maanantai 5. maaliskuuta 2018

Hevosnameja ja ratsastussukkia - HHF 2018

Helsinki Horse Fair vuosimallia 2018 on saatu purkkiin. Itse olin messuilla lauantaina sekä sunnuntaina, ja viikonloppu oli paras pitkään aikaan! Pääsin viettämään aikaa monien bloggaajien kanssa, kiitos Tytille, Katrille, Ainolle, Jennalle, Pinjalle, Maijulle, Monalle, Idalle ja muille ihanille uusille ystävilleni messuseurasta. Uusien ihanien ystävien lisäksi messuilta tarttui ihania ostoksia, jotka tässä postauksessa aion esitellä. Mukaan lähti paljon tarpeellista, mutta myös heräteostoksia. Messuilla oli jonkin verran hyviä tarjouksia, ja tinkimistäkin tuli harjoitettua (Katrin esimerkistä hehe).


Kingsland ratsastussukat x3


Sunnuntaina naureskelin itselleni, miten monet ratsastussukat ihminen onnistuu ostamaan yhden viikonlopun aikana. No, minä onnistuin hamstraamaan omakseni kolmet ratsastussukat..! Niitä ei voi koskaan olla liikaa. Ensimmäiset sukat matkaani lähti lauantaina. Ne ovat todella tummansiniset muutamilla harmailla, valkoisilla ja vihreillä raidoilla. Kantapäät sekä kärjet ovat harmaat, ja sukissa on myös muutaman kerran teksti "Kingsland" sekä "KL". Näiden sukkien ostamista harkitsin tarkkaan lähinnä vihreiden raitojen takia, sillä minulla ei ole varmaan koskaan ollut ratsastusvarusteita, joissa olisi pilkkuakaan mitään vihreää. Pienet tummanvihreät raidat kuitenkin sopivat hyvin päävarustevärieni mustan ja tummansinisen kanssa, joten miksikä sukat eivät matkaan olisi lähteneet. 

Minulla ei ennestään ole ollut yhtään Kingslandin sukkia, eikä muitakaan varusteita. Nämä sukat maksoivat 12€, mutta luulen sen olevan normaalia alhaisempi messuhinta. Sukat eivät ole mitenkään erityisen paksut tai ohuet, vaan niin sanotusti ihan normaalipaksuiset. Ne siis ovat varmasti juuri hyvät tulevalle keväälle, ja vaikuttavat myös laadukkailta. Sukat pääsevät varmaankin heti huomenna talille testiin!
Sunnuntaina matkaani lähti puolestaan kahdet ratsastussukat. Toiset ovat tummansiniset, joissa on vähän pidempi raita tummanpunaista sukan varressa. Myös kantapäät ja kärjet ovat tummanpunaiset. Varren tummanpunaisen raidan ylä- ja alapuolella on valkoiset ohuet raidat, ja tummanpunaisen raidan keskellä on Kingslandin logo. Jalkapohjassa puolestaan lukee valkoisin kirjaimin "Kingsland". Näissä sukissa varsi on edellisiä sukkia paksumpi, ja jalkaterästä sukat ovat varttakin vielä reilusti paksummat, joten sukat ovat talvella varmasti mukavan lämpimät.

Nämä sukat olivat niin sanotusti rakkautta ensisilmäyksellä. Heti ne nähtyäni jollain myyntipisteellä, en voinut jättää niitä hyllyyn. Tummanpunaistakaan minulla ei omissa ratsastusvarusteissa juurikaan ole ollut, mutta silti pidän siitä väristä, varsinkin näissä ratsastussukissa tummanpunaiset kohdat näyttävät todella kivoilta. Sukkien hinta oli alun perin jopa 17 euroa, jonka onnistuin tinkimään vähän pienemmäksi, johtuen varmasti siitä, että ostin sukat ihan viimeisillä messuminuuteilla. Onneksi ostin, sillä minua olisi takuulla jäänyt harmittamaan, jos olisin jättänyt ne ostamatta.


Eivätkä sukat tähän lopu! Sunnuntaina ostoskoriini tarttui myös toiset sukat, eli messujen kolmannet sukat (ups). Nämä sukat ovat näistä kaikista ohuimmat, niin varresta kuin jalkateränkin kohdalta. Sukat ovat todella tummansiniset, lähes mustat, kuten muutkin sukat. Niissä on ihan varren alkupäässä harmaa resori. Sen alla on molempien sukkien kummallakin puolella kirjaimet "KL" sekä valkoiset ja siniset pienet neliöt. Nilkkojen kohdalla lukee pienellä "Kingsland", samoin jalkapohjissa. Kantapäät ja sukkien kärjet ovat puolestaan vaaleanharmaat. 

Samantyyppisiä sukkia ihastelin jo lauantaina samalla pisteellä, josta nämäkin ostin. Lähes kaikista sukista oli juuri minun kokoni 38-40 loppu, mutta onneksi sukat jotka jouduin koossa 41-43 ostamaan, olivat ihan hyvät kooltaan. Kaikista sukista nämä ovat ehkä jopa lempparini, sillä ne ovat niin yksinkertaiset ja kivat. Kaikki sukat ovat kyllä ihan super hienoja, eikä mistään sukkaparista ole valittamista. Toivottavasti kaikki sukat ovat myös käytössä hyvät. Ainakin saa kivaa vaihtelua melkeinpä pelkkien Horzen sukkien kokoelmaan!


Equitare esteraippa & flower dandyharja


Messuilta ei toki lähtenyt mukaan pelkkiä ratsastussukkia. Eniten etsinnässä oli joku lyhyt ja yksinkertainen esteraippa. Sellainen onneksi sunnuntaina löytyi Hevarin pisteeltä. Raippa on Equitare-tuotesarjaa, jota Hevari siis jälleenmyy. Se on kokonaan musta, mutta raipan varteen on ommeltu maltillisesti pieniä pinkkejä, hopeisia ja keltaisia nauhoja. Ne ovat todella kiva yksityiskohta muuten mustaan raippaan. Kohta, josta on tarkoitus pitää kiinni, tuntuu materiaaliltaan hyvin pitävältä, joten raippa ei toivottavasti tipu kädestä kesken ratsastuksen. 

Raippa on oikeastaan juuri sellainen, jota olen etsinyt jo pitkään. Meidän tallilla on kyllä raippoja, joita saa vapaasti käyttää, mutta ne ovat lähinnä pitkiä kouluraippoja. Jos jonkin hevosen kanssa lyhyt raippa olisi hyvä olla, esimerkiksi Mosi ja Örk, saattaa kaikki olla käytössä. Nyt minulla on viimein oma esteraippa, jota voin aina käyttää. Sillä oli hintaa kohtuullinen 8€, eli aika lailla täyden kympin ostos.

Hevarin pisteeltä tarttui mukaan myös Equitare Flower dandyharja. Meidän tallilla on kaikilla tuntikäytössä olevilla hevosilla yhteiset harjat. Siispä mitään erikoista täydennystä Brydjan, eli hoitoponini omaan harjapakkiin ei ollut mahdollista hankkia. Kuitenkin mukaan tarttui yksi harja. Etsin messuilta nimittäin jotain melko kovaa dandyharjaa, jolla olisi helppo harjata kurat ja liat suojista pois ja päällimmäiset irtokarvat pois satulahuovista jne. Harjalla saa myös hyvin kuraa hevosesta pois, jos ennen tuntia onkin vaikka kiire, eikä ole aikaa käydä hevosta läpi erikseen sualla, sillä kovat harjakset irrottavat likaa ihan kiitettävästi, ainakin näin ajattelen.

Harja maksoi vain kolme euroa, joten kovin suuri satsaus perus hyvään harjaan se ei ollut. Eikö meidän tallilla sitten ole tällaista kovaa dandyharjaa? Varmasti on, mutta helpommalla pääsee, kun on tuollainen oma, mitä tarvitsee oikeastaan melkein joka kerta tallilla. Ei tarvitse enää jatkossa lähteä etsimään haluamaani dandyharjaa, vaan voin vain ottaa sen tallikassistani. So simple. Harja oli halpa, mutta silti ulkonäöltään tosi kiva. Onhan se joo vähän tylsä musta, mutta itse pidän mustasta heppatavaroissa. Harjan päällä on kivaa kukkamaista kuviointia, ja osa harjaksista on harmaita. Harja on juuri se mitä etsinkin. 


HobuLove hevosnamit


Viime vuonna ostin messuilta litran ämpärillisen kyseisen merkin hevosnameja. Makuvaihtoehtoja oli noin kymmenen, joista sai itse koota haluamansa herkkusekoituksen. Brydja ja meidän tallin muutkin hevoset tykkäsivät varsinkin ruusunmarjan sekä omenan makuisista nameista. Tänä vuonna löydettyäni samaisen pisteen päätin pistäytyä ja ostaa jälleen ämpärillisen nameja. Valikoima oli vähäsen eri kuin viime vuonna, mutta matkaan tarttui paljon tuttuja omenasydämiä, ja ruusunmarjanamien korvaukseksi villimarjasydämiä. Niiden lisäksi purkkiin päätyi muutama keltainen sydännami, joidenka makua en vain saa haju- ja makuanalyysinkään perusteella päähäni. No, anyways, nyt on taas hyviä heppanameja pitkäksi aikaa. Viimeksi ne kestivät varmaan yli puoli vuotta, eli loppua ei niiden osalta hetkeen näy.
Eiköhän siinä ollut kaikki ostokseni molemmilta päiviltä. Toivottavasti hevosnamit maittavat hevosille, ja tämä postaus teille, vaikka juuri noin kuukausi sitten julkaisin blogissa Horzen ostosten esittelyn. Loppua näille ei vieläkään näy, sillä olen mahdollisesti menossa myös Tampereen hevosmessuille huhtikuussa, jos saan kaikki järjestymään. Toivotaan näin! Näilät messuilta mukaan tarttui näiden lisäksi joitakin ilmaistavaroita (kuten playsson.netin mageita tarroja!), sekä super kivoja muistoja. Parasta viikonlopussa oli kuitenkin uudet ihanat ystäväni, joidenka ansioista en joutunut viettämään messuviikonloppua aivan yksin. 

Lauantain blogigaalassa voittoa ei minulle tullut, mutta hyvänä kakkosena pysyttelin loppuun asti.  Voitto meni ihan ansaitusti blogiin Raketilla Kuuhun, onnittelut Pauliinalle. Sunnuntaina oli jännittävä blogihaastattelu, joka sujui suhteellisen hyvin, ja sain kivaa palautettakin! Kiitos kaikille, jotka sitä tulivat seuraamaan ja katsomaan meidän mini-improhaastista. Kuvia messuilta en saanut kamalasti, jonka takia päätin lopulta olla tekemättä kokonaista kuvapostausta niistä. HHF-kuvia siis tulee esiintymään tulevissa postauksisa siellä täällä, sekä instagramin puolella varmaan koko viikon ajan. Toivottavasti sinullakin oli kiva messuviikonloppu, mikäli paikalle tulit, ja oikein mukavaa alkuviikkoa kaikille!

-Pihla

10 kommenttia:

 1. Kivoja ostoksia oot löytänyt. Tosi on että ratsastussukkia ei ole ikinä liikaa, mulla kanssa niitä usemammat:D Mä olin lauantaina messuilla ja näinkin sut muutaman kerran vilaukselta. Mutta ujona en uskaltanut lähestyä. Toteutin myös messuilta postauksen, mutta en ostoksista sillä niitä en ostanut ollenkaan, vaikka pisteitä kiertelinkin muutaman kerran.

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi! Mulla on kyllä kanssa noita ratsastussukkia aikamoinen kasa.. :D. Mäkin taisin sut nähdä jossain, ois pitänyt tulla moikkaamaan. Lukasinkin jo sun HHF-postauksen, oli tosi hyvä!

   Poista
 2. Ihania ostoksia ja hyvät kuvat kaikista! Minua ihan harmittaa, kun en tajunnut ostaa heppanameja Vitolle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Noi heppanamit on kyllä niin hyviä, harmi ettei Vitolle tarttunu matkaan :(

   Poista
 3. Tuo on kyllä totta, ettei ratsastussukkia voi olla koskaan liikaa! Ja ovathan nuo sentään hienot ja vieläpä merkkisukat, jolloin niiden tosiaan olettaisi olevan laadukkaampia :) Muutenkin kyllä todella kivan oloisia ostoksia oot löytäny! Odotan kyllä Tampereen messuja, jos vaikka itsekin pääsisin tekemään vastaavia ostoksia :D

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sukkia ei ikinä liikaa! Ja toivotaan, että kaikki sukat olisivat laadukkaita sekä hyviä. Kiitos vielä, ja toivottavasti mäkin pääsen shoppailemaan lisää vielä Tampereellekin!

   Poista
 4. Kivoja ostoksia, noi sukat kelpais mullekkin! Aina onnistun hävittämään kaikki hyvät ratsastussukat.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha, sukkia kyllä tuppaa hukkumaan tajuttoman helposti, samaistun!

   Poista
 5. Kivoja ostoksia! Nuo ratsastussukat ovat kyllä oikein kivan näköisiä ja kelpais kyllä itellekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja jep, kaikki sukat on kyllä super kivoja mitä tuli ostettua :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.