keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Vanha ratsastuspäiväkirjani!

Moi! Löysin tuossa pari päivää sitten huonetta siivotessa vanhan ratsastuspäiväkirjan! Ensimmäinen merkintä on 15.9.2014, eli 3. ratsastustuntini ikinä! Päätin tehdä postauksen, jossa jaan päiväkirjatekstejä teille. Tästä tulee mielenkiintoista... aloitetaan!

Huomatkaa tässä välissä, että ulkoasu on vaihtunut, samoin blogin nimi ja osoite!
Osoite on nykyään viisiaskellajia.blogspot.fi, ja nimi on Koukussa viiteen askellajiin. Ulkoasu on Eevi Mäkisen käsialaa!


Päiväkirjassa mainittujen henkilöiden nimet on muutettu tähän postaukseen.
Ratsastuspäiväkirja 15.9.2014
"Menin tallille n. 20 vaille neljä. Sain tunnille Tintin. Se oli Super kiltti hoitaessa. Maneesiin mentiin vähän yli 4. Harjoiteltiin jarrua ja kaasua sekä kokorataleikkaa. Lopetettiin tunti n. 17:03 ja hoidin Tintin. Leena meni taas Rookeyllä ja Liisa Harmolla. Ne on mun kavereita. Mun äiti hermostu ku joutu oottaa autossa... Mut oli kivaa ja hankalaa, kun pitää muistaa istunta, kädet, vauhti ja kaikki!" -Pihla
Tuo kerta oli 3. ratsastustunnilla. Aloitin tunnit siis Sammaliston tallilla. Sieltä lempi hevoseni oli ollut alusta saakka isokokoinen ponitamma, Tintti. Sillä menin alussa joka kerta! Muistan noilta ajoilta myös sen, että käsien oikean asennon pitäminen oli minulle hankalaa.
Tintti.jpg
Tintti. Huomatkaa avonainen leukaremmi... Kuva otettu 2014 (C)

Ratsastuspäiväkirja 22.9.2014
"Tintti oli hyvä hoitaessa, eli käyttäyty hyvin, mut Tintti oli Super märkä! Satuloiminen meni hyvin. Suitset meni vähän väärin mut kuolaimet sain ihan ite! Jee! Mut tunnil siis noustiin eka hepan selkään. Mentiin käyntiä ja kokorataleikkaa, pysähdyksiä, peruutuksia jne. Sit ravattiin. Tintti ravas hyvin. Se oli Super kiltillä päällä eikä kovin laiskakaan! Rookey ja Daisy kyl laukkas vahingos XD. Tunnin jälkeen en saanu hoittaa Tinttii ku se meni seuraavalle tunnille. Autoin Leenaa Rookeyn hoitamisessa. Me oltiin nyt ajoissa mut äiti myöhässä.." -Pihla
Olen ollut ihan innoissani, kun olen saanut itse suitset Tintille päähän... aika söpöä!
Ratsastuspäiväkirja 29.9.2014
"Hoitaminen meni hyvin. Mulla oli 1 tunti aikaa hoitaa Tinttiä kun pääsin koulusta jo kahdelta. Tallilla olin kolmelta. Hoidin Tintin perusteellisesti. Satula meni hyvin ja suitset meni ilman apua, vaikka oli yks virhe! Mut sit tunnilla eka hepan selkään. Sit mentiin käyntiä, kokorataleikkaa, rata poikkisuuntaan leikkaa ja  uutena asiana rata pituussuuntaan leikkaa. Sit ravattiin 4 kertaa. Tai no Tintti 3 kertaa. Se oli MEGA SUPER LAISKA!!! Mua ärsytti! Mut sit loppukäynnit ja alas. Mulla oli uus turvaliivi joka oli ÄRSYTTÄVÄ! Leena ei ollu tunnilla ku sil on häntäluu murtunu :( Vaihdetaan ens kerralla hepat. Onneks koska haluun jonkun reippaamman! Mut on Tintti silti ihan kiva vaik se on YBERMEGA laiska! -Pihla
Muistan kuinka ärsyyntynyt olin kun Tintti oli ollut niin laiska. Jos olisin tiennyt, että se oli minun viimeinen ratsastuskerta Tintillä ikinä, ehkä en olisi ollut niin ärsyyntynyt, en tiedä.
Ratsastuspäiväkirja 6.10.2014
"Pääsin tänään menee ekaa kertaa Harmolla! Harmo oli suitsien ja riimun kaa hankala mut Pirkko autto. Hoitaessa se oli kiltti. Suitset meni kyl vähän väärinpäin mut tulipa Harmosta mun uus suosikki. Selkään nousu meni ok. Jalkaan kyl sattu. Mut Harmo oli ihana. Reipas ravi kyl pompotti paljon. Mut sain kehujakin. Ravattiin pareittain. sit koko -, poikki- ja pituus suuntaan leikkaa, pysähdyksiä jne. Harmo jatko aikuisten tunnille ja Leenan Tintti kans. Otettiin sit kuvia hepoista. Nyt Leena oli onneks taas tunnilla. Ja Liisakin. Oli Super kivaa! -Pihla
Olin tosi iloinen kun pääsin menemään Harmolla! Toi oli kyllä hauska tunti!
Harmo♥.jpg
Harmo. Kuva otettu 2014 (C)


Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti se oli mieluinen.
Tällainen vähän erilainen postaus tänään! Toinen osa varmasti tulossa, ja miksei kolmaskin, päiväkirjamerkintöjä nimittäin löytyy! Pahoittelut kuvien huonosta laadusta.. ne ovat vuosimallia 2014, ymmärrätte varmaan.

Viikkoni on sujunut kaiken puolin ihan hyvin. Maanantai oli normaali päivä, tiistaina oli uskonnonkoe, joka meni ihan hyvin. Tänään, keskiviikkona oli koulullamme ilmiöpäivä, joten normaalia koulua ei ollut. Myös huomenna on ilmiöpäivä. Huomis iltana menen ratsastamaan, sillä pitkäperjantaina ei olisi kevätpäivän ja lomapäivän takia. Kivaa, kun ei ole kouluakaan perjantaina! Postausta kevätpäivästä ja tunnista varmaan tulossa viikonloppuna!

Kivaa viikon jatkoa! -Pihla

Kertokaa ihmeessä mielipide postauksesta ja onko teillä tallessa vanhoja ratsastuspäiväkirjoja?

5 kommenttia:

 1. Ihana postaus tuli ihan hyvä mieli kun sai näitä lukea :D
  Varsinkin, kun et yhtään muunnellut kirjoituksiasi, heräsi tekstitkin niin paremmin "eloon" :) Näitä ehdottomasti lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 Lisää tulossa ehdottomasti!

   Poista
 2. Poskihihna��������������������

  VastaaPoista
 3. Se ei oo poskihihna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas näitä ajatuskatkoksia :D siis ei tietenkään poskihihna vaan leukaremmi! Tiedän vallan mainiosti, että tuo on leukaremmi eikä poskihihna, ajatusvirhe vain enkä ole edes postausta lukiessani ja tarkistaessani huomannut. Kiitos kuitenkin huomautuksesta ja korjauksesta!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.