maanantai 17. huhtikuuta 2017

Ratsastustunti 13.4.2017 ja kevätpäivä

Moi! Tänään olen vihdoin tämän kyseisen postauksen parissa. Niin kuin kliseinen sanonta kuuluu; parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tässä postauksessa siis kerron torstain ratsastustunnistani sekä perjantain kevätpäivästä tallilla. Olin siis poikkeuksellisesti torstain tunnilla, sillä perjantaina ei tuntia olisi ollut vapaapäivän ja kevätpäivän takia. Enemmittä puheitta ratsastustuntiin!

Torstai 13.4.
Ratsastustuntini

Torstaina "matkani kohti tallia" alkoi n. klo 17.10. Tallille saavuttuani menin katsomaan tuntilistasta kellä menen. Nimeni kohdalla luki Mosí. Olin samaan aikaan iloinen ja hieman pettynyt. Oli kivaa mennä Mosílla, sillä en ollut mennyt sillä hetkeen, mutta mieleeni muistui myös viime ratsastuskertani sillä. Mosí oli ollut todella hankala eikä kuunnellut laisinkaan apuja. Reippain mielin menin kuitenkin karsinaan tervehtimään ja hoitamaan Mosía.


Mosí

Kun olin saanut Mospan harjattua, puhdistin sen kaviot ja selvitin harjan ja hännän. Luojan kiitos Mosín harjaan sekä häntään oli laitettu selvitysainetta, joten jouhet tarvitsi harjata vain kevyesti läpi! Letinkin koitin häntään tehdä, mutta se ei jostain syystä tahtonut onnistua. Kello näytti jo paljon, joten päätin jättää letityksen sikseen ja varustaa Mosín.

Kentälle päästyämme ja selkään noustuamme kävelimme kaikki alkukäynnit. Niiden jälkeen aloimme tekemään käynnissä pääty-ympyröitä. Toisella pääty-ympyrällä oli 3 ämpäriä jotka piti pujotella. Toisella pääty-ympyrällä oli puolestaan puomi, joka piti ylittää kevyessä istunnassa. Mosí oli alusta alkaen kivan reipas ja kuuliainen. Tunti alkoi siis loistavasti!

Käyntitehtävä piirrettynä:
musta-ura
sininen-käynti
pinkki-ämpäreitä ja puomi

Kun käyntitehtävää oli tehty hetki, siirrettiin hevoset tölttiin. Töltissä menimme tuota samaa tehtävää, mutta puomin puoleinen pääty-ympyrä tehtiin ravissa ja muut osat töltissä. Tölttäsimme myös kokouraa. Mosílla on todella passitahtinen töltti, eli pompottavaa kyytiä! Sain kuitenkin Mosín paikka paikoin tölttäämään melko puhtaastikkin! Mosín ravi on hirmu iso, mutta sekin meni ihan ok!

Töltti/ravitehtävä piirrettynä:
musta-ura
vihreä-töltti
punainen-ravi
pinkki-ämpäreitä ja puomi


Menimme noita tehtäviä molempiin suuntiin noissa askellajeissa. Laukkaa otimme kuitenkin vain vasempaan kierrokseen. Laukkasimme pitkää sivua ja nostimme laukan ravista tai töltistä. Mosí nostaa helpommin passin, eikä laukkaaminen ole Mosín ykkösjuttu. Mosí nosti kuitenkin ensimmäisellä yrittämällä heti laukan! Meni siis super hyvin laukannostot! Sain nostettua kaksi kertaa laukan, mutta kerran nousi passinsekainen ravi. Silti olin todella tyytyväinen Mosiin! Sain myös kehuja ratsastuksenopettajaltamme, kuinka Mosí ajatteli eteenpäin, mutta en antanut sen rynniä.

Laukkatehtävä piirrettynä:
musta-ura
sininen-käynti
pinkki pallo uralla-pysähdys
vihreä-töltti
oranssi-laukka


Loppukäynnit lähes kaikki kävelivät maasta käsin hevosen kanssa, mukaan lukien minä. Niiden jälkeen lähdettiin talliin. Vein Mospan karsinaan, otin varusteet siltä pois ja vein ne niiden omille paikoille satulahuoneeseen. Sitten vielä harjasin Mosín ja venyttelin sen kanssa. Annoin palkinnoksi muutaman heppanaminkin. Sitten otin kuvia hevosista ja juttelin tallilaisten kanssa.


Mosí

Mosí

Mosí näyttää kieltä :D

Mugga

Toukka
Perjantai 14.4
KevätpäiväPerjantaina heräsin klo 8.49, juuri minuuttia ennen herätystäni. On se kumma miten alitajunta osaa herättää sinut juuri ennen kellonsoittoa! Sängystä ylös päästyäni tein aamutoimet, eli pesin hampaat, söin aamupalaa, puin tallivaatteet päälleni ja letitin hiukseni kahdelle hollantillaiselle. Tarkistin että minulla on kaikki tavarat mukana, ja n. klo 9.50 lähdin äitini kanssa tallille.

Tallille päästyäni vein tavarat sisään ja keppihevoset myllyn seinää vasten. Aivan, en kertonutkaan vielä, että sain luvan järjestää kevätpäivään kepparipisteen! Toin siis omia keppihevosiani ja yksi kaverini toi esteitä. Rakensin tallipihalle muutaman matalan esteen sarjan, jota saisi hypätä keppareilla. Monet pikkutytöt kävivätkin ratsastelemassa ja tykkäsivät kovasti!

Itse tapahtuma alkoi klo 11. Olin hieman kymmenen jälkeen tallilla. Kävin tervehtimässä Pirkkoa ja "rakensin" keppariradan ja laitoin keppihevosille varusteet. Kevätpäivän yhteydessä oli myös maastotaitokisat. Kentälle oli rakennettu pieni rata, joka piti suorittaa mahdollisimman nopeasti virheittä. Kilpailuun kuului myös kierros talliympäristön alueen rasteilla, joilla esitettiin aina kysymys liittyen Iso-Tuomiston talliin ja yleisesti hevosiin. Kilpailuun sai osallistua tallin tuntilaiset. Kuten jo arvata saattaa, osallistuin kilpailuihin Brydjalla. Lue postaus loppuun asti, niin saat kuulla miten meni!


Brydja

Brydjalla osallistui 1. Sarjaan (jossa sai olla taluttaja eikä aikaa katsottu ja kysymykset rasteilla olivat helpompia) 2 henkilöä, joten minun ei tarvinnut huolehtia Brydjan hoitamisesta alussa, sillä itse osallistuin 2. Sarjaan (jossa mentiin itsenäisesti sekä otettiin kenttätehtävissä aikaa ja rasteilla kysymykset olivat asteen haastavampia kuin 1. Sarjassa). Jäin siis katselemaan muiden suorituksia ja vahdin kepparipistettä. Kun vuoroni tuli, otin Brydjan edellisen sarjan viimeiseltä osallistujalta, joka meni Brydjalla,  ja laitoin kypärän ja turvaliivin päälleni. Kun vuoromme koitti kävelin Brydjan kanssa kentälle ja suorituksemme oli valmis alkamaan!


Brydja
Ensimmäiseksi oli tehtävä päästä selkään, ja tehdä maailmanympärysmatka. Jännitin siinä vaiheessa niin paljon että meinasin tippua maailmanympärysmatkaa tehdessäni! Rauhoittelin itseäni ja tein tehtävän loppuun. Sitten nostin töltin ja suuntasin kohti seuraavaa tehtävää, eli pientä ristikkoestettä. Sen yli päästiin puomeja tiputtamatta. Seuraavaksi piti pujotella ämpärit. Sekin sujui hyvin. Sitten piti mennä puomikujan läpi. Olin ensimmäinen rohkea joka meni sen töltissä, muut olivat kävelleet sen läpi. Ainakin säästin aikaa! Sitten piti vielä peruuttaa jonkin matkaa. Siitä selvittiin, vaikka peruutus meni vähän päin honkia. Sitten oli aika suunnata kohti rasteja. Osasin vastata kaikkiin kysymyksiin oikein, ja sain 3 plussaa viidestä plussasta, kun tervehdin tuomareita/kysymyksen kysyjiä.

Kerrassaan upea asento :D kaikki kestäköön tämän, kun nojaan aivan liikaa taakse...


Fiilis suorituksesta oli hyvä! Ja hyvinhän se menikin! Sain pisteitä 48/50 ja +++/+++++. Tulin lopulta viidenneksi ja sain palkinnoksi hienon pokaalin! Brydja oli kyllä niin hieno, ja sai palkinnoksi paljon heppanameja minulta ♥


5. Sija, maailman ylpein minä, upea pokaali ja paras Pirkko!

Iloinen minä poseeraamassa Brydjan kanssa pokaali kädessä!


Tapahtuman loputtua n. klo 14 päädyimme talliporukan kanssa paistamaan makkaraa ja vaahtokarkkeja nuotiolle. Tosin, puolet kaikkien vaahtokarkeista tippui sinne nuotioon! Oli silti hauskaa. Vietin myös paljon aikaa Brydjan kanssa sen karsinassa harjaillen ja jutellen sen kanssa. Brydja on vaan niin tärkeä minulle!


Brydja

Brydja näyttää kieltä. Eikö kiinnosta hommat vai?


Kolmen aikoihin sanoin heipat Pirkolle sekä tallilaisille, ja lähdin kotiin kun äiti tuli hakemaan minua. Oli kyllä hauska päivä!

Olihan sitä vielä pakko tehdä Brydjalle letti häntään!


 Tällainen heppatäyteinen postaus tänään! Toivottavasti tykkäsitte!

Pääsiäislomani on sujunut loistavasti! Huomenna takaisin kouluun. Olisin mieluusti jatkanut lomailua pidempäänkin! Onneksi pian onkin jo kesäloma.

Kivaa loppulomaa kaikille! -Pihla

Kertokaa ihmeessä mielipide tästä postauksesta ja onko teidän pääsiäinen sujunut hyvin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.