keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Kevätkisat, ensimmäiset vihreät ja maastoilua

Keväällä on tullut otettua älyttömästi kuvia. Omaa järjestelmäkameraa minulla kun ei vielä ole, puhelin on ainoa kuvausvälineeni. Valon ja lämmön lisääntyessä sekä puiden ollessa jo täynnä lehtiä, on kuvia ollut paljon kivempi ottaa kuin pimeässä keskitalvella. Vaikka suurimmalla osalla on vielä koulua, niin eiköhän tätä voi jo kesän aluksi kutsua! Kuvia on siis kertynyt todella paljon, joten tässä postauksessa pääsette kuvapainotteisesti käymään muutamalta menneeltä viikolta ihanan keväisiä ja kesäisiä kuvia läpi. Kuvien lisäksi luvassa kuulumisia yms. fiiliksiä ja tapahtumia parin viikon ajalta.1.
2.

1 & 2: Viime viikon perjantaina olin tallilla, koska oli ratsastustunti ja hoitopäivä. Oma tunti Impillä sujui tosi hyvin! Harjoittelimme pääty-ympyröitä, pysähdyksiä sekä vain hioimme varsinkin tölttiä hyväksi ja rennoksi kokouraa pitkin. Laukassa otimme nostoja. Tunti sujui kaikin puolin hyvin, ja sain parhaimmat laukat ikinä Impin kanssa, sekä kivan rentoa tölttiä, josta jäi hyvä fiilis. Ennen omaa ratsastustuntiani autoin aloittelijoita laittamaan hevoset kuntoon tuntia varten, ja itse tunnillekin menin alkuun auttelemaan ennen Impin hoitamista. Päivä oli ihanan aurinkoinen ja kaunis, mutta myös todella lämmin. Lämpötila pyöri myöhään illallakin 20 asteen paremmalla puolella. Näistä lämpötiloista todella kannattaa nauttia, sillä juhannuksena saamme varmasti takaisin yksinumeroiset lämpötilat sekä vesi- ja miksei räntäsateetkin..

Tuona perjantaina ennen lähtöäni tallilta kotiin sain kuitenkin muutaman tosi kivan kuvan Brydjasta ja Muggasta laiduntamassa tallipihassa. Onnea on hyvät ja suhteellisen suuret laitumet vain muutaman kymmenen metrin päässä tallirakennuksesta! Vaikka kenttä pöllyää hurjana, ötökät ovat tehneet paluun, eivätkä hevoset ole vielä ehtineet pudottaa kaikkia talvikarvojaan, nauttivat ne varmasti alkukesän ensimmäisistä vihreistä täysin siemauksin! Tähän aikaan ruoho on melko "tujua", joten hevosia ei tule kuitenkaan pitää vihreällä kuin vähän kerrallaan, ja totuttaa ne pikku hiljaa laiduntamiseen talven jäljiltä, jotta esimerkiksi kaviokuumeilta säästytään.


3.
4.

3 & 4: Olen mennyt viime aikoina lähes jokaisella tunnilla Impillä. Ennen tätä kevättä en ollut päässyt sen selkään koskaan, mutta viime kuukausina olenkin yllättäen mennyt sillä kaikista tallin hevosista eniten! Impi on kivan herkkä, mutta kiltti tamma. Sitä pitää kuitenkin osata ratsastaa, eikä selässä kannata vain istuskella, sillä Impiä pitää ensisijaisesti ratsastaa istunnalla. Se on hirveän kiva, ja aika lailla minun tyyliseni hevonen kaikin puolin. Sillä on tosi paha kesäihottuma, ja se jos joku osaa rikkoa ötökkäloimet niin, että pääsee hinkkaamaan ikävästä harjaa sekä häntää. Onneksi sen jouhet ovat tällä hetkellä hyvät, jonka takia sille ei saa edes tehdä lettejä, jotta harjan ja hännän tilanne jatkuisi samaa rataa. Impi on myös luonteensa lisäksi ihanan värinen, nimittäin rakastan ruunihallakoiden lisäksi kirjavia hevosia!


5.

5: Yllätyksellisesti issikkaori Herakles eli Herkku on noussut kevään aikana suosikkeihini. Menemäni tunnit sillä ovat sujuneet niin hyvin lopputalvesta/alkukeväästä, että olen jopa alkanut pitämään Herkusta. Ennen en nimittäin oikein pitänyt siitä, sillä meidän yhteistyö ei tuntunut vain toimivan. Nyt asiaan on kuitenkin saatu käänne, ja menin jopa ilmoittautumaan Herkulla kisoihin! Meidän tallilla järjestetään 20.5. harjoituskilpailut, joihin halusin alun perin osallistua Örkillä ja Impillä: Örkillä tölttiluokkiin T8 sekä T1, ja Impillä nelikäyntiluokkaan V5. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, sillä Impillä osallistuikin jo aika moni samaisiin kisoihin. Ratsastuksenopettaja ehdotti minulle Herkkua tölttiluokkaan T2, ja tietenkin suostuin, vaikka hieman epäilevä olen edelleen. No, ainakin saadaan loistavaa kokemusta kisaamisesta sitten Herkullakin, jos ei muuta.

Tölttiluokan T2 ohjelmaan kuuluu valitsemaansa suuntaan aluksi kierros tölttiä vapaavalintaisessa temmossa, jonka jälkeen mennään kierros tölttiä samaan suuntaan, mutta hitaassa, tasaisessa ja rauhallisessa temmossa. Sen jälkeen tehdään pieni suunnanvaihdos käynnissä, ja töltätään kierros työtöltistä keskitölttiin selkeästi pidemmällä ohjalla niin, että näkyvästi tuntumaa hevosen suuhun ei ole. Siitä tulee todella jännittävää! Örkin kanssa menen sitten vain luokkaan T8, joka sujui viime kilpailuissa syksyllä 2017 todella hyvin. Siinä luokassa mennään molempiin suuntiin kierros tölttiä vapaavalinnaisessa temmossa, johon lähden oikeastaan aika luottavaisin mielin. Kisoista tulossa ehdottomasti postaus blogiin, ja päivittelyjä instastoryyn @pihlajaislanninhevoset. 


6.
7.

6: Sunnuntaina 13.5. Oli äitienpäivä, jonka kunniaksi leivoin ensimmäistä kertaa Geisha-juustokakun. Kakku onnistui hyvin, vaikka unohdinkin lisätä päälliseen tekovaiheessa desilitran tomusokeria. Onneksi se ei vaikuttanut juurikaan kakkuun, joten se maistui ja näyttikin ihan hyvältä!

7: Eilen, tiistaina 15.5. Olin tallilla hoitopäivän takia. Tein pertus tallihommia, ja oli kivaa. Tallilta tulon jälkeen oli pakko nappasta muutama kuva pihan kauniisti kukkivasta omenapuusta. Keväässä ehdottomasti parasta on kyllä luonnon eloon herääminen, kaikki kukkivat puut ja kukat. Eikä tänä vuonna toukokuun lämpötiloistakaan ole ollut valittamista, vaikka välillä onkin tuntunut, että pää syttyy vielä palamaan kun on oikeasti niin kuuma! No, parempi +28 kuin +8, eikö?


Herkku, jolla pääsin viime lauantaina myös maastoilemaan!

Olin viime lauantainakin tallilla, koska oli viimeinen tarhojen siivoustalkoopäivä. Oli järjettömän lämmin, mutta silti todella kivaa! Palkinnoksi talkoopäivistä pääsimme maastoon, jonka itse menin Herkulla. En ollutkaan koskaan ennen ollut Herkulla maastossa, sillä se on usein vetohevosena. Nyt kuitenkin pääsin, ja Herkusta paljastuikin super kiva ja reipas maastomopo! Loppukevät on ollut hevosentäyteinen, mutta myös koulukiireitä on riittänyt. Nyt on onneksi enää yksi koe jäljellä, joka on onneksi itselleni melko helppo äidinkielenkoe. Jotain käytännön hyötyä tästä bloggaamisestakin. kun äidinkielentunneilla käsittelyssä on pilkut ja muut kielioppijutut. Ihanaa alkukesää kaikille! Miten teidän toukokuu on sujunut tähän mennessä?

-PIHLA

4 kommenttia:

 1. Onnea kisoihin! Ja oli kiva postaus����

  VastaaPoista
 2. Kivasti toteutettu postaus! Tsemppiä siulle kisoihin, teillä menee varmasti hyvin, vaikket päässykkään kisaamaan haluamallasi issikalla, Impillä. Impi on kyllä varsin nätti tapaus ja varmasti todella kiva ratsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Impi on kyllä tosi kiva ratsastaa, ja vielä niin nättikin!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.