lauantai 3. kesäkuuta 2017

Ratsastustunti ja kesälomafiilistelyä!

Moi! Tänään ollaan pitkästä aikaa tuntipostauksen parissa. Kerron siis perjantain 2.6 tunnistani mitä tehtiin, miten meni ja kellä menin? Haluan näin jo alussa toivottaa kaikille ihanaa alkanutta kesälomaa! Minulla se alkoi nimittäin tänään lauantaina 3.6. Ei muuta kuin itse postaukseen!


Perjantai 2.6
Ratsastustuntini
Perjantaina suuntasin kohti tallia n. 17.05. Tallille päästyäni meinasi hiukset lähteä päästä! Tuuli ihan järkyttävän kovaa. No, menin kuitenkin sisälle talliin ja ensimmäisenä katsoin kellä menen tunnilla. Nimeni kohdalla luki Toukka! Olin aika ilahtunut, sillä en ollut mennyt Toukalla hetkeen ja Toukka on tosi kiva. Jätin tallikassini karsinan viereiseen koukkuun ja menin hoitamaan toukkaa. Aloitin piikkisualla, jotta Toukasta lähtisi vähän talvikarvaa taas pois. Sitten harjasin sen pölyharjalla ja putsasin sen kaviot. Sen jälkeen selvitin Toukan harjan ja hännän, sekä tein häntään pienen letin. Lopuksi vielä harjasin pehmeällä harjalla sen pään ja muun ruumiin kevyesti läpi, jonka jälkeen varustin Toukan, eli laitoin sille satulan ja suitset päähän. Hain vielä raipan ja "varustin" itseni, eli laitoin kypärän päähän, turvaliivin päälle ja hanskat käteen. Sitten olimme valmiita tunnille!


Toukka ennen tuntia.
Tunnilla menimme heti ensimmäiseksi kaartoon ja nousimme tietenkin selkään, jonka jälkeen kävelimme alkukäynnit pitkin ohjin. Sitten otimme ohjat tuntumalle ja aloimme tekemään käynnissä puomitehtävää oikeaan kierrokseen. Toisen pitkän sivun sisäpuolelle oli asetettu ensin 1 puomi ja vähän matkan päähän 3 puomia peräkkäin. Toisella pitkällä sivulla piti tehdä pieni kiemuraura. Sitä menimme siis käynnissä alkuverryttelynä. Toukka oli aika reippaana käynnissä. Se on vähän laiskapuoleinen, mutta on mennyt viime kuukausina aika reippaan! Käyntijutut siis meni ihan hyvin.


Käyntitehtävä.
sininen: käynti

Sitten aloimme mennä oikeaan kierrokseen tölttiä. Menimme muutaman kierroksen kokouraa ja sitten aloimme mennä töltti-ravi siirtymiä. Menimme yhden pitkän sivun ja melkein kokonaan yhden lyhyen sivun tölttiä. Lyhyen sivun lopussa hevonen siirrettiin raviin ja kaarrettiin uran sisäpuolelle puomeille päin. Sitten mentiin ravissa ne puomit, jonka jälkeen palattiin uralle ja siirrettiin takaisin tölttiin. Toukka tölttäsi tähän kierrokseen aika laiskasti. Sitä sai aika reilusti kannustaa eteenpäin, mutta kyllä sieltä jonkinmoista tölttiä tuli ja loppua kohti parani! Toukalle töltti ei ole se helpoin askellaji, mutta sen töltti on kehittynyt todella paljon sinä aikana kun se on ollut tuntiratsuna. Ravi sujui puolestaan hyvin oikeastaan koko ajan!
töltti-ravitehtävä.
vihreä: töltti
oranssi: ravi

Kun olimme menneet hetken tätä tehtävää jatkoimme kokouraa töltissä ja aloimme tehdä laukannostoja. Kaikki tölttäsivät uralla ja kun tuli lyhyen sivun päähän nostettiin laukka ja laukattiin pitkä sivu. Vähän ennen nostoa sai kuitenkin siirtää hevosen raviin jos ravista nostaminen oli sille helpompaa. Laukan jälkeen hidastettiin takaisin tölttiin. Toukan laukkakaan ei ole kovin helppo nostaa. Pari kertaa alussa en saanut sitä laukkaamaan, mutta kun lähemmäs toisen ratsun taakse, niin Toukka alkoi älytä idean, ja ottaa mallia edellä menevästä hevosesta. Sieltä tulikin sitten monta hyvää nostoa kun saatiin vähän vetoapua. Vetoapuna toimi itseasiassa Brydja!

laukkatehtävä.
vihreä: töltti
oranssi: ravi
punainen: laukka

 Laukkatehtävää tehtyämme jonkin aikaa siirsimme hevoset raviin ja jatkoimme kokouraa ravissa vielä muutaman kierroksen ajan, jonka jälkeen siirsimme hevoset käyntiin ja vaihdoimme suunnan kokorataleikalla B:stä: H:hon. Sitten annoimme hevosille pidemmät ohjat ja kävelimme välikäynnit.
Vasempaan kierrokseen menimme käynnissä samaa tehtävää, eli puomeja ja kiemurauraa. Menimme myös samalla tavalla töltti-ravi siirtymiä kuin vasempaan kierrokseen ja ihan vain kokouraa töltissä. Toukka meni käynnissä ihan hyvin ja töltissä myös ihan hyvin. Se meni jo paremmin kuin oikeaan kierrokseen tölttiä. Saatiin muutama pitkä sivu mentyä tosi hyvää tölttiä! Töltti-ravisiirtymisetkin meni ihan ok!

Laukka otimme puolestaan puomeille. Kaikki tölttäsivät kokouraa ja kun tultiin lyhyen sivun loppuun, siirrettiin hevoset raviin ja kaarrettiin uran sisäpuolelle puomeille. Ensin mentiin 3 puomia ravissa, jonka jälkeen alettiin valmistelemaan laukkaa. Yksittäisen puomin päällä nostettiin laukka, palattiin uralle ja laukattiin lyhyt sivu loppuun, jonka jälkeen hidastettiin tölttiin ja jatkettiin töltissä. Toukka ei meinannut millään nostaa laukkaa tällä puomitehtävällä, mutta onneksi lopussa saimme 2 ihan hyvää nostoa! Olen tosi tyytyväinen siihen, että Toukka ylipäätänsä nosti laukan puomilla, sillä se ei ole sille mikään helpoin tehtävä. Lopuksi vielä nostimme kaikki kerran normaalisti kulmasta laukan. Toukka laukkasi todella hyvin viimeisellä kerralla! Menimme taas lähellä Brydjaa, jotta Toukka sai vähän vetoapua. Mutta se kannatti, sillä Toukka laukkasi koko pitkän sivun, eli todella hyvin siltä!

toinen laukkatehtävä.
vihreä: töltti
oranssi: ravi
punainen: laukka

Sitten ravasimme vielä pari kierrosta ja siirsimme hevoset käyntiin kävelemään loppukäyntejä. Otin jalustimet jalasta pois ja annoin toukalle pitkät ohjat. Olin, ja olen edelleen tyytyväinen tuntiin! Toukka meni hyvin!
Tunnin jälkeen vein Toukan karsinaan, otin siltä varusteet pois, harjasin sen, purin hännän letin ja annoin sille heppanamin kiitokseksi hyvästä tunnista! Venyttelin sen kanssa vähän, eli laitoin herkun sen kyljen kohdalle ja sitten toukka taivutti kaulaansa, jotta se saisi napattua namin. Sama toiselle puolelle. Laitoin vielä namin sen etujalkojen taakse, jolloin se kumarsi! Toukka osaa kumartamisen tosi hyvin. Se on myös tosi hyvä venytys hevoselle kuin hevoselle. Toukka vietiin vähän myöhemmin ulos tarhaan.
Otin vielä ennen kotiinlähtöä hevosista kuvia:

Toukka

Tinna

Stella ja varsa

Stella ja varsa

Imynd "Impi"

Jara

Kolka

Tyge edessä ja Örk kurkkii kaltereiden takaa!

Stella ja varsa

Impi

Jara edessä ja Kolka takana.


Jara


Tyge haukottelee osa 1

Tyge haukottelee osa 2

Tyge haukottelee osa 3 :D

Toivottavasti tämäkin tuntipostaus oli mieluinen ja kuvat varsasta jälleen söpöjä!
Kesäloma on täällä! Ei koulua reiluun kahteen kuukauteen! Meillä oli tänään kevätjuhla, jossa meidän luokka, eli 7H esiintyi. Saatiin juhlan jälkeen todistukset. Omaan todistukseen olen melko tyytyväinen. Keskiarvo 9.3, eli sama kuin viime kevättodistuksessakin.

Todistukseni
Nyt aion tehdä varmastikin paljon blogipostauksia, sillä motivaationi on melko korkealla blogin suhteen! Aikaakin on, kun kesäloma pääsi vihdoin alkamaan. Ensi viikolla lähden ulkomaille, mutta älkää huoliko, ajastan teille pari postausta niin ette jää ilman postauksia silloin! Kivaa kesää! 
Ihanaa kesälomaa kaikille! Se on ansaittu. Ja kivaa viikonloppua! -Pihla
Kertokaa ihmeessä mielipide tästä postauksesta ja millaisia todistuksia te saitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.