torstai 1. maaliskuuta 2018

Helmikuun huiput

Vuoden lyhin kuukausi on hurahtanut nopeasti ohi ja nyt se on saatu taputeltua pakettiin. Helmikuu oli vastoinkäymisiä täynnä, mutta onneksi kivoja ja siistejäkin juttuja saatiin 28:saan päivään mahdutettua. Tänään on ensimmäinen päivä maaliskuuta, josta voikin arvata tämän postauksen olevan menneen kuun eli helmikuun suosikit. Hevos-, blogi- ja musiikkiaiheisten suosikkien lisäksi luvassa perinteiseen tapaan myös blogifaktoja eli blogin ja sen postausten tilastoja, uudistuksia ja mielipiteitä.


Mugga

Vähän postauksia, mutta kaikki niistä hyviä

Helmikuussa postauksia tuli omasta mielestäni vähemmän, kuin olisin toivonut. Ongelmanani ei ollut innonpuute kirjoittamista ja ihan koko blogia kohtaan, vaan kekseliäisyydessäni. Minulla oli oikeastaan läpi kuukauden intoa kirjoittaa, mutta en yksinkertaisesti vain keksinyt postausideoita. No, postauksia sain kuitenkin ulos kuusi kappaletta. Vaikka niitä tuli melko vähän, niin pitää tyytyä siihen, mitä on saanut aikaan. Julkaistuihin postauksiin olen kuitenkin kaikkiin tyytyväinen. Tuntipostauksia tuli jopa kaksi, joista tykkäsin molemmista. Myöskin kaksi postausta kirjoitin aiheesta Helsinki Horse Fair 2018. Messuvinkkit olisin jälkikäteen toteuttanut ehkä vähän eri tavalla selattuani muiden blogien messutärppejä, mutta ihan hyvä näinkin. Toisesta HHF-aiheisesta postauksesta "Keskivertoa suurempia juttuja" nousikin kuun luetuin postaus.

Kommentteja tuli kaikkiin postauksiin yhteensä 24 kappaletta (+ vastaukseni = 48). Onhan niitä enemmänkin tullut, mutta tuohon lukuun olen ihan tyytyväinen postauksien määrään nähden. Eniten kommentteja tuli tammikuun suosikkeihin, infopostaukseen kevään tulevista siisteistä jutuista, sekä viiden vinkin postaukseen aiheesta motivaatiopula kuriin. Kaikkiin tuli 5 kommenttia/postaus. Mitään suuria muutoksia ulkoasussa ei helmikuussa nähty, kunhan vähän vaihtui sivupalkin gadgettien järjestys, hevosesittelyiden kuvia ja joitakin fontteja. Olen ihminen, joka kyllästyy todella helposti asioihin, ja sitä kautta alkaa menettää herkästi motivaatiota, joten koen parhaaksi aina vaihdella jotain pientä, jos vähääkään alkaa kyllästyttää esim. fontit.


Niin siistiä!

Tässäkään kuussa ei ollut mitään erikoista hevostapahtumaa, mihin olisin osallistunut. Sen sijaan muuta siistiä pääsi kyllä tapahtumaan! Suurin juttu oli ehdottomasti 15.2. julkaistu Riders Magazine -hevoslehti, jossa olin itse osana yhtä artikkelia. Ihan lehden ensimmäisillä sivuilla oli Katri Vesalan kirjoittama juttu, jossa hän oli haastatellut kolmea nuorta hevosbloggaajaa, Ainoa, Jenniferiä sekä minua. Tuntui se kieltämättä hieman hassulta nähdä oma nimi, kuva ja vastaukset ihan oikeasti lehdessä. Pieni askel minulle, mutta suuri askel yhteiskunnalle.. tai ehkei sittenkään niin suuri askel yhteiskunnalle, mutta minulle noin hienoon lehteen pääsy, oli todella hienoa ja itselleni suurta.

Vaikka moneen kertaan mainitsemani Helsinki Horse Fair järjestetäänkin vasta maaliskuun puolella (eli starttaa huomenna!), niin siihen liittyviä juttuja ehti tapahtua jo helmikuussa. Sain ilokseni blogipassin kyseisille messuille, ja sitä kautta ilmaisen lipun itselleni ja muutaman arvottavaksenikin, jotka päätin jakaa Instagramin puolella. Blogipassin ja sen pienien etujen lisäksi sain mahdollisuuden päästä esiintymään messuille kahden muun nuoren bloggaajan, Tytin ja Essin kanssa Katri Vesalan vetämään minihaastatteluun sunnuntaina 4.3. infolavalla klo 15.50.
Täyden kympin tunteja ja kuukauden lempihevoset

Jospa sitten viimein oikeasti hevosiin! Helmikuussa en päässyt juurikaan tiistain hoitopäivinä tallille. Aina sattui jotain tielle. Onneksi pääsin sentään kaikille tunneille, vaikka olinkin kipeä ja pakkaset paukkuivat tuntien pakkasrajan tuntumissa oikeastaan koko loppukuun ajan. Kaiken kukkuraksi tunnit sujuivat koko kuun ajan loistavasti. Ensimmäisen tunnin menin 2.2. Mosilla. Tunnilla harjoittelimme kiemurauraa käynnissä, töltissä ja ravissa, sekä laukassa otimme nostoja, joka sujui yleisesti tosi hyvin. Toisen tunnin menin 8.2. Örkillä, josta kirjoitin oman tuntipostauksen. Tunti sujui tosi hyvin, varsinkin töltti kulki sinä päivänä loistavasti. Seuraavalla viikolla tunti kuului olla 16.2, mutta se peruuntui äkisti. Korvaukseksi järjestettiin seuraavana päivänä, eli lauantaina 17.2. aamumaasto, jonka menin Toukalla. Siellä oli tosi kivaa, ja Toukka oli reipas. Laukkasimme paljon, josta Toukka selvästi nautti ja sain kokea varmaankin kovimpaa laukkaa sen kanssa koskaan!

Oli superia päästä maastoilemaan pitkästä aikaa ja vielä älyttömän hyvässä säässä. Seuraava viikko minulla oli hiihtoloma, jolloin minulla oli normaali viikkotunti 22.2. Sen peruuntuminen oli hilkulla, sillä pakkanen keikkui -15 asteen paikkeilla. Silti tunti järjestettiin, ja olihan se aika viileää menoa, mutta silti oli tosi kivaa. Menin sen tunnin Toukalla ilman satulaa, josta kirjoitin myös erikseen tuntipostauksen. Meno oli kuitenkin jälleen kivan reipasta, ja tunti oli todella kiva. Lempihevoseni helmikuussa olivat Toukka ja Örk, koska tunnit niillä sujuivat todella hyvin, ja tykkään niistä muutenkin todella paljon.


Örk

Kuukauden Top 3 -biisit


Helmikuussa tuli kuunneltua todella paljon musiikkia. Jostain syystä kuuntelin varsinkin Haloo Helsinkiä paljon. Spotifyssä soittolista "This is: Haloo Helsinki!" oli ehdottomasti kuunnelluin lista itselläni, ja sieltä erityisesti vähän vanhempi kappale "Vihaan Kyllästynyt" sekä vasta noin kuukausi sitten julkaistu biisi "Texas". Vihaan Kyllästynyt -kappaleen löysin Ida Paulin & Kalle Lindrothin coverin kautta, jota tuli myös kuunneltua alkuperäisen version lisäksi. Haloo Helsingin lisäksi suosikkini helmikuussa oli artistin LEO:n uusi kappale "Jos käykin niin".


Kuukauden blogikommentti ja -kommentoija
Kuten jo alussa selitinkin, blogiin tuli helmikuussa yhteensä 24 kommenttia. Ne kaikki olivat todella kivoja, ja hyvää rakentavaakin palautetta tuli parin kommentin verran. Kuukauden kommentiksi kuitenkin nostin tuntipostaukseen "Tällaiselta töltin kuuluu tuntua!" tulleen Tiian kommentin. Siitä tuli todella hyvä mieli, ja Tiia antoi siinä tosi kivaa palautetta! Välillä tuntuu, että en saa tiivistettyä asioita ja tuntipostauksita tulee ihan tylsiä, mutta tällaisista kommenteista saa välillä muistutusta, että ovat ne vähintäänkin ihan hyviä edes jonkun mielestä. Kiitos kuukauden kommentoijalle ja kommentille, sekä kaikille muille helmikuun kommenteista.


Kuukauden Instagram-kuva
Helmikuun Instagram-kuvaksi nousi tämä suloinen kuva issikkatamma Eiristä. Siihen tuli jopa 137 tykkäystä, joka taitaa olla suurin määrä ikinä! Kommenttejakin kuvaan ropisi neljä kappaletta. Kyseinen kuva on julkaistu 20.2, mutta itse kuva on otettu jo 6.2. Kommenteissa tuli kehuja Eirin väristä, joka onkin kyllä todella hieno! Meidän tallilla on tosi paljon kimoja, joista Eir on kyllä yksi näteimmistä karvapeitteeltään.

Kuukauden blogi
Tammikuun suosikeissa lupasin yrittää helmikuusta lähtien alkaa kommentoimaan, tai edes lukemaan aktiivisemmin muiden hevosblogien postauksia. Siinä onnistuin suhteellisen hyvin, ja helmikuun lempiblogin valinta tuotti paljon vähemmän hankaluuksia. Kuukauden blogiksi valikoitui siis Veeran blogi Porkkanan voimalla! Kyseiseen blogiin vaihtui helmikuussa uusi, super hieno ulkoasu, ja postaukset menneeltä kuulta olivat kaikki todella kivaa luettavaa. Veeran blogi on ollut suosikeissani kylläkin melkein koko ajan, mutta tällä kertaa se oli ehdottomasti kuun ykkönen.


Kerrankin sain kuukauden suosikit ulos hyvissä ajoin, onhan vasta maaliskuun ensimmäinen päivä. Huomenna minulla on viimein ratsastustunti, joka toivottavasti pidetään. Peukut siis pystyssä, jottei pakkanen kiristy liian kylmäksi. Olisi kiva mennä Örkillä, tai jollain vähän reippaammalla tapauksella. Viikonlopusta on tulossa todella kiva, sillä pitkään odottamani HHF koittaa viimeinkin. Aikaa tuntipostauksen kirjoittamiselle huomisen tunnista ei siis taida olla, mutta ensi viikon alussa luvassa takuu varmasti ainakin ostosten esittelyä, paljon kuvia ja mahdollisesti jonkinlainen kooste messuilta. Jos reaaliaikaiset päivittelyt huomenna tallilta sekä viikonloppuna messuilta kiinnostaa, ota instagramini @pihlajaislanninhevoset haltuun, niin pääset seuraamaan päivittelyjä instastorystä koko viikonlopun ajan. Oikein mukavaa maaliskuun alkua kaikille!

-Pihla

8 kommenttia:

 1. Olipa kivaa löytää oma kommentti täältä, ihanaa, että onnistun joskus tekemään jotain hyvää..:D Tää oli tosi kiva postaus, oon jo varmaan joskus maininnut, että tykkään näistä sun kuukausikoosteista ihan superisti! Ja kivaa messuviikonloppua sulle, voi kun olisin itsekin päässyt paikalle, ois ollut siistiä nähdä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitti sulle kivoista kommenteista! Mukava kuulla, että tämä postaus oli susta kiva. Harmi ettet sä pääse messuille. Toivottavasti me joskus nähään, esimerkiks jossain issikoihin liittyvässä :)

   Poista
 2. Tuo kuusi postausta ei edes ole mun mittapuulla mitenkään vähää! :) Sähän ootkin oikeen kunnolla esillä blogisi kanssa kun olet noin monessa mukava! Mahtavia kokemuksia varmasti :)
  Tää oli kyllä taas oikein mahtava postaus! Sun kirjoitusta on niin kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, se kuusi on ihak ok! Ja joo, välillä sitä miettii miten edes on päätynyt näin moniin juttuihin esille blogini kanssa, upeaa kokemusta kyllä! Kiva kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta :)

   Poista
 3. ❤️ Ihanaa, kiitos paljon!

  VastaaPoista
 4. Nämä kuukausipostaukset ovat kyllä jotenkin todella kivoja! Ja Veeran blogi on kyllä ihana ja sitä jaksaa lukea aina!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Samaa mieltä sun kanssa, Veeran blogi on kyllä niin sanotusti luottoblogi, aina hyvä!

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.