sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Varusteurheilija irti!

Ratsastusvarusteita ei voi koskaan olla liikaa, ainakaan melkein koskaan. Päätin viime viikolla käyttää joululahjaksi saamani lahjakortin Horzeen ja samalla myös vähentää kaappitilaa ja keventää rahapussin painoa tilaamalla muutamia oikeasti tarpeellisia ratsastusvarusteita itselleni. Olen toteuttanut blogissa viimeksi kunnollisen hevosostosten esittelypostauksen varmaan kesäkuussa, joten kun kerrankin tilasin jotain heppajuttuja vähän enemmän, niin ajattelin käyttää tilaisuuden hyväksi ja esitellä viimeaikaisia hevosostoksia teille täällä blogissa, ja kertoa niiden ensivaikutelman ja mahdollisesti ensimmäisten kokeilukertojen perusteella mielipiteitä ja arvioita.






Horze Mila -pääpanta

En yhtään tykkää käyttää kypärän alla pipoa ratsastettaessa, mutta kylmien säiden takia sellainen on lähes välttämätön, ellei halua palelluttaa korviaan totaalisesti. Päätin pipon sijaan kuitenkin tilata tällaisen pääpannan, sillä ajattelin sen olevan parempi ja sopivampi kypärän alle peittämään korvat. Tämä Horze Mila -pääpanta vaikutti pienen tutkinnan jälkeen oikein passelilta, joten päätin tilata sen. Tummansininen on yksi lempiväreistäni, ja mustan lisäksi pääväri omissa ratsastusvarusteissa, joten tietenkin tilasin tämän pääpannan sen värisenä, kun tummansininen sattui olemaan toinen värivaihtoehto. Pannan sisäpuolella on lämpimän ja pehmeän oloinen fleecevuori, ja päälliskangas on tummansininen, materiaalia polyesteri.

Pääpanta näyttää luonnossa juuri siltä, kuin sen pitäisikin näyttää netin perusteella. Pannan korkeus on 12 cm, ja ympärysmitta 48 cm. Se on ympärysmitaltaan juuri sopiva minulle, mutta korkeus on vähän liian pitkä omaan makuun. En ole koskaan samantapaista pääpantaa omistanut, joten en voinut tietää minkä pituinen olisi sopiva. Omaan makuun pääpanta on siis vähäsen liian pitkä, mutta muuten se vaikuttaa todella hyvältä ja lämpimältä.

+ juuri sopiva ympärys
+ vastasi odotuksiani
+ pehmeä ja lämmin fleecevuori
- turhan pitkä omaan makuun







Roeckl Roeck grip -ratsastushanskat

Vanhat ratsastushanskani olivat todella hyvät, ainakin siihen asti kunnes ne lähes repesivät kahtia peukaloiden kohdalta. Se niistä hanskoista, ja vaikka nyt ulkona ei tarkene ratsastaa muilla kuin toppahanskoilla, tilasin jo nyt uudet ratsastushanskat kesälle, tai no plussakeleille. Pitkään haaveenani ovat olleet Roecklin ratsastushanskat, joten päätin repäistä ja tilata sellaiset minulle. Olen kuullut niistä todella paljon hyvää, joten toivon niiden olevansa hintansa arvoiset, sillä kyseiset hanskat eivät olleet mitkään halvat, vaikka niistä saikin vähäsen alennusta.

Tilasin nämä hanskat värissä antrasiitti, eli aavistuksen rusehtavan harmaa mustilla yksityiskohdilla. En säiden takia ole päässyt vielä testaamaan kyseisiä hanskoja ratsastuskäytössä, mutta kädessä ne ainakin tuntuvat todella hyviltä. Ne mukautuvat käden liikkeeseen, eivätkä ole laisinkaan jäykät, ja juuri täydellisen kokoiset (koko 8). Pidän hanskojen ulkonäöstä, sillä ne ovat ihanan yksinkertaiset pienillä mustilla yksityiskohdilla. Toivottavasti ne kestävät pitkään, ja muutenkin täyttävät odotukset itse ratsastaessa, ja pitävät hyvin, jottei ohja lähde löystymään käden otteesta.

+ mukautuvat hyvin käteen, eivät ole jäykät
+ mukavat kädessä, eivät hierrä
+ yksinkertaiset ja tyylikkäät
- kallis hinta






Horze Adult Tip Toe -ratsastussukat

Kyseiset ratsastussukat ovat minulle jo ennestään hyvin tutut. Horzen Adult Tip Toe -ratsastussukat ovat olleet ihan luotto- ja lempiratsastussukkani jo pitkään. Edellisten sukkien toinen pari meni pohjasta rikki, joka on kylläkin ihan ymmärrettävää lähes vuoden käytön jälkeen. Sukkien ollessa alessa ajattelin tilata saman tien uudet, sillä nämä sukat ovat mukavan lämpimät, ja kun niiden päälle vetää vielä villasukat, ei varmasti varpaat palele ratsastustunnilla. Siksi ne ovat varsinkin talvella ihan lempisukkani ratsastukseen, sillä ne jalassa ei tarvitse palella.

Sukat ovat kokomustat, mutta molempien sukkien molemmilla sivuilla lukee pitkittäin valkoisella ja melko isolla "Horze" , mutta z-kirjain on tietenkin punaisella. En sukissa pidä Horzen logosta niin suurella ja monta kertaa, se voisi olla ihan hyvin molemmissa sukissa vain yhdellä puolella minusta. Muuta valittamista sukissa ei olekaan, ja brändäystä tuohan vain on, tosin mielestäni liian suurta. Sukat ovat kuitenkin jo lähteneet käyttöön, ja ovat ihan yhtä hyvät kuin aikaisemmatkin,

+ kestävät
+ lämpimät
+ yksinkertainen ulkonäkö
- Horzen logot suurella monta kertaa molemmissa sukissa
    > turhan vahva brändäys







Horze Active -kokopaikkaiset ratsastushousut

Tämäkin tuote on minulle jo ennestään tuttu. Omistan yhdet Horze Active -ratsastushousut tummansinisinä. Ne ovat olleet ihan tajuttoman hyvät, joten päätin tilata toiset samanlaiset mustina, sillä tarvetta niin hyville mustille ratsastushousuille oli. Housut ovat aika ohuet, joka on suuri plussa kesälle, ja talvellakin ne menevät, kun niiden alle vetää legginssit. Ratsastushousut ovat hyvän napakat niin vyötäröstä kuin  jaloista, eikä lahkeissa ole niitä ärsyttäviä tarroja, niin kuin joissain Horzen pöksyissä.

Tilasin housut siis värissä musta, sillä minulla oli todella tarvetta hyville mustille ratsastushousuille, ja housujen vielä ollessa alessa päätin tilata ne. Kyseiset ratsastushousut ovat silikoni- ja kokopaikkaiset, jotka eivät ole hevosen selässä liukkaat satulalla tai ilman. Ne ovat todella yksinkertaiset ja napakkuudestaan huolimatta mukavat jalassa. Nämä housut ovat minulle lähes täydelliset, ja parempia yhtä halvalla saa tosissaan etsiä!

+ tyylikkäät ja yksinkertaiset
+ napakat, mutta mukavat jalassa
+ eivät luista, ja mukautuvat hyvin liikkeeseen
+ halvat, siitä huolimatta hyvät ja laadukkaat
+ melko ohuet, mutta menevät myös talvella legginsien kanssa




Toivottavasti kaikki tuotteet tulevat olemaan käytössä hintansa väärtejä, eikä niiden osto mene hukkaan. Tästä postauksesta voi kyllä päätellä, mitkä ovat teemavärejäni ratsastusvarusteissa, ei ainakaan musta, tummansininen ja harmaa..! Ja vaikka voisi luulla, että postaus on tehty yhteistyössä Horzen kanssa, niin ei ole, vaan satuin löytämään sieltä kaiken tarpeellisen ja saamaan sinne muutamia lahjakortteja.

Minulla ei ollut tällä viikolla ollenkaan ratsastustuntia, sillä juuri torstaina sää vaihtui äkisti ja vesi sulatti lumet pois. Kenttä meni aivan kamalaan kuntoon, eikä siellä olisi voinut tehdä muuta kuin kävellä suoraa uraa, joten tunti peruttiin, ja aivan sama juttu perjantaina. Ratsastuksenopettajani oli muistanut, että olisin tullut vasta perjantaina tunnille, eikä muistanut ilmoittaa minulle torstaina tunnin olevan peruttu, joten menin tallille, jossa sain tietää tunnin olevan peruttu. Jäin siis auttelemaan tallihommissa, mm. hoidin Brydjan. Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille, kerro kommenteissa ihmeessä mielipide postauksesta ja oletko sinä tehnyt viimeaikoina jotain hyviä heppaostoksia?

-Pihla

8 kommenttia:

  1. Kivoja varusteita olet löytänyt. Tuo panta voisi olla itselle kanssa sopiva kypärän alle. Täytyy harkita sen ostamista.

    http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva jos sama panta lähtee sullekkin ostoharkintaan, jos ostat niin toivottavasti on hyvä! :)

      Poista
  2. Hyvät kuvat ja mukavasti kerroit tuotteista!
    Mulla on ollut viidet Roecklit ja ne ei ole kestäneet muutamaa kuukautta pidemmälle. :( Ne onkin sitten päätyneet kengityshanskoiksi.. Yhdet olivat vieläpä kisahanskat, joita käytin ehkä 4 krt ja jo oli kämmenen sisäpuoli ihan kulunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Harmi ettei sul oo noi roecklit kestänyt kovinkaan hyvin. Toivottavasti mulla kestäis hyvin, koska ratsastan vaan kerran viikossa ja tallihommiin on sit eri hanskat.

      Poista
  3. Oi sähän oot löytänyt vaikka mitä! Oiken kivan olosia nää ostokset! Tuota pantaa voisin hyvin harkita itsellenikin, kun sellaista tarvitsisinkin :)
    Itse asiassa olen juuri tässä kuussa tehnyt vaikka mitä uudistuksia ratsastusvarusteisiin, kun löysin uuden kypärän, satulahuovan ja nyt vielä uudet housutkin! Ehkä sitä ei hetkeen tarvitse mitään uutta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja joo tuli löydettyä kyllä vaikka mitä kivaa! Mukava kuulla jos säkin oot löytänyt alkuvuodesta vaikka mitä kivoja heppajuttuja :)

      Poista
  4. Tosi kivasti oli kertonut näistä tuotteista ja varmasti nämä kaikki tuotteet olivat todella hyödyllisiä ja tulevat tarpeeseen! Muutenkin tämä postaus oli todella kivasti toteutettu ja tykkäsin näistä tuotteiden plussista ja miinuksista. Näitä tällaisia postauksia voisit toteuttaa useamminkin, jos ostelet lisää tuotteita, minua ainakin kiinnostaisi!

    elaimetsydammessa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Aino! Toivotaan, että kaikki varusteet olisivat hyviä käytössä, ja mukava kuulla että tykkäsit postauksen toteutustavasta. Varmasti tulossa lisää samantyylisiä postauksia, jos lisää heppatavaroita ostoskoriin tarttuu. Kiitos vielä!

      Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.