneksi kovinkaan kauaa odotella omaa vuoroani.

Tallipihassa käppäilin Örkin kanssa, ja otimme kuvia muutaman kaverini kanssa. Jännitin hirveästi lämmittelyn jälkeen, mutta kentälle päästyämme jännitys vain katosi, ja keskityin vain täysillä kisasuoritukseen. T8:ssa mennään kierros tölttiä, vaihdetaan käynnissä suunta pienellä täyskaarrolla ja töltätään toinen kierros. Örk meni älyttömän hyvää ja reipasta tölttiä. Välillä tuntuu siltä, että se aistii tärkeät paikat ja silloin tölttää lähes täydellisesti..

Suunnanvaihdon jälkeen töltti sujui vähintäänkin yhtä hyvin. Viimeisen pitkän sivun alussa Örk kuitenkin alkoi punkemaan uralta pois. Onneksi sain sen melko nopeasti takaisin uralle, ja jatkoimme hyvällä töltillä radan loppuun saakka. Olin, ja olen edelleen super tyytyväinen Örkkiin, sillä se meni todella hienosti! Saimme pisteet 4.3, 4.3 ja 4.8. kommenteilla "hyvä tahti ja tempo" ja "hyvin korjattu ratsastuslinja". Olin yhtä hymyä kävellessäni pois kentältä. En ollut ikinä saanut näin hyviä pisteitä!


Yritys saada Örk takaisin uralle..! / (C) Petronella K.

(C) Petronella K.

Suorituksen jälkeen luovutin Örkin sen seuraavalle ratsastajalle. T8:n toisen puoliskon lämmittelyn ja loppujen suoritusten ajan kävelin ja seisoskelin Herkun kanssa, jolla menin seuraavaan luokkaan, eli T2:seen. Otimme jälleen poseerauskuvia, mutta valitettavasti en ehtinyt kuvaamaan ollenkaan suorituksia tässä välissä. Odottelun jälkeen T2:n lämmittely pääsi viimein alkamaan, ja nousin Herkun selkään. Se oli mennyt kaverillani T8:ssa älyttömän hyvin. En tiedä oliko se helle vai mikä, mutta Herkku oli muuttunut sen jälkeen aika laiskaksi, eikä kuunnellut oikein apujani. Lämmittely ei sujunut kovinkaan hyvin, mutta lähdin luottavaisin mielin jälleen kolmantena ja viimeisenä kisaradalle.

T2:ssa mennään ensin kierros vapaavalintaista tempoa tölttiä, sitten kierros hitaampaa tempoa tölttiä, tehdään suunnanvaihdos ja töltätään vielä kierros tölttiä pitkin ohjin. Ensimmäinen ja toinen kierros sujuivat ihan hyvin. Herkku oli edelleen laiskahko, mutta liikkui kuitenkin eteenpäin. Kolmaskin kierros sujui hyvin. Herkku tölttäsi tosi kivasti pitkinkin ohjin, mutta arvatkaa vain, kuka unohti vaihtaa radalla suuntaa? Oikein meni, minähän se olin. No, virheitä sattuu kaikille, eikä se nyt maailmaa kaada, vaikka vieläkin vähän ärsyttää sellainen turha moka. Muuten olisimme saaneet hyviä neljällä alkavia pisteitä, mutta radan unohduksen vuoksi pisteet olivat luokkaa 2.0. Ensi kerralla sitten paremmin! Oli tämä sentään ensimmäinen kerta kilpailuissa Herkulla ja ensimmäinen T2.


Hieno oripoika se on <3 / (C) Petronella K.

(c) Petronella K.

Pitkin ohjin töltti sujui loistavasti, vaikkakin väärään suuntaan / (C) Petronella K.


Radan jälkeen kävelin Herkun kanssa hetken ja vein sen karsinaan. Otin siltä varusteet pois ja kävin itse ostamassa palan pitsaa kisabuffasta. Sen jälkeen menin kuvaamaan nelikäyntiluokkia V5 ja V1, jotka olivat vielä jäljellä. Sain lähes kaikista ratsukoista tosi kivoja kuvia, joita riittää varmaan ensi vuoteen asti! Luokkien jälkeen pidettiin palkintojenjaot, joissa jaettiin ruusukkeet seitsemälle ensimmäiselle ratsukolle eri luokissa. Ruusukkeet jaettiin eri "sarjoissa" junnuille, nuorille ja sennuille.  Sijoituin yllätyksellisesti Örkin kanssa T8:ssa junnuissa jopa kolmanneksi (3/7)! T2:ssa tulin Herkulla junnujen osiossa toiseksi (2/2). Molemmista luokista napsahti siis ruusukkeet. Olen ihan tyytyväinen molempiin suorituksiin, varsinkin rataan Örkin kanssa. Sijoitusta tärkeämpää on kuitenkin omasta mielestä hyvä rata, vaikka nämä sijoitukset olivatkin todella hyviä.


V5 Heida

V1 Saer

V5 Hjalmar

V5 Mugga

V5 Karfi

Palkintojenjaon jälkeen kävin vielä antamassa pari hevosnamia Örkille ja Herkulle. Kisapäivä oli kyllä äärettömän kiva, ja sai taas loistavaa kokemusta. Toukokuuta on enää reilu viikko jäljellä, jonka jälkeen alkaa pitkään odotettu kesäloma. Itse tosin vietän kesän ensimmäiset viikot riparilla, mutta päiväriparilla, joten ratsastustunteja ei jää sen takia väliin. Heinäkuun hevosleiriinkään ei ole kuin parisen kuukautta! Eilen puolestaan oli kahdeksannen luokan viimeinen koe. Mihin aika oikein meneekään? Mukavaa tiistaita kaikille!

-PIHLA

4 kommenttia:

 1. Onpas ihania kuvia ja todella mukavankuuloinen päivä ollut teillä! On nuo issikat kyllä aika suloisia :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Onhan nuo issikat aika sulosia :3

   Poista
 2. Todella rento postaus teidän onnistuneesta kisapäivästä, tykkäsin! Teillä taisi olla aika hyvä kisapäivä ainakin tämän postauksen perusteella ja oli varmasti mukava yllätys lähteä kisoista kahden ruusukkeen kera, vaikka eihän se tietenkään ole tärkeintä, vaan hyvä fiilis ja onnistumisen tunne! Tätä postausta oli jotenkin todella kiva katsoa, kun oli ihan järkkärillä otettuja ratsastuskuvia, sillä ovathan ne puhelimen kameran laatuihin verrattuna ihan omaa luokkaansa, tosin täällä siun blogissa puhelimella otetut kuvat ovat kyllä olleet poikkeuksellisen laadukkaita!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, huippu kuulla että tykkäsit postauksesta! :) Oli kyllä mukava kisapäivä ja hyvät radat varsinkin Örkin kanssa. Järkkärillä otetut kuvat ovat kyllä niin paljon parempia verrattuna puhelinkuviin, onneksi mäkin vihdoin sain omakseni järkkärin! Kiitos vielä!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.