lauantai 22. huhtikuuta 2017

Analyysissä oma blogi!

Moi! Tämän päivän postaukseen olen saanut idean Katrin Kylmäverinen Unelma -blogista, tarkemmin ottaen hänen bloginsa postauksesta 50 postausideaa hevosbloggaajille osa 2. Sieltä postauksesta bongasin monta muutakin hyvää ideaa, mutta päätin toteuttaa tämän. Ideana siis arvostella oma bloginsa. Pidemmittä puheitta itse analyysiin!


Analyysissä oma blogi
Banneri ja ulkoasu
Aloitetaan bannerista. Sen olen tehnyt itse, ja mielestäni se on ihan kiva. Olen vielä aloittelijan tasolla bannereiden tekemisessä, olenhan toteuttanut onnistuneesti vain pari banneria mukaan lukien tuo nykyinen. Bannerissani tällä hetkellä tykkään kuvien asettelusta. Mielestäni molemmista reunoista kurkkaavat hevoset ovat hyvällä tavalla hauskan näköisiä, mutta mietin myös näyttäisikö banneri paremmalta ilman niitä. Myös pienet kuvat pidemmillä sivuilla ovat kivoja. Pidän tuon tyylisestä kaunokirjoituksesta todella paljon, ei liian koukeroista, mutta selvästi kaunokirjoitusta.
Bnnerini tällä hetkellä.
Ulkoasuni on Eevi Mäkisen käsialaa. Se on mielestäni myös kiva. Vihreä sydäntausta on lempi asiani varmaan koko ulkoasussa! Pidän myös sivujen/ylävälilehtien otsikoista jotka näkyvät heti bannerini alla. Ne ovat kivan väriset ja ne on kirjoitettu kivalla fontilla. Mutta yleisesti lähes kaikki ulkoasussani on kivan näköistä. Pidän vihreästä ja valkoisesta pääväreinä. Ne tuovat kivan keväisen/kesäisen ilmeen blogilleni ja näyttävät muutenkin kivoilta yhdessä. Yleensä en vihreästä erityisemmin pidä, mutta blogiin se sopi paremmin kuin hyvin! Kiva pikku yksityiskohta jonka olen itse koodilla lisännyt ulkoasuun, on sivupalkin suosittujen postausten edessä oleva numero. Se vain on jotenkin niin kivan näköinen yksityiskohta.
Sivupalkin suositut tekstit -gadget. Ja mitäköhän tuo 2. kohta oikein tekee..?
Postaukset ja niiden sisältö
Ensimmäiset postaukseni ovat vähän tönkköjä. Olen kirjoittanut puhekielellä osan sanoista ja käyttänyt paljon hymiöitä ":)" ja ":D". Nykyään vältän suuresti hymiöiden ja varsinkin puhekielen kirjoittamista. Olen itsekin huomannut kuinka puhekielellä kirjoittaminen ja runsas hymiöiden käyttö blogipostauksissa on yllättävän ärsyttävää. Tietenkin yksi tai kaksi hymiötä ei tekstissä juurikaan haittaa ainakaan minua itseäni.
Aloituspostauksesta pätkä. Kuten huomaatte, olen käyttänyt jonkin verran
puhekieltä ja hymiöitä.
Blogia olen kirjoittanut vasta vajaa neljä kuukautta, ja siihen nähden olen mielestäni kehittynyt postausten teossa melkoisesti. Jotenkin vain oppii kirjoittamaan järkevämmin ja käyttämään sanoja eri tavalla. Nykyäänkään postaukseni eivät tietenkään ole lähelläkään täydellisiä, mutta paranevat koko ajan. Pidän postauksissani isoista kuvista (samalla tavalla kuin kenen tahansa muunkin blogissa) ja muutenkin postausten sisällöstä. teen mieleisiäni postauksia ja kirjoitan ne haluamallani ja omasta mielestäni hyvällä tavalla.
Olen todella huono lukemaan omia postauksia ajatuksella läpi ennen julkaisemista. Pitäisi oikeasti parantaa siinä, että lukisi jokaisen lauseen ajatuksella, jotta suurimmilta kirjoitusvirheiltä voitaisiin välttyä. Muutamin postauksiin olen kirjoittanut avonaisesta poskihihnasta, joka on oikeasti leukaremmi ja hevosesta joka on ruuna vaikka se on oikeasti tamma ja näin pois päin. Tässä näätte huolimattomuuteni.. Mutta koitan koko ajan parantaa siinäkin!
Ja vielä yleiskatsaus blogista!
Siinä tämä lyhyehkö postaus omasta blogistani. Toivottavasti tykkäsitte! Kaikki saavat vapaasti toteuttaa tämän samaisen postauksen omaan blogiinsa! Linkkailkaa ihmeessä omia tekemiänne kommentteihin jos saitte idean tästä postauksesta!
Tulin tässä sitten taas kipeäksi. Tuskin pääsen alkuviikosta kouluunkaan. Jos ei muuta niin ainakin ehdin kirjoitella postauksia varastoon ja julkaistakin jonkun! Tällä viikolla on tämä postaus mukaan lukien tullut jopa 3 postausta! Yritän jatkaa samaan malliin niin saataisiin tähän kuuhun ehkä jopa 10 postausta. Onhan tätä kuuta vielä reilu viikko jäljellä ja ideoita löytyy!
Ensi viikolla ei ole luvassa mitään ihmeellistä, paitsi perjantain taksvärkkipäivä. Jään kotiin siivoamaan, sillä en tallille päässyt töihin siksi päiväksi. Mutta sinä iltana ihan normaali ratsastustunti kuitenkin!
Kivaa viikonloppua! -Pihla
Kertokaa ihmeessä mielipide tästä postauksesta ja kertokaa teidän lyhyt mielipide blogistani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.