keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Meidän muumileiri 2!

Viime postauksessa kerroin heinäkuun hevosleirin kahden ensimmäisen päivän ratsastustunneista, ja muusta tapahtuneesta. Nyt on aika toisen osan, jossa käsittelyyn pääsevät kaksi viimeistä leiripäivää 18.- ja 19.7. Viimeisinä leiripäivinä pääsimme tekemään mm. maastakäsittelyharjoituksia, riimulla ratsastamista, ja kisaamaan esteillä! Jos et ole lukenut ensimmäistä osaa meidän muumileiristä, suosittelen lukemaan sen, jotta pääset kunnolla mukaan tähänkin osaan ja leiritunnelmaan.


Brydja! Kuva: Aaria S.


Keskiviikko 18.7.

Jälleen yksi lämmin yö takana. Meidän huoneessa oli tajuttoman kuuma koko ajan, koska ikkunoita ei saanut auki, ja vasta viimeisenä yönä hoksasimme kysyä tuuletinta helpottamaan oloa. Aamulla heräsimme jälleen seitsemän aikoihin aamupalalle. Sen jälkeen olikin kaikkien aika valmistautua aamupäivän leirikisojen ensimmäiseen osuuteen, eli esterataan! Sen sai mennä leirihoitohevosellaan, tai jollain muulla. Itse menin sen kuitenkin leirihoitohevosellani eli Örkillä. Ei valitettavasti saatu kuvia, mutta voin taata että hauskaa oli, vaikka aika paljon jännittikin.

Rataan kuului ensin pääty-ympyrällä puomin ylitys, josta aika laitettiin käyntiin. Siitä kaarrettiin pitkälle sivulle kahden esteen sarjalle. Siitä mentiin uraa pitkin toiselle pitkälle sivulle, nyt yksittäiselle ristikolle. Siinä piti todella olla hereillä, sillä lähes heti sen ristikon jälkeen kaarrettiin oikealle lyhyellä sivulla olevalle esteelle. Tähän asti rata oli sujunut todella hyvin, vaikka meinattiinkin mennä tiukan kaarteen takia tästä viimeisimmästä ristikosta ohi. Sen jälkeen jatkettiin ensimmäisen sarjan ohi, ja lähdettiin kaartamaan kohti H-kirjainta, ja pientä estettä. Sen jälkeen tehtiin jälleen tiukka kurvi radan ensimmäiselle sarjalle, mutta nyt se hypättiin vain toisesta suunnasta. Sen selvitettyä kaarrettiin pääty-ympyrälle ja ylitettiin sama puomi kuin alussa, johon aika pysähtyi.


Örk

Saimme Örkin kanssa puhtaan radan ilman virhepisteitä, johon olen super tyytyväinen! Aika meillä ei ollut päätä huimaava, mutta olin super ylpeä meistä, vaikka kyseessä oli vain leirikisojen esterata. Voittoon kirivät super nopeat  Frida ja Safir, ja me tulimme Örkin kanssa jaetulle 7. sijalle. Örk oli kivan reipas ja rento, vaikka tiet olisivat voineet olla vähän tiukempiakin. Iltapäivällä saimme hieman erilaista ohjelmaa, nimittäin maastakäsittelyä, johon sain Mosin. Se oli oikein kiva, ja loisti erityisesti vanhana kaviokuumehevosena tehtävässä, missä piti saada etukaviot kahden laatan päälle. Maastakäsittely oli super hauskaa. Tehtävien aikana pääsi testaamaan erilaisia tapoja esimerkiksi peruuttaa ja ohjata hevosta. 

Illalla uintireissun ja päivällisen jälkeen meillä oli vielä päivän viimeiset ratsastustunnit. Toivoin itse Seifuria, jonka sainkin! Ennen omaa tuntia kuitenkin kuvailin toisen puolikkaan tuntia. Seifur oli super kiva ja reipas. Menimme käynnissä voltteja sekä pohkeenväistöjä. Töltissä menimme kokouraa ja väistöjä myös. Yllätyin, kuinka väistöt sujuivat melkeinpä paremmin töltissä kuin käynnissä! Ravissa menimme vain kokouraa. Jälleen oli tunti kun en osannut keventää lainkaan, mutta onneksi töltti oli super hyvää. Laukassa otimme muutamat nostot pitkille sivuille. Loppuun kaikki saivat vielä mennä harjoituksen vuoksi V5, eli nelikäyntiluokan yksitellen. Tölttikierros sujui tosi hyvin, josta saimme 4,5 pistettä. Ravikin oli hyvä, 4,0, vaikka se tuntui hieman ponteettomalta. Käynnistä saatiin tosi hyvä 5,0, vaikka Seifurilla oli vähän kiire! Laukasta saimme vain 3,5 rikon takia, mutta siitä ja räjähtävästä lähdöstä huolimatta reippaista laukkapätkistä jäi hyvä fiilis. Yhteispisteet siis 4,25! Seifurilla oli super hauska mennä pitkästä aikaa.

Seifur ja minä, kuva: Reetta V.

Frökk ja Reetta, kuva: minä

Anna ja Kassu, kuva: minä

Fanny ja Reino, kuva: minä

Frida ja Ässä, kuva: minä


Torstai 19.9.

Viimeisen leiripäivän aamu alkoi loistavasti viileähköllä huoneella tuulettimen ansiosta, mutta myös haikein mielin. Kuten aina, heräsimme seitsemän aikoihin aamupalalle. Tällä kertaa meillä oli hieman enemmän oleskeluaikaa ennen talliin lähtöä, sillä päivän ensimmäiselle ratsastukselle lähdimme hieman myöhemmin. Viimeisen aamun kunniaksi lähdimme koko porukalla maastoilemaan. Itse menin taas Örkillä. Meillä oli super kiva maasto, ja päästiin laukkaamaankin paljon. Maastoilu on niin parasta! 

Iltapäivällä oli leirikisojen toinen osio, temppurata, jonka sain mennä Brydjalla! Itse menin tietenkin ilman satulaa, ja niin meni moni muukin. Harmillisesti lämmin sää karsi muutaman leiriläisen osallistumisen huonon olon takia. Ensin lämmiteltiin kaikissa askellajeissa. Laukassa oma tasapaino meinasi pettää, ja jouduin tukeutumaan harjaan ollessani jännityksestä kankea. Brydjan innostuessa kuitenkin koetin olla mahdollisimman rento, ja heti tuntui pysyvän selässä paljon paremmin, vaikka ilme oli melko kauhistunut!

Itse temppurataan kuului aluksi "avata portti" eli ottaa kentän aitaan kiinnitetty naru estetolpasta, mennä siitä läpi ja sulkea se. Meillä tämä sujui suhteellisen hyvin, vaikka tehtävä oli oikeasti tosi hankala. Siitä suuntasimme kohti kivi lusikassa tehtävää. Kivi lusikassa ja lusikka toisessa kädessä piti pujotella pienen puomeista rajatun labyrintin läpi tiputtamatta kiveä, jossa onnistuimme ensi yrittämällä! Siitä piti mailan tapaisella kepillä tökkiä jumppapallo maaliin eli kahden tötsän väliin. Saimme vähän apua, sillä oli tiedossa, että Brydja saattaa pelätä mailaa. Hengissä kuitenkin selvittiin, ja päästiin pujottelemaan parit tötsät. Pienikokoisena Brydja taipui töltissä mainiosti välistä toiseen, ja päästiin hyppäämään rataan kuuluva pieni ristikko, joka meille kyllä madallettiin. Senkin yli ponkaistiin oikein vauhdilla!

Anna ja Toukka, kuva: Aaria
 
Elina ja Mugga, kuva: Aaria

Minä ja Brydja, kuva: Aaria
Esteen jälkeen kuului laskeutua hajoamispisteessä olevan jakkaran päälle, tasapainoilla poni toisessa kädessä tiilien päällä toiselle jakkaralle ja hypätä kyytiin. Valitettavasti oma tasapaino petti ja jouduimme uusimaan tiilikävelyn, mutta toisella yrittämällä onnistuttiin. Ja selkäänhän piti nousta tehtävän jälkeen väärin päin ja pujotella puomilabyrintti väärin päin. Tässäkin onnistuimme Brydjan kanssa vasta toisella yrittämällä, mutta tämäkin tehtävä oli ehdottomasti hankalimmasta päästä. Sen jälkeen piti äkkiä kääntyä oikein päin ja tulla niin nopeasti kuin pääsi uraa pitkin E-kirjaimeen, johon aika pysähtyi. Mehän tulimme oikein reippaalla laukalla, mutta aika riitti vain 5. sijalle. Eipä se haittaa, pääasia että pääsin lopettamaan leirin maailman parhaan ponin selässä! Voiton vei jälleen ansaitusti Frida ja Safir! Ihania kuvia meistä otti puolestaan Aaria!


Reetta ja Herkku, kuva: Aaria

Leiri oli ehdottomasti kesän kohokohta ja loman parhaat neljä päivää. Kiitos siitä super leiriläisille, vaikka leiristä onkin jo kaksi kuukautta aikaa! Toivottavasti piditte molemmista leiripostauksista, vaikka tänä vuonna ne tulivat aavistuksen myöhässä. Motivaatiota ei vain ole ollut, mutta katsotaan, jos tässä alkaisi taas postauksia ripottelemaan tänne, ainakin viikon takaisista estekisoista Örkin kanssa! Mukavaa syksyn alkua kaikille! Mitkä ovat teidän parhaat kesämuistot?

-Pihla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.