sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Hei hei, Svandis!

Moi! Tänään postauksen aiheena on vähäsen surullisempi juttu, nimittäin Svandiksen lähtö meidän tallilta. En tiedä oletteko koskaan edes täällä blogissa kuulleet Svandiksesta puhuttavan, mutta nyt kuulette ja saatte tietää siitä ja sen ajasta meidän tallilla vähän enemmän! Svandiksesta löytyy myös pieni esittely täältä! Ihan tähän alkuun haluan kuitenkin sanoa, että ei, Svandista ei ole lopetettu! Nyt siis itse asiaan.
Svandis, oikealta nimeltään Svandis frá Helli, on 09-syntynyt islanninhevos tamma. Se saapui tallillemme eli Iso-Tuomistoon 15.1.2017. Svandis oli ollut edellisessä kodissaan käytössä "sunnuntaiponina" eli sillä ei ollut usein ratsastettu tai rankkoja treenejä. Siitä huolimatta siitä oli pidetty loistavaa huolta! Se tuli siis tallillemme kokeilemaan tuntiponin elämää. Se myös tarvitsi vähän koulutusta. Ei käyttäytymisensä puolesta, vaan ratsastuksen puolesta.
Kun se saapui Iso-Tuomistoon, sen kunto ei ollut huipussaan. Svandiksella ei siis ollut paljoa lihasta, joten se ei olisi pitkiä tai rankkoja treenejä jaksanut. Satuin olemaan juuri silloin tallilla, kun se saapui, sillä aamulla oli alkanut parin tunnin maasto johon olin ilmoittautunut. Minua tultiin hakemaan  n.15 aikaan, ja Svandis saapui vähän ennen lähtöäni.
Svandis on luonteeltaan ihan reipas. Sillä on tosi kiva töltti, mutta todella hankala ylläpitää. Varsinkin silloin, kun se oli juuri saapunut tallillemme, niin se ei hallinnut tölttiä hyvin. Nyt keväällä se on alkanut mennä tölttiä jo paljon paremmin. Svandiksella on myös iso, mutta kiva ravi sekä tosi kiva laukka, vaikka joskin hankala nostaa. Hoitaessa se on myös ihan kiva. Harjatessa se saattaa alkaa vähän vilkuilla hoitajaa, jossa ei ole mitään vikaa, mutta se saattaa myös alkaa vaeltaa karsinassa, joka on todella ärsyttävää kun yrittää harjata sitä! Svandiksella on paksu ihana harja, mutta se ei tykkää kun sen harjaa letitetään. Se on minua useampaan otteeseen näykkäissytkin! Kavioita putsatessa se ei myöskään ole mikään ihanteellinen tapaus.. Siitä huolimatta se on kiva!
Ehdin mennä Svandiksella kerran tunnilla. Se oli silloin tammikuussa, tarkalleen ottaen 20.1. Tunti meni ihan hyvin. Sain sillä hyvää ravia ja hyviä laukkapätkiäkin! Tölttikin nousi pari kertaa, joten Svandiksen kuntoon ja osaavuuteen nähden tunti meni hyvin! Sen koommin en ole Svandiksella mennyt, sitä hoitanut tai edes paljoa nähnyt. 21.6. sain tietää, että se on lähdössä uuteen kotiin. Luulin, että se oli jo lähtenyt ja toivoin mielessäni sille hyvää matkaa uuteen kotiin! Olin menossa seuraavana päivänä, eli torstaina 22.6. tallille auttelemaan ja hoitamaan hevosia, sillä en ollut päässyt tallille aikoihin etelänloman takia, eikä eilen juhannusaattonakaan olisi ollut tuntia. Siksi kysyin pääsisinkö tallille auttelemaan, ja onneksi pääsin!
Kun saavuin tallille aamulla, noin kymmenen aikaan, tervehdin kaikkia ja vein kassini taukohuoneeseen. Kysyin tietenkin ensimmäiseksi mitä voisin tehdä. Yllätyksekseni minua pyydettiin hoitamaan Svandis lähtökuntoon! Luulin, että se oli jo lähtenyt uuteen kotiinsa, mutta ilmeisesti ei. Se oli lähdössä vasta parin tunnin päästä. Ihanaa, että sain hoitaa sen matkustuskuntoon ja nähdä sen vielä viimeisen kerran. Hoidin sitä valehtelematta varmaan puolitoista tuntia! Harjasin sen monella eri harjalla läpi, putsasin kaviot sekä selvitin sen harjan ja hännän selvitysaineen ja harjan avulla.
Lopulta se oli kiiltävä ja puhdas poni! Laitoin sille vielä kuljetussuojat sekä säädin sen riimun hyvän kokoiseksi ettei se saisi sitä varmasti matkan aikana pois päästään itse. Lopulta tallityöntekijä talutti sen traileriin, ja sen matka uuteen kotiin saattoi alkaa! Voisin siis sanoa, että ympyrä sulkeutuu, kun olen ollut paikalla kun se tuli ja kun se lähti! :D
Svandis matkasi näyttelijä Outi Mäenpään luo. Sen tarkemmin en kerro sen nykyisestä olinpaikasta. Sillä on kuitenkin nyt hyvät olot uudessa kodissaan, se on saanut uusia kavereita sekä sillä on koko kesä aikaa laiduntaa ja koko loppu elämä aikaa nauttia oloistaan, ja ken tietää vaikka pääsisin vielä joskus näkemään sen! Svandista tulee kyllä kova ikävä, mutta niin kuin sanonta kuuluu, kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen avautuu!

"Aurinkoisia päiviä ja
onnellisia hetkiä
uuteen kotiin!"
Kivaa viikonloppua kaikille! -Pihla

2 kommenttia:

  1. Symppiksen näköinen kaveri! Harmi, kun lähti muualle :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Svandis kiittää, se on tosi symppis <3 Niinpä, mutta onneksi sillä on uudessa kodissa jo hyviä heppakavereita ja muutenkin hyvät oltavat!

      Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.