tiistai 1. toukokuuta 2018

Hevosentäyteinen huhtikuu

Huhtikuu hurahti ohi ennen kuin ehti kissaa sanoa, ja nyt on jo toukokuun ensimmäinen päivä. Toukokuu tarkoittaa euroviisufanille, kuten minulle tietenkin euroviisuja. Toukokuu on myös monien keväisten juhlien aikaa. Kuu alkaa vapun vietolla, ja päättyy touko-kesäkuun vaihteessa koulujen kevätjuhlaan. Toukokuussa juhlitaan myös mm. äitejä, suomalaisuutta ja eurooppalaisuutta. Kuun aikana saa hengähtää pari vapaapäivää enemmän, valon määrä lisääntyy ja kesä lähenee. Huhtikuussa kevät sai viimein alkaa kunnolla, vaikka postausta kirjoittaessani kylläkin taivasta peittää harmaa pilviverho. Sekin on kuitenkin osa kevättä. Huhtikuu on taputeltu ja toukokuu saa alkaa, jonka kunniaksi postauksessa käsitellään menneen kuun eli huhtikuun suosikkeja, blogitilastoja ja muita kohokohtia!


Örk

Kesää kohti uudella ulkoasulla

Maaliskuussa sain postauksia ulos vuoden ennätysmäärän, mutta huhtikuussa koettiin taas loiva alamäki postausten suhteen. Postauksia tuli julki yhteensä kuusi kappaletta, johon olen vastoin kaikkia odotuksiani ihan tyytyväinen. Huhtikuussa ei suurempia koulukiireitä ollut, mutta motivaatio pyöri aivan nollan tuntumassa. Siitä huolimatta postauksista kaikki onnistuivat mielestäni suhteellisen hyvin. Kommentteja postauksiin tuli yhteensä 18 (+ vastaukseni = 36 kommenttia), ja näyttökertoja koko blogille 2 277. Niissäkin lukemissa koettiin selvä lasku, mutta postausmäärään suhteutettuna voin olla ihan tyytyväinen niihinkin.

Huhtikuun postauksista luetuimmaksi nousi Tampereen Hevoset-messujen koostepostaus "Ostoksia ja estekisoja - Tampereen Hevoset-messut". Eniten kommentteja puolestaan tuli hieman yllätyksellisesti viimeisimpään tuntipostaukseen "Kevät, kärpäset ja haasteellinen puomitehtävä", jonka menin Impillä. Molemmat postaukset onnistuivat mielestäni hyvin, ja näköjään tekin piditte kovasti niistä. Sain myös aikaiseksi toteuttaa tällekin vuodelle summer bucket list -postauksen, jossa siis listasin tavoitteita ja tehtäviä tulevalle kesälle. Vaikka toukokuu taitaakin olla epävirallisesti kevään viimeinen kuukausi, hyväksyn listan kohdan suoritetuksi, mikäli se on tehty aikavälillä 1.5.-31.8.

Kuten jo mainitsin, motivaatio blogia kohtaan oli koko kuun todella alhaalla. Postausideoita ei tuntunut taaskaan löytyvän, ulkoasu oli vanha ja talvinen, ja koko homma vain stressasi. Loppukuusta kuitenkin tartuin härkää sarvista kiinni, ja hetken mielijohteesta päätin alkaa tekemään uutta ulkoasua blogilleni. Sinivalkoinen ja todella talvinen ulkoasu kyllästytti toden teolla, ja lopulta päädyin vihreään väriteemaan. Bannerikin sai vaihtua, ja pian ulkoasu olikin laitettu aivan uusiksi. Eniten yllätyin siitä, miten onnistuin tekemään kokonaan itse niin paljon omaakin silmää miellyttävän ulkoasun. Erityisesti omaan blogiini tekemäni bannerit eivät suunnilleen koskaan tunnu onnistuvan, mutta tällä kertaa kävi hyvä tuuri! Itse pidän uudesta ulkoasusta valtavasti, ja se on ihanan kesäinen. Mitä mieltä te olette?


Uusi ulkoasu

Hevosmessuilua - jälleen

Viime kuun alkupuolella järjestettiin jo 10. kerran Tampereella Hevoset-messut. Hevoset-messut ovat hevosalan suurin messutapahtuma, jossa kävi tänä vuonna ennätysmäärä kävijöitä. Itsekin messuille pääsin sunnuntaina kiertelemään. Messupäivä oli todella onnistunut, kun pääsi viettämään aikaa hyvien ystävien kanssa, shoppailemaan ja seuraamaan erilaisia ohjelmanumeroita. Pääsinpähän kuvaamaan yhtä esteluokkaakin kaverini kameralla, kiitos Iidalle! Julkaisin messuihin liittyen kaksi postausta. Toisessa jaoin viime hetken messutärppejä ja -vinkkejä, ja toiseen koostin messupäivän tapahtumat ja ostokseni.


Alex ja Mauno / kolmemuskettisoturia.playsson.net

Hevosentäyteiset viikot

Huhtikuussa pääsin hevostelemaan erityisen paljon. 3.4. olin tallilla hoitopäivän takia, ja 4.4. keskiviikkona olin tallilla kaverini kanssa aamusta iltaan, sillä meillä oli koulussa taksvärkki, eli työssäoppipäivä, jonka pääsimme "suorittamaan" tallille. Teimme paljon tallihommia, ja oli tosi kivaa. Vielä seuraavanakin päivänä 5.4. olin tallilla oman ratsastustuntini tähden. Menin tunnin Herkulla. Kenttä oli onneksi jo ihan sula, mutta lumen sijaan saimme kahlata vesilätäköiden valtameressä! Tunti sujui kuitenkin ihan hyvin, ja Herkku oli kiva läpi tunnin oikeastaan kaikissa askellajeissa. Seuraavalla viikolla olin tallilla vain tiistaina hoitopäivän takia, sillä loppuviikosta minulle nousi kuumetta, joten en päässyt ratsastustunnille.

Seuraavana tiistainakaan en päässyt tallille ollessani vielä vähän kipeä. Torstaina minun puolestaan piti mennä tunnille, mutta pienen sekaannuksen takia meninkin tunnille vasta perjantaina. Silloin oli super lämmintä, ja pääsin menemään pitkästä aikaa Impillä. Tunti sujui ihan hyvin, vaikka aiheena oli melko haastava puomitehtävä ja Impillä riitti vauhtia vähän liikaakin. Pääsin laukkaamaan sillä ensimmäistä kertaa ikinä, joka sujui ihan hyvin, vaikka Impi olikin "hieman" hätäisellä päällä. Tästä tunnista tein kuukauden ainoan tuntipostauksen, Saman viikon sunnuntaina menin tallille talkoopäivän takia, ja neljä tuntia sinä päivänä tulikin siivottua, lähinnä tarhoja ja karsinoiden ikkunoita. Oli rankkaa, mutta kivaa!

Seuraavan viikon tiistaina olin normaalisti tallilla. Pääsin perus tallihommien lisäksi ratsastamaan hetkeksi ilman satulaa Brydjalla kentälle. Kävelin ja hieman tölttäilin sen kanssa, ja oli kyllä super kivaa päästä sen selkään pitkästä aikaa! Tällä viikolla minulla olisi kuulunut olla perjantaina tunti, mutta harmillisesti minulla oli juuri tunnin kanssa päällekkäin riparitapaaminen. Tunti siis piti siirtää jo torstaille 26.4. Silloin meitä oli tunnilla vain kolme, ja menimme ilman satulaa. Menin itse Örkillä pitkästä aikaa, ja oli tosi kiva tunti. Ilman satulaa kun kerran mentiin, harjoittelimme paljon tasapainoa, sekä tehtäviä pitkin ohjin pelkkä istunta apuna. Sunnuntaina olin tallilla taas siivoilemassa. Huhtikuu oli todellakin hevosentäyteinen!


Örk

Kuukauden top 3 biisit
Huhtikuussa kuuntelin erittäin paljon Younghearted-yhtyettä, ja loppukuusta varsinkin yhtyeen uutta kappaletta "Beijos", joka on ihan super hyvä! Sen lisäksi kuuntelin paljon euroviisubiisejä euroviisujen lähestyessä (enää viikko kääk!). Sieltä lemppareikseni ovat nousseet Saksan edustuskappale "You let me walk alone" sekä Bulgarian edustuskappale "Bones". Vielä näidenkin lisäksi olen kuunnellut jonkin verran Haloo Helsinkiä, sekä Aviciita artistin siirryttyä ajasta ikuisuuteen muutama viikko sitten.


Kuukauden blogikommentti- ja kommentoija


Kuukauden blogikommentti

Ihania kommentteja tuli blogiin jälleen kuukauden aikana niin paljon! Eniten kommentteja tuli Ainolta (6) sekä Tiialta (3). Niin siistiä, kuinka Aino on jaksanut kommentoida lähes jokaiseen postaukseeni huhtikuussa. Tiia puolestaan jaksaa kirjoittaa mielettömän pitkiä kommentteja. Kaikki positiiviset kommentit saavat hymyn huulille, mutta kuukauden kommentiksi valikoitui pitkän mietinnän jälkeen tämä Siirin kommentti postaukseen "Unelmien hevoskesä?". Kommentti on ihanan positiivinen, ja se kyllä piristi päivää kummasti. Iso kiitos jokaisella kommentoijalle huhtikuun aikana!


Kuukauden Instagram-kuva


Kuukauden Instagram-kuva

Instagram-tililläni lähes jokaiseen julkaisuun huhtikuussa tuli yli 100 tykkäystä, ja tykätyimpään kuvaan jopa 134 tykkäystä. Tykätyimmäksi kuvaksi nousi 24.4. julkaistu suloinen kuva Brydjasta. Kuva on otettu tiistaina, eli hoitopäivänä sen jälkeen, kun tulin ratsastamasta Brydjalla. Tuona päivänä sain nimittäin käppäillä ja tölttäillä sen kanssa hetken ilman satulaa kentällä. Kuva sai myös 2 kommenttia. Niin suloinen Brydja!


Kuukauden blogi


Kuukauden blogi

Huhtikuussa luin ja kommentoin todella aktiivisesti eri hevosblogeja. Kuukauden blogin valinta oli hankalaa. Lempiblogikseni kuitenkin valikoitui Millan blogi "Joka päivä on karkkipäivä". Blogi sai loppukuusta ihanan uuden ulkoasunkin. Törmäsin tähän blogiin vasta huhtikuussa ensimmäistä kertaa, mutta tykästyin siihen heti. Milla kirjoittaa super hyvin, ja blogin kuvat ovat todella kivoja. Blogi on kaiken kaikkiaan laadukas ja mielenkiintoinen. Vahva lukusuositus kaikille! Kuukauden blogi

Ja näin se on huhtikuukin purkissa. Toivottavasti kaikkien vappu on sujunut hyvin ja railakkaasti - muttei turhan railakkaasti! Toukokuussa on luvassa paljon kaikkea siistiä josta lisää sitten myöhemmin. Muutama tunti sitten blogi sai täyteen 60 lukijaa, josta suuri kiitos ihan jokaiselle blogini lukijalle. Jotenkin niin hullua, kuinka monta ihmistä oikeasti minun ja hevosten menoa blogissa seuraakaan, Instagramista puhumattakaan. Siellä hevostilini sai huhtikuussa puolestaan 500 eli puoli tuhatta seuraajaa täyteen. Ei muuta kuin ihanaa vappua ja toukokuun alkua kaikille!

-Pihla

6 kommenttia:

 1. Nämä postaukset ovat kyllä aina yhtä mukavaa luettavaa. Aivan ihana muuten tämä uusi ulkoasu! Niin keväinen :)


  maijunhevoselamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiju! Kiva kuula, että tykkäät niin postauksesta kuin uudesta ulkoasustakin :)

   Poista
 2. Kiitos, olen todella otettu tästä! ♥
  On todella kiva kuulla, että tykkäät!

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva löytää oma nimi taas kerran täältä siun kuukausikoosteesta. Oli kyllä taas kivasti toteutettu tämä postaus. Hienoa nähdä, että teet nämä aina niin huolitellusti ja kiinnostavalla tavalla. Mukava oli nähdä myös menneen kuukauden blogitilastoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Kiva kuulla, että tykkäät näistä kuukauden koostepostauksista, ja ne ovat kiinnostavaa sekä hyvää luettavaa :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.