sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Hevosviikonloppu

Moi! Tässä postauksessa kerron minun viikonlopustani 13.1-15.1. Pidemmittä puheitta itse aiheeseen.

Perjantai 13.1

Perjantaina menin aamulla normaalisti kouluun. Koulupäiväni oli ihanan lyhyt, vain 8-13. Aamulla minulla oli kaksi tuntia terveystietoa ja kaksi tuntia kemiaa. Päivän päätteeksi vielä tunti historiaa. Kaverini teki myös minulle ihanat hollantilaiset letit.
Koulun jälkeen tein itselleni välipalaa ja imuroin huoneeni. Olin odottanut hirmu kauan uusien UP-jaksojen (Uusi päivä tv-sarjan uusien jaksojen) alkamista. Kolme jaksoa tuli perjantaina Yle Areenaan ennakkoon, joten katsoin myös ne. Viiden aikoihin söin ja lähdin tallille
Tallille päästyäni menin katsomaan kellä menen tunnilla, Mosílla. Mosí on ihan kiva issikkaruuna, josta voit lukea tarkemmin tästä. Aloitin harjaamaan Mosía. Sillä oli onneksi loimi, joten se ei ollut likainen (Mosí on siis kimo :D). Sitten tein sille harjasin sen harjan ja hännän sekä tein harjaan ranskalaisen letin. Sitten putsasin kaviot ja varustin sen.
Tunnilla menimme käynnissä pääty-ympyröitä, pysähdyksiä ja loivaa kiemuraa. Töltissä menimme samaa loivaa kiemurauraa sekä käyntiin siirtymisiä. Ravissa menimme vain kokouraa, niin kuin tietysti kaikissa muissakin askellajeissa menimme tehtävien lisäksi kokouraa. Laukattu ei ollenkaan, sillä kenttä oli aika huono.
Tässä vielä muutama kuva tehtävistä, joita menimme:
Vaaleanpunainen: ura 
Musta: käynti 
Vihreät viivat: puomeja 
Vihreät pallot: ämpäreitä 
Sininen pallo: pysähdys
Sininen: töltti 
Punainen/pinkki: ravi


Tunti meni ihan hyvin. Loppukäynnit menin ilman satulaa. Tunnin jälkeen harjasin Mosín ja annoin sille porkkanan palan. Laitoin sille myös loimet, sillä Mosí meni ulos. Oli kivaa!
Tässä vielä muutama kuva perjantailta
Brydja

Seifur

Mosí ennen tuntiaToukka


Tyge


Lauantai 14.1

Lauantaina lähdin perheeni kanssa Porvooseen pikkuveljeni käsipalloturnaukseen. Herätys oli 8.00 ja lähtö 9.00. Katsoin ensin yhden pikkuveljeni pelin, kunnes lähdimme syömään. Ruuan jälkeen menimme äitini kanssa Porvoon vanhaan kaupunkiin kiertelemään kauppoja pariksi tunniksi. Löysin muutaman ostoksen, kuten hevosen pään muotoisen piparkakkumuotin sekä kynän, jonka päähän oli tehty pieni hevosenpää. Kävelimme urheiluhallille katsomaan pikkuveljeni viimeisen pelin, jonka jälkeen lähdimme kotiin.
Tässä vielä pari kuvaa lauantailta
Kahvilassa Porvoossa

Maisemakuva matkalta kotiin


Sunnuntai 15.1

Tänään, sunnuntaina, olin taas tallilla. Herätys oli 9.00 ja lähtö tallille 10.00. Ai että miksi olin menossa tallille? Olin lähdössä parin tunnin maastoreissulle. Tallilla sain kuulla että lähden maastoon Örkillä. Örk on tosi kiva maastoponi, josta voit lukea lisää täältä. Hoidin Örkin ja tein sille häntään pienen letin. Varustin sen ja itseni, ja oltiin valmiita lähtöön.
Mentiin pitkä reitti joka kesti yhteensä 1h 50 min. Mentiin käyntiä, tölttiä, ravia ja laukkaa. Örk meni ekalla laukkapätkällä mielettömän kovaa, ihan vedet tuli silmiin! Örk oli tosi kiva ja oli super hauskaa ja kivaa!
Maaston jälkeen heitin Örkille loimen selkään ja menin syömään tallihuoneeseen. Siellä oli samaan aikaan junnutiimin kokous, joten oli ahdasta, mutta ei se haitannut. Sen jälkeen pyörin tallilla ja tein vähän kaikkea. Katsoin valmennusta, pyörin tallissa ja tämmöistä. Kotiin lähdin kolmelta.
Tässä muutamia kuvia tältä päivältä


Örk maaston jälkeen

Undrí

Brydja

Tinna

Mosí :D
Loppuillan aionkin omistaa maantiedolle, sillä huomenna on koe! Liikuntatunnilla menemme pulkkamäkeen, joka tulee olemaan varmaan tosi hauskaa!
Kiitos kun luit tämän postauksen, toivottavasti pidit ja alat lukijaksi!
Minua voi seurata myös instagramissa @pihlajaislanninhevoset
Nähdään ensi viikolla ensi postauksen parissa! -Pihla

2 kommenttia:

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.